Tv-tips van de week (6 t.e.m. 12 januari)

Geen bal op tv? Dat dacht je maar: begin januari starten heel wat nieuwe programma's. Er is dus voor elk wat wils op de buis. Onze aanraders ontdek je hier!
Tv-tips van de week (6 t.e.m. 12 januari)

The Sinner

Amerikaanse thrillerserie, gebaseerd op het boek ‘Die Sünderin’ van de Duitse schrijfster Petra Hammesfahr.
 
Cora Tannetti steekt tijdens een uitje naar het strand totaal onverwacht een man neer. Wat dreef haar tot die daad? Detective Harry Ambrose gaat op onderzoek uit.
 
Elke donderdag omstreeks 22u15, Vitaya
Met Jessica Biel, Bill Pullman, Dohn Norwood, Abby Miller en Christopher AbbottDocumentaire en entertainment

Documentaire en entertainment © Canvas

Procureurs

Vierdelige humaninterestreeks waarin Gilles De Coster praat met procureurs of parketmagistraten.
In de eerste aflevering vertellen de procureurs hoe ze zich vastbijten in het strafonderzoek. Van welke misdaaddossiers liggen ze wakker? Welke verscheurende keuzes moeten ze maken tijdens het onderzoek? Hoe berekenen ze de straf die ze vorderen?

Elke maandag omstreeks 21u20, Canvas

© SBS Belgium

Boerenjaar

Nieuwe realityreeks waarin Vlaamse boerenfamilies gevolgd worden.

Elke dinsdag omstreeks 21u15, VIER

Lees ook:

Maak kennis met de landbouwfamilies uit Boerenjaar


© Canvas

Brain Man

Vijfdelige docuserie waarin Otto-Jan Ham en Bart Van Peer onderzoeken of het mogelijk is om de werking van je hersenen te verbeteren. Otto-Jan onderwerpt zichzelf daarbij als proefkonijn aan een reeks gewaagde experimenten.

De heren Ham en Van Peer onderzoeken of het mogelijk is om je brein te verbeteren. Ze bezoeken de grootste collectie hersenen ter wereld en een man die 22 514 cijfers van het getal Pi kent. Otto-Jan begint met het leren van een moeilijke nieuwe taal, het IJslands. Hij probeert pillen om zich beter te concentreren. Ze onderzoeken ook wat er gebeurt als je studenten rechten onderwerpt aan een onverwachte dopingcontrole.

Elke dinsdag omstreeks 21u20, Canvas

© VTM

Groeten Uit

Entertainmentprogramma waarin het gezin van een bekende Vlaming een weekend lang doorbrengt in de tijdsgeest van het jaar dat hij of zij 12 was. Het huis waar ze in verblijven is volledig ingericht zoals toen en steekt vol gadgets uit die tijd. De kinderen en de ouders dragen de kleren die dat jaar hip en modieus waren. In deze aflevering flitst men De Pfaffs terug naar 1965.

Elke woensdag omstreeks 20u35, VTM

© VRT

Op Eén

Start van het tweede seizoen van het reportagemagazine waarin Kobe Ilsen de wereld rondreist om uit te zoeken hoe goed of slecht ons land scoort in vergelijking met andere landen op het gebied van wonen, veiligheid, gezondheid en relaties.

Drinken we te veel alcohol? Bij echt elke gelegenheid wordt alcohol bovengehaald. Zijn er landen waar nog meer alcohol gedronken wordt? Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie wél! Die bracht de alcoholconsumptie over de hele wereld in kaart. Op één staat Moldavië met de grootste 'drinkers' ter wereld. Onderaan de lijst bengelt Libanon. Wat drinken zij als ze iets te vieren hebben? En wat kunnen we van hen leren?

Elke woensdag omstreeks 20u40, Eén

© Joris Hessels; Canvas

Gentbrugge

Poëtische humaninterestreeks waarin theater- en tv-maker Joris Hessels zich probeert te integreren in zijn nieuwe woonplaats Gentbrugge.

Giesela is de buurvrouw van Joris; zij houdt nauwgezet in 't oog wat er in hun straat gebeurt. Bernard heeft een vreemde duobaan, hij combineert zijn bakkerij met een brocanterie, op dezelfde vierkante meter. 'Ja', 'Nee', en 'Amai' zijn de weinige woorden waarmee de goedlachse Laurent zich kan uitdrukken sinds hij enkele jaren geleden een beroerte kreeg. Nancy runt een huishouden van zeven kinderen, bovendien is zij ook nog eens vroedvrouw. Ronald, steevast met rode voorschort, is op-en-top Gentbruggenaar: hij kent iedereen, en iedereen kent hem. En Edna is net als Joris een nieuwkomer: zij is een vluchtelinge uit Liberia, sinds korte tijd woont ze met naar man en zoontje in Gentbrugge.

Elke woensdag omstreeks 21u20, Canvas

Series

Series © VRT

Zie mij graag

Start van het derde seizoen van de komische serie.

Anna gaat na drie maanden bij haar 20 jaar oudere vriend Jean-Philippe inwonen. Het klikt niet tussen hem en Anna's vrienden. Sas en Nicole organiseren een feestje om de plooien glad te strijken. De moeder van Nicole vergiftigt per ongeluk de hond van haar dochter. Ze vreest dat ze Franske vermoord heeft wanneer hij bewusteloos op de grond ligt. Gunther is ervan overtuigd dat hij peter wordt van de baby van Ben en Sien. Zij hebben echter iemand anders op het oog.

Met Alejandra Theus, Stan Van Samang, Tine Embrechts en Ini Massez
Elke dinsdag omstreeks 20u40, Eén


Dark Money

Dramareeks over een Brits gezin dat geconfronteerd wordt met het misbruik van de 13-jarige zoon door een bekende Hollywoodproducer.

Een Londense familie staat voor een groot dilemma wanneer de 13-jarige zoon Isaac tijdens filmopnames wordt aangerand door een producer in Hollywood. Via rechtbanken in het Verenigd Koninkrijk kunnen ze de man niet vervolgen en dus aanvaarden ze een fors bedrag aan zwijggeld.

Elke donderdag omstreeks 21u30, Eén
Met Babou Ceesay, Jill Halfpenny, Max Fincham en Susan Wokoma© CBS

FBI

Amerikaanse misdaadserie waarin de interne werking van de FBI centraal staat.

Een appartementsgebouw wordt verwoest door een bomaanslag. Na onderzoek blijkt dat Robert Lawrence achter de aanval zit. Het FBI-team gaat achter hem aan.

Met Missy Peregrym, Zeeko Zaki, Jeremy Sisto en Sela Ward
Elke zondag een driedubbele aflevering omsteeks 20u35, VIJF
 

Films

Films

The Lord Of The Rings: The Fellowship Of The Ring

Een eeuwenoude ring, die jaren zoek is geweest, wordt gevonden en komt bij toeval terecht bij de kleine Hobbit Frodo. Als de tovenaar Gandalf erachter komt dat deze ring eigenlijk de Ene Ring is waar de slechte Sauron naar op zoek is, gaat Frodo samen met Gandalf, een Dwerg, een Elf, twee Mensen en drie andere Hobbits op een groots avontuur om het kleinood te vernietigen.
Fantasyfilm van Peter Jackson met Elijah Wood, Sean Astin, Viggo Mortensen, Ian McKellen en Orlando Bloom

Woensdag, 20u35, VIER

© Canvas

Manchester by the Sea

Lee Chandler keert na de dood van zijn broer Joe terug naar zijn geboorteplaats. Daar verneemt hij dat Joe hem in zijn testament heeft aangewezen als voogd voor zijn 16-jarige zoon Patrick. Zo wordt Lee verplicht om weer deel uit te maken van een leven en een familie die hij voorgoed leek te hebben opgegeven.
 
Drama van Kenneth Lonergan met Casey Affleck, Michelle Williams, Lucas Hedges en Ben O’Brien
Vrijdag, 21u20, Canvas

 

 

Unbreakable

David Dunn raakt betrokken in een treinongeluk. Hij is de enige overlevende en heeft merkwaardig genoeg geen schrammetje. Hij komt na het ongeluk in contact met Elijah Price, een zonderlinge stripverzamelaar die last heeft van een aandoening die ervoor zorgt dat zijn botten snel breken.
 
Psychologische thriller van M. Night Shyamalan met Bruce Willis, Samuel L. Jackson, Robin Wright Penn en Eamonn Walker
Zaterdag, 22u25, VIER
 
 

Music Maestro

Clip van de week: Level of Concern

'We live in strange times', zoals de Engelse schrijver Douglas Adams placht te zeggen. In heel wat landen komt het openbare leven zoetjesaan weer op gang na enkele zware maanden van gedwongen zelfisol

De Muziekkapel brengt Beethoven op 17 juni tot in jouw huiskamer

Ondanks deze coronatijden worden de fans van klassieke muziek niet aan hun lot overgelaten. Op woendag 17 juni pakt de Muziekkapel Koningin Elisabeth namelijk uit met een Beethovenconcert dat je integ

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand

Er gaat geen maand voorbij zonder afscheid te moeten nemen van enkele muzikale grootheden. Een in memoriam.

AB Canape: New Wave rock van The Cure

Het openbare leven komt stelselmatig weer op gang. De lockdownmaatregelen worden beetje per beetje versoepeld. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepikk

AB Canape: sfeervolle genremix van The Cat Empire

Het openbare leven komt stelselmatig weer op gang. De lockdownmaatregelen worden beetje per beetje versoepeld. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepikk

Canvas selecteert: een bloemlezing van de Koningin Elisabethwedstrijd

Nu de prestigieuze Koningin Elsabethwedstrijd deze jaargang uitgesteld is, komt Canvas met een alternatief op de proppen. De cultuurzender grasduinde in de geschiedenis van het concours en zendt het k

AB Canapé: de oorstrelende indietronica van gouden trio Alt-J

Het openbare leven komt stelselmatig weer op gang. De lockdownmaatregelen worden beetje per beetje versoepeld. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepikk

Aflevering 3: Dena's Iraanse roots

In de derde aflevering van 'Topickx of the week' dompelt comédienne Dena Vahdani ons onder in haar Iraanse roots. Veel mensen kennen Iran voornamelijk als aartsvijand van de VS, maar de Brusselse toon

Mel B, van Spice Girl tot X Factor

Mel B doet bij iedereen een belletje rinkelen als voormalig lid van de Spice Girls. Toch houdt ze zich tot op de dag van vandaag op in de muziekwereld, zij het voornamelijk als jurylid bij talentensho

AB Canapé: classic rock uit het kraaiennest van The Black Crowes

Het openbare leven komt stelselmatig weer op gang. De lockdownmaatregelen worden beetje per beetje versoepeld. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepikk

Clip van de week: I Wanna Go Outside

'We live in strange times', zoals de Engelse schrijver Douglas Adams placht te zeggen. In heel wat landen ligt het sociale leven nog steeds grotendeels plat. Ook wij Belgen moeten nog zoveel mogelijk

AB Canapé: de zoetgevooisde stem van singer-songwriter Suzanne Vega

Het openbare leven komt stelselmatig weer op gang. De lockdownmaatregelen worden beetje bij beetje versoepeld. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepikk

Sport in de kijker

Ultimate Fighting Championship: de 10 blikvangers

Het coronavirus houdt de sportwereld nog steeds in zijn greep. Maar daar lijkt stilaan verandering in te komen.

One day, one goal: de dag dat Lionel Messi Jérôme Boateng vernederde

Lionel Messi wordt door velen aanzien als de beste voetballer ooit, en op 6 mei 2015 bewees hij zijn genialiteit. Tijdens die Champions League-avond was Jérôme Boateng van Bayern München zijn slachtof

De ultieme elf van de Rode Duivels: de centrale middenvelder (2/2)

Voor de negende aflevering in onze zoektocht naar het ultieme elftal van de Rode Duivels schotelen we jou opnieuw vier kandidaten voor om het felbegeerde tweede plaatsje als centrale middenvelder in t

One day, one goal: de verfijnde krulbal van stilist Thierry Henry

Thierry Henry behoort tot de beste voetballers die onze planeet ooit gekend heeft. Zijn doelpunt tegen Sparta Praag in de eerste groepswedstrijd van de Champions League editie 2005/2006 was daar één v

Tien ploegen op zoek naar de gloriedagen van weleer

De afgelopen tien weken liet Proximus Pickx haar licht schijnen over tien voormalige succesformaties die afgezakt zijn naar de lagere echelons van hun respectievelijke competities. Ploegen op zoek naa

Dodi Lukebakio: waardige kandidaat voor de Rode Duivels?

Hertha Berlijn gaat zaterdag op bezoek in de arena van Borussia Dortmund op de 30ste speeldag van de Bundesliga. De hoofdstedelingen rekenen als underdog opnieuw op hun rechterwinger Dodi Lukebakio om

Perugia dei miracoli: provincieclub Perugia eindigt ongeslagen seizoen zonder titel

Het seizoen 1978-1979 staat in gouden letters neergeschreven in de geschiedenis van het calcio. Dat seizoen verbijsterde het nietige Perugia de voetbalwereld door een heel seizoen lang ongeslagen te b

One day, one goal: de wereldgoal van Philippe Mexès tegen Anderlecht

Philippe Mexès zal die Champions League-avond op 21 november 2012 in Anderlecht niet snel vergeten. De Franse verdediger scoorde toen wellicht zijn mooiste doelpunt ooit. Op de sociale media komt de o

Nice to meet u ... Jadon Sancho

Na zijn hattrick tegen Paderborn en zijn eerbetoon aan de overleden George Floyd afgelopen weekend is Jadon Sancho nog meer dan voorheen de talk of the town in de voetbalwereld. De Britse voetbalsensa

Deze iconische sportgebaren ondersteunen de strijd tegen discriminatie

Na de dood van de Afro-Amerikaan George Floyd, die geweldadig om het leven werd gebracht door een blanke politieagent in Minneapolis, staan de Verenigde Staten in rep en roer. Het lokte afgelopen week

One day, one goal: de raket van Benjamin Pavard bevrijdt Frankrijk

Net geen twee jaar geleden vestigde Benjamin Pavard definitief zijn naam door een magistraal doelpunt te scoren in de achtste finales van het WK in Rusland. Een keerpunt in het toernooi voor de Franse

Mythische Kop verschaft Anfield aura van onoverwinnelijkheid

De mythische voetbaltempel Anfield ademt voetbal. Onder impuls van de steeds passionele en rumoerige Kop worden de bezoekers van meet af aan bij de keel gegrepen. Maar The Reds zijn niet altijd de vas

Focus op films, series & tv

Dit moet je dit weekend zeker gezien hebben

Jawel, daar is het weekend weer. Nu er wolkensluiers en buien voorspelt worden voor het weekend is het misschien hét moment om enkele boeiende films of series op tv mee te pikken. Proximus Pickx selec

Cannes maakt officiële selectie bekend voor geschrapte filmfestival

Door het coronavirus werd het filmfestival van Cannes van de agenda geschrapt, maar de organisatie wil de beste films van dit jaar toch op één of andere manier in de bloemetjes zetten. Daarom komt het

"Mijn gaydar is kapot": de beste quotes uit 'First Dates'

Het internationale succesprogramma 'First Dates' heeft ondertussen ook Vlaanderen in zijn greep. Opnieuw maakten 8 singles hun opwachting, met geslaagde en iets minder geslaagde hofmakerij tot gevolg.

Beleef filmische vakantievibes met de mooiste filmlocaties uit ‘Game Of Thrones’

De zomer is in aantocht, en deze week kregen we groen licht om vanaf 15 juni weer naar het buitenland te reizen. Wij pakken onze koffers al, maar niet voordat we enkele mooie reisbestemmingen opgezoch

Deze hiphoppeuter steelt de show: bekijk de grappigste virale filmpjes van het moment!

Het einde van deze verdomde lockdown is zo stilaan in zicht, maar de laatste loodjes wegen het zwaarst. De virtuele uitlaatklep van de wereld levert een constante stroom aan komisch beeldmateriaal waa

Ontluisterend racisme: deze films stemmen tot nadenken

Na de dood van de Afro-Amerikaan George Floyd bij zijn arrestatie in Minneapolis door politiegeweld is in de hele Verenigde Staten protest uitgebroken tegen racisme. Dat racisme diepgeworteld is in Am

Maak kennis met de nieuwste tienersuperhelden: ‘Teen Titans Go!’

Zeg hallo tegen Robin, Cyborg, Starfire, Raven en Beastboy: jouw trouwe DC-superhelden maar dan in hun tienerjaren. Samen bestrijden deze vijf vrienden hun ergste vijanden en leren ze wat het betekent

VIER strikt Peter Van de Veire voor vernieuwde versie van 'Het Rad van Fortuin'

Goed nieuws voor de fans van 'Het Rad van Fortuin'. VIER heeft de terugkeer van het programma aangekondigd, met Peter Van de Veire als nieuwe presentator. 'Het Rad', zoals het vanaf heden door het lev

De 5 beste films van Angelina Jolie

Angelina Jolie wordt 45 en ter ere van haar verjaardag maakte Proximus Pickx voor jou een kleine selectie van haar beste films. 

Deze onnavolgbare Vlaamse sketchprogramma's trainden onze lachspieren

Vanavond is het weer schuddebuiken voor de buis met ‘Wat Als’ op VTM, de komische sketchshow van productiehuis Shelter die bekroond werd met een Emmy. Vlaanderen heeft een rijke traditie wat sketchsho

Aftellen naar het vierde seizoen van '13 Reasons Why' op 5 juni!

Sinds augustus 2019 was het aftellen, en nu is het eindelijk zover: het vierde seizoen van de Netflix-sensatie ‘13 Reasons Why’ gaat op 5 juni in première op het streamingplatform. Als de lijn van de

Brainfood in coronatijden: verken je diepste innerlijke zelf met spiritualiteit op je scherm

Spiritualiteit om je geest te verbreden, je innerlijk bewustzijn aan te wakkeren of gewoon tot de diepste innerlijke rust te komen: zweef in hogere sferen met deze vijf films/series – of blijf netjes

Nieuws van het esports-front

Epic Games schrapt zijn WK Fortnite

Een teleurstelling voor de fans en een nieuwe klap voor esports: geconfronteerd met de gezondheidsbeperkingen besloot de speluitgever van Fortnite het WK eenvoudigweg te annuleren. Het is een nieuwe d

Red Bull Solo Q: het League of Legends 1vs1-toernooi is terug!

Red Bull heeft de terugkeer van zijn grote internationale circuit op League of Legends aangekondigd. Wie kroont er zich tot 1v1-kampioen? De competitie van de energiedrankproducent keert terug onder e

NumberOne: Apologis verslaat TheDice, Epsilon boekt eerste overwinning

Tussen verrassingen en bevestigingen door heeft de nieuwe speeldag van het NumberOne-circuit op Counter Strike: Global Offensive ons opnieuw heel wat spektakel aangeboden. © LouvardGame Speeldag vijf

Belgian League: Sector One en Anderlecht beginnen aan Summer Split met 6 op 6

De Belgian League op League of Legends is terug! Op deze eerste maandag van de competitie namen Sector One en Anderlecht al afstand van de rest. Afgelopen maandag is League of Legends terug van weggew

Esportskalender: juni

Elke maand vindt u dankzij Proximus Pickx de kalender met Belgische en internationale esportsevenementen die u niet mag missen! De maand juni wordt gekenmerkt door continuïteit en play-offs. Voor de

Proximus ePro League Play-offs: speeldag 2

De tweede van drie speeldagen staat voor de deur en sommige spelers kunnen zich al geen nederlaag meer veroorloven. Andere spelers kunnen zich dan weer nu al plaatsen voor de volgende ronde.Abdullah W

Proximus ePro League Play-offs: speeldag 1

De zes amateurspelers zijn bekend, de 10 profspelers zijn er klaar voor; de eindfase van de competitie kan eindelijk beginnen. Ook de poules zijn verdeeld en die beloven erg spannend te worden.In poul

G2 Esports European Brawl II: de Belgen blijven verbazen op Valorant

Sinds de komst van de game Valorant blijven verschillende Belgen zich onderscheiden op het internationale toneel. Dit was opnieuw het geval tijdens de European Brawl II, georganiseerd door de organisa

Belg Nivera is Frans kampioen op CSGO

Nivera, de jonge Belgische profspeler is met Team Heretics Frans kampioen geworden op Counter-Strike tijdens het ECN. Na een quasi perfect seizoen (13 overwinningen tegenover één nederlaag in dit seiz

Rainbow 6 Benelux League: mCon en uX gaming strijden om het laatste kwalificatieticket

Naarmate het einde van de groepsfase nadert, kennen meer en meer ploegen hun verdict. Terwijl drie teams nu al zeker zijn van de play-offs, zijn drie andere reeds uitgeschakeld. Een van de kleine nieu

NumberOne CSGO: Lamif en TheDice blijven aan de leiding, Clear veegt de nul weg

Terwijl Lamif en TheDice ongeslagen aan de top van het Legend Stage-klassement blijven, heeft Clear zijn eerste puntje beet in deze competitie op Counter Strike: Global Offensive. Naarmate de weken vo

Top 5 wedstrijden Regular Season van de Proximus ePro league

Het reguliere seizoen zit erop en we bleven zeker niet op onze honger zitten. In totaal hebben we 120 wedstrijden gezien. Wedstrijden die spannend waren, leuk om volgen en waarin vaak ook mooie doelpu

Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

De pincode die je ingaf is niet correct. Probeer opnieuw.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?

Het kinderslot is uitgeschakeld gedurende 10 minuten.