Drie Proximus League-teams botsten maandag op Bundesligaclub Union Berlin

Sport | Union Berlin leerde maandag heel wat Proximus League-teams wat beter kennen. Rond de middag stond het nummer elf uit de Bundesliga oog in oog met OH Leuven; even later kwam Union Sint-Gillis de Leuvenaars aflossen en na de dubbele oefenpot keerde de club terug naar het basiskamp in Orihuela, waar de Duitsers het resort Campoamor delen met... Beerschot.

OHL speelde een prima partij tegen Die Eisernen. De Leuvenaars haalden met het gros van de basisploeg een 0-0 ruststand en ook na de pauze deden de elf ingevallen spelers het meer dan degelijk. Thamsatchanan moest zich 20 minuten voor tijd wel gewonnen geven op een schitterende vrijschop van Andrich, maar toen de jonge Asante er tien minuten voor tijd toch weer 1-1 van maakte leek een stuntje in de maak. Toch gingen de Duitsers alsnog met de overwinning aan de haal dankzij de winninggoal van Polter (2-1).

Enkele uren later was de beurt aan Union. De Brusselaars kregen wel goals binnen in de eerste helft - Becker en Ujah zorgden voor een 2-0 ruststand - maar na de pauze kon nieuwkomer Sigurdarson al snel de aansluitingstreffer scoren. Union kon zich moeilijk doorzetten en leek met hetzelfde resultaat als Leuven het veld af te moeten, maar vier minuten voor tijd zorgde Haugen alsnog voor een gelijkspel (2-2).

Een kleine opdoffer dus voor het Duitse Union; dat na een pittig dagje Proximus League-voetbal opnieuw richting oefenkamp kan waar het haar ervaringen kan gaan delen met... 'kampgenoot' Beerschot VA.