Tv-tips van de week (6 t.e.m. 12 januari)

Films | Geen bal op tv? Dat dacht je maar: begin januari starten heel wat nieuwe programma's. Er is dus voor elk wat wils op de buis. Onze aanraders ontdek je hier!

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Sinner

Amerikaanse thrillerserie, gebaseerd op het boek ‘Die Sünderin’ van de Duitse schrijfster Petra Hammesfahr.
 
Cora Tannetti steekt tijdens een uitje naar het strand totaal onverwacht een man neer. Wat dreef haar tot die daad? Detective Harry Ambrose gaat op onderzoek uit.
 
Elke donderdag omstreeks 22u15, Vitaya
Met Jessica Biel, Bill Pullman, Dohn Norwood, Abby Miller en Christopher AbbottDocumentaire en entertainment

Procureurs

Vierdelige humaninterestreeks waarin Gilles De Coster praat met procureurs of parketmagistraten.
In de eerste aflevering vertellen de procureurs hoe ze zich vastbijten in het strafonderzoek. Van welke misdaaddossiers liggen ze wakker? Welke verscheurende keuzes moeten ze maken tijdens het onderzoek? Hoe berekenen ze de straf die ze vorderen?

Elke maandag omstreeks 21u20, Canvas

Boerenjaar

Nieuwe realityreeks waarin Vlaamse boerenfamilies gevolgd worden.

Elke dinsdag omstreeks 21u15, VIER

Lees ook:

Maak kennis met de landbouwfamilies uit Boerenjaar


Brain Man

Vijfdelige docuserie waarin Otto-Jan Ham en Bart Van Peer onderzoeken of het mogelijk is om de werking van je hersenen te verbeteren. Otto-Jan onderwerpt zichzelf daarbij als proefkonijn aan een reeks gewaagde experimenten.

De heren Ham en Van Peer onderzoeken of het mogelijk is om je brein te verbeteren. Ze bezoeken de grootste collectie hersenen ter wereld en een man die 22 514 cijfers van het getal Pi kent. Otto-Jan begint met het leren van een moeilijke nieuwe taal, het IJslands. Hij probeert pillen om zich beter te concentreren. Ze onderzoeken ook wat er gebeurt als je studenten rechten onderwerpt aan een onverwachte dopingcontrole.

Elke dinsdag omstreeks 21u20, Canvas

Groeten Uit

Entertainmentprogramma waarin het gezin van een bekende Vlaming een weekend lang doorbrengt in de tijdsgeest van het jaar dat hij of zij 12 was. Het huis waar ze in verblijven is volledig ingericht zoals toen en steekt vol gadgets uit die tijd. De kinderen en de ouders dragen de kleren die dat jaar hip en modieus waren. In deze aflevering flitst men De Pfaffs terug naar 1965.

Elke woensdag omstreeks 20u35, VTM

Op Eén

Start van het tweede seizoen van het reportagemagazine waarin Kobe Ilsen de wereld rondreist om uit te zoeken hoe goed of slecht ons land scoort in vergelijking met andere landen op het gebied van wonen, veiligheid, gezondheid en relaties.

Drinken we te veel alcohol? Bij echt elke gelegenheid wordt alcohol bovengehaald. Zijn er landen waar nog meer alcohol gedronken wordt? Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie wél! Die bracht de alcoholconsumptie over de hele wereld in kaart. Op één staat Moldavië met de grootste 'drinkers' ter wereld. Onderaan de lijst bengelt Libanon. Wat drinken zij als ze iets te vieren hebben? En wat kunnen we van hen leren?

Elke woensdag omstreeks 20u40, Eén

Gentbrugge

Poëtische humaninterestreeks waarin theater- en tv-maker Joris Hessels zich probeert te integreren in zijn nieuwe woonplaats Gentbrugge.

Giesela is de buurvrouw van Joris; zij houdt nauwgezet in 't oog wat er in hun straat gebeurt. Bernard heeft een vreemde duobaan, hij combineert zijn bakkerij met een brocanterie, op dezelfde vierkante meter. 'Ja', 'Nee', en 'Amai' zijn de weinige woorden waarmee de goedlachse Laurent zich kan uitdrukken sinds hij enkele jaren geleden een beroerte kreeg. Nancy runt een huishouden van zeven kinderen, bovendien is zij ook nog eens vroedvrouw. Ronald, steevast met rode voorschort, is op-en-top Gentbruggenaar: hij kent iedereen, en iedereen kent hem. En Edna is net als Joris een nieuwkomer: zij is een vluchtelinge uit Liberia, sinds korte tijd woont ze met naar man en zoontje in Gentbrugge.

Elke woensdag omstreeks 21u20, Canvas

Series

Zie mij graag

Start van het derde seizoen van de komische serie.

Anna gaat na drie maanden bij haar 20 jaar oudere vriend Jean-Philippe inwonen. Het klikt niet tussen hem en Anna's vrienden. Sas en Nicole organiseren een feestje om de plooien glad te strijken. De moeder van Nicole vergiftigt per ongeluk de hond van haar dochter. Ze vreest dat ze Franske vermoord heeft wanneer hij bewusteloos op de grond ligt. Gunther is ervan overtuigd dat hij peter wordt van de baby van Ben en Sien. Zij hebben echter iemand anders op het oog.

Met Alejandra Theus, Stan Van Samang, Tine Embrechts en Ini Massez
Elke dinsdag omstreeks 20u40, Eén


Dark Money

Dramareeks over een Brits gezin dat geconfronteerd wordt met het misbruik van de 13-jarige zoon door een bekende Hollywoodproducer.

Een Londense familie staat voor een groot dilemma wanneer de 13-jarige zoon Isaac tijdens filmopnames wordt aangerand door een producer in Hollywood. Via rechtbanken in het Verenigd Koninkrijk kunnen ze de man niet vervolgen en dus aanvaarden ze een fors bedrag aan zwijggeld.

Elke donderdag omstreeks 21u30, Eén
Met Babou Ceesay, Jill Halfpenny, Max Fincham en Susan WokomaFBI

Amerikaanse misdaadserie waarin de interne werking van de FBI centraal staat.

Een appartementsgebouw wordt verwoest door een bomaanslag. Na onderzoek blijkt dat Robert Lawrence achter de aanval zit. Het FBI-team gaat achter hem aan.

Met Missy Peregrym, Zeeko Zaki, Jeremy Sisto en Sela Ward
Elke zondag een driedubbele aflevering omsteeks 20u35, VIJF
 

Films

The Lord Of The Rings: The Fellowship Of The Ring

Een eeuwenoude ring, die jaren zoek is geweest, wordt gevonden en komt bij toeval terecht bij de kleine Hobbit Frodo. Als de tovenaar Gandalf erachter komt dat deze ring eigenlijk de Ene Ring is waar de slechte Sauron naar op zoek is, gaat Frodo samen met Gandalf, een Dwerg, een Elf, twee Mensen en drie andere Hobbits op een groots avontuur om het kleinood te vernietigen.
Fantasyfilm van Peter Jackson met Elijah Wood, Sean Astin, Viggo Mortensen, Ian McKellen en Orlando Bloom

Woensdag, 20u35, VIER

Manchester by the Sea

Lee Chandler keert na de dood van zijn broer Joe terug naar zijn geboorteplaats. Daar verneemt hij dat Joe hem in zijn testament heeft aangewezen als voogd voor zijn 16-jarige zoon Patrick. Zo wordt Lee verplicht om weer deel uit te maken van een leven en een familie die hij voorgoed leek te hebben opgegeven.
 
Drama van Kenneth Lonergan met Casey Affleck, Michelle Williams, Lucas Hedges en Ben O’Brien
Vrijdag, 21u20, Canvas

 

 

Unbreakable

David Dunn raakt betrokken in een treinongeluk. Hij is de enige overlevende en heeft merkwaardig genoeg geen schrammetje. Hij komt na het ongeluk in contact met Elijah Price, een zonderlinge stripverzamelaar die last heeft van een aandoening die ervoor zorgt dat zijn botten snel breken.
 
Psychologische thriller van M. Night Shyamalan met Bruce Willis, Samuel L. Jackson, Robin Wright Penn en Eamonn Walker
Zaterdag, 22u25, VIER
 
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top