Topfilms voor een topkerst, in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx!

Kids | Inspiratie voor een leuke filmavond met het hele gezin … Van The Lion King tot Home Alone: deze topfilms brengen je helemaal in de sfeer.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De kerstvakantie staat voor de deur, en dat betekent: tijd voor vrienden, familie en gezelligheid. En wat is er nu gezelliger dan met z’n allen een leuke film te bekijken?
 
Wie op zoek is naar inspiratie vindt hier alvast een lijstje met films die je met het hele gezin kunt bekijken. Al wat je verder nodig hebt, is een hapje, een drankje en een knus dekentje om heerlijk in weg te duiken.
 
Klaar voor een magische eindejaarsperiode en filmavonden met het hele gezin? Alle onderstaande films zijn beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx!
 
Je kan deze films op twee manieren vinden op je tv-decoder (versie v5 en v6):

Ga via je startscherm naar “films & series”,
of druk op de On demand-knop van je afstandsbediening en ga vervolgens naar ‘films’.

Veel plezier!

Toy Story 4

De fans van Toy Story gingen ervan uit dat het verhaal na drie films zou stoppen, maar Woody en de rest van het speelgoed zijn terug voor een geheel nieuw avontuur in 'Toy Story 4'!
 
In deze vierde film verwelkomen ze nieuwe vrienden in Bonnies kamer. Een van de speeltjes is de verlegen Forky, die er zelf rotsvast van overtuigd is dat hij géén speelgoed is en dus niet in de kamer van Bonnie thuishoort. Tijdens een roadtrip met zijn oude en nieuwe vrienden ontdekt Woody hoe groot de wereld kan zijn voor een speeltje.



Toy Story 4 is een film van John Lasseter en Josh Cooley, met in de originele versie de stemmen van o.a. Tom Hanks, Keanu Reeves, Tim Allen, Christina Hendricks, Laurie Metcalf, Emily Hahn en Keegan Michael Key.
 
In de Vlaamse versie hoor je onder meer Warre Borgmans, Jeroen Van Dyck, Vic De Wachter, Gilles Van Bouwel, Tatyana Beloy, Ben Segers, Pieter Embrechts, Hubert Damen en Andrea Croonenberghs.
 
Toy Story 4 is tot 1 maart 2020 te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Huisdiergeheimen 2

Huisdiergeheimen 2 (Secret Life of Pets 2) is het vervolg op de blockbuster van de zomer van 2016, de beste opener ooit van een animatiefilm!
 
Het verhaal gaat opnieuw over het leven van onze geliefde huisdieren die thuis achterblijven wanneer wij naar ons werk of naar school zijn vertrokken...



Net als bij de eerste film is het scenario van Brian Lynch (Minions) en de regie is opnieuw in handen van Chris Renaud (Despicable Me en Dr. Seuss' The Lorax).
 
De Vlaamse stemmen die je hoorde in de eerste film zijn terug voor Huisdiergeheimen 2.
 
Max en Sneeuwbal worden vertolkt door Sven De Leijer en Erhan Demirci, Verder hoor je ook Eline De Munck (Gidget), Walter Baele (Bompie), Hilde De Baerdemaeker (Daisy), Sean Dhondt (Buddy), Tiany Kiriloff (Prinses), Sebastien Dewaele (Duke), Bart Cannaerts (Mel), Isabelle Van Hecke (Chloe), Warre Borgmans (Tiberius), Joris Hessels (Norman) en Hubert Damen (Rooster).
 
Huisdiergeheimen 2 is tot 14 maart 2020 nu te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.
 

The Lion King

Disney kwam dit jaar met een nieuwe live-actionversie van The Lion King, en of je nu kijkt uit nostalgie of de film voor het eerst ontdekt: hij blijft de moeite voor zowel groot als klein. Ideaal voor een filmmiddag in de kerstvakantie dus!
 
De nieuwe versie van regisseur Jon Favreau brengt een trouwe kopie van de originele tekenfilm. Het verhaal is identiek aan de film uit 1994 en start wanneer er een toekomstige koning geboren wordt in de Afrikaanse savanne. Simba adoreert zijn vader, koning Mufasa, en neemt zijn eigen koninklijke bestemming ter harte. Maar niet iedereen in het koninkrijk viert de komst van de nieuwe welp. Scar, Mufasa's broer - en voormalig erfgenaam van de troon - heeft zijn eigen plannen...



Lees hier meer over deze film!
 
The Lion King is tot 23 februari 2020  te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.
 

Aladdin

Ook de Disneyklassieker 'Aladdin' uit 1992 kreeg dit jaar een spannende live-actionbewerking. Regisseur Guy Ritchie had de teugels in handen op de set.
 
De film speelt zich af in de fictieve havenstad Agrabah en volgt de avonturen van de arme, charmante straatjongen Aladdin. Wanneer hij een geest bevrijdt uit een lamp wordt hij de machtigste jongen van het land. Met de hulp van de geest probeert Aladdin het hart van prinses Jasmine te veroveren, terwijl Jafar, de grootvizier van Agrabah, uit alle macht probeert zich de lamp toe te eigenen.

De moedige en zelfbewuste prinses Jasmine popelt dan weer om de wereld buiten de paleismuren te verkennen en heeft geen zin om met een prins te trouwen: ze valt daarentegen voor de arme, maar vindingrijke Aladdin. 



De Aladdin-cast bestaat uit Will Smith als de Geest die de kracht heeft om de drie wensen te vervullen van diegene die zijn lamp bezit, Mena Massoud als Aladdin, Naomi Scott als Prinses Jasmine, Marwan Kenzari als Jafar en Navid Negahban als de Sultan.
 
Lees hier meer over deze film!
 
Aladdin is tot 28 januari 2020 te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

The Jungle Book

Disney’s ‘The Jungle Book’ is een live-action-avontuur over Mowgli, een mensenkind dat wordt opgevoed door wolven in de jungle van India.
 
Net als Walt Disney’s tekenfilm uit 1967 is deze The Jungle Book gebaseerd op het gelijknamige boek van Rudyard Kipling. Het verhaal blijft hetzelfde, maar werd in een nieuw jasje gestoken. Deze versie is in niets te vergelijken met de animatiefilm uit 1967, met zijn zachte kleuren en zijn jungle waar het eigenlijk heel gezellig toeven lijkt.
 
De jungle waarin je nu terechtkomt is adembenemend mooi, maar ook gevaarlijk!



Mowgli (Neel Sethi) is een tienjarig jongetje, een mensenkind dat na de moord op zijn vader alleen achterblijft in de jungle van India. Hij wordt gevonden door de panter Bagheera (Ben Kingsley) en toevertrouwd aan de goede zorgen van een koppel wolven, Raksha (Lupita Nyong'o) en Akela (Giancarlo Esposito).

Mowgli voelt zich prima in de jungle bij zijn familie en vrienden, maar daar komt een eind aan wanneer de gevaarlijke Bengaalse tijger Shere Kahn zijn opwachting maakt…
  
Lees hier meer over deze film!
Opgelet, deze film is niet geschikt voor heel jonge kijkertjes. Deze live-actionversie is bedoeld voor kinderen vanaf 12 jaar
 
The Jungle Book is tot 2 april 2020 te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.
 

Frozen

Een betoverende winterfilm: Frozen mag natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken. Perfect om in kerststemming te komen of als voorbereiding op Frozen 2, die nu in de bioscopen draait!
 
In Frozen onderneemt de dappere en optimistische Anna samen met de ruige bergbewoner Kristoff en zijn trouwe rendier Sven een legendarisch avontuur om haar zus Elsa te vinden. Haar ijskrachten houden het koninkrijk Arendelle gevangen in een eeuwige winter. Hoog in de bergen ontmoeten Anna en Kristoff mythische trollen en een hilarische sneeuwman die Olaf heet. Daarnaast moeten ze barre omstandigheden zien te overwinnen om het koninkrijk te redden.



In de originele versie hoor je onder meer de stemmen van Kristen Bell (Anna), Idina Menzel (Elsa), Jonathan Groff (Kristoff) en Josh Gad (Olaf). In de Vlaamse versie lenen Aline Goffin, Elke Buyle, Guillaume Devos en Govert Deploige hun stem aan deze personages.
 
Frozen is tot 2 april 2020 te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Brave

En waarom geen tripje naar de Schotse Hooglanden? Wie van prinsessen met vuurrode haren en veel rebelse trekjes houdt, kan zijn hart ophalen aan Brave, de eerste film van animatiestudio Pixar met een meisje in de hoofdrol.
 
In Brave volgen we Merida, een gepassioneerde Schotse prinses die eigenlijk niets liever wil dan een geweldige boogschutter worden. Haar moeder is het daar totaal niet mee eens en wil haar dochter opvoeden tot een echte dame en klaarstomen voor het huwelijk. De ruzies lopen hoog op, en wanneer Merida tijdens een van die meningsverschillen een roekeloze beslissing neemt, brengt ze het koninkrijk van haar vader en het leven van haar moeder in groot gevaar. Merida doet er alles aan om dit alles terug te draaien en krijgt daarbij te maken met onvoorspelbare natuurkrachten, magie en een duistere, eeuwenoude vloek…



Brave won een Oscar en een Golden Globe in de categorie ‘Beste animatiefilm’.
 
Regisseurs van dienst waren Mark Andrews en Brenda Chapman, die voor de cast onder meer Emma Thompson, Kelly Macdonald, Julie Walters en Billy Connolly wisten te strikken. In de Vlaamse versie hoor je onder meer de stemmen van Evelien Bosmans, Els Dottermans, Hubert Damen, Johan Heldenbergh, Guy Mortier en An Nelissen.
 
Brave is tot 2 april te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Despicable Me 3

De minions staan altijd garant voor een portie filmplezier!
 
In Despicable Me 3 komt Gru erachter dat hij een tweelingbroer heeft. Dru is niet alleen vrolijk, charmant én meer succesvol dan Gru, hij staat ook nog eens te popelen om samen met zijn verloren broer een laatste criminele slag te slaan.  



Despicable Me 3 werd geregisseerd door Pierre Coffin, Kyle Balda en Eric Guillon. In de originele versie die nu te huur is hoor je onder meer de stemmen van Steve Carell (Gru en Dru), Kristen Wiig (Lucy) en Trey Parker (slechterik Balthazar Bratt).
 
Despicable Me 3 is tot 9 juli 2020 te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Home Alone 1, 2 en 3

Home Alone werd inmiddels bijna dertig jaar geleden ingeblikt, maar het blijft een leuke kerstfilm om samen met je kinderen te bekijken.

In de eerste film blijft de achtjarige Kevin McCallister per ongeluk alleen thuis achter wanneer zijn familie naar Frankrijk trekt om daar gezellig de kerstdagen door te brengen. En dan krijgt hij ook nog eens inbrekers op bezoek! Kevin neemt het heft in handen en verdedigt het huis van zijn familie tegen de twee stuntelige boeven Harry en Marv.



In Home Alone 2: Lost in New York slaat het noodlot opnieuw toe voor de kleine Kevin, als hij per ongeluk in het verkeerde vliegtuig stapt. Zijn hele familie is op weg naar Miami, maar Kevin belandt in New York. Tot overmaat van ramp blijken de “Wet Bandits” ook nog eens ontsnapt te zijn en hun werkterrein verlegd te hebben … naar New York.
 
In Home Alone 3 volgen we niet Kevin McCallister, maar de negenjarige Alex Pruitt (Alex D. Linz) uit Chicago. Die krijgt te maken met een internationale bende, die een uiterst geheime computerchip heeft gestolen en verborgen in een speelgoedauto. Door een vergissing belandt het autootje in handen van Alex, die alleen thuis zit met waterpokken. Wanneer de bendeleden het huis van Alex proberen binnen te dringen met hightech snufjes, stuiten ze op heftig verzet van de jongen, die tal van valstrikken en boobytraps heeft verzonnen om de bende op te rollen.
 
 
De eerste twee Home Alone-films warden geregisseerd door Chris Columbus, naar een scenario van John Hughes. In de cast zie je onder meer Macauley Culkin, Joe Pesci, Daniel Stern, Catherine O'Hara, John Heard en Roberts Blossom.
 
Home Alone 3 werd eveneens geschreven door John Hughes, maar de regie van deze film was in handen van Raja Gosnell. In de cast zie je onder meer Alex D. Linz, Scarlett Johansson, Olek Krupa, Riya Kihlstedt en David Thornton.
 
Home Alone 1, 2 & 3 zijn tot 2 april te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Rapunzel

Een leuke Disney-film? Daar horen bij: een prinses, een charmante jongeman, een heks en veel avontuur. Rapunzel heeft het allemaal!
 
Rapunzel (Engelse titel: Tangled) volgt het verhaal van Prinses Rapunzel, die omwille van haar magische lokken als baby uit het paleis van haar ouders werd gestolen door de heks Mother Gothel. Ze leeft opgesloten in een verborgen hoge toren, waar ze onmogelijk uit kan ontsnappen. Ze snakt naar avontuur in haar leven en droomt ervan de toren te verlaten om te zien waar de vreemde lichten, die ze elk jaar op haar verjaardag ziet, vandaan komen. Dat avontuur kan eindelijk beginnen als de knapste, maar ook beruchtste, crimineel van het koninkrijk, Flynn Rider, langs haar toren komt en naar boven klimt om zich te verstoppen. Ze maken samen de afspraak om uit de toren te ontsnappen en op zoek te gaan naar de lichten. Onderweg ontmoeten ze vele hilarische figuren en beleven ze een magisch avontuur.



Een film van Nathan Greno en Byron Howard met in de originele versie de stemmen van Mandy Moore, Zachary Levi en Donna Murphy.
 
Tangled is tot 2 april 2020 te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Monsters University

Monsters University is Pixars enige prequel, waarin je kunt zien hoe de helden uit Monsters, Inc. (2001) elkaar ontmoeten als ze toetreden tot het kleurrijke studentencorps van de universiteit van Monstropolis. 
 
Mike Wazowski en James P. Sullivan zijn een onafscheidelijk paar, maar dat was niet altijd het geval. Toen deze twee monsters elkaar voor het eerst ontmoetten, konden ze elkaar niet uitstaan. In Monsters University zie je hoe Mike en Sulley hun verschillen overwonnen en elkaars beste vrienden werden in Monsters, Inc.



Een film van Dan Scanlon met de stemmen van John Goodman, Billy Crystal en Steve Buscemi.
 
Monsters University is tot 2 april 2020 te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

The Polar Express

Een klassieker intussen, deze prachtige kerstfilm van Robert Zemeckis met een hoofdrol voor Tom Hanks.



In The Polar Express volgen we een jongen die twijfelt aan het bestaan van de kerstman, en in een fantasiereis naar de Noordpool terechtkomt op een magische trein. Daar zal hij de kerstman persoonlijk mogen ontmoeten, samen met enkele andere kinderen.
 
The Polar Express is tot 30 januari 2020 te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Mr. Popper's Penguins

Comedy met een vleugje winterse kerstsfeer? Mr. Popper’s Penguins is een leuke familiekomedie naar het gelijknamige kinderboek uit 1938 van Florence en Richard Atwater.
 
Mr. Popper is een machtige zakenman uit New York, die plotseling zes pinguïns erft van zijn vader. Hij verandert zijn appartement in een wonderlijke winterwereld. Het blijkt niet makkelijk te zijn om voor de dieren te zorgen, maar gaandeweg gaat het hem steeds beter af. Ondertussen leert Popper ook het belang van familie en vrienden kennen. Zijn beroepsmatige en zakelijke kant begint langzaam af te brokkelen.



Een film van Mark Waters met Carla Gugino, Jim Carrey, Madeline Carroll, Angela Lansbury en Ophelia Lovibond.
 
Mr. Popper’s Penguins is tot 2 april 2020 te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.
 

Happy Feet 2

Nog meer pinguinplezier met Happy Feet 2! Geniet samen met je kinderen van het swingende vervolg vol zang en dans op het succesvolle Happy Feet waarin Mumble en Gloria met hun baby-pinguin nieuwe avonturen beleven!
 
Mumble (Elijah Wood), de meester van de tapdance, heeft een probleem. Zijn kleine zoon Erik is bang om te dansen. Hij loopt weg van huis en ontmoet de machtige Sven, een pinguïn die kan vliegen! Mumble heeft weinig hoop om enige concurrentie te bieden aan dit machtige voorbeeldfiguur, maar het wordt allemaal nog erger wanneer de wereld opgeschud wordt door onvoorziene invloedrijke krachten. Erik krijgt de verhalen van zijn vaders moed te horen en brengt de pinguïn-natie en allerlei andere prachtige schepselen samen om alles weer recht te zetten.



Een film van George Miller met de stemmen van Elijah Wood, Pink, Robin Williams, Brad Pitt en Matt Damon.
 
Happy Feet 2 is tot 30 januari 2020 te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

De avonturen van Kuifje

Een aanrader voor een filmavond in de kerstvakantie: onze eigen Kuifje in een prachtige en spannende 3D-film, geregisseerd door Steven Spielberg.
 
De nieuwsgierige reporter Kuifje en zijn trouwe hondje Bobbie ontdekken dat een model van het prachtige oude zeilschip 'De Eenhoorn' een geheim met zich meedraagt. Meegevoerd in een eeuwenoud mysterie, krijgt hij het aan de stok met de boosaardige Sacharin, die weet dat Kuifje een belangrijke aanwijzing bezit naar de grote schat van de snode piraat Scharlaken Rackham. Geholpen door de moedige Bobbie, de onstuimige kapitein Haddock en de stuntelige detectives Jansen en Janssen, reist Kuifje de halve wereld af, constant op de hielen gezeten door de vijand. Hij moet slimmer en sneller zijn dan de rest om het Geheim van de Eenhoorn te ontrafelen...



Een film van Steven Spielberg met de stemmen van Jamie Bell, Andy Serkis, Daniel Craig, Simon Pegg en Nick Frost.
 
De Avonturen van Kuifje is tot 21 februari te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Baas in eigen bos

Rendieren en kerst, een mooie combinatie! Baas in eigen bos (originele titel: Open Season) is de eerste langspeler van Sony Pictures Animation en vertelt het verhaal van een rendier en een grizzlybeer die samen op avontuur trekken.
 
Het rendier Elliott raakt bevriend met de door mensen opgevoede grizzlybeer Boog, wanneer beide alleen komen te staan tijdens het jachtseizoen. Intussen probeert boswachter Beth, die de beer heeft opgevoed, haar vriend terug te vinden.



Een animatiefilm van Jill Culton, Anthony Stacchi en Roger Allers met de stemmen van Ashton Kutcher, Martin Lawrence en Debra Messing.
 
Baas in eigen bos is tot 7 april 2020 te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.
 
2006 Sony Pictures Animation Inc. All Rights Reserved.
 
Klaar voor een magische eindejaarsperiode en filmavonden met het hele gezin? Al deze films zijn beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx!
 
Je kan deze films op twee manieren vinden op je tv-decoder (versie v5 en v6):

Ga via je startscherm naar “films & series”,
of druk op de On demand-knop van je afstandsbediening en ga vervolgens naar ‘films’.
 
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top