100 Dagen: 10 jongeren op de drempel van volwassenheid laten in hun ziel kijken

Het nieuwe 100 Dagen volgt tien jongeren tijdens hun laatste maanden op de middelbare school. Een periode waarin ze keuzes moeten maken en stilaan hun eigen pad gaan uitstippelen. Dagen van onbezorgd feesten, maar ook dagen vol twijfels.

De reeks toont de leefwereld van de generatie die nu aan de deur staat te kloppen, en de tien geportretteerden laten in hun hoofd en ziel kijken. Zo is er Sarah, die na het middelbaar naar Amerika wil om rechten te studeren; Hannes, die al enkele maanden thuis zit met een depressie; en Zion, die al twee jaar in een rolstoel zit maar een ambitieus plan heeft. Hoe kijken zij naar de wereld, hun leven en hun toekomst?

Ontdek hier de 10 jongeren!

Bekijk 100 Dagen elke maandag om 21u30 op Eén of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Beau

3/03/2001 - Bredene - studeert Sociaal Technische Wetenschappen aan het Sint-Godelievecollege, Gistel

Beau is nog maar net 18 en wil nog genieten van zijn tienerjaren voordat hij aan het ‘volwassen leven’ begint. Zijn ouders zijn gescheiden, maar zijn wel naast elkaar blijven wonen. Zowel zijn mama, papa, broer als stiefpapa zijn in dienst van het Belgische leger.  Beau wil eigenlijk minister worden maar denkt dat dat niet realistisch is. Daarom wil hij ook zijn kans wagen en de familietraditie verderzetten door zich in te schrijven voor het Belgisch leger, want, zo zegt hij zelf: "Ik kan wel wat discipline gebruiken."

Als Beau aan de slag wil bij het Belgische leger, zal hij extra zijn best moeten doen op school want zijn herfstrapport was niet goed. En het jaar opnieuw doen, ziet Beau echt niet zitten. Beau wil tijdens zijn laatste 100 dagen slagen voor de toelatingsproeven van het Belgisch leger.

"Ik kan lang over dingen twijfelen. Ik twijfel vooral of ik binnen tien jaar nog altijd graag in het leger zou zitten. Dat is mijn grootste vraag. En als je zo vroeg al bij het leger gaat, heb je geen ander diploma."

"Ik wilde graag meedoen met 100 dagen omdat ik allerlei momenten wilde vastleggen. Het was het laatste jaar dat ik in het middelbaar zat. Dus ik ging al mijn vrienden veel minder zien. Het zijn toffe herinneringen voor later."

Meaghan

11/12/2001 - Schiplaken - studeert Moderne Talen-Wetenschappen aan BimSem, Mechelen

Meaghans passie is dans. Ze danst al sinds haar kleutertijd en traint nu 16 uur per week. Haar grote droom is om van haar hobby haar beroep maken en door te breken als artieste. De combinatie dans en studeren zorgt voor veel druk en stress bij Meaghan. Gelukkig kan ze rekenen op de management-skills van haar mama.

Meaghan is ook populair op Instagram. Haar online bekendheid gebruikt ze om iets extra bij te verdienen. Op Instagram is ze vaak te zien met veel 'bling bling' en make-up, maar ze wordt vaak beoordeeld op haar uiterlijk waardoor ze zich onzeker voelt.  Gelukkig vindt ze veel troost bij haar vriend Gilles. Tijdens haar laatste 100 dagen in het middelbaar wil Meaghan graag Belgisch kampioene worden in latin dans.

"Ik heb echt veel stress en moet veel druk verdragen. Als ik een breakdown heb, is dat altijd omdat ik te veel stress heb. Ik heb soms veel faalangst."

"Ik heb meegedaan aan 100 Dagen zodat mensen zien dat het soms moeilijk is om 18 te zijn. Er komt veel zelfstandigheid en verantwoordelijkheid op je af. Ook al ben je jong, niet alles is rozengeur en maneschijn."

Hannes

19/01/2001 - Kruisem - Thuisonderwijs Wetenschappen-Wiskunde aan GO! Atheneum, Oudenaarde

Hannes volgt vier uur per week thuisonderwijs, wetenschappen-wiskunde. Sinds januari zit Hannes thuis omdat hij kampt met een depressie. Kort na zijn 18de verjaardag is hij mentaal gecrasht. Hij noemt het de slechtste dag van zijn leven. Hannes leeft van dag tot  dag en zoekt zijn geluk vooral in kleine dingen. Tuinwerk, wandelen met de hond of skaten verdrukken zijn donkere gedachten. Iedere week gaat hij praten met een psycholoog in de Bleekweide in Gent. Zijn gevoelens uit hij door te schrijven, muziek te maken, te tekenen en te schilderen. Hannes wil na de middelbare school een sabbatjaar nemen, en wil in de komende periode vooral beter worden.

"Het is moeilijk om uit te leggen wat een depressie is. Het is alsof je een van de slechtste dagen van je leven moet kwadrateren. En dat slechte gevoel gewoon maanden lang blijft duren. Alles wat je doet, is lastig."

Hannes vindt het belangrijk om zijn verhaal te delen in 100 Dagen:
"Ik begon in te zien dat het wel leuk is om te tonen waar ik mee zit en dat het me toch lukt om af te studeren, zonder naar school te gaan. Ook voor mensen die hetzelfde probleem als ik hebben en dit zien, is dat ergens een opluchting, weet ik. Hoe meer je in die situatie beseft dat je niet de enige bent, hoe beter."

Youssef

7/06/2000 - Molenbeek - studeert Jeugd- en Gehandicaptenzorg aan Imelda-Instituut, Brussel

Youssef heeft zowat overal in Brussel gewoond, maar voelt zich vooral thuis in Molenbeek. Na zijn schooluren werkt hij in de snackbar van zijn oom om geld te verdienen voor zijn rijexamen. Veel werken betekent voor Youssef ook geen tijd om rond te hangen op straat, want dan bestaat de kans dat je op het slechte pad komt, zegt hij. Voor Youssef mag de schooltijd nu stoppen. Hij is er klaar mee en wil zo snel mogelijk als ondernemer aan de slag. Maar eerst wil hij op de dag van de proclamatie zijn familie trots maken met een diploma.

"Mijn generatie is anders dan de vorige generaties: nu is er internet, Instagram, Snapchat, Facebook, Twitter enzovoort. Dat beïnvloedt de jongeren hier. Ze willen hetzelfde doen als in Amerika of in Japan, ze verliezen hun eigen identiteit en doen gewoon die anderen na. Maar mijn ouders bijvoorbeeld, zij hadden geen internet. Ze hadden enkel een telefoon thuis en gingen buiten spelen. Nu blijven de jongeren meestal achter een Playstation, ze hebben weinig contact met de maatschappij."

"Mijn doel is niet om bekend te zijn of om aandacht te trekken. Mijn doel met 100 Dagen is om een andere beeld te tonen over jongeren die in Brussel opgroeien."

Sarah

9/02/2001 - Heverlee - studeert Latijn-Moderne Talen aan Don Bosco, Haacht

Sarah heeft het gevoel dat ze niet meer zoveel bijleert op school. Zij heeft duidelijk al een doel in haar hoofd en niets of niemand zal haar tegenhouden om dat doel te bereiken. Ze wil rechten gaan studeren aan de beroemde Harvard universiteit in Amerika.

In België voelt ze zich al sinds de lagere school vreemd bekeken. Ze laat zich niet gemakkelijk in een hokje duwen en vaart haar eigen koers. Ze speelt muziek, toneel, tennis en basket. Maar ze kan haar opgekropte frustraties vooral kwijt in slam poetry. Ze heeft niet altijd dezelfde mening als haar ouders, die bijvoorbeeld een heel andere visie hebben op vrouwelijkheid. Haar mama vindt dat Sarah zich best wat vrouwelijker mag kleden terwijl Sarah aan haar mama probeert duidelijk te maken dat ze niet zo stereotiep mag denken.

"Wow, 18 zijn in 2019, wat betekent dat precies? Dat is een goede vraag. Ik hecht persoonlijk niet zo veel belang aan leeftijd. Toen ik 16 werd en zogezegd mijn eerste pintje mocht drinken, of toen ik 18 werd... dat heeft niet echt een betekenis voor mij. Wat ik wel belangrijk vind, is het feit dat ik voor de eerste keer mag stemmen bijvoorbeeld."

Sarah heeft een duidelijke reden om mee te doen aan 100 Dagen:
"Ik wil met mijn verhaal tonen dat de jeugd niet lui is, of doelloos door het leven gaat, maar dat we eigenlijk wel actie durven nemen. Uit mijn overtuiging dat onze generatie Z niet doordrenkt is met luiheid, naïviteit en het je-m'en-fous-gevoel, ben ik ingegaan op de oproep."

Zion

2/10/2000 - Puurs - studeert Elektrische Installaties aan het Sint-Jan Berchmansinstituut, Puurs

Zion was 17 jaar oud toen hij in 2017 met zijn bromfiets in een ongeval betrokken raakte. Sindsdien is hij verlamd en zit hij in een rolstoel. Het ongeluk had een enorme impact op het gezin. Het huis werd door zijn ouders verbouwd en de bel-étage kreeg een traplift. Vandaag gaat Zion met de handbike naar school. Wekelijks gaat hij naar de kinesist en verbijt hij zijn pijn. Ondanks zijn verlamming weigert Zion te klagen. Hij voelt zich naar eigen zeggen gelukkiger na zijn ongeval, en is ook heel tevreden met zichzelf. Hij is vooral blij dat hij er nog is. Alleen de liefde blijft een groot struikelblok. Zion wil graag een vriendin, "maar niemand ziet mij 'staan' in mijn rolstoel."

Voor zijn ongeval was Zion een uitstekende muurklimmer, een passie die hij niet wil opgeven. Hij  wil zo snel mogelijk het onmogelijke doen en opnieuw de muur opklimmen.

"Ik zit alleen maar te lachen en te zeveren. Ook over mijn ongeval, ik maak daar iets positief van. Ik maak daar grapjes over. Net daarom heb ik na het ongeval snel een klik kunnen maken om door te gaan."

"Ik wil met mijn deelname aan 100 Dagen tonen dat het leven niet stopt na zo'n ongeval. Je kan enkel vooruit, dus het heeft geen zin om te blijven hangen bij wat gebeurd is. Je kan zeker leven met een lichamelijke beperking."

Anuna

16/06/2001 - Mortsel/Berchem - studeert Humane Wetenschappen aan het Koninklijk Atheneum, Mortsel

Anuna werd in 2018 plots een van de meest besproken tieners van Vlaanderen. De klimaatactiviste richtte Youth For Climate op en marcheerde wekelijks met duizenden jongeren door de straten van Brussel en andere steden. Met deze protestmarsen wilde Anuna het klimaatprobleem bovenaan de politieke agenda krijgen. Haar acties kregen in het verkiezingsjaar veel bijval maar ze kreeg ook veel tegenwind en kritiek. Op sociale media kreeg ze veel haat te verwerken. Niet alleen op haar activisme, maar ook op haar persoon en haar uiterlijk. Anuna incasseerde maar bleef strijdvaardig. Naast de activiste Anuna is ze vooral een gewone tiener, die net zoals haar leeftijdsgenoten weleens onzeker kan zijn of een slechte dag heeft.

'Ik ben heel bang voor de dood. Maar gewoon omdat ik bang ben om te sterven voordat ik iets heb kunnen bereiken. Dat zou echt rampzalig zijn voor mij. Dat is het probleem met yolo. Ik denk dat de jeugd het fout heeft begrepen. Yolo betekent: je leeft maar één keer. Dus doe er iets nuttig mee.'

'Ik heb meegedaan aan 100 Dagen omdat ik geloof in de kracht van jongeren om de wereld te veranderen. Er is momenteel enorm veel mis met de wereld. Ongelijkheid, armoede, de klimaatcrisis… en deze dingen moeten worden aangepakt door de nieuwe generatie. Zelf heb ik een vrij kritische stem, en ik ben een enorm toegewijde activist. Ik hoop door mijn verhaal te doen in 100 Dagen meer jongeren te inspireren om dit ook te doen.'

Angel

31/05/2001 - Eeklo - studeert Topsport-Wetenschappen aan het Koninklijk Atheneum Voskenslaan, Gent

Angel zit al sinds het eerste middelbaar op de topsportschool in Gent. Haar beste discipline is de hordeloop. Heel haar jonge leven staat in het teken van haar sport. Wanneer ze niet traint, moet Angel studeren voor school. Gelukkig kan ze steunen op haar familie, het  ‘A-Team'. Haar mama, oma en opa staan altijd klaar voor haar en zijn er bij iedere wedstrijd bij. Ook Angels papa komt zo vaak als hij kan kijken. Angel heeft een olympische droom maar ze droomt ook al van een gezin. Angel traint tijdens haar laatste 100 dagen voor het EK junioren in Zweden.

"Ik denk dat onze generatie wel mentaal sterker moet zijn in deze tijd dan bijvoorbeeld in de jaren van mijn mama of oma. Want als je terugdenkt aan die tijd, of hoe zij erover vertellen, zijn dat echt jaren zonder zorgen... Toen kon er ook  veel meer dan nu. Nu is er meer stress en druk. Ja, dat weegt natuurlijk."

"Ik heb meegedaan aan 100 Dagen omdat ik het een mooie kans vond om eens aan Vlaanderen te laten zien hoe een topsporter vandaag door het leven gaat. Ook het idee om telkens de mening van een 18-jarige te laten horen, vond ik echt geweldig. Het is niet omdat we ‘nog maar net uit het nest komen’ dat we nog geen klare kijk op de zaken kunnen hebben. Ik vond meedoen aan dit programma ook een mooie mogelijkheid om de verbintenis te laten zien van mijn familie en hoe we allemaal geëngageerd zijn voor een welbepaald doel."

Bavo

27/10/2000 - Lier - studeert Winkelhulp in BuSO De Regenboog, Aarschot

Bavo volgt de richting winkelhulp op school, maar dat is niet zijn eerste keuze. Zijn hart gaat uit naar automechanica, maar hij moest van richting veranderen nadat een verminderde fijne motoriek bij hem werd vastgesteld. Het gevolg van de diagnose is dat Bavo zo goed als geen ambities meer heeft. "Ik heb geen droom en zie wel wat er op me afkomt."

Bavo's ouders zijn gescheiden. Met beiden heeft hij nog een goede band. De ene week verblijft hij bij zijn mama, de andere bij zijn papa. "Als ik bij papa ben, heb ik geen babbel, dan is ‘t gewoon "hoe was ‘t op ‘t werk, hoe was ‘t op ‘t school" en dan eten we en c’est fini." Met zijn mama kan hij beter over zijn emoties praten. Hij noemt haar zijn beste vriendin.

"Ik ben blij dat ik van 2000 ben, want de kinderen van nu krijgen - hoe oud zouden ze zijn - al op hun 8ste hun eerste telefoon. Ik kreeg de mijne ook wel, maar dat was zo’n baksteen, dat was niet meteen een Iphone. Ja, dan heb je niks meer van waarden en normen. En wij hebben dat wel nog meegekregen, wij hebben nog met de knikkers gespeeld. Met wat spelen ze nu?"

Bavo wil in het programma tonen dat buitengewoon onderwijs ten onrechte een slechte naam heeft:
"Ik doe mee omdat er een specifiek slecht beeld is over buitengewoon onderwijs, en ik vond het een mooie kans om te laten zien dat dat niet klopt."

Femke

12/05/2000 - Aartselaar - studeert Maritieme Technieken (Dek) aan Cenflumarin De Scheepvaartschool, Antwerpen

Femke zit in de week op internaat en tijdens het weekend keert ze naar huis voor de Chiro-activiteiten en om bij haar ouders en zus te kunnen zijn. Ze vindt van zichzelf dat ze geen al te beste studente is, maar toch legt ze de lat voor zichzelf hoog. Ze studeert aan de scheepvaartschool omdat ze haar toekomst op zee ziet. Ze droomt van een leven als kapitein van een chemicaliëntanker. De scheepvaart blijkt nog steeds een typische mannenwereld, ook op school, waar Femke het als vrouw niet makkelijk heeft. Ze moet zich vaak bewijzen en werd in het verleden gepest door haar mannelijke klasgenoten. Maar Femke zal zich altijd verweren en voor zichzelf opkomen.

"Ik zie mezelf niet als een feministe, maar wel als iemand die opkomt voor haar rechten. Ik zou ook opkomen voor de rechten van een man als ik zie dat die geschaad worden, maar ik zou even goed opkomen voor de rechten van de vrouw als ik zie dat daar iets niet mee klopt. Ik vind gewoon de rechten als mens heel belangrijk."

"Ik heb meegedaan aan 100 Dagen omdat ik vond dat mijn studierichting niet bekend genoeg is en veel mensen niet weten wat we precies studeren. En ik wilde laten zien dat vrouwen ook zo'n richting kunnen volgen en er nadien een job in kunnen vinden. Ook wil ik aan andere jongeren tonen dat je kan dromen over wat je wil worden en dat het oké is om die droom te proberen verwezenlijken. Je mag gerust tegen de stroom in zwemmen. En je moet je nooit laten doen."

Bekijk 100 Dagen elke maandag om 21u30 op Eén of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Music Maestro

Het opmerkelijke verhaal achter de zomerhit ‘Dragostea Din Tei’

Proximus Pickx duikt elke week in de muziekgeschiedenis, op zoek naar de strafste verhalen achter zomerhits die wereldfaam hebben genoten. Deze keer doen we uit de doeken hoe de gruwelijk catchy zomer

Schoonheid in coronatijden: de Antwerpse provincie in vijf prachtnummers

In deze moeilijke tijden voor de provincie Antwerpen, blikken we terug op enkele liedjes die ons herinneren aan de schoonheid van ’t stad en het omringende platteland. In deze vijf nummers bezingen An

Vijf dingen die je niet wist over David Duchovny

De Amerikaanse acteur David Duchovny wordt vandaag 60. Denk je echt alles te weten over de ster van ‘X-Files’ en ‘Californication’? Hier zijn vijf wist-je-datjes die je misschien niet kende over de ac

Het succes van 'Like Me': waarom jong en oud genieten van dit succesrecept

De muzikale fictiereeks ‘#LikeMe’ is een waanzinnig succes geworden. Een enorm populaire serie, twee gouden albums, uitverkochte concerten… Ketnet en productiehuis Fabric Magic hebben letterlijk goud

Billie Eilish leert zichzelf beter kennen in My Future

Tieneridool Billie Eilish heeft een nieuw nummer gelanceerd, en wat voor eentje. My Future staat nog maar enkele dagen online maar sloeg op de streamingdiensten meteen in als een bom. Redenen genoeg o

Wat je nog niet wist over Amy Winehouse

Negen jaar geleden verloor de muziekindustrie één van haar meest unieke stemmen, die van Amy Winehouse. Na het overlijden van de Britse singer-songwriter ging documentairemaker Asif Kapadia aan de sla

Internationale zussendag: deze bekende zussenbands veroverden de wereld

Op de eerste zondag van augustus vieren zij die gezegend zijn met een zus de internationale zussendag. Ook Proximus Pickx doet mee: wij serveren de meest gevierde zussenbands uit de muziekgeschiedenis

Bart Kaëll wordt 60: een portret van ‘Bart Gijselinck’

Vandaag is naast Will Tura ook een andere Vlaamse zanger jarig. Bart Gijselinck, u welbekend onder de artiestennaam Bart Kaëll, viert vandaag zijn zestigste verjaardag. Proximus Pickx vat voor u zijn

Will Tura wordt tachtig: een portret van de 'keizer van het Vlaamse lied'

Met een arsenaal van meer dan 700 hits heeft Will Tura volledig het recht om als ‘keizer van het Vlaamse lied’ beschreven te worden. Hij krijgt voor zijn tachtigste verjaardag een standbeeld in ‘zijn’

Muziekfestivals die cultuurgeschiedenis schreven, deel 2: de seventies

Nu we verstoken zijn van onze teergeliefde zomerfestivals, richt Proximus Pickx elke week zijn spots op een legendarisch festival dat zijn stempel gedrukt heeft op een welbepaald decennium. In dit twe

Het opmerkelijke verhaal achter de wereldhit ‘Mmmbop’

Proximus Pickx duikt elke week in de muziekgeschiedenis, op zoek naar de strafste verhalen achter zomerhits die wereldfaam hebben genoten. Deze keer doen we uit de doeken hoe de gruwelijk catchy zomer

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand

Sport in de kijker

One day, one goal: verschroeiende halve volley van Dani Alves jaagt Getafe-doelman schrik aan

Maart 2011. Hun tachtigste seizoen op rij in de hoogste Spaanse voetbalcompetitie is een waar boerenjaar voor FC Barcelona. Met een sterrenelftal bestaande uit o.a. Messi, Iniesta, Xavi, Piqué en Puyo

Dit zijn de duurste voetbaltransfers in elk van de drie linies

Vandaag is het dag op dag twee jaar geleden dat Kepa Arrizabalaga zijn krabbel onder een contract bij Chelsea zette. Daarmee was een transfersom gemoeid van 72 miljoen euro, wat van hem de duurste doe

One day, one goal: Jack Wilshere scoort een van de mooiste teamgoals ooit

Met drie spelers een hele defensie wegtikken in één tijd, het overkwam het Arsenal-trio Santi Cazorla, Olivier Giroud en Jack Wilshere in 2013. Die laatste legde in het Premier League-duel met Norwich

De dag waarop Van Avermaet voor altijd Gouden Greg zou worden

Dag op dag vier jaar geleden beleefde de Belgische wielerwereld een moment om blijvend te savoureren. In Rio de Janeiro, op het wereldvermaarde strand van Copacabana, kroonde Greg Van Avermaet zich op

One day, one goal: Kaká toont zijn klasse tegen Manchester United

Enkel en alleen een beroep doen op je voeten volstaat niet altijd in het voetbal. Soms is er een vleugje genie nodig om de weg naar het vijandelijke doel te overbruggen. Op 24 april 2007 demonstreert

One day, one goal: Tim Cahill volleyt de netten aan flarden tegen Nederland

We schrijven woensdag 18 juni 2014. In het bloedhete Porto Alegre neemt Australië het in de poulefase van het WK in Brazilië op tegen Nederland. In de 21ste minuut zou Tim Cahill er zijn moment de glo

François Fornieri zorgt voor extra lokale verankering bij Standard

François Fornieri, eigenaar van het farmabedrijf Mithra, wordt aandeelhouder bij Standard en co-gedelegeerd bestuurder samen met Bruno Venanzi, die voorzitter blijft. Maar wie is die Luikse zakenman e

One day, one goal: de weergaloze treffer van James Rodriguez tegen Uruguay

Op 28 juni 2014, tijdens de match tussen Colombia en Uruguay, wist een zekere James Rodriguez de wereld te verbazen met zijn talent door zijn team voor het eerst in de geschiedenis naar de kwartfinale

Waarom iedereen van Ronaldo houdt

Of je nu Braziliaan of Argentijn bent of supportert voor Real Madrid of Barcelona, iedereen houdt enkel en alleen maar positieve gevoelens over aan de Braziliaanse voetballegende Ronaldo. Waaraan heef

Ingenieuze vrije trap Ronaldinho bezegelt WK-lot van Engeland

Het WK 2002 zal voor ons Belgen altijd in het geheugen gegrift blijven als het wereldkampioen waar de Jamaicaanse scheidsrechter Peter Prendergast België richting de exit duwde in het achtste finaledu

One day, one goal: het weergaloze kunststukje van Giroud tegen Crystal Palace

De liefde tussen Arsenal en Franse balvirtuozen kent een lange geschiedenis. In 2012 streek Oliver Giroud neer op de Londense bodem. Ondanks zijn neus voor doelpunten, stoorden sommigen zich aan zijn

De zwaarste crashes in de Formule 1-geschiedenis

Vandaag is het dag op dag 44 jaar geleden dat Niki Lauda met zijn Formule 1-bolide zwaar crashte op de Nürburgring in Duitsland. Helaas voor de fans van de koninginnenklasse van de autosport was de cr

Focus op films, series & tv

Deze striphelden schopten het tot op het witte doek

Striphelden uit onze jeugdjaren beleven alsmaar vaker een tweede leven in de cinemazalen. Vanavond om 20u50 zendt Eén "Asterix en de Olympische Spelen" opnieuw uit, maar de olijke Galliërs zijn lang n

'Hasta la Vista!', en andere klassiekers waar personages met een beperking schitteren

Regisseur Geoffrey Enthoven kwam in 2011 met de taboedoorbrekende film ‘Hasta la Vista!’ op de proppen. Het concept: drie jonge gasten, elk met een beperking, gaan samen op reis naar Spanje. Een ‘wijn

Dit kijkvoer wordt momenteel het meest verslonden op Netflix

Netflix was de voorbije weken voor vele gebruikers het toevluchtsoord bij uitstek om de verveling tegen te gaan, bij gebrek aan andere afleiding in deze coronazomer. Hieronder een overzicht van de tie

Vijf dingen die je niet wist over David Duchovny

De Amerikaanse acteur David Duchovny wordt vandaag 60. Denk je echt alles te weten over de ster van ‘X-Files’ en ‘Californication’? Hier zijn vijf wist-je-datjes die je misschien niet kende over de ac

Duik al schaterlachend het weekend in met de grappigste internetfilmpjes

Hoera! Het einde van de werkweek is in zicht. Dat vieren we door uit te blazen met het meest hilarische beeldmateriaal dat het wereldwijde web rijk is. Dit is onze oogst van de voorbije week.

Vlucht dit weekend van de hittegolf dankzij deze kijktips

Het was deze week al erg warm, maar tijdens het weekend klimt het kwik nog enkele graden hoger. Geen nood als er geen zwembad in de tuin staat, voor afkoeling kan je ook perfect binnenblijven. Proximu

International Cat Day: vijf films die je laten 'spinnen' van plezier

Op 8 augustus is het International Cat Day. In deze coronatijden koesteren we onze huisdieren nog meer dan anders en Proximus Pickx viert deze dag van de viervoeter met vijf opvallende films waarin ka

Charlize Theron wordt 45: van traumatische jeugd naar topper in Hollywood

Charlize Theron is een zeer grote naam in Hollywood. De in Zuid-Afrika geboren actrice wordt vandaag 45 jaar en het is dan ook hoog tijd om haar in de picture te zetten. Proximus Pickx grasduint doorh

Shame! Deze klasbakken van het witte doek blijven onder de radar

Robert Pattinson is vanavond om 20u30 op Q2 te zien in ‘Water for Elephants’, als verliefde olifantentemmer. In de film over een rondtrekkend tweederangscircus is een glansrol weggelegd voor Christoph

Veel meer dan Mr. Bean: vijf vergeten filmrollen van Rowan Atkinson

Vanavond is het schuddebuiken met Rowan Atkinson in de spionagekomedie ‘Johnny English’, om 21u05 op VTM. Proximus Pickx nam de filmografie van Mr. Bean onder de loep, en stelde vast dat de Engelse ko

Het succes van 'Like Me': waarom jong en oud genieten van dit succesrecept

De muzikale fictiereeks ‘#LikeMe’ is een waanzinnig succes geworden. Een enorm populaire serie, twee gouden albums, uitverkochte concerten… Ketnet en productiehuis Fabric Magic hebben letterlijk goud

Toerist in eigen land: deze series en films laten je Limburg ontdekken

Vlaanderen boven, aldus ene Raymond van het Groenewoud. Deze coronazomer is het uitgelezen moment om ons Vlaanderenland te herontdekken. Proximus Pickx grasduinde alvast in het audiovisuele archief om

Nieuws van het esport-front

ScreaM gaat aan de slag als Valorant-prof bij Team Liquid

Team Liquid, de Amerikaanse organisatie die beschouwd wordt als een van de belangrijkste binnen de esportswereld, heeft zijn nieuwe team op Valorant aangekondigd en een Belg maakt er deel van uit! We

Europese topteams treffen elkaar op DreamHack Open Summer 2020

De DreamHack Open Summer 2020 vindt plaats van 8 tot 16 augustus in Europa, Amerika, Azië en Oceanië. Belangrijk om te weten: het evenement zal enkele van de beste Europese teams samenbrengen! In Euro

ESL Benelux Championship kondigt zijn winterseizoen aan

De ESL Benelux Summer had dit jaar veel verrassingen en wendingen in petto op zowel CSGO als Clash of Clans, vanaf de eerste kwalificatiewedstrijden in maart tot de finales in mei. ESL Benelux wilde d

LG R6S: Team 86 en Activit-E plaatsen zich voor de play-offs

Het einde van de groepsfase van de Rainbow Six Siege-competitie nadert met rasse schreden en twee teams hebben zich al gekwalificeerd. Vier teams zullen op de laatste dag strijden om de resterende twe

NA- en GOS-teams krijgen met IEM New York laatste kans op kwalificatie voor de Major van Rio

Op 6 oktober begint de IEM New York 2020, met 32 uitgenodigde teams en $250.000 aan prijzengeld. Het toernooi is de laatste kans voor de Noord-Amerikaanse en GOS-teams om zich te kwalificeren voor de

FIFA 21: de eerste indrukken

Ook al ligt de release van FIFA 21 nog enkele weken in de toekomst, de informatie over het voetbalspel begint binnen te sijpelen. Het is dan ook tijd om de eerste beschikbare informatie over de nieuwe

Belgian League: Mechelen overklast Aethra en vervoegt Sector One in finale

Afgelopen maandag kwamen KVM Esports en Aethra elkaar tegen in de halve finale van de Belgian League-zomersplit. Een ultieme BO3 besliste over de tegenstander van Sector One in de finale. Ondanks een

Onze landgenoot Davidp tekent bij G2 Esports en wint meteen vierde Ignition Series op Valorant

David Prins, alias “Davidp”, is een naam die CSGO-fans meer dan waarschijnlijk bekend in de oren klinkt. Hij was inderdaad een van onze beste vertegenwoordigers als professionele speler op het Valve-s

Nisqy en Cloud9 heersen over de LCS

Terwijl het LEC in volle gang is en ons een topseizoen biedt, staan twee Europese teams in de top 10 van ESPN’s global power rankings van de maand juli. Maar wat is het niveau van de LCS-teams aan de

Worlds 2020 op LoL gaan door ondanks coronacrisis

League of Legends-fans kregen dit weekend goed nieuws van Riot Games. De computerspelontwikkelaar kondigde aan dat de tiende editie van de League of Legends Worlds zal starten op 25 september. We're

Esportskalender: augustus

Elke maand vindt u dankzij Proximus Pickx de kalender met Belgische en internationale esportsevenementen die u niet mag missen! BELGIËLeague of LegendsBelgian League: play-offs | 3 augustus: wedstrijd

LG R6S: WanteD en Team86 bevestigen, Activit-E haalt uit

De tweede week van de nieuwe LouvardGame Rainbow Six Siege-competitie ging afgelopen maandag van start. Na de eerste twee felbevochten speeldagen hebben deze plaatsgemaakt voor enkele overtuigende suc

Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?