Lommel nog steeds op zoek naar offensieve slagkracht: "Al twee tot drie keer de bal mis geschoten"

Sport | Lommel SK startte in het Westelse Kuipje met vier offensieve spelers van 22 jaar en jonger. Krizan (22), Sanyang (20), Thordarsson (19) en Aabbou (19) trokken hun streng tegen de ervaren verdediging van Westerlo, maar konden de match niet in het voordeel van de Lommelaars doen kantelen. Al scoorde Krizan eindelijk wel zijn eerste van het seizoen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De zoektocht naar een spits blijft de komende weken dan ook prioriteit nummer één voor Lommel, al beseft coach Peter Maes dat het niet makkelijk zal zijn om ervaring én efficiëntie naar Noord-Limburg te halen. "We hebben de bal al twee tot drie keer mis geschoten", opende de coach met een toepasselijke quote. "We waren in de laatste fase niet daadkrachtig genoeg of we hadden - naar uitstraling toe - niet de middelen om spelers naar Lommel te halen. We zijn maar een ploeg uit de onderste regionen van 1B. Kijk maar naar het verhaal van Moffi. Wij zaten er al heel vroeg op, maar dan komen er plots heel wat tussenpersonen die met dit verhaal verder gaan kijken en dan uiteindelijk gaat zo'n jongen dan naar Kortrijk in 1A. Maar we zijn nog dichtbij een andere spits. We blijven proberen."

Blijven proberen was wat Lommel ook in Westerlo deed, ook na de 2-0 achterstand. "Het was een typische match waarin het team dat eerst zou scoren ook zou winnen. Organisatorisch hebben we heel weinig weggegeven, we hadden veel rust aan de bal en we kantelden goed. We kwamen enkele keren met een meerderheid rond de zestien, maar misten dan de finesse om het af te maken. Dat is nog wel een duidelijk werkpunt. We moeten nog leren om de ruimte die andere teams weggeven om te zetten tot doelkansen. Maar ik ben heel tevreden met onze prestatie. We speelden een heel volwassen match op het veld van een van de best voetballende teams van de reeks."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top