Westerlo schiet wakker na nieuw akkefietje tussen Peeters en Vermeiren: "I took one for the team"

Sport | KVC Westerlo had zaterdag alle moeite van de wereld om afstand te nemen van Lommel SK. De Kempenaars leken pas een versnelling hoger te schakelen nadat Bob Peeters een gele kaart onder de neus had gekregen van Ken Vermeiren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vermeiren en Peeters waren vorig seizoen al eens stevig in de clinch gegaan; wat Peeters toen een schorsing opleverde. Dit keer ging het er wel vriendelijker aan toe, maar echt vrienden lijken de twee nooit te zullen worden. Al liet de coach van Westerlo na de match duidelijk verstaan dat hij geen enkel probleem heeft met de ref.

"Ik ben me na de match gaan excuseren bij de ref", vertelde Peeters na de match. "Vermeiren zei ook dat hij me eigenlijk geen gele kaart wilde geven, maar dat ik maar bleef doorgaan waardoor hij niet anders kon. Maar ik heb geen slechte of zware dingen gezegd. Soms reageer je wat heftiger in het spel en bij momenten lopen de emoties hoog op. Dat is dan niet persoonlijk, maar dat is om zelf even te kunnen ventileren. I took one for the team."

Vuur

Want na die gele kaart leek heel Westerlo plots wakker geschud. "De fans werden wakker en er kwam plots weer vuur in de match", bevestigde Peeters. "En dan een paar minuten later scoorden we. Daarna konden we de match controleren. Jammer dat Lommel er na een domme vrijschop nog 2-1 van kon maken waardoor we moesten bibberen tot het einde. Maar uiteindelijk heeft het team dat wilde winnen wel gewonnen. Al heeft Lommel alle recht om hier compact te komen spelen. Dat doen tegenwoordig wel meer teams."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top