Feestelijke kookinspiratie van Jeroen Meus in Dagelijkse Kost
Maandag 16/12: Jeroen maakt drie heerlijke hapjes op mee uit te pakken op kerstavond: oester met pancetta, wildpaté met peperkoek en kweepeer en champignon-kaaskroketje met peterselie
Dinsdag 17/12: een makkelijk maar fantastisch voorgerecht dat wordt gesmaakt door jong en oud: tartaar van zalm met avocado, appel en komkommer
Woensdag 18/12: een warme vissalade, een romige saus en handgepelde grijze garnalen zijn de topingrediënten om kerstavond in stijl verder te zetten. Jeroen maakt brandade van kabeljauw met spinazie, wittewijnsaus en grijze garnalen
Donderdag 19/12: een hoofdgerecht dat velen zullen lusten: hertengebraad met champignonsaus, rode kool, appel-knolseldermash en krokant gebakken aardappelwafeltjes
Vrijdag 20/12: het ideale dessert om het kerstmenu mee af te sluiten: een hagelwitte kerstbûche met citroencrème en kokos
Tijdens de kerstvakantie verlaat Jeroen zijn vertrouwde keuken in Leuven en pakt hij zijn koffers richting Oostenrijk voor Dagelijkse Winterkost. Hij waagt zich onder andere aan goulashsoep, maakt het typisch Oostenrijkse nagerecht Kaiserschmarrn, en natuurlijk kan een perenstrudel met vanillesaus en een heerlijke kaasfondue niet ontbreken.
Bekijk Dagelijkse Kost elke weekdag om 18u15 op Eén of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!
Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.