Saturn Belval FIFA 20 Cup: resultaten van Standard en Excel Moeskroen

Door Proximus

Deel dit nieuws

Standard Luik en Excel Moeskroen waren aanwezig op de Saturn Belval FIFA 20 Cup, een toernooi met ongeveer 128 spelers in Luxemburg. Helaas waren de resultaten niet overtuigend.

Het toernooi werd georganiseerd door 11F, een Luxemburgse organisatie die veel evenementen in de Benelux organiseert. Dit keer was het een toernooi op FIFA 20. Het competitieweekend vond plaats in Esch-sur-Alzette, meer bepaald in de Belval Plaza, een belangrijk winkelcentrum in de regio.

De groepsfase bestond uit 32 poules van 4 spelers, waarvan de top twee van elke poule zich kwalificeerde voor de eindfase. Onder de 128 spelers waren er enkele bekende Belgen uit de FIFA-scene aanwezig: Rego (Royal Excel Moeskroen), Aurelinho, ShadooW (Standard Luik) en Bearded Dogan (coach van UR La Louvière Centre).

V.l.n.r. : Bearded Man, Rego, Fabio de Aguiar (11F), ShadooW en Aurelinho –
© Anthony Rocchetti

Bearded Dogan, Rego en ShadooW overleefden gemakkelijk hun poule. Bearded Dogan werd in de achtste finales uitgeschakeld (4-6) door Yugo, speler bij Helios Gaming.

De twee anderen, vertegenwoordigers van een Belgische voetbalclub, slaagden erin om zich te kwalificeren voor de kwartfinales.

In die kwartfinales verloor Rego van Ciscinho, die later uitgeroepen zou worden tot winnaar van deze tweede editie van de Saturn Belval Cup. Ook ShadooW geraakte niet tot in de halve finales. Hij verloor nipt van MalkaBiH11 met 3-4.

Geen enkele Belg is er afgelopen weekend in geslaagd om een deel van de €4000 prijzengeld te winnen. Volgende keer beter!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top