Echt heel bizarre documentaires

Films | De documentaires die volgen, zijn bizar. Heel bizar. Omwille van het verhaal dat ze vertellen of omwille van de mensen die ze tonen. Deze documentaires verkennen de bizarre kantjes van de menselijke natuur. Sommige verhalen zijn verbazingwekkend, andere zijn dan weer ronduit somber. Klaar om alles te weten te komen over een kietelwedstrijd of over de gruwelijkste moorden?

Door MF

Deel dit nieuws

'Tickled' of de kunst van het kietelen

De Nieuw-Zeelandse journalist David Farrier heeft een wel heel ongewoon onderwerp gekozen voor zijn nieuwste documentaire. 'Tickled' gaat over een uithoudingswedstrijd kietelen. Ja, je hebt het goed gelezen. Mensen oefenen om zo lang mogelijk de foltering van het kietelen te weerstaan. David Farrier duikt onder in deze subcultuur. Bepaalde deelnemers willen trouwens liever anoniem blijven, omdat ze zich schamen over hun ongewone passie. 'Tickled' is beschikbaar op HBO en op Amazon Prime.

'The wolfpack' verkent de wereld

'The Wolfpack' is een documentaire die het ongewone leven van zeven broers vertelt Deze zeven broers leven opgesloten in hun appartement in Manhattan en hebben vrijwel niets gezien van de buitenwereld. Hun ouders hielden hen veilig binnen, omdat ze te bang waren om hen in de echte wereld los te laten. De broers leren bij aan de hand van films. De documentaire staat niet alleen stil bij hun atypische leven, maar volgt hen ook wanneer ze de realiteit ontdekken. Na jaren opsluiting ontsnappen de zeven broers eindelijk uit hun verstikkende cocon. 'The Wolfpack' is beschikbaar op Hulu.

'Three Identical Strangers': een vreemde ervaring

Het concept van de documentaire van Tim Wardle zal je met verstomming slaan. In 'Three Identical Strangers' ontmoet de regisseur een drieling... die elkaar niet kent. De drieling werd bij hun geboorte in 1961 van elkaar gescheiden. Ze leefden de eerste 18 jaar van hun leven zonder weet te hebben van het bestaan van hun twee broers. Wanneer ze elkaar dan eindelijk leren kennen, ervaren ze een enorme vreugde. Deze documentaire gaat verder dan enkel de hereniging van de drieling, maar onderzoekt ook waarom ze van elkaar werden gescheiden. We geven het antwoord niet prijs, maar weet dat je er koude rillingen van zal krijgen. 'Three Identical Strangers' is te zien op Hulu en Netflix.

'Billboard Boys': een ongezonde wedstrijd

Er zijn mensen die bereid zijn heel ver te gaan om iets gratis in de wacht te slepen. Daarom bestaan er heel absurde wedstrijden. In 1982 lanceerde een radio uit Pennsylvania een uitdaging: de zender nodigde mensen uit om onder een gigantische billboard te leven. De laatste die bleef en niet opgaf, zou een mobilhome winnen. Drie mannen gingen onder het reclamebord leven. En uiteraard liep dat niet van een leien dakje. Ontdek het verhaal in de documentaire 'Billboard Boys', te zien op Amazon Prime.

'My Kid Could Paint That': echt of nep?

Een geniaal kind of boerenbedrog? De vierjarige Maria Olmstead schilderde abstracte doeken die bijna even duur werden verkocht als een Pollock. Haar ouders voeren er wel bij: zij verkochten haar kunst en vertelden iedereen die het horen wilde dat ze een genie in huis hadden. 'My Kid Could Paint That' graaft dieper en stelt het talent van Maria in vraag. Heeft dit kleine meisje hulp gekregen of is het echt een minigenie? De documentaire gaat op onderzoek en staat ook stil bij de uitwassen van de wereld van de abstracte kunst. 'My Kid Could Paint That' is te zien op Amazon.

'Beware the Slenderman': het gevaar van internet?

'Beware the Slenderman' vertelt een somber verhaal. In 2014 probeerden twee jonge meisjes uit Wisconsin een klasgenootje te vermoorden. Ze verklaarden dat ze dat deden op vraag van Slenderman, een fictief internetpersonage. Ze sleepten hun slachtoffer mee naar de toiletten, waar ze haar 19 messteken gaven. Ondanks haar zware verwondingen overleefde het slachtoffer deze moordpoging. En de twee tieners van 12 jaar belandden in een psychiatrische instelling. De documentaire vertelt deze feiten en staat stil bij de mentale gezondheid en de uitwassen van het internet en social media. 'Beware the Slenderman' is beschikbaar op HBO en Amazon.

'The Iceman Tapes: Conversations with a Killer'

Deze documentaire kruipt in het hoofd van Richard Kuklinski, een huurmoordenaar die werkte in de staten New York en New Jersey. In 'The Iceman Tapes: Conversations with a Killer' legt Kuklinksi uit dat hij dit leven heeft gekozen om te kunnen voldoen aan zijn 'moordbehoeften'. In plaats van onbekenden te vermoorden, werkt hij liever in opdracht van criminele organisaties. Met een ijzingwekkende rust vertelt de moordenaar hoe hij zijn slachtoffers om het leven bracht. Maar tegelijk ontdekken we ook dat Kuklinski een (bijna) normaal leven leidde met zijn vrouw en kinderen. 'The Iceman Tapes: Conversations with a Killer' is te bekijken op HBO en Amazon Prime.

'Perfect Bid': de juiste prijs

'The Price is Right', te zien op CBS, is de Amerikaanse versie van 'De juiste prijs'. En net zoals elk televisieprogramma heeft het fans. Ook superfans, zoals Ted Slauson, die al zijn tijd spendeert aan het analyseren en uit het hoofd leren van prijsetiketten, voor het geval dat zijn favoriete programma hem zou bellen. Slauson gaat uiteindelijk naar de uitzending in de hoop te worden gekozen. 'Perfect Bid' brengt het verhaal van zijn televisiemoment. Maar we gaan je natuurlijk niet vertellen wat er gebeurt. De documentaire is te zien op Netflix.

'Hands on a Hardbody: the documentary'

Nog een absurde wedstrijd. Deze keer eentje in Texas. 'Hands on a Hardbody' gaat over een uithoudingswedstrijd waarbij de winnaar een gloednieuwe pick-up wint. Het principe van de wedstrijd? De deelnemers moeten hun hand op een voertuig leggen en dat laten liggen, wat er ook gebeurt. Wie dat het langst volhoudt, is de winnaar. Hadden we al gezegd dat we het over bizarre docu's hadden? Deze toont de competitiegeest van de deelnemers en tot waar sommige mensen wel willen gaan om een prijs in de wacht te slepen. 'Hands on a Hardbody: the documentary' is te zien op iTunes.

'Abducted in Plain Sight': regelrechte horror

'Abducted in Plain Sight' is een documentaire die het slechtste van de menselijke natuur toont. Het verhaal speelt zich af in Idaho en gaat over Jan Broberg, die toen 12 jaar was. Het is 1974 en de familie Broberg heeft een rare buur. Zo raar dat hij een obsessie voor de kleine Jan krijgt. De documentaire vertelt het gruwelijke verhaal van deze perverse, manipulatieve buur en de ontvoering van Jan. De buur, Robert Berchtold, ontvoerde haar trouwens een tweede keer toen ze 14 was. Niet voor gevoelige zielen. 'Abducted in Plain Sight' is beschikbaar op Netflix.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top