Beerschot start 2020 met twee inkomende transfers: na Aloé komt ook Frans naar het Kiel

Challenger Pro League | Beerschot is het nieuwe kalenderjaar met een knaller gestart. Nadat de club op nieuwjaarsavond bekend maakte dat Baptiste Aloé de rangen komt versterken, werd in de ochtend van 2 januari ook de komst van Frederic Frans officieel bekend gemaakt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Frans komt per direct over van Lierse Kempenzonen, waar hij sinds september van dit jaar actief was. De rijzige centrumverdediger kreeg een contract voor 2,5 seizoenen en moet Beerschot "ervaring, gestalte en leiderschap" bijbrengen. De 30-jarige Frans is natuurlijk geen onbekende voor de Proximus League, want hij speelde het gros van zijn carrière bij Lierse. Tussendoor maakte hij wel twee uitstapjes naar Schotland (Patrick Thistle en Dundee United).

Aloé werd dan weer weggeplukt bij het Franse Valenciennes. De 25-jarige Fransman is eveneens een centrumverdediger. Voor Aloé werd er een contract tot het einde van het seizoen (met optie voor een extra jaar) voorzien. De voormalige jeugdinternational speelde de voorbije jaren meer dan 100 wedstrijden voor Valenciennes (Ligue 2), maar kwam dit seizoen nog niet in actie. Voordien speelde Aloé ook nog een vijftiental matchen voor Marseille.

Beide spelers werden aangetrokken om het spelysteem van Losada (met drie verdedigers) te ondersteunen én om de blessure van Rubin Seigers mee op te vangen. Zowel Aloé als Frans stappen mee het vliegtuig op richting Murcia voor de 7-daagse stage van Beerschot.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top