Beerschot start samenwerking met Colombiaanse kampioen: "Willen weer wat Zuid-Amerikaanse flair op het Kiel"

Sport | Afgelopen dinsdag deelde Beerschot op een supportersavond mee dat het een samenwerking aangaat met de Colombiaanse club América de Cali én ex-speler Daniel Cruz; maar het was tot donderdag wachten vooraleer de club het nieuws ook wereldkundig maakte.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bestuurslid Jan Van Winckel geeft tekst en uitleg op de clubwebsite. "De binding met Beerschotlegendes is belangrijk. Onze coach is een waardevolle ex-speler, nu gaan we ook Daniel Cruz weer dichterbij halen. Hij is met het voorstel afgekomen om samen te werken met de grote Colombiaanse club América de Cali. We willen weer wat Zuid-Amerikaanse flair op het Kiel en door deze samenwerking wordt dat haalbaar.“

Talentenjacht

Het is de bedoeling dat Beerschot Colombiaanse talenten naar het Kiel haalt en dat beide clubs ervaringen uitwisselen waarmee de Mannekes hopen om een voet in de Zuid-Amerikaanse voetbalmarkt te krijgen.

Een idee waarvoor ook coach Hernan Losada duidelijk gewonnen is. “Het is belangrijk dat we ons scoutingnetwerk uitbreiden. In Zuid-Amerika zit veel talent en techniek. Ik ben ook blij dat we de band aanhalen met Daniel Cruz. Hij heeft me destijds opgevangen en geholpen toen ik als jonge Argentijn bij Beerschot belandde.”

Geen transfers

Toch moeten er op korte termijn nog geen Zuid-Amerikanen verwacht worden. Losada liet op de supportersavond namelijk ook weten dat hij tevreden is met de huidige kern en dat er niet meteen versterkingen verwacht moeten worden tijdens de winterstop.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top