Professionele NFL-speler start esports-carrière op FIFA 20

Door Proximus

Deel dit nieuws

Jay Ajayi is een professionele NFL-speler. Hij is parallel aan zijn carrière een nieuwe uitdaging aangegaan door zich via FIFA 20 te lanceren in de wereld van esports.

De Amerikaan won de Super Bowl in 2018 met de Philadelphia Eagles, de ploeg waarvoor hij momenteel nog altijd uitkomt. Vandaag kunnen we opmerken dat hij een nogal grappige manier heeft gevonden om zich bezig te houden tijdens het naseizoen.

Hij nam deel aan de eMLS Cup 2019 waarin hij niet echt schitterde. Ajayi had moeite om zich aan te passen aan het niveau van professionele spelers op FIFA. Helaas heeft hij op zijn eerste speeldag twaalf opeenvolgende nederlagen geleden.

In die twaalf wedstrijden scoorde hij slechts 11 goals en kreeg hij er 72 tegen. Omdat hij Philadelphia Union vertegenwoordigde, mocht hij een gestreamde wedstrijd spelen tegen didychrislito. Deze speler domineerde de eerste dag door negen wedstrijden te winnen en tweemaal gelijk te spelen.

Jay in actie tijdens een showmatch tegen Chad Johnson, een andere American Football-speler

En hoe zit het in België?

In België is de Proximus ePro League nog steeds bezig. Speeldag vier stond bol van de spanning, de vijfde speeldag wordt aanstaande zaterdag live uitgezonden op Proximus Pickx vanaf 16u30.

We verwachten opnieuw vuurwerk van de verschillende teams die deel uitmaken van de competitie, vooral omdat de Waalse clash tussen Moeskroen en Charleroi op het programma staat.

© Philadelphia Union

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top