Tiende seizoen League of Legends gaat deze week van start

Door Proximus

Deel dit nieuws

Sinds 19 november 2019 is het voorseizoen van League of Legends bezig. In het voorseizoen kunnen de spelers alle veranderingen testen vooraleer het reguliere seizoen van start gaat.

We weten nu wanneer het tiende seizoen van League of Legends begint. In een tweet op het officiële account van het spel is een foto van kampioen Urgot zichtbaar met het onderschrift “In 5 days, we break them“. Op het tweede beeld leren we dat seizoen 10 zal starten op 10 januari.

In het nieuwe seizoen keren de wedstrijden met klassement terug. Deze wijziging, reeds beschikbaar in het voorseizoen, stelt de spelers in staat om hun startpositie veilig te stellen om het nieuwe seizoen beter te kunnen benaderen.

Een voorlopige positie zal aan alle spelers worden gegeven na hun eerste plaatsingswedstrijd. De definitieve positie zal uiteindelijk worden bepaald zodra de speler tien plaatsingswedstrijden heeft afgewerkt.

Hoe zit het met het professionele seizoen?

Een nieuw seizoen rijmt ook met de terugkeer van de professionele competities. Aan LEC-zijde zal deze op 24 januari aanvangen. We zullen de Belgische speler Gabriël “Bwipo” Rau tegenkomen met zijn Fnatic-team, net als Franse spelers zoals Skeanz, Saken en Cabochard bij Vitality of Hans Sama bij Rogue.

Terwijl China op 13 januari met zijn Spring Split begint, start LCS op 25 januari. De LCK in Zuid-Korea heeft nog geen aanvangsdatum.

In België gaat de Belgian League 2020 van start op 20 januari. Het is een volledig professionele regionale competitie op League of Legends in samenwerking met het Belgische agentschap 4Entertainment. Zes teams nemen deel aan de eerste fase van de competitie, slechts vier teams gaan door naar de play-offs.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top