Proximus ePro League gaat binnenkort van start

Door Proximus

Deel dit nieuws

Nog een paar dagen en het tweede seizoen van de ePro League op FIFA 20 gaat van start! Wie? Wat? Hoe? Wanneer? Wij zetten alles op een rijtje!

De opwinding is groot! Fans van het voetbal en meer bepaald van het spel FIFA staan op het punt om het tweede seizoen van de Proximus ePro League te beleven. De Proximus ePro League is de grootste Belgische competitie van het jaar op de succesvolle voetbalsimulatiegame.

In de afgelopen weken hebben de zestien voetbalclubs in de Pro League hun vertegenwoordigers aangetrokken. Terwijl verschillende teams een “pro”-speler hebben ingehuurd die automatisch gekwalificeerd is voor de play-offs, zijn ze allemaal op zoek gegaan naar een “amateur”-speler a.d.h.v. een selectieproces dat competities, tests en persoonlijke interviews bevat.

Deze 16 spelers zullen een eerste kampioenschapsfase van 15 competitiedagen moeten doorlopen die op zaterdag 28 december begint. Het doel? De play-offs halen door in de top zes van het reguliere klassement te eindigen. Tegen het einde van de maand maart nemen de zes gekwalificeerde spelers dan deel aan het knock-out toernooi met de professionele spelers om de heilige graal te winnen: één van de vier tickets voor de grote finale op 28 maart 2020!

Vorig jaar werd de allereerste trofee in de geschiedenis van de ePro League in de lucht gestoken door Quentin “ShadooW” Vande Wattyne, de speler van Royal Excel Moeskroen. Quentin vertegenwoordigt nu Standard Luik en hij zal veel werk hebben om zijn titel te verlengen. RSC Anderlecht-speler Zakaria “Emperatoor” Bentato zal ongetwijfeld graag wraak willen nemen voor zijn verloren finale van vorig jaar (0-4).

Laten we ook de Club Brugge-speler Geoffrey “Blakerevenge” Meghoe niet vergeten. Hij strandde vorig jaar in de halve finales. We mogen ook veel verwachten van de nieuwe speler van de Moeskroen, Anthony “REGO” Rochetti, van de jonge maar niet minder getalenteerde Matthias “MatthaX” Rousselet (Sporting Charleroi) en van de pro-speler van Zulte Waregem, Nicolas “Nycom” Persoons.

Uiteraard eindigt de lijst van kanshebbers voor de titel niet hier, omdat het niveau zo hoog is en een verrassing mogelijk is op FIFA 20. Om deze moderne sporters te volgen of om uw favoriet aan te moedigen, kunt u zich wenden tot Proximus. Op Pickx worden alle wedstrijden live uitgezonden.

Voor de eerste zes wedstrijddagen zal er elke zaterdag en woensdag een magazine uitgezonden worden met de samenvatting van de wedstrijddag op Proximus Sports (onder de optie All Sports), Twitch en Pickx Live (toegankelijk voor alle Proximus-klanten). De rest van het kampioenschap zal voor elke wedstrijd van de Jupiler Pro League worden uitgezonden op dezelfde Proximus Sports-zender, net als op Twitch en op de website Proximuspickx.be/esports. De wedstrijden in de Proximus ePro League zullen exact dezelfde zijn als die in de Jupiler Pro League.

U kunt ze ook op aanvraag bekijken op Proximuspickx.be/esports en via de Proximus-decoder (via het menu “Shop” > “Andere” > “Sports”) of via de menu-tab “Proximus VOD” > Sportsectie voor V7-decoders.

Alle wedstrijden, wedstrijdsamenvattingen en verslagen zullen gedurende het hele kampioenschap beschikbaar zijn op Proximuspickx.be/esports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top