Nog sneller, actueler en spannender: Over Water is terug

Vanaf zondag brengt Eén het tweede seizoen van de psychologische dramareeks Over Water. De tiendelige reeks speelt zich opnieuw af tegen de achtergrond van de stad Antwerpen en de haven.
Nog sneller, actueler en spannender: Over Water is terug © Toon Aerts

De topcast uit het eerste seizoen, met onder andere Tom Dewispelaere, Natali Broods, Evgenia Brendes, Tom Van Dyck, Ruth Becquart en Jeroen Perceval is voor het tweede seizoen aangevuld met enkele grote namen zoals Stijn van Opstal, Tiny Bertels, Chris Nietvelt en Bruno Vanden Broecke.

De regie is in handen van het duo Norman Bates (Inti Calfat en Dirk Verheye) en Deben Van Dam. Kato Maes en Tom Lenaerts produceerden de reeks voor het productiehuis Panenka.

Bekijk Over Water elke zondag om 20u25 op Eén of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Wat heeft seizoen twee in petto?

Wat heeft seizoen twee in petto? © Toon Aerts

John (Tom Dewispelaere) wordt na enkele maanden vrijgelaten uit de gevangenis en stapt buiten in een nieuwe wereld. Marjan (Natali Broods) is bij hem weg, Ella (Evgenia Brendes) werd zwanger en Barry (Jeroen Perceval) ontwaakte uit coma. In de gevangenis kickte John af van de drank, maar zijn nieuwe verslaving is minstens even sterk: macht.

Wanneer 'zakenadvocate' De Pelsmaecker (Ruth Becquaert) hem vraagt om de business van zijn voormalige concurrent Patrick De Beco te runnen, bijt hij zich vast in die opdracht. John stijgt hoger dan ooit in de criminele hiërarchie. Hij komt in een unieke machtspositie terecht, mede omdat De Pelsmaecker romantische gevoelens voor hem begint te ontwikkelen.

Die positie gaat stevig wankelen wanneer een doodzieke Carl Dockx (Tom Van Dyck) last krijgt van zijn geweten over de moord op De Beco. En dan blijkt het nieuwe lief van Marjan ook nog eens een ambitieuze havenschepen te zijn die kans wil maken op de burgemeesterssjerp door het handeltje van John op te ruimen.

Waar waren we gebleven?

Waar waren we gebleven? © Jo Voets

In het eerste seizoen van Over Water zagen we hoe gevallen tv-idool John Beckers zijn drank- en gokverslaving achter zich probeerde te laten door een eerlijke job aan te nemen in het havenbedrijf van zijn schoonvader, Freddy Michielsen. Na een spijtig ongeluk verloor John zijn schoonvader. Hij kwam daarna niet enkel in diens stoel terecht, maar ook stap voor stap in de Antwerpse drugshandel, gecontroleerd door 'zakenadvocate' De Pelsmaecker.

John begon weer te drinken en nam er meteen een aantal nieuwe verslavingen bij: macht, geld en adrenaline. Dat leverde hem veel op, maar kostte hem nog meer. Nadat hij zijn vrouw Marjan en twee kinderen Arno en Julie voor een laatste keer belogen en teleurgesteld had, en hij samen met havenrat Carl Dockx zijn concurrent Patrick De Beco liet verdwijnen, begon het net zich rond John te sluiten.

Aan het einde van het eerste seizoen wordt John opgepakt door de politie op verdenking van drugstrafiek. De ster is opnieuw gevallen, heel het plan is mislukt, het spel is uit. Of was dit slechts nog maar het begin van iets veel groters?

Spannend plot

Spannend plot © Toon Aerts

Op het einde van het eerste seizoen liet de kijker John achter op de achterbank van een politiewagen. Hij werd door onder andere zijn vrouw en de politiecommissaris in de val gelokt en gearresteerd op verdenking van drugshandel op de site van Michielsen NV.

Wanneer John vrijkomt, trekt hij in bij Ella, die zwanger is van hun kind. John en Marjan zijn tijdens Johns gevangenschap van elkaar gescheiden en Marjan woont nu met de kinderen in hun oude huis.

John probeert meteen om via De Pelsmaecker weer aan een job te geraken. Wanneer zij John vraagt om ad interim de zaken van De Beco voor haar waar te nemen, grijpt hij die kans met beide handen. Barry wordt opnieuw Johns rechterhand, maar dan in de drughandel. Dat gaat met vallen en opstaan. Wanneer Barry verliefd wordt op Julie Beckers, Johns dochter, riskeren de twee voorgoed met elkaar te breken.

Diepmenselijke emoties

Diepmenselijke emoties © Panenka

Ook Marjan geeft een nieuwe kans aan de liefde, na een periode van zoeken naar antwoorden op de vele vragen die De Beco achterliet. De ambitieuze havenschepen Wim Van Cauwenberghe (Stijn Van Opstal) kruist haar pad en de twee vullen elkaar erg natuurlijk aan. Wim is een intelligente man die heel gewiekst met zijn politieke carrière bezig is. Dat de vrouw op wie hij smoorverliefd wordt nu net de ex is van een van de grote namen in zijn groots opgezet actieplan tegen de havencriminaliteit, is dan ook een probleem voor hem.

John en De Pelsmaecker komen intussen steeds harder tegenover elkaar te staan. Er vloeit bloed in de strijd om de macht. Een grote inzet in dit spel is het fotobewijs dat De Pelsmaecker heeft van de moord op Patrick De Beco, gepleegd door John en Carl. John beseft dat zij hem in haar macht heeft. Tot hij een ultieme kans ziet om zijn handen in onschuld te wassen door de schuld af te schuiven op een doodzieke Carl Dockx.

Carl heeft de liefde van Ella’s moeder Ritje (Chris Nietvelt) teruggevonden en heeft Ella verteld dat zij zijn dochter is. Maar hij vecht tegelijkertijd tegen een agressieve kanker. Hij beseft dat zijn dagen geteld zijn en wil alles doen om de toekomst van zijn dochter en zijn toekomstige kleinkind veilig te stellen. Ook als dat betekent dat hij alle schuld op zich moet nemen.

John waant zich onoverwinnelijk. In zijn blinde ambitie heeft John echter veel stukgemaakt. Onder andere iets waarvan hij altijd dacht dat het onbreekbaar was, namelijk het hart van De Pelsmaecker. Eens zij beseft dat ze nooit zal hebben wat ze wil, namelijk zijn liefde, neemt ze extreme maatregelen die John zijn illusies van onaantastbaarheid en onoverwinnelijkheid in een vingerknip kunnen breken.

Sneller, politieker en actueler dan ooit

Sneller, politieker en actueler dan ooit © Nick Claeskens

Het tweede seizoen van Over Water is sneller, politieker en actueler dan het eerste. Waar het eerste seizoen vooral over John en zijn gezin ging, wordt die wereld nu volledig opengetrokken. Het gezin Beckers is versplinterd en zoekt nieuwe bestaansvormen. De stadspolitiek komt zich meer en meer met de haven moeien en de voorheen onwankelbare positie van De Pelsmaecker begint af te brokkelen. Meer dan over een gevallen tv-idool en zijn demonen gaat het tweede seizoen van Over water over de levensgevaarlijke mix van ambitie, liefde en wraak.

De opengetrokken wereld van Over Water verwelkomt een aantal nieuwe en meer prominente personages. Barry Snoeck (Jeroen Perceval) is weer onder de levenden en vormt een hecht maar ook intens duo met John. Havenschepen Wim Van Cauwenberghe (Stijn Van Opstal) en zijn rechterhand Didier Buelens (Bruno Vanden Broecke) schitteren als geslepen politieke tegenstanders van John, ook al is zelfs op het Stadhuis niets wat lijkt.

Afrekeningen, machtsstrijd, corruptie en drugsbeleid in een grootstad: Over Water 2 lijkt bij momenten uit de krantenpagina's weggerukt. De diepmenselijke problemen van onder andere een zieke Carl, die met hulp van zijn therapeute (Tiny Bertels) zijn dochter Ella en haar teruggekeerde moeder Ritje (Chris Nietvelt) weer in zijn leven wil, maken van dit tweede seizoen van Over Water een razend spannend en diep emotioneel verhaal met een verrassend einde.

Bekijk Over Water elke zondag om 20u25 op Eén of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Music Maestro

AB Canapé: singer-songwriter Sinéad O'Connor

Door het coronavirus moeten we allemaal in ons kot blijven. Om de pijn wat te verzachten en om de tijd te vullen, kan je dankzij AB Canapé concerten herbekijken vanuit je zetel. Deze concerten worden

Clip van de week: Alone Again

'We live in strange times', zoals de Engelse schrijver Douglas Adams placht te zeggen. In heel wat landen ligt het openbare leven helemaal plat. Ook wij Belgen worden verzocht “in ons kot” te blijven.

AB Canapé: hippe funk met Vulfpeck

Door het coronavirus moeten we allemaal in ons kot blijven. Om de pijn wat te verzachten en om de tijd te vullen, kan je dankzij AB Canapé concerten herbekijken vanuit je zetel. Deze concerten worden

Anouk wordt 45: van drugspuber tot rockchick

De Nederlandse rockster Anouk blaast vandaag 45 kaarsjes uit. Wij kennen haar vooral van de superhits met feministische inslag ‘Nobody’s Wife’ en ‘Girl’, maar de artistieke loopbaan van Anouk Teeuwe k

In memoriam Krzysztof Penderecki: veel meer dan een filmcomponist

Op zondag 29 maart overleed de Poolse componist, dirigent en muziekpedagoog Krzysztof Penderecki. Hij werd 86. Penderecki behoort tot de meest gevierde en gerenommeerde componisten ter wereld en hij w

AB Canapé: funk en soul met Charles Bradley

Door het coronavirus moeten we allemaal in ons kot blijven. Om de pijn wat te verzachten en om de tijd te vullen, kan je dankzij AB Canapé concerten herbekijken vanuit je zetel. Deze concerten worden

AB Canapé: onversneden ruwheid met Arno

Door het coronavirus moeten we allemaal in ons kot blijven. Om de pijn wat te verzachten en om de tijd te vullen, kan je dankzij AB Canapé concerten herbekijken vanuit je zetel. Deze concerten worden

Proximus Pickx Live bij je thuis - Elke avond om 21u: een exclusief concert! (6 - 12 april)

Nu de meesten van ons thuis zitten omwille van het coronavirus en al de concerten zijn afgelast, doet Proximus een geste. Tot 3 mei serveren we dagelijks om 21 uur een concert op je scherm, te bewonde

AB Canapé: de bezwerende synthpop van Oscar and the Wolf

Door het coronavirus moeten we allemaal in ons kot blijven. Om de pijn wat te verzachten en om de tijd te vullen, kan je dankzij AB Canapé concerten herbekijken vanuit je zetel. Deze concerten worden

35 jaar na benefietsingle ‘We Are The World’: hoe verging het de liefdadigheidsartiesten?

Op 7 maart 1985 verscheen één van de bekendste benefietsingles ooit: ‘We Are The World’. De opbrengst ging naar de slachtoffers van de hongersnood in Ethiopië. Uitvoerder was de supergroep USA for Afr

AB Canapé: herbeluister de electropop van SOLDOUT

Door het coronavirus moeten we allemaal in ons kot blijven. Om de pijn wat te verzachten en om de tijd te vullen, kan je dankzij AB Canapé concerten herbekijken vanuit je zetel. Deze concerten worden

AB Canapé: stevige garagepunk met SONS

Door het coronavirus moeten we allemaal in ons kot blijven. Om de pijn wat te verzachten en om de tijd te vullen, kan je dankzij AB Canapé concerten herbekijken vanuit je zetel. Deze concerten worden

Sport in de kijker

Uitgelicht: uittredend landskampioen Racing Genk

Nu de coronapandemie de sportwereld een halt heeft toegeroepen en alle sportmanifestaties de komende weken uitgesteld of afgelast zijn, gooit Proximus Sports het over een andere boeg. Elke dag pikken

One day, one goal: David Beckham bevrijdt een hele natie

In zijn laatste kwalificatiematch voor het WK 2002 tegen Griekenland zat Engeland in vieze papieren. Een klasseflits van kapitein David Beckham trok de Engelsen uit het slop en kroonde de stijlvolle m

Slapende reuzen: vergane glorie Hamburger SV

Doorheen de twintigste eeuw scheerde Hamburger SV hoge toppen in het Duitse voetbal. Eind de jaren 70 en gedurende het daaropvolgende decennium behoorde de Noord-Duitse club zelfs tot de beste in Euro

On this day: F1-coureur Jacques Villeneuve ziet het levenslicht

Op 9 april 1971 was Canada getuige van de geboorte van een toekomstig wereldkampioen Formule 1. Jacques Villeneuves carrière zou echter gekenmerkt worden door hoge pieken, maar ook diepe dalen.

Uitgelicht: topschutter Dieumerci Mbokani

Nu de coronapandemie de sportwereld een halt heeft toegeroepen en alle sportmanifestaties de komende weken uitgesteld of afgelast zijn, gooit Proximus Sports het over een andere boeg. Elke dag pikken

Weekly portrait: focus op ... Bernie Ecclestone

Ook op zijn 89ste haalt voormalig Formule 1-opperhoofd Bernie Ecclestone nog steeds de krantenkoppen. Samen met zijn derde vrouw Fabiana Flosi verwacht hij namelijk een zoon. Aanleiding genoeg om ons

One day, one goal: Zlatan Ibrahimovic speelt NAC Breda op een hoopje

Het coronavirus heeft momenteel veel voetbalcompetities stilgelegd. We grasduinen daarom in het rijke archief van de voetbalgeschiedenis, op zoek naar een doelpunt dat zoveel jaar later nog steeds uit

On This Day: Eddy Planckaert wint Parijs-Roubaix met kleinste verschil ooit

Het is vandaag exact 20 jaar geleden dat misschien wel de spannendste Parijs-Roubaix ooit werd gereden. In een spurt met vijf renners op de piste van Roubaix kroonde op 8 april 1990 Eddy Planckaert zi

Uitgelicht: Rode Duivels in de Champions League

Nu de coronapandemie de sportwereld een halt heeft toegeroepen en alle sportmanifestaties de komende weken uitgesteld of afgelast zijn, gooit Proximus Sports het over een andere boeg. Elke dag pikken

Knikkerracen vult leemte bij sportliefhebbers wereldwijd

Het coronavirus doet het hart van menig sportliefhebber bloeden. Gedaan met de wekelijkse portie voetbal, wielrennen of Formule 1. Maar er loert echter een minder gekend, maar daarom niet minder opwin

One day, one goal: de indirecte strafschop van het Noord-Ierse duo Blanchflower-McIlroy

Het coronavirus heeft momenteel veel voetbalcompetities stilgelegd. We grasduinen daarom in het rijke archief van de voetbalgeschiedenis, op zoek naar een doelpunt dat zoveel jaar later nog steeds uit

On this day: Teddy Riner ziet het levenslicht

John Wayne die zijn enige Oscar in ontvangst mocht nemen, Dag Hammarskljöld die secretaris-generaal van de VN werd en Eddy Merckx die de Amstel Gold Race won. Het is maar een greep uit de gebeurteniss

Focus op films, series & tv

Kristen Stewart wordt 30: hoe ze van Hollywood haar speelterrein maakte

Recentelijk nog op de affiche als een van de Charlie's Angels, is Kristen Stewart uitgegroeid tot een vaste waarde in de Amerikaanse cinemawereld. Haar dertigste verjaardag is een uitstekend uitgangsp

Internationaal gelauwerde "Chernobyl" vanaf 15 april op Canvas

Goed nieuws voor wie op zoek is naar wat afleiding in deze coronatijden. Vanaf woensdag 15 april pakt Canvas uit met de recente HBO-topreeks "Chernobyl". De historische fictiereeks over de kernramp in

“Letterlijk een koude douche”: de beste quotes uit Blind Gekocht

Na het succesvol debuut krijgt het woonprogramma Blind Gekocht een vervolg. In het kraaknieuwe seizoen trekt Dina Tersago opnieuw de baan op met aankoopmakelaar Béa Vandendael en interieurarchitect Ba

Gratis films voor de hele familie in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx

Omdat we allemaal nog wat langer binnen moeten blijven, wil Proximus het bij je thuis zo aangenaam mogelijk maken. Daarom hebben we beslist om onze voordelen te verlengen met onder andere nieuwe extra

Deze tijdloze familiefilms houden de kinderen zoet tijdens de lockdown

De coronalockdown betekent een zee van tijd die je thuis tussen vier muren moet trachten te vullen. Sommigen in hun eentje, anderen met het hele gezin. Proximus Pickx helpt die laatsten graag een hand

Bevrijd uit de spanning: dit zijn de beste vijf afleveringen van Prison Break

Vier seizoenen lang (2005-2009) zaten fans van Michael Scofield en Lincoln Burrows aan hun scherm gekluisterd. Pas in 2017 kwam ‘Prison Break’ terug om het meesterplan van de meest bekende voortvlucht

Deze duo's strijden om de titel van LEGO Masters

Vanaf zaterdag presenteert Kürt Rogiers samen met zijn Nederlandse co-host Ruben Nicolai LEGO Masters, een programma voor het hele gezin: voor ouders die nostalgisch terugdenken aan vroeger en jongere

Geloof het of niet: ook deze films zijn gebaseerd op boeken

Boeken vormen een populaire inspiratiebron in Hollywood om verhalen uit te putten. Van saga’s als The Lord Of The Rings of The Hunger Games is bekend dat de papieren versie eerst was, maar wist je dat

Griezelen met de meest huiveringwekkende films

Gezellig griezelen met een enge film is voor sommige mensen de perfecte manier om zich te ontspannen. Wij zetten enkele stevige thrillers op een rij uit de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx waa

Series die de tand des tijds doorstaan: Walker, Texas Ranger

Met de komst van talloze streamingplatformen schieten series vandaag de dag als paddenstoelen uit de grond. Maar slechts enkelen slagen erin langer dan een paar jaar het voorplan te halen. In het verl

5 iconische rollen die bijna door een andere acteur werden gespeeld

Tom Selleck die bijna de rol van Indiana Jones vertolkte, of Ben Affleck die op zijn beurt William Shakespeare had kunnen zijn in de film Shakespeare In Love. Heel wat filmrollen hadden mogelijk een a

Nieuw op Netflix deze week

Heb je je favoriete serie in één dag gebingewatcht? Geen getreur, Netflix voorziet zijn platform elke week van nieuwe films en programma's. Een kleine selectie van de nieuwigheden voor deze week.

Nieuws van het esports-front

Speeldag 2 van de ESL Proximus Cup op CSGO

De tweede speeldag van de ESL Proximus Cup op CSGO wordt afgewerkt op vrijdag 10 april vanaf 19u. Vind alle nodige informatie in ons artikel dat aan dit toernooi is gewijd! Vorige week kwam Sector One

EU Masters play-in: Sector One kwalificeert zich en ontmoet… Defuse Kids

Onze vertegenwoordigers zijn erin geslaagd om de tweede kwalificatieplaats te bemachtigen voor de volgende fase van de League of Legends European Masters play-ins. Hun laatste horde voor het main even

Proximus en de Pro League lanceren de Proximus Pro League e-cup op FIFA 20

De voetbalcompetities liggen tijdelijk stil door de maatregelen die genomen zijn om het Corona-virus in te dijken. De Pro League en haar partners zaten de voorbije week echter niet stil en hebben de k

Abdullah Waiss en Gilles Bernard tekenen contract bij KRC Genk

KRC Genk heeft van zich laten horen binnen de FIFA esports-scene door de komst van twee grote namen aan te kondigen. Abdullah Waiss en Gilles Bernard zullen in de toekomst het Limburgse shirt dragen.

Nycom: “De Proximus ePro League heeft veel deuren voor mij geopend”

In twee edities van de Proximus ePro League hebben enkele namen zichzelf in de schijnwerpers gezet. We gaan de spelers tegemoet die, na een seizoen als amateur, nu een profstatuut hebben! Een speler d

Speeldag 1 van ESL Proximus Cup op CSGO is kolfje naar de hand van Sector One

De eerste speeldag van de ESL Proximus Cup op CSGO vond plaats op 3 april. In dit artikel vind je alle resultaten van de competitie voor spelers uit de Benelux!Sector One bleek van meet af aan zeer so

Stan Van Dessel en Michel Vlap gaan de JPL-strijd virtueel met elkaar aan op FIFA 20

De meeste voetbalwedstrijden zijn wereldwijd uitgesteld vanwege het coronavirus. Professionele spelers kunnen hierdoor niet voetballen. België is geen uitzondering op de regel.

Dimitri Vegas en SMASH Esports organiseren liefdadigheidsevenement tegen corona

De Belgische organisatie SMASH Esports organiseert een liefdadigheidsevenement met een mix van gaming en muziek om donaties in te zamelen die gebruikt zullen worden om het coronavirus te bestrijden. P

ESL Proximus Cup: het CSGO-toernooi toegankelijk voor iedereen

In samenwerking met ESL organiseert Proximus de ESL Proximus Cup, een toernooi op Counter Strike: Global Offensive dat toegankelijk is voor iedereen. In dit artikel vind je alle informatie over deze c

RIV4L College League: eindklassementen krijgen stilaan vorm

Het aftellen is begonnen en de scholen beginnen aan hun laatste wedstrijden. Terwijl sommigen de witte vlag al hebben gehesen, zetten anderen alles op alles om de kwalificatie in de wacht te slepen. W

Belgen AztraL en Bilbo zijn Europees kampioen op Rocket League

Op zondag 29 maart stond Team Dignitas tegenover Renault Vitality in de finale van de Rocket League Championship Series (RLCS). Twee Belgen behoorden tot de line-up van de nieuwe Europese kampioen. De

Gilles Bernard: “Het niveau van de amateurspelers in de Proximus ePro League ligt heel hoog”

Tijdens de Proximus ePro League hebben veel commentatoren hun zegje gedaan. Ook Gilles Bernard, met Stefano Pinna momenteel een van de beste Belgische spelers op FIFA, had heel wat te vertellen. Gille

Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

De pincode die je ingaf is niet correct. Probeer opnieuw.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?

Het kinderslot is uitgeschakeld gedurende 10 minuten.