The Witcher: een episch verhaal over lot en familie

Series | "Je kunt je lot niet ontvluchten alleen omdat je er bang voor bent", zo kondigt Netflix de nieuwe Original-serie The Witcher aan. Maak hier kennis met de hoofdpersonages!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Liefhebbers van fantasyseries kunnen vanaf 20 december op Netflix kijken naar het eerste seizoen van The Witcher.

De serie is gebaseerd op de populaire fantasyreeks van de Poolse auteur Andrzej Sapkowski en brengt een episch verhaal over lot en familie.

Lees hier meer over het verhaal en de belangrijkste personages!

Een monsterjager, een tovenares en een weggelopen prinses

In The Witcher volgen we Geralt van Rivia, een zogenoemde ‘monsterjager’ die moeite heeft zijn plek te vinden in een wereld waar mensen soms kwaadaardiger zijn dan de monsters die hij bestrijdt. Maar dan brengt het lot hem samen met een machtige tovenares en een jonge prinses, die een gevaarlijk geheim heeft… Het drietal moet zijn krachten bundelen om te kunnen overleven in hun land, Het Continent, dat steeds grimmiger wordt.

Bekijk hier de trailer:



Henry Cavill is Geralt van Rivia

Geralt van Rivia is een witcher, een monsterjager.
 
Mensen zijn bang voor monsterjagers, omdat ze anders zijn. Als kind werd Geralt door zijn moeder afgestaan aan de mannen van Kaer Morhen, die kinderen onderwierpen aan mutaties en experimenten, vaak tot de dood erop volgde. Niet alleen overleefde Geralt alle experimenten, hij was zo sterk dat hij werd uitgekozen om bijkomende mutaties te ondergaan. Daardoor beschikt hij nu over bijzondere vaardigheden: meer kracht, meer snelheid, een groter uithoudingsvermogen, nachtvisie en een extreem hoge pijngrens. Een neveneffect van de mutaties: Geralts zilverwitte haren.



Hoewel witchers verondersteld worden emotieloos door het leven te gaan, heeft Geralt  sterke gevoelens voor zijn naasten. Hij is een trouwe vriend en beschermer van onschuldigen, en vermijdt geweld als het kan. Niet gemakkelijk in een Continent waar politieke onrust de boventoon voert.
 

Anya Chalotra is Yennefer van Vengerberg

Yennefer van Vengerberg werd niet per se mooi geboren, maar wel krachtig. Als ontluikende tovenares ging ze naar de Academie van Aretuza, waar ze uitgroeide tot een van de machtigste tovenaressen die de school ooit zou zien. Yennefers beschikt over een aangeboren vermogen om chaos naar haar hand te zetten. Net als Geralt heeft ze de ziel van een overlever.



Hoewel ze door haar omgeving wordt gezien als meedogenloos en manipulatief, ligt de realiteit anders: Yennefer heeft de neiging zichzelf af te schermen van de wereld uit angst om opnieuw afgewezen te worden, zoals haar ouders hebben gedaan. Ze zal moeten leren om haar vrienden en nieuwe familie te vertrouwen.
 
“Yennefer levert voortdurend een strijd met zichzelf. Ze is nooit tevreden, lijkt altijd naar iets anders te streven. Ze is kwetsbaar, maar dapper en ze is even bang van afwijzing als van liefde”, zegt Anya Chalotra, die de rol van Yennefer speelt in de serie.

Freya Allan is prinses Cirilla

Prinses Cirilla, of Ciri, is de kleindochter van Koningin Calanthe. Ze is opgegroeid in een beschermende omgeving en voelt zich verloren als ze alleen komt te staan na de val van Cintra. Gelukkig kan ze rekenen op enkele bondgenoten …



Actrice Freya Allan beschrijft haar personage als volgt: “Ciri is een inspirerende en complexe dame, die vanuit een beschermde thuis plotseling terechtkomt in een erg brute wereld. Ze is niet bang om vragen te stellen, erg koppig en ook wel wat naïef. Ze heeft iedereen verloren, maar ontdekt plots dingen die ze nooit geweten heeft”.
 

En verder …

Naast de eerder genoemde acteurs zie je in The Witcher onder meer Jodhi May (Game of Thrones), Björn Hlynur Haraldsson (Fortitude), Adam Levy (Knightfall), Mimi Ndiweni (Black Earth Rising), Emma Appleton (The End of The F**king World) en Lars Mikkelsen (House of Cards, Sherlock).

The Witcher is een Netflix Original-serie van showrunner Lauren Schmidt Hissrich, die eerder o.a. meewerkte aan The Umbrella Academy, Marvel’s The Defenders en Marvel’s
Daredevil.
 
Seizoen 1 van The Witcher omvat acht afleveringen en is beschikbaar vanaf 20 december, enkel op Netflix. Een tweede seizoen is aangekondigd voor 2021.
 
Kies nu voor Netflix als tv-optie bij je abonnement van Proximus Pickx! Heb je al een Tuttimus, Familus of Minimus pack? Kies voor Netflix als tv-bonus!


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top