Proximus ePro League: spelniveau prioriteit bij Sint-Truiden

Door Proximus

Deel dit nieuws

Sint-Truiden kwam in het vorige seizoen van de Proximus ePro League dicht in de buurt bij kwalificatie voor de play-offs. Met deze ervaring in de achterzak zal de club het dit jaar zeker beter willen doen.

Ook al hinkt de club achterop in de Jupiler Pro League, toch zal de club uit Sint-Truiden zich opnieuw proberen te kwalificeren voor de play-offs van dit nieuwe Proximus ePro League-seizoen. Omdat ze geen professionele speler hebben aangenomen, zal alle druk op de schouders van de “amateur”-speler liggen.

De club organiseerde daarom een uniek kwalificatietoernooi, waarbij de winnaar meteen geselecteerd werd als vertegenwoordiger van de club in de ePro League dit seizoen. Dit was op zijn zachtst gezegd een verrassende keuze van het management van de club. Het bestuur besliste om zijn oordeel uitsluitend te baseren op het niveau van de aanwezige spelers zonder de moeite te nemen om individuele gesprekken te voeren met de beste spelers.

De jonge Elias “Zayror” Bray, 18 jaar oud en afkomstig uit Doornik, bleek de sterkste. Hij kreeg dus automatisch het vertrouwen van Sint-Truiden.

Elias heeft al enkele mooie plaatsen behaald op verschillende toernooien in België, waaronder een overwinning op de Shopping Cora Esports Tour in Anderlecht dit jaar en een tweede plaats op de laatste LouvardGame van het seizoen (hij verloor in de finale tegen de vertegenwoordiger van Sporting Charleroi).

Het enthousiasme en de ambities van de jongeman moeten hem aanzetten tot goede resultaten in de reguliere competitie van de Proximus ePro League. Een speler om in de gaten te houden!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top