Films met de liefste (huis)dieren in de hoofdrol

Kids | Huisdieren, wat houden we toch zo van hen! Ze wachten ongeduldig tot je thuis komt van je werkdag, ze geven affectie wanneer je het nodig hebt en ze maken deel uit van je gezin. De volgende films zullen je hart verwarmen en tonen dat elk dier, hoe groot of hoe klein ook, je familie compleet kan maken.

Door MF

Deel dit nieuws

Hachi: A Dog's Tale

Deze film vertelt het waargebeurde verhaal van de hond Hachiko. Hachi was een Akita, een Japans hondenras dat enorm slim is, maar een eigen willetje heeft. De hond had een speciale band met zijn baasje. Elke dag wachtte de hond aan het treinstation tot zijn baasje terugkwam van zijn werk. Maar het noodlot sloeg toe voor de man en hij stierf. Hachi bleef elke dag trouw wachten op dezelfde plek. De film (met Richard Gere als het baasje) toont hoe de hond de held wordt van iedereen waarmee hij in contact komt.  

Bolt

Geen enkele hond is zo stoer als Bolt. De witte puppy met bliksemschicht wordt samen met zijn baasje, de 8-jarige Penny, wereldberoemd met zijn eigen tv-show. De hond verslaat elke slechterik met mijn magische hondenkrachten. Jammer genoeg voor Bolt zijn die krachten allemaal getrukeerd, maar dat weet de puppy niet. Wanneer hij per ongeluk in het drukke New York City belandt, merkt hij dat zijn ‘superkrachten’ hem niet kunnen redden. De hulp van andere dierenvrienden daarentegen kan hij best wel goed gebruiken.  

Stuart Little

De kleine muis Stuart Little zal je hart doen smelten. Stuart wordt geadopteerd door de familie Little. Samen met zijn mensenbroertje George beleeft hij grootse avonturen. Hij bestuurt de miniatuurboot van George en rijdt in een kleine speelgoedauto. En dan is er nog de huiskat, Snowball, die steeds achter de muis aanzit en niet kan verwerken dat Stuart deel is van de familie van zijn baasje. Als dat maar goed afloopt!  

Happy Feet

Mumble is een vrolijke kleine pinguïn. Wanneer alle andere pinguïns beginnen te zingen om een partner te vinden, ontdekt Mumble zijn eigen talent: hij tapdanst. Maar de pinguïnkolonie verstoot hem omdat hij anders is. Tijdens zijn verbanning ontdekt hij dat mensen de vis stelen van de pinguïns, wat het voedseltekort verklaart. Mumble is vastbesloten om zijn familie te redden, ook al is hij ver van huis.  

Racing Stripes

Een zebra die graag wil deelnemen aan een paardenrace, dat zie je niet elke dag. Maar Stripes (of Streep in de Nederlandse versie) is vastberaden. Samen met zijn baasje Channing en haar vader – die vroeger paardentrainer was – doet hij keihard zijn best om zich te bewijzen tegenover de echte paarden. En het paard dat hij het meeste wil imponeren, is de prachtige volbloed-Arabier Sandy, waar hij een oogje op heeft.  

Ferdinand

Van een grote stier verwacht je dat hij eng is, moordlustig briest en op elke rode lap vliegt. Maar Ferdinand is anders. Hij is beleefd, houdt van bloemen en zou nooit iemand kwaad doen. Maar omdat hij zo groot is, kiest een Spaanse toreador hem uit om te vechten in de arena. Ferdinand moet zichzelf vermannen en het respect van de andere stieren winnen.  

Garfield

De rosse kat Garfield heeft heel wat talenten: lasagne eten, slapen, zijn baasje lastig vallen, in de problemen geraken… Maar wanneer het huishouden wordt opgeschud door de schattige puppy Odie, is Garfield niet langer de lieveling van zijn baasje John. Als wraak sluit Garfield de pup buiten op. Odie loopt weg en Garfield lijkt zijn oude leventje terug te hebben. Tot hij merkt dat zijn baasje gehecht was geraakt aan Odie en Garfield zich schuldig voelt. Hij begint aan een avontuur om de puppy terug te vinden.  

Huisdiergeheimen 2

De huisdieren uit de eerste ‘Huisdiergeheimen’-film zijn terug. En ze zijn pluiziger, slimmer en losbandiger dan ooit. De honden Max en Duke maken kennis met de nieuwe baby van het gezin, Liam. Max wil koste wat kost zijn mensenbroertje beschermen tegen elk gevaar. Pommeriaantje Gidget is nog steeds een diva, maar belandt toevallig in een huis vol katten. Dankzij de dikke kat Chloe leert ze hoe ze zich moet gedragen als een echte kat. En konijn Sneeuwbal trekt opnieuw zijn superheldenkostuum aan om een mishandelde tijger te redden. Bekijk hun beestige avonturen nu via de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx!
 

Charlotte’s Web

Biggetje Wilbur wordt gered door Fern (Dakota Fanning). De big en het meisje brengen heel wat tijd samen door. Maar wanneer hij groter wordt, moet Wilbur op stal bij de andere dieren. Daar ontmoet hij vriendelijke en minder vriendelijke beesten. Charlotte, een wielwebspin, ontfermt zich over Wilbur en bedenkt een plan dat het roze varkentje zijn leven zal redden.  

Marley & Me

Marley is de blonde labrador die het gezin van John en Jenny compleet maakt. De enige moeilijkheid: het koppel heeft nog nooit een hond gehad. En Marley blijkt dan nog eens een van de wildste en meest ontrainbare honden ooit te zijn. Hij wordt uit de puppyschool verbannen, vernielt het huis tijdens een onweersbui en eist heel wat energie op van zijn baasjes. Maar toch is Marley een geliefd deel van het gezin. Een prachtige film over hoe een hond het hart van elk gezinslid wint.  

The Queen's Corgi

We weten allemaal dat de Engelse koningin Elizabeth II verzot is op honden van het corgi-ras. Ze heeft namelijk, sinds haar kroning in 1952, al meer dan 30 corgi's gehad als huisdier! In de animatiefilm 'The Queen's Corgi' draait alles rond de corgi Rex. Hij is schattig, (meestal) beleefd en is dan ook de favoriet van de koningin. Maar wanneer de hond buiten het paleis verdwaalt, helpen zijn royale manieren hem niet meteen om terug bij zijn geliefde baasje te geraken. Bekijk deze film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top