Esportskalender: januari

Door Proximus

Deel dit nieuws

Elke maand vindt u dankzij Proximus Pickx de kalender met Belgische en internationale esportsevenementen die u niet mag missen!

BELGIË:

League of Legends Belgian League | 20 en 27 januari

De langverwachte Belgian League, de nieuwe League of Legends-competitie die 4Entertainment in samenwerking met Riot lanceert, gaat van start op 20 januari. We zouden tegen dan de samenstelling van de teams moeten kennen.

De zes teams die geselecteerd werden na een profielstudie door de organisatoren zijn al bekend gemaakt. Er zitten een paar verrassingen bij: Sector One, Brussels Guardians, TimeOut, Aethra maar vooral RSC Anderlecht en KV Mechelen!

De komst van twee professionele voetbalclubs in de competitie bewijst de groeiende belangstelling van deze organisaties voor esports. We zijn in ieder geval benieuwd naar de toekomstige spelers van deze teams. Een line-up zoals Zeeman, die al een paar maanden zonder officiële organisatie zit maar nog steeds goed presteert, zou zeker kunnen toetreden tot een van de geselecteerde teams.

De competitie met in totaal €25.000 prijzengeld omvat een ticket voor de European Masters 2020. Er zullen twee splits plaatsvinden gedurende het seizoen. Beide splits zijn elk voorzien van €7.500.

In ieder geval zal deze nieuwe competitie een goed overzicht geven van de League of Legends-scene in ons land. Ze moet dienen als graadmeter voor andere toernooiorganisatoren om de discipline eventueel te integreren op hun volgende evenementen.

Deze eerste twee dagen laten ons ook toe om nieuwe teams in actie te zien en wie weet nieuwe Belgische talenten te ontdekken.

Proximus ePro League – reguliere competitie | 1, 4, 8, 11, 15, 17, 24, 25 & 26 januari

De Proximus ePro League is van start gegaan! De vertegenwoordigers van de Jupiler Pro League-clubs strijden tegen elkaar op FIFA 20. De competitie zal bol staan van onverwachte wendingen en spektakel.

Het niveau van de reguliere competitie is dit seizoen gegroeid met de aanwezigheid van spelers die het potentieel hebben om de titel te winnen!

Wie volgt Quentin “ShadooW” Vande Wattyne en Excel Moeskroen op?

Het antwoord zal u kunnen ontdekken in ons magazine dat elke zaterdag en woensdag uitgezonden wordt op Proximus Sports (onder de optie All Sports), Twitch en Pickx Live (toegankelijk voor alle Proximus-klanten), op Proximuspickx.be/esports en via de Proximus-decoder (via het menu “Shop” > “Andere” > “Sports”) of via de menu-tab “Proximus VOD” > Sportsectie voor V7-decoders.

© Proximus

INTERNATIONAAL:

WESG APAC: finale CS:GO | van 2 t.e.m. 5 januari

De World Electronic Sports Games (WESG) verzamelt elk jaar de beste spelers in verschillende disciplines. De eindfase van de competitie vindt plaats in maart en brengt teams van over de hele wereld samen voor een verbluffende geldprijs van één miljoen dollar!

© WESG

Om te mogen deelnemen zijn er gedurende heel het jaar 2019 regionale, nationale en uiteindelijk continentale kwalificaties georganiseerd om het beste team uit elke zone naar voren te brengen. Het bijzondere aan de competitie is dat de teams ten minste drie spelers moeten tellen met de nationaliteit van de zone waarin ze deelnemen.

Verschillende Belgen hebben hun geluk beproefd in de West-Europese kwalificaties: David “Davidp” Prins met Team Heretics, Adil “ScreaM” Benrlitom en zijn broer Nabil “Nivera” Benrlitom in mix en de Belgische organisatie Defusekids. Geen van hen heeft zich kunnen kwalificeren voor de WESG.

Een van onze landgenoten is daarentegen nog steeds in de running om zijn ticket voor de grote finale in de wacht te slepen: Nicolas “Keoz” Dgus met Syman Gaming. De in Kazachstan gevestigde organisatie moest een derde speler met die nationaliteit in het roster opnemen om in aanmerking te komen voor de kwalificaties in hun land.

© Syman Gaming

Na de kwalificaties in Kazachstan en vervolgens die in Centraal-Azië op briljante wijze te hebben gewonnen, zijn de Belg en zijn teamgenoten één stap verwijderd van de WESG. Zij zullen in de top twee van de Azië-Pacific-kwalificaties moeten eindigen om een plaats voor de eindfase te bemachtigen. Die opdracht lijkt haalbaar voor Syman Gaming, ondanks de aanwezigheid van Virtus.pro, Invictus Gaming en dream[S]cape.

Ook al is de WESG volgens onze landgenoot geen prioriteit voor de structuur omdat de line-up niet de gebruikelijke is, met kwalificatie voor de eindfase zou het jaar 2020 op de best mogelijke manier ingezet worden!

FUT Champions Cup #3: finale | van 17 t.e.m. 19 januari

De FUT Champions Cup is de maandelijkse ontmoetingsplaats voor competitieve FIFA 20-spelers. De LAN-toernooien met tienduizenden dollars prijzengeld zijn het hoogtepunt van ‘s weekends lange uren besteed aan het opbouwen van een team en het spelen met de FUT Champions om in aanmerking te komen voor dit soort evenementen.

Elke FUT Champions Cup wordt voorafgegaan door een kwalificatieweekend waarin alleen de beste spelers hun inschrijving voor het toernooi op zak kunnen steken. Voor deze derde editie van het seizoen vindt de competitie plaats in de ELEAGUE Arena in Atlanta in de VS.

Onze beste speler, en dat is hij al een paar jaar, heeft zich weten te kwalificeren voor deze FUT Champions Cup! We hebben het natuurlijk over Stefano Pinna, voormalig wereldkampioen op PS4 en huidig vertegenwoordiger van voetbalclub Lille OSC.

© LOSC MCES eSports

Om daar te geraken heeft hij o.a. de Portugees Gonçalo “RastaArtur” Pinto (ex-Sporting Portugal) en de Brit Shaun “Shellzz” Springette (Manchester City) moeten verslaan.

De Belg, gekwalificeerd op Playstation 4, krijgt concurrentie voor het podium van spelers zoals Corentin “Maestro” Thuillier (Team Vitality) en Nicolas “nicolas99fc” Villalba (FC Basel).

We weten echter dat onze landgenoot zichzelf kan overtreffen tijdens grote evenementen. Een huzarenstukje is dus zeker mogelijk!

Call of Duty League | van 24 t.e.m. 26 januari

De Call of Duty League is het officiële franchisecircuit van de discipline. De competitie die van januari tot en met juli plaatsvindt, wordt in het midden van het seizoen onderbroken door een wapenstilstand en een toernooi parallel aan het circuit.

Gedurende deze editie zal het merendeel van de veldslagen zich afspelen aan de overkant van de Atlantische Oceaan. Toch kunnen we blij zijn met vier confrontaties op Europese bodem, twee in Parijs en twee in Londen. Dat zijn de enige twee franchises van de “Oude Wereld” die zich bij de competitie hebben aangesloten. Er zijn geen Belgische teams of spelers dit jaar, tot grote spijt van de fans. Een kleine anekdote: “Paris Legion” bestaat op dit moment slechts uit één Fransman, wat uiteindelijk alle zin van het project wegneemt…

Merk op dat een “Challenger”-toernooi zal worden gespeeld in parallel met de CoD League. De Belg Bjarne “BSDenza” Sleebus zal deelnemen dankzij zijn goede online prestaties van de laatste maanden. Hij is zelfs reekshoofd!

Het startschot van de Call of Duty League wordt gegeven op 24 januari 2020 in het Amerikaanse Minnesota waar twaalf teams zich met elkaar zullen meten en de lange oorlog om de $6.000.000 prijzengeld zullen beginnen!

© Activision

Wie volgt eUnited, winnaar van de vorige editie op Call of Duty: Black Ops 4, op?

DreamHack Open Leipzig CS:GO | van 24 t.e.m. 26 januari

Het DreamHack Open-circuit opent zijn seizoen 2020 met de DH Open Leipzig in Duitsland. Acht teams (vijf uitgenodigde en drie gekwalificeerde) zullen strijden om de geldprijs van $100.000.

Op dit moment is slechts de naam van één deelnemend team bekend: het Duitse team Sprout. Als winnaar van de ESL Meisterschaft Winter 2019 heeft het team zijn toegangsticket voor de wedstrijd reeds op zak.

Twee kwalificatietoernooien (een Europese en een Noord-Amerikaanse) vinden plaats op 12 januari, de winnaars mogen naar de DreamHack Open Leipzig. De namen van de andere uitgenodigde teams zouden binnenkort door de organisatie bekend worden gemaakt. Ploeg in vorm, mousesports, zou gezien zijn Duitse afkomst best eens kunnen deelnemen. Wordt vervolgd…

FUT Champions Cup #4: kwalificaties| 25 en 26 januari

Slechts een week na de derde ronde van de FUT Champions Cup komen de kwalificaties voor de volgende editie er al aan. Geen rust dus voor de spelers die hun beste prestatie van de maand op de virtuele mat zullen moeten leggen als ze zich willen kwalificeren voor de FUT Champions Cup #4.

Momenteel is er weinig informatie over de locatie van deze ronde. Er wordt echter verwacht dat de geldprijs niet zal verschillen ten opzichte van voorgaande rondes. De beste FIFA 20-spelers op de planeet zullen zich ongetwijfeld opnieuw verzamelen.

© FIFA

Verschillende Belgen zullen hun geluk beproeven tijdens dit kwalificatieweekend en we kunnen erop vertrouwen dat minstens één van hen de finale zal halen. Onze beste troef is natuurlijk Stefano Pinna, die net uit de vorige editie zal komen en die ook hier goed zal willen presteren. De Future Champions Cups blijven voor veel mensen een belangrijke doelstelling dit seizoen en een verrassende kwalificatie van een van onze landgenoten kan niet worden uitgesloten!

Hearthstone Masters Tour Arlington | van 31 januari t.e.m. 2 februari

De eerste etappe van de 2020 Masters Tour op Hearthstone vindt plaats in het Amerikaanse Arlington. Met $250.000 prijzengeld, inclusief $50.000 voor de winnaar, zou deze etappe kunnen dienen als lanceerplatform voor een van de Belgen die zijn toegangsticket heeft gewonnen tijdens de vele kwalificatietoernooien georganiseerd door Blizzard.

Minstens drie van onze landgenoten zullen deelnemen: Matthias “Sjoesie” Lootens (Sector One), Michaël “Maverick” Looze (Team Vitality) en Cassie “BabyBear” Kalin. We noteren ook de tweede plaatsen van Thomas “SaucisseSwan” Buisseret (Ice Up) , “Theflash” en Adrien “Foxmen”, slechts één stap verwijderd van kwalificatie.

© Blizzard

Onze drie beste vertegenwoordigers in het spel, en dat zijn ze al enkele jaren, hebben een reële kans op succes. De drie spelers, die gewend zijn aan grote evenementen, zouden voor een verrassing kunnen zorgen en zwart-geel-rood op de hoogste trede van het podium kunnen brengen.

Afspraak van 31 januari t.e.m. 2 februari om onze landgenoten te steunen in hun avontuur aan de overkant van de Atlantische Oceaan. Leve de American Dream!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top