Topfilms voor een topkerst, in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx!

Inspiratie voor een leuke filmavond met het hele gezin … Van The Lion King tot Home Alone: deze topfilms brengen je helemaal in de sfeer.

De kerstvakantie staat voor de deur, en dat betekent: tijd voor vrienden, familie en gezelligheid. En wat is er nu gezelliger dan met z’n allen een leuke film te bekijken?
 
Wie op zoek is naar inspiratie vindt hier alvast een lijstje met films die je met het hele gezin kunt bekijken. Al wat je verder nodig hebt, is een hapje, een drankje en een knus dekentje om heerlijk in weg te duiken.
 
Klaar voor een magische eindejaarsperiode en filmavonden met het hele gezin? Alle onderstaande films zijn beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx!
 
Je kan deze films op twee manieren vinden op je tv-decoder (versie v5 en v6):

Ga via je startscherm naar “films & series”,
of druk op de On demand-knop van je afstandsbediening en ga vervolgens naar ‘films’.

Veel plezier!

Toy Story 4

De fans van Toy Story gingen ervan uit dat het verhaal na drie films zou stoppen, maar Woody en de rest van het speelgoed zijn terug voor een geheel nieuw avontuur in 'Toy Story 4'!
 
In deze vierde film verwelkomen ze nieuwe vrienden in Bonnies kamer. Een van de speeltjes is de verlegen Forky, die er zelf rotsvast van overtuigd is dat hij géén speelgoed is en dus niet in de kamer van Bonnie thuishoort. Tijdens een roadtrip met zijn oude en nieuwe vrienden ontdekt Woody hoe groot de wereld kan zijn voor een speeltje.Toy Story 4 is een film van John Lasseter en Josh Cooley, met in de originele versie de stemmen van o.a. Tom Hanks, Keanu Reeves, Tim Allen, Christina Hendricks, Laurie Metcalf, Emily Hahn en Keegan Michael Key.
 
In de Vlaamse versie hoor je onder meer Warre Borgmans, Jeroen Van Dyck, Vic De Wachter, Gilles Van Bouwel, Tatyana Beloy, Ben Segers, Pieter Embrechts, Hubert Damen en Andrea Croonenberghs.
 
Toy Story 4 is tot 1 maart 2020 te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Huisdiergeheimen 2

Huisdiergeheimen 2 (Secret Life of Pets 2) is het vervolg op de blockbuster van de zomer van 2016, de beste opener ooit van een animatiefilm!
 
Het verhaal gaat opnieuw over het leven van onze geliefde huisdieren die thuis achterblijven wanneer wij naar ons werk of naar school zijn vertrokken...Net als bij de eerste film is het scenario van Brian Lynch (Minions) en de regie is opnieuw in handen van Chris Renaud (Despicable Me en Dr. Seuss' The Lorax).
 
De Vlaamse stemmen die je hoorde in de eerste film zijn terug voor Huisdiergeheimen 2.
 
Max en Sneeuwbal worden vertolkt door Sven De Leijer en Erhan Demirci, Verder hoor je ook Eline De Munck (Gidget), Walter Baele (Bompie), Hilde De Baerdemaeker (Daisy), Sean Dhondt (Buddy), Tiany Kiriloff (Prinses), Sebastien Dewaele (Duke), Bart Cannaerts (Mel), Isabelle Van Hecke (Chloe), Warre Borgmans (Tiberius), Joris Hessels (Norman) en Hubert Damen (Rooster).
 
Huisdiergeheimen 2 is tot 14 maart 2020 nu te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.
 

The Lion King

Disney kwam dit jaar met een nieuwe live-actionversie van The Lion King, en of je nu kijkt uit nostalgie of de film voor het eerst ontdekt: hij blijft de moeite voor zowel groot als klein. Ideaal voor een filmmiddag in de kerstvakantie dus!
 
De nieuwe versie van regisseur Jon Favreau brengt een trouwe kopie van de originele tekenfilm. Het verhaal is identiek aan de film uit 1994 en start wanneer er een toekomstige koning geboren wordt in de Afrikaanse savanne. Simba adoreert zijn vader, koning Mufasa, en neemt zijn eigen koninklijke bestemming ter harte. Maar niet iedereen in het koninkrijk viert de komst van de nieuwe welp. Scar, Mufasa's broer - en voormalig erfgenaam van de troon - heeft zijn eigen plannen...Lees hier meer over deze film!
 
The Lion King is tot 23 februari 2020  te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.
 

Aladdin

Ook de Disneyklassieker 'Aladdin' uit 1992 kreeg dit jaar een spannende live-actionbewerking. Regisseur Guy Ritchie had de teugels in handen op de set.
 
De film speelt zich af in de fictieve havenstad Agrabah en volgt de avonturen van de arme, charmante straatjongen Aladdin. Wanneer hij een geest bevrijdt uit een lamp wordt hij de machtigste jongen van het land. Met de hulp van de geest probeert Aladdin het hart van prinses Jasmine te veroveren, terwijl Jafar, de grootvizier van Agrabah, uit alle macht probeert zich de lamp toe te eigenen.

De moedige en zelfbewuste prinses Jasmine popelt dan weer om de wereld buiten de paleismuren te verkennen en heeft geen zin om met een prins te trouwen: ze valt daarentegen voor de arme, maar vindingrijke Aladdin. De Aladdin-cast bestaat uit Will Smith als de Geest die de kracht heeft om de drie wensen te vervullen van diegene die zijn lamp bezit, Mena Massoud als Aladdin, Naomi Scott als Prinses Jasmine, Marwan Kenzari als Jafar en Navid Negahban als de Sultan.
 
Lees hier meer over deze film!
 
Aladdin is tot 28 januari 2020 te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

The Jungle Book

Disney’s ‘The Jungle Book’ is een live-action-avontuur over Mowgli, een mensenkind dat wordt opgevoed door wolven in de jungle van India.
 
Net als Walt Disney’s tekenfilm uit 1967 is deze The Jungle Book gebaseerd op het gelijknamige boek van Rudyard Kipling. Het verhaal blijft hetzelfde, maar werd in een nieuw jasje gestoken. Deze versie is in niets te vergelijken met de animatiefilm uit 1967, met zijn zachte kleuren en zijn jungle waar het eigenlijk heel gezellig toeven lijkt.
 
De jungle waarin je nu terechtkomt is adembenemend mooi, maar ook gevaarlijk!Mowgli (Neel Sethi) is een tienjarig jongetje, een mensenkind dat na de moord op zijn vader alleen achterblijft in de jungle van India. Hij wordt gevonden door de panter Bagheera (Ben Kingsley) en toevertrouwd aan de goede zorgen van een koppel wolven, Raksha (Lupita Nyong'o) en Akela (Giancarlo Esposito).

Mowgli voelt zich prima in de jungle bij zijn familie en vrienden, maar daar komt een eind aan wanneer de gevaarlijke Bengaalse tijger Shere Kahn zijn opwachting maakt…
  
Lees hier meer over deze film!
Opgelet, deze film is niet geschikt voor heel jonge kijkertjes. Deze live-actionversie is bedoeld voor kinderen vanaf 12 jaar
 
The Jungle Book is tot 2 april 2020 te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.
 

Frozen

Een betoverende winterfilm: Frozen mag natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken. Perfect om in kerststemming te komen of als voorbereiding op Frozen 2, die nu in de bioscopen draait!
 
In Frozen onderneemt de dappere en optimistische Anna samen met de ruige bergbewoner Kristoff en zijn trouwe rendier Sven een legendarisch avontuur om haar zus Elsa te vinden. Haar ijskrachten houden het koninkrijk Arendelle gevangen in een eeuwige winter. Hoog in de bergen ontmoeten Anna en Kristoff mythische trollen en een hilarische sneeuwman die Olaf heet. Daarnaast moeten ze barre omstandigheden zien te overwinnen om het koninkrijk te redden.In de originele versie hoor je onder meer de stemmen van Kristen Bell (Anna), Idina Menzel (Elsa), Jonathan Groff (Kristoff) en Josh Gad (Olaf). In de Vlaamse versie lenen Aline Goffin, Elke Buyle, Guillaume Devos en Govert Deploige hun stem aan deze personages.
 
Frozen is tot 2 april 2020 te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Brave

En waarom geen tripje naar de Schotse Hooglanden? Wie van prinsessen met vuurrode haren en veel rebelse trekjes houdt, kan zijn hart ophalen aan Brave, de eerste film van animatiestudio Pixar met een meisje in de hoofdrol.
 
In Brave volgen we Merida, een gepassioneerde Schotse prinses die eigenlijk niets liever wil dan een geweldige boogschutter worden. Haar moeder is het daar totaal niet mee eens en wil haar dochter opvoeden tot een echte dame en klaarstomen voor het huwelijk. De ruzies lopen hoog op, en wanneer Merida tijdens een van die meningsverschillen een roekeloze beslissing neemt, brengt ze het koninkrijk van haar vader en het leven van haar moeder in groot gevaar. Merida doet er alles aan om dit alles terug te draaien en krijgt daarbij te maken met onvoorspelbare natuurkrachten, magie en een duistere, eeuwenoude vloek…Brave won een Oscar en een Golden Globe in de categorie ‘Beste animatiefilm’.
 
Regisseurs van dienst waren Mark Andrews en Brenda Chapman, die voor de cast onder meer Emma Thompson, Kelly Macdonald, Julie Walters en Billy Connolly wisten te strikken. In de Vlaamse versie hoor je onder meer de stemmen van Evelien Bosmans, Els Dottermans, Hubert Damen, Johan Heldenbergh, Guy Mortier en An Nelissen.
 
Brave is tot 2 april te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Despicable Me 3

De minions staan altijd garant voor een portie filmplezier!
 
In Despicable Me 3 komt Gru erachter dat hij een tweelingbroer heeft. Dru is niet alleen vrolijk, charmant én meer succesvol dan Gru, hij staat ook nog eens te popelen om samen met zijn verloren broer een laatste criminele slag te slaan.  Despicable Me 3 werd geregisseerd door Pierre Coffin, Kyle Balda en Eric Guillon. In de originele versie die nu te huur is hoor je onder meer de stemmen van Steve Carell (Gru en Dru), Kristen Wiig (Lucy) en Trey Parker (slechterik Balthazar Bratt).
 
Despicable Me 3 is tot 9 juli 2020 te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Home Alone 1, 2 en 3

Home Alone werd inmiddels bijna dertig jaar geleden ingeblikt, maar het blijft een leuke kerstfilm om samen met je kinderen te bekijken.

In de eerste film blijft de achtjarige Kevin McCallister per ongeluk alleen thuis achter wanneer zijn familie naar Frankrijk trekt om daar gezellig de kerstdagen door te brengen. En dan krijgt hij ook nog eens inbrekers op bezoek! Kevin neemt het heft in handen en verdedigt het huis van zijn familie tegen de twee stuntelige boeven Harry en Marv.In Home Alone 2: Lost in New York slaat het noodlot opnieuw toe voor de kleine Kevin, als hij per ongeluk in het verkeerde vliegtuig stapt. Zijn hele familie is op weg naar Miami, maar Kevin belandt in New York. Tot overmaat van ramp blijken de “Wet Bandits” ook nog eens ontsnapt te zijn en hun werkterrein verlegd te hebben … naar New York.
 
In Home Alone 3 volgen we niet Kevin McCallister, maar de negenjarige Alex Pruitt (Alex D. Linz) uit Chicago. Die krijgt te maken met een internationale bende, die een uiterst geheime computerchip heeft gestolen en verborgen in een speelgoedauto. Door een vergissing belandt het autootje in handen van Alex, die alleen thuis zit met waterpokken. Wanneer de bendeleden het huis van Alex proberen binnen te dringen met hightech snufjes, stuiten ze op heftig verzet van de jongen, die tal van valstrikken en boobytraps heeft verzonnen om de bende op te rollen.
 
 
De eerste twee Home Alone-films warden geregisseerd door Chris Columbus, naar een scenario van John Hughes. In de cast zie je onder meer Macauley Culkin, Joe Pesci, Daniel Stern, Catherine O'Hara, John Heard en Roberts Blossom.
 
Home Alone 3 werd eveneens geschreven door John Hughes, maar de regie van deze film was in handen van Raja Gosnell. In de cast zie je onder meer Alex D. Linz, Scarlett Johansson, Olek Krupa, Riya Kihlstedt en David Thornton.
 
Home Alone 1, 2 & 3 zijn tot 2 april te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Rapunzel

Een leuke Disney-film? Daar horen bij: een prinses, een charmante jongeman, een heks en veel avontuur. Rapunzel heeft het allemaal!
 
Rapunzel (Engelse titel: Tangled) volgt het verhaal van Prinses Rapunzel, die omwille van haar magische lokken als baby uit het paleis van haar ouders werd gestolen door de heks Mother Gothel. Ze leeft opgesloten in een verborgen hoge toren, waar ze onmogelijk uit kan ontsnappen. Ze snakt naar avontuur in haar leven en droomt ervan de toren te verlaten om te zien waar de vreemde lichten, die ze elk jaar op haar verjaardag ziet, vandaan komen. Dat avontuur kan eindelijk beginnen als de knapste, maar ook beruchtste, crimineel van het koninkrijk, Flynn Rider, langs haar toren komt en naar boven klimt om zich te verstoppen. Ze maken samen de afspraak om uit de toren te ontsnappen en op zoek te gaan naar de lichten. Onderweg ontmoeten ze vele hilarische figuren en beleven ze een magisch avontuur.Een film van Nathan Greno en Byron Howard met in de originele versie de stemmen van Mandy Moore, Zachary Levi en Donna Murphy.
 
Tangled is tot 2 april 2020 te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Monsters University

Monsters University is Pixars enige prequel, waarin je kunt zien hoe de helden uit Monsters, Inc. (2001) elkaar ontmoeten als ze toetreden tot het kleurrijke studentencorps van de universiteit van Monstropolis. 
 
Mike Wazowski en James P. Sullivan zijn een onafscheidelijk paar, maar dat was niet altijd het geval. Toen deze twee monsters elkaar voor het eerst ontmoetten, konden ze elkaar niet uitstaan. In Monsters University zie je hoe Mike en Sulley hun verschillen overwonnen en elkaars beste vrienden werden in Monsters, Inc.Een film van Dan Scanlon met de stemmen van John Goodman, Billy Crystal en Steve Buscemi.
 
Monsters University is tot 2 april 2020 te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

The Polar Express

Een klassieker intussen, deze prachtige kerstfilm van Robert Zemeckis met een hoofdrol voor Tom Hanks.In The Polar Express volgen we een jongen die twijfelt aan het bestaan van de kerstman, en in een fantasiereis naar de Noordpool terechtkomt op een magische trein. Daar zal hij de kerstman persoonlijk mogen ontmoeten, samen met enkele andere kinderen.
 
The Polar Express is tot 30 januari 2020 te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Mr. Popper's Penguins

Comedy met een vleugje winterse kerstsfeer? Mr. Popper’s Penguins is een leuke familiekomedie naar het gelijknamige kinderboek uit 1938 van Florence en Richard Atwater.
 
Mr. Popper is een machtige zakenman uit New York, die plotseling zes pinguïns erft van zijn vader. Hij verandert zijn appartement in een wonderlijke winterwereld. Het blijkt niet makkelijk te zijn om voor de dieren te zorgen, maar gaandeweg gaat het hem steeds beter af. Ondertussen leert Popper ook het belang van familie en vrienden kennen. Zijn beroepsmatige en zakelijke kant begint langzaam af te brokkelen.Een film van Mark Waters met Carla Gugino, Jim Carrey, Madeline Carroll, Angela Lansbury en Ophelia Lovibond.
 
Mr. Popper’s Penguins is tot 2 april 2020 te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.
 

Happy Feet 2

Nog meer pinguinplezier met Happy Feet 2! Geniet samen met je kinderen van het swingende vervolg vol zang en dans op het succesvolle Happy Feet waarin Mumble en Gloria met hun baby-pinguin nieuwe avonturen beleven!
 
Mumble (Elijah Wood), de meester van de tapdance, heeft een probleem. Zijn kleine zoon Erik is bang om te dansen. Hij loopt weg van huis en ontmoet de machtige Sven, een pinguïn die kan vliegen! Mumble heeft weinig hoop om enige concurrentie te bieden aan dit machtige voorbeeldfiguur, maar het wordt allemaal nog erger wanneer de wereld opgeschud wordt door onvoorziene invloedrijke krachten. Erik krijgt de verhalen van zijn vaders moed te horen en brengt de pinguïn-natie en allerlei andere prachtige schepselen samen om alles weer recht te zetten.Een film van George Miller met de stemmen van Elijah Wood, Pink, Robin Williams, Brad Pitt en Matt Damon.
 
Happy Feet 2 is tot 30 januari 2020 te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

De avonturen van Kuifje

Een aanrader voor een filmavond in de kerstvakantie: onze eigen Kuifje in een prachtige en spannende 3D-film, geregisseerd door Steven Spielberg.
 
De nieuwsgierige reporter Kuifje en zijn trouwe hondje Bobbie ontdekken dat een model van het prachtige oude zeilschip 'De Eenhoorn' een geheim met zich meedraagt. Meegevoerd in een eeuwenoud mysterie, krijgt hij het aan de stok met de boosaardige Sacharin, die weet dat Kuifje een belangrijke aanwijzing bezit naar de grote schat van de snode piraat Scharlaken Rackham. Geholpen door de moedige Bobbie, de onstuimige kapitein Haddock en de stuntelige detectives Jansen en Janssen, reist Kuifje de halve wereld af, constant op de hielen gezeten door de vijand. Hij moet slimmer en sneller zijn dan de rest om het Geheim van de Eenhoorn te ontrafelen...Een film van Steven Spielberg met de stemmen van Jamie Bell, Andy Serkis, Daniel Craig, Simon Pegg en Nick Frost.
 
De Avonturen van Kuifje is tot 21 februari te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Baas in eigen bos

Rendieren en kerst, een mooie combinatie! Baas in eigen bos (originele titel: Open Season) is de eerste langspeler van Sony Pictures Animation en vertelt het verhaal van een rendier en een grizzlybeer die samen op avontuur trekken.
 
Het rendier Elliott raakt bevriend met de door mensen opgevoede grizzlybeer Boog, wanneer beide alleen komen te staan tijdens het jachtseizoen. Intussen probeert boswachter Beth, die de beer heeft opgevoed, haar vriend terug te vinden.Een animatiefilm van Jill Culton, Anthony Stacchi en Roger Allers met de stemmen van Ashton Kutcher, Martin Lawrence en Debra Messing.
 
Baas in eigen bos is tot 7 april 2020 te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.
 
2006 Sony Pictures Animation Inc. All Rights Reserved.
 
Klaar voor een magische eindejaarsperiode en filmavonden met het hele gezin? Al deze films zijn beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx!
 
Je kan deze films op twee manieren vinden op je tv-decoder (versie v5 en v6):

Ga via je startscherm naar “films & series”,
of druk op de On demand-knop van je afstandsbediening en ga vervolgens naar ‘films’.
 
 

Music Maestro

Het opmerkelijke verhaal achter de zomerhit ‘Dragostea Din Tei’

Proximus Pickx duikt elke week in de muziekgeschiedenis, op zoek naar de strafste verhalen achter zomerhits die wereldfaam hebben genoten. Deze keer doen we uit de doeken hoe de gruwelijk catchy zomer

Schoonheid in coronatijden: de Antwerpse provincie in vijf prachtnummers

In deze moeilijke tijden voor de provincie Antwerpen, blikken we terug op enkele liedjes die ons herinneren aan de schoonheid van ’t stad en het omringende platteland. In deze vijf nummers bezingen An

Vijf dingen die je niet wist over David Duchovny

De Amerikaanse acteur David Duchovny wordt vandaag 60. Denk je echt alles te weten over de ster van ‘X-Files’ en ‘Californication’? Hier zijn vijf wist-je-datjes die je misschien niet kende over de ac

Het succes van 'Like Me': waarom jong en oud genieten van dit succesrecept

De muzikale fictiereeks ‘#LikeMe’ is een waanzinnig succes geworden. Een enorm populaire serie, twee gouden albums, uitverkochte concerten… Ketnet en productiehuis Fabric Magic hebben letterlijk goud

Billie Eilish leert zichzelf beter kennen in My Future

Tieneridool Billie Eilish heeft een nieuw nummer gelanceerd, en wat voor eentje. My Future staat nog maar enkele dagen online maar sloeg op de streamingdiensten meteen in als een bom. Redenen genoeg o

Wat je nog niet wist over Amy Winehouse

Negen jaar geleden verloor de muziekindustrie één van haar meest unieke stemmen, die van Amy Winehouse. Na het overlijden van de Britse singer-songwriter ging documentairemaker Asif Kapadia aan de sla

Internationale zussendag: deze bekende zussenbands veroverden de wereld

Op de eerste zondag van augustus vieren zij die gezegend zijn met een zus de internationale zussendag. Ook Proximus Pickx doet mee: wij serveren de meest gevierde zussenbands uit de muziekgeschiedenis

Bart Kaëll wordt 60: een portret van ‘Bart Gijselinck’

Vandaag is naast Will Tura ook een andere Vlaamse zanger jarig. Bart Gijselinck, u welbekend onder de artiestennaam Bart Kaëll, viert vandaag zijn zestigste verjaardag. Proximus Pickx vat voor u zijn

Will Tura wordt tachtig: een portret van de 'keizer van het Vlaamse lied'

Met een arsenaal van meer dan 700 hits heeft Will Tura volledig het recht om als ‘keizer van het Vlaamse lied’ beschreven te worden. Hij krijgt voor zijn tachtigste verjaardag een standbeeld in ‘zijn’

Muziekfestivals die cultuurgeschiedenis schreven, deel 2: de seventies

Nu we verstoken zijn van onze teergeliefde zomerfestivals, richt Proximus Pickx elke week zijn spots op een legendarisch festival dat zijn stempel gedrukt heeft op een welbepaald decennium. In dit twe

Het opmerkelijke verhaal achter de wereldhit ‘Mmmbop’

Proximus Pickx duikt elke week in de muziekgeschiedenis, op zoek naar de strafste verhalen achter zomerhits die wereldfaam hebben genoten. Deze keer doen we uit de doeken hoe de gruwelijk catchy zomer

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand

Sport in de kijker

One day, one goal: verschroeiende halve volley van Dani Alves jaagt Getafe-doelman schrik aan

Maart 2011. Hun tachtigste seizoen op rij in de hoogste Spaanse voetbalcompetitie is een waar boerenjaar voor FC Barcelona. Met een sterrenelftal bestaande uit o.a. Messi, Iniesta, Xavi, Piqué en Puyo

Dit zijn de duurste voetbaltransfers in elk van de drie linies

Vandaag is het dag op dag twee jaar geleden dat Kepa Arrizabalaga zijn krabbel onder een contract bij Chelsea zette. Daarmee was een transfersom gemoeid van 72 miljoen euro, wat van hem de duurste doe

One day, one goal: Jack Wilshere scoort een van de mooiste teamgoals ooit

Met drie spelers een hele defensie wegtikken in één tijd, het overkwam het Arsenal-trio Santi Cazorla, Olivier Giroud en Jack Wilshere in 2013. Die laatste legde in het Premier League-duel met Norwich

De dag waarop Van Avermaet voor altijd Gouden Greg zou worden

Dag op dag vier jaar geleden beleefde de Belgische wielerwereld een moment om blijvend te savoureren. In Rio de Janeiro, op het wereldvermaarde strand van Copacabana, kroonde Greg Van Avermaet zich op

One day, one goal: Kaká toont zijn klasse tegen Manchester United

Enkel en alleen een beroep doen op je voeten volstaat niet altijd in het voetbal. Soms is er een vleugje genie nodig om de weg naar het vijandelijke doel te overbruggen. Op 24 april 2007 demonstreert

One day, one goal: Tim Cahill volleyt de netten aan flarden tegen Nederland

We schrijven woensdag 18 juni 2014. In het bloedhete Porto Alegre neemt Australië het in de poulefase van het WK in Brazilië op tegen Nederland. In de 21ste minuut zou Tim Cahill er zijn moment de glo

François Fornieri zorgt voor extra lokale verankering bij Standard

François Fornieri, eigenaar van het farmabedrijf Mithra, wordt aandeelhouder bij Standard en co-gedelegeerd bestuurder samen met Bruno Venanzi, die voorzitter blijft. Maar wie is die Luikse zakenman e

One day, one goal: de weergaloze treffer van James Rodriguez tegen Uruguay

Op 28 juni 2014, tijdens de match tussen Colombia en Uruguay, wist een zekere James Rodriguez de wereld te verbazen met zijn talent door zijn team voor het eerst in de geschiedenis naar de kwartfinale

Waarom iedereen van Ronaldo houdt

Of je nu Braziliaan of Argentijn bent of supportert voor Real Madrid of Barcelona, iedereen houdt enkel en alleen maar positieve gevoelens over aan de Braziliaanse voetballegende Ronaldo. Waaraan heef

Ingenieuze vrije trap Ronaldinho bezegelt WK-lot van Engeland

Het WK 2002 zal voor ons Belgen altijd in het geheugen gegrift blijven als het wereldkampioen waar de Jamaicaanse scheidsrechter Peter Prendergast België richting de exit duwde in het achtste finaledu

One day, one goal: het weergaloze kunststukje van Giroud tegen Crystal Palace

De liefde tussen Arsenal en Franse balvirtuozen kent een lange geschiedenis. In 2012 streek Oliver Giroud neer op de Londense bodem. Ondanks zijn neus voor doelpunten, stoorden sommigen zich aan zijn

De zwaarste crashes in de Formule 1-geschiedenis

Vandaag is het dag op dag 44 jaar geleden dat Niki Lauda met zijn Formule 1-bolide zwaar crashte op de Nürburgring in Duitsland. Helaas voor de fans van de koninginnenklasse van de autosport was de cr

Focus op films, series & tv

Deze striphelden schopten het tot op het witte doek

Striphelden uit onze jeugdjaren beleven alsmaar vaker een tweede leven in de cinemazalen. Vanavond om 20u50 zendt Eén "Asterix en de Olympische Spelen" opnieuw uit, maar de olijke Galliërs zijn lang n

'Hasta la Vista!', en andere klassiekers waar personages met een beperking schitteren

Regisseur Geoffrey Enthoven kwam in 2011 met de taboedoorbrekende film ‘Hasta la Vista!’ op de proppen. Het concept: drie jonge gasten, elk met een beperking, gaan samen op reis naar Spanje. Een ‘wijn

Dit kijkvoer wordt momenteel het meest verslonden op Netflix

Netflix was de voorbije weken voor vele gebruikers het toevluchtsoord bij uitstek om de verveling tegen te gaan, bij gebrek aan andere afleiding in deze coronazomer. Hieronder een overzicht van de tie

Vijf dingen die je niet wist over David Duchovny

De Amerikaanse acteur David Duchovny wordt vandaag 60. Denk je echt alles te weten over de ster van ‘X-Files’ en ‘Californication’? Hier zijn vijf wist-je-datjes die je misschien niet kende over de ac

Duik al schaterlachend het weekend in met de grappigste internetfilmpjes

Hoera! Het einde van de werkweek is in zicht. Dat vieren we door uit te blazen met het meest hilarische beeldmateriaal dat het wereldwijde web rijk is. Dit is onze oogst van de voorbije week.

Vlucht dit weekend van de hittegolf dankzij deze kijktips

Het was deze week al erg warm, maar tijdens het weekend klimt het kwik nog enkele graden hoger. Geen nood als er geen zwembad in de tuin staat, voor afkoeling kan je ook perfect binnenblijven. Proximu

International Cat Day: vijf films die je laten 'spinnen' van plezier

Op 8 augustus is het International Cat Day. In deze coronatijden koesteren we onze huisdieren nog meer dan anders en Proximus Pickx viert deze dag van de viervoeter met vijf opvallende films waarin ka

Charlize Theron wordt 45: van traumatische jeugd naar topper in Hollywood

Charlize Theron is een zeer grote naam in Hollywood. De in Zuid-Afrika geboren actrice wordt vandaag 45 jaar en het is dan ook hoog tijd om haar in de picture te zetten. Proximus Pickx grasduint doorh

Shame! Deze klasbakken van het witte doek blijven onder de radar

Robert Pattinson is vanavond om 20u30 op Q2 te zien in ‘Water for Elephants’, als verliefde olifantentemmer. In de film over een rondtrekkend tweederangscircus is een glansrol weggelegd voor Christoph

Veel meer dan Mr. Bean: vijf vergeten filmrollen van Rowan Atkinson

Vanavond is het schuddebuiken met Rowan Atkinson in de spionagekomedie ‘Johnny English’, om 21u05 op VTM. Proximus Pickx nam de filmografie van Mr. Bean onder de loep, en stelde vast dat de Engelse ko

Het succes van 'Like Me': waarom jong en oud genieten van dit succesrecept

De muzikale fictiereeks ‘#LikeMe’ is een waanzinnig succes geworden. Een enorm populaire serie, twee gouden albums, uitverkochte concerten… Ketnet en productiehuis Fabric Magic hebben letterlijk goud

Toerist in eigen land: deze series en films laten je Limburg ontdekken

Vlaanderen boven, aldus ene Raymond van het Groenewoud. Deze coronazomer is het uitgelezen moment om ons Vlaanderenland te herontdekken. Proximus Pickx grasduinde alvast in het audiovisuele archief om

Nieuws van het esport-front

ScreaM gaat aan de slag als Valorant-prof bij Team Liquid

Team Liquid, de Amerikaanse organisatie die beschouwd wordt als een van de belangrijkste binnen de esportswereld, heeft zijn nieuwe team op Valorant aangekondigd en een Belg maakt er deel van uit! We

Europese topteams treffen elkaar op DreamHack Open Summer 2020

De DreamHack Open Summer 2020 vindt plaats van 8 tot 16 augustus in Europa, Amerika, Azië en Oceanië. Belangrijk om te weten: het evenement zal enkele van de beste Europese teams samenbrengen! In Euro

ESL Benelux Championship kondigt zijn winterseizoen aan

De ESL Benelux Summer had dit jaar veel verrassingen en wendingen in petto op zowel CSGO als Clash of Clans, vanaf de eerste kwalificatiewedstrijden in maart tot de finales in mei. ESL Benelux wilde d

LG R6S: Team 86 en Activit-E plaatsen zich voor de play-offs

Het einde van de groepsfase van de Rainbow Six Siege-competitie nadert met rasse schreden en twee teams hebben zich al gekwalificeerd. Vier teams zullen op de laatste dag strijden om de resterende twe

NA- en GOS-teams krijgen met IEM New York laatste kans op kwalificatie voor de Major van Rio

Op 6 oktober begint de IEM New York 2020, met 32 uitgenodigde teams en $250.000 aan prijzengeld. Het toernooi is de laatste kans voor de Noord-Amerikaanse en GOS-teams om zich te kwalificeren voor de

FIFA 21: de eerste indrukken

Ook al ligt de release van FIFA 21 nog enkele weken in de toekomst, de informatie over het voetbalspel begint binnen te sijpelen. Het is dan ook tijd om de eerste beschikbare informatie over de nieuwe

Belgian League: Mechelen overklast Aethra en vervoegt Sector One in finale

Afgelopen maandag kwamen KVM Esports en Aethra elkaar tegen in de halve finale van de Belgian League-zomersplit. Een ultieme BO3 besliste over de tegenstander van Sector One in de finale. Ondanks een

Onze landgenoot Davidp tekent bij G2 Esports en wint meteen vierde Ignition Series op Valorant

David Prins, alias “Davidp”, is een naam die CSGO-fans meer dan waarschijnlijk bekend in de oren klinkt. Hij was inderdaad een van onze beste vertegenwoordigers als professionele speler op het Valve-s

Nisqy en Cloud9 heersen over de LCS

Terwijl het LEC in volle gang is en ons een topseizoen biedt, staan twee Europese teams in de top 10 van ESPN’s global power rankings van de maand juli. Maar wat is het niveau van de LCS-teams aan de

Worlds 2020 op LoL gaan door ondanks coronacrisis

League of Legends-fans kregen dit weekend goed nieuws van Riot Games. De computerspelontwikkelaar kondigde aan dat de tiende editie van de League of Legends Worlds zal starten op 25 september. We're

Esportskalender: augustus

Elke maand vindt u dankzij Proximus Pickx de kalender met Belgische en internationale esportsevenementen die u niet mag missen! BELGIËLeague of LegendsBelgian League: play-offs | 3 augustus: wedstrijd

LG R6S: WanteD en Team86 bevestigen, Activit-E haalt uit

De tweede week van de nieuwe LouvardGame Rainbow Six Siege-competitie ging afgelopen maandag van start. Na de eerste twee felbevochten speeldagen hebben deze plaatsgemaakt voor enkele overtuigende suc

Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?