Dit waren de meest bekeken series op Netflix in 2019

Series | Dit is het klassement van de series die tussen oktober 2018 en september 2019 het meest bekeken werden op Netflix. Geen verrassing: 'Stranger Things' is de onbetwiste nummer één! De Spanjaarden hebben twee series in de top 10. Ook 'Our Planet' haalt het klassement: goed nieuws voor de toekomst van het klimaat. Welke series van dit klassement heb jij al bekeken?

Door MF

Deel dit nieuws

Stranger Things

64 miljoen! Niet minder dan 64 miljoen mensen keken al naar het derde seizoen van 'Stranger Things'. Deze Netflix-serie valt in de smaak bij fans van fantasy, de jaren 80 en horrorfilms. En dat zijn er dus heel wat. De serie zit ook gewoon knap in elkaar. Goede muziek uit de eighties, de mysterieuze kant van het parallelle universum (The Upside Down), de krachten van Eleven en de geeky personages ... Er is voor elk wat wils! De serie heeft geeks trouwens trendy gemaakt. Dat bewijst nog maar eens de populariteit van 'Stranger Things'!

The Umbrella Academy

Gek genoeg had deze serie meer kijkers dan 'La Casa de Papel'. 'The Umbrella Academy' werd in 2019 door 45 miljoen mensen bekeken. De serie volgt een familie bizarre personages met speciale krachten. Elke broer of zus heeft zijn of haar eigen talent. We betreden dus het terrein van de superhelden. Maar dan niet dat van Marvel. En dat voel je. De special effects zijn indrukwekkend en de personages zijn heel uitgesproken, maar toch kan deze serie niet tippen aan het niveau van Marvel of DC Comics.

La Casa de Papel

Het is dé hit van de laatste jaren. 'La Casa de Papel' is de eerste Spaanse serie die zo'n monstersucces kent. Op Netflix keken dit jaar 44 miljoen mensen naar deze serie die draait rond een overval. Ondanks het politiek incorrecte scenario weten de bandieten iedereen te charmeren, in de vier uithoeken van de wereld.

You

Keken de 40 miljoen kijkers van 'You' naar deze serie omwille van Penn Badgley ('Gossip Girl') of omwille van het originele scenario? De acteur speelt een rol die niet zo anders is dan die van 'lonely boy' in 'Gossip Girl'. Behalve dan dat Dan Humphrey totaal onschuldig is. Joseph Goldberg is toch wel iets gevaarlijker. Daar houden we het bij, want we willen natuurlijk geen spoilers weggeven. Maak jij deel uit van de 40 miljoen mensen die 'You' al hebben bekeken? Goed nieuws: op 26 december verschijnt het tweede seizoen op Netflix. Net na kerst: ideaal om de avonturen van een psychopaat te volgen terwijl je lekker warm onder een dekentje ligt.

Sex Education

'Sex Education' haalde net als 'You' 40 miljoen kijkers. De Britse serie was in januari 2019 voor het eerst op Netflix te zien. Het eerste seizoen zet het verhaal neer: Otis is een ietwat conservatieve tiener die in de gênante schaduw leeft van zijn moeder die seksuologe is. Die rol wordt gespeeld door Gillian Anderson, die je trouwens nauwelijks herkent in het begin. Zoals de titel al laat vermoeden is 'Sex Education' een serie die gaat over seks en tieners. En volwassenen ...

Our Planet

Als je weet dat 33 miljoen mensen keken naar de docuserie 'Our Planet', dan ben je toch wel (een klein beetje) gerustgesteld. Deze serie die op Netflix was te zien, legt uit hoe menselijke activiteit een nefaste invloed op de natuur heeft. Ook als je al een hart voor de natuur hebt, steek je toch nog veel op van deze serie. Maar ook als je een klimaatscepticus bent of als de problematiek van de klimaatverandering je koud laat, zal je tal van dingen ontdekken. De serie is wel een beetje deprimerend, maar toont ook prachtige beelden van onze planeet.

Unbelievable

De volgende in de ranglijst is 'Unbelievable', met 32 miljoen kijkers. Deze serie vertelt het verhaal van een journalistiek onderzoek dat in 2015 werd gepubliceerd. Het onderzoek gaat over een reeks verkrachtingen die in Colorado plaatsvonden. Het bewuste artikel won trouwens een Pulitzer-prijs. De serie staat stil bij de feiten en het meesterlijke onderzoek. De actrices, inclusief Toni Collette die het hoofdpersonage speelt, zijn natuurtalenten en zetten de serie prachtig neer.

Dead to me

'Dead to me' kan op 30 miljoen kijkers rekenen. Het onderwerp is dan wel een beetje bij de haren getrokken, toch zijn de twee hoofdactrices (Christina Applegate en Linda Cardellini) uitzonderlijk goed. De serie begint met een praatsessie van mensen die net een dierbare zijn verloren. De setting is onmiddellijk duidelijk: hier gaat het om zwarte humor. Hoe meer afleveringen je ziet, hoe meer verrassingen je krijgt. Maar die gaan we hier natuurlijk niet onthullen!

When They See Us

De miniserie 'When They See Us' veroorzaakte onmiddellijk opschudding. Het is niet alleen een waargebeurd verhaal, het is ook vandaag nog heel actueel. De serie werd 25 miljoen keer bekeken. Het verhaal speelt zich af in het New York van 1989. Een jogster wordt aangevallen en verkracht in Central Park. Vijf tieners die op het verkeerde moment op de verkeerde plek waren, worden aangehouden. De politie beslist hen te dwingen een misdaad toe te geven die ze niet hebben gepleegd. De serie staat stil bij hun onmenselijke en onrechtvaardige proces.

Elite

De laatste serie van deze top 10 is opnieuw een Spaanse serie. 'Elite' haalt met 20 miljoen kijkers een mooie score. Het feit dat er drie acteurs van 'La Casa de Papel' in meespelen, heeft hier waarschijnlijk wel iets mee te maken. De serie volgt het leven van een aantal rijke personages in een hip lyceum. Onder de leerlingen van deze prestigieuze school bevinden zich ook drie studenten van de arbeidersklasse die werden toegelaten na de instorting van hun school. Uiteraard gaat de serie over de klasseverschillen, de problemen van arme en rijke mensen en de confrontatie tussen twee werelden. Maar er is ook een moord ...



Kies nu voor Netflix als tv-optie bij je abonnement van Proximus Pickx! Heb je al een Tuttimus, Familus of Minimus pack? Kies voor Netflix als tv-bonus!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top