De rode loper van de Golden Globes

Films | Op de 77ste editie van de Golden Globes waren het oorlogsepos 1917 en de serie Succession de grote winnaars. Ontdek hier de belangrijkste laureaten én de winnaars op de rode loper met een selectie van de mooiste en opvallendste looks van de avond.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Renee Zellweger

Renee Zellweger werd bekroond als beste actrice in een drama voor haar rol van Judy Garland in Judy. Op de rode loper koos ze voor een lichtblauwe jurk van Armani met hoge split.

Joaquin Phoenix

Joaquin Phoenix won de Golden Globe voor beste acteur in een drama voor zijn onvergetelijke rol in Joker. De tweede Golden Globe uit zijn carrière al, nadat hij eerder bekroond werd voor Walk the Line. Tijdens zijn bedankingsspeech liet Phoenix zich ontvallen dat zijn collega-acteurs hypocriet zijn, omdat ze doen alsof ze inzitten met de bosbranden in Australië, maar eigenlijk niets doen voor het klimaat.

Laura Dern

Streamingdienst Netflix was de grote verliezer van de avond. Met 34 nominaties op zak voor films als The Irishman, The Two Popes en Marriage Story was het de grote favoriet, maar alleen Marriage Story kon één nominatie verzilveren: Laura Dern won de award voor beste vrouwelijke bijrol. Dern straalde in een jurk van Saint Laurent.

Brad Pitt

Brad Pitt won zijn tweede Golden Globe voor zijn bijrol in Once Upon a Time … in Hollywood en versloeg onder meer Al Pacino en Joe Pesci (The Irishman).

Awkwafina

De Amerikaanse actrice en rapster Nora Lum, beter bekend als Awkwafina, schreef geschiedenis door als een eerste Aziatische actrice de Golden Globe te winnen voor een hoofdrol. Ze won voor haar rol in The Farewell en koos voor een klassieke jurk van Dior.

Taron Egerton

Beste mannelijke hoofdrol in een komedie of musical was voor Taron Egerton voor zijn rol van Elton John in Rocketman. De film won ook de award voor beste muziek.

Rocketman is nu beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx

Sam Mendes

De belangrijkste filmprijzen gingen naar het oorlogsepos 1917, dat vanaf deze week te zien is bij ons in de bioscoop. Sam Mendes ging naar huis met de Golden Globes voor beste film en beste regisseur.

Quentin Tarantino

Ook cultregisseur Quentin Tarantino ging tevreden naar huis: Once Upon a Time … in Hollywood won de awards voor beste komedie/musical en beste scenario.

Once Upon an Time … in Hollywood is nu beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx

Olivia Colman

Ook bij de series viel Netflix één keer in de prijzen. De award voor beste actrice in een dramareeks ging naar Olivia Colman voor haar rol van koningin Elisabeth in The Crown. De Britse actrice droeg een rode jurk met pofmouwen van Emilia Wickstead.

Brian Cox

Beste dramareeks werd HBO-reeks Succession over de overname van de macht in een wereldwijd mediaconglomeraat. Brian Cox won voor zijn hoofdrol de award als beste acteur.

Patricia Arquette

Patricia Arquette won al haar derde Golden Globe voor haar bijrol in de miniserie The Act van streamingdienst Hulu. Op de rode loper viel ze op in een zwarte jurk met heel diep decolleté.

Phoebe Waller-Bridge

Na haar triomf op de Emmy Awards vorig jaar won Phoebe Waller-Bridge nu ook een Golden Globe voor haar hoofdrol in de komische reeks Fleabag. De serie werd ook bekroond als beste komische reeks. Op de rode loper schitterde Waller-Bridge in een glitterpak van Ralph & Russo.

Michelle Williams

De zwangere Michelle Williams won de tweede Golden Globe uit haar carrière voor haar rol in de miniserie Fosse/Verdon. In haar bedankingsspeech brak ze een lans voor het recht op abortus. Haar jurk is een ontwerp van Louis Vuitton.

Stellan Skarsgard

De award voor beste miniserie ging naar Chernobyl, die binnenkort te zien zal zijn op Canvas. Ook Stellan Skarsgard werd voor zijn bijrol in de serie bekroond.

Charlize Theron

Charlize Theron kon haar nominatie als beste actrice voor haar rol van Megyn Kelly in Bombshell niet verzilveren. Op de rode loper koos ze voor opvallend gifgroen in een jurk van Dior.

Scarlett Johansson

Ook Scarlett Johansson greep naast de prijzen voor haar vertolking in Marriage Story. In haar rode jurk van Vera Wang was ze wel een van de meest stijlvolle verschijningen van de avond.

Saoirse Ronan

Saoirse Ronan had een nominatie op zak voor haar hoofdrol in Little Women en schitterde in een glitterjurk van Celine by Hedi Slimane met gewaagd zij-inzicht.

Margot Robbie

Ook Margot Robbie was een van de genomineerden voor haar bijrol in Bombshell. Zij straalde in een jurk van Chanel met kleurrijk bovenstuk.

Jennifer Lopez

Jennifer Lopez was een opvallende verschijning in een jurk van Valentino met grote goudkleurige strik. Ook zij was genomineerd voor haar rol in Hustlers.

Cate Blanchett

Cate Blanchett droeg een gewaagd ontwerp van Mary Katrantzou. De Australische actrice was genomineerd voor haar rol in de komedie Where’d You Go, Bernadette.

Reese Witherspoon

Reese Witherspoon had een nominatie op zak voor haar rol in de dramaserie The Morning Show. Voor de gelegenheid droeg ze een lichtroze jurk van Roland Mouret.

Jennifer Aniston

Ook Jennifer Aniston was genomineerd voor haar rol in The Morning Show, een serie van Apple TV. Zij koos voor een eenvoudige zwarte jurk van Dior.

Nicole Kidman

Nicole Kidman straalde in een rode jurk van Armani met hoge split. Haar nominatie voor Big Little Lies kon ze deze keer niet verzilveren, in 2018 won ze wel nog voor haar rol van Celeste Wright.

Gwyneth Paltrow

Tv-serie The Politician van Netflix was twee keer genomineerd, onder andere als beste komische reeks, maar Gwyneth Paltrow moest met lege handen naar huis. In haar jurk met ruches van Fendi liet ze weinig aan de verbeelding over.

Taylor Swift

Taylor Swift had een nominatie op zak voor beste originele song voor Beautiful Ghosts, een nummer uit de musical Cats. Zij koos voor een jurk met bloemenprint.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top