Het showbizznieuws van de week

Films | De uitspraken van Jeff Hoeyberghs blijven nazinderen, Michel Follet bekritiseert de MIA’s, Geena Lisa is niet langer vrijgezel en chocolatier Dominique Persoone is 9 kilo kwijt omdat hij zeeziek werd tijdens een zeiltocht voor de opnames van een VIER-programma. Wat gebeurde er verder in BV-land en Hollywood? Dat lees je hier!

Door Pickx

Deel dit nieuws

De uitspraken van plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs tijdens zijn toespraak voor studentenvereniging KVHV blijven voor beroering zorgen. ‘Vrouwen willen wel de privileges van de mannelijke bescherming en geld. Maar ze willen niet meer hun benen opendoen’ en ‘Je kan een vrouw niet als gelijke behandelen zonder haar slaaf te worden’, zei hij onder meer. Het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen heeft al meer dan 1000 klachten ontvangen tegen Hoeyberghs. Het is nog koffiedik kijken of de klachten een kans maken en hij een veroordeling riskeert. Elke Cloots, professor Mediarecht aan de Universiteit Antwerpen, laat via VRTNWS.be weten dat ze denkt van wel, op basis van de seksismewet.

‘Ik had nog nooit van Zwangere Guy gehoord en had dat liever zo gehouden’

Op 6 februari worden de MIA’s uitgereikt, en de laatste jaren zorgt de lijst met genomineerden steevast voor commotie. Dit keer is Michel Follet bijzonder kritisch voor de awardshow.

‘Ik had nog nooit van Zwangere Guy gehoord en had dat liever zo gehouden. Alle Bazarts en Balthazars kunnen me gestolen worden. Dat ligt aan mij, ik was nooit een uitgesproken pop- en rockliefhebber. Ik zou willen weten wie in de jury zit van dit event. De M in MIA’s staat voor Music, maar de jury lijkt enkel hypes achterna te hollen. Zoveel geweldige en veelzijdige muzikanten in dit land en dan krijg je dit? Mij kan het niet schelen wie een award krijgt. Het moet mijn smaak niet zijn, maar mag er ­variatie zijn? Waar zitten de artiesten uit de folk, jazz, wereldmuziek? Nemen de zogenaamde experts kennis van het brede palet muziek dat in ons land gemaakt wordt? Aan de reacties op m’n Facebook te zien, denk ik er niet alleen zo over. Als zoveel mensen zich afvragen wie Zwangere Guy is, dan is die toch niet zo muzikaal ingeburgerd. De experts die de nominaties bepalen zijn denk ik vooral mensen uit een beperkt kringetje en daar erger ik me aan, want zo krijg je een vertekend beeld van ons muzieklandschap. Geef artiesten die niet de hype zijn, maar het verdienen om op een voetstuk geplaatst te worden, ook eens een kans’, aldus Follet op zijn Facebookpagina.
 

Geena Lisa is niet langer vrijgezel

Geena Lisa heeft een nieuw lief. De pers viste het nieuws uit nadat de ex-omroepster zonnige kiekjes met het heerschap postte, tijdens een vakantie in Spanje. Haar nieuwe vriend heet Pieter. Eerder had Geena Lisa relaties met Coco Jr. en fotograaf Wim. Ze is tegenwoordig aan de slag als life- en gelukscoach. ‘Wij zijn inderdaad samen. Het gaat heel goed tussen ons’, zo citeert Het Laatste Nieuws haar.

Twee Netflixfilms genomineerd voor Golden Globes

Netflix is een dikke kanshebber voor de Golden Globes, want Marriage Story en The Irishman, allebei films van de streamingdienst, hebben meerdere nominaties in de wacht gesleept. The Irishman is goed voor 5 nominaties, waaronder beste mannelijke bijrol (voor Al Pacino en Joe Pesci). The Marriage, een film van Noah Baumbach met Scarlett Johansson en Adam Driver die het verhaal vertelt van een moeilijke scheiding, haalt de meeste nominaties binnen: beste drama, beste actrice (Scarlett Johansson), beste acteur (Adam Driver), beste actrice in een bijrol (Laura Dern), beste muziek en beste script. De streamingdienst haalt in 11 filmcategorieën 17 nominaties binnen. Ook verschillende Netflix-reeksen, waaronder The Crown, werden genomineerd. Ook andere streamingplatformen maken kans op prijzen: de dramaserie The Morning Show van Apple TV+, en de komische series The Marvelous Mrs. Maisel en Fleabag uit de Amazon-stal. Naast de Netflixsuccessen doen ook Once Upon A Time In Hollywood (5 nominaties), Joker en The Two Popes (elk 4 nominaties) het goed. Op 5 januari worden de winnaars bekendgemaakt.

Dominique Persoone 9 kilo kwijt door zeeziekte na zeiltocht voor VIER-programma

De 6 bekende gezichten die 3 weken geleden voor het nieuwe Woestijnvis-programma Over de oceaan begonnen aan een zeiltocht van ruim
5 000 kilometer van Lanzarote naar Guadeloupe, zijn goed en wel op hun bestemming aangekomen. Het gaat om Evi Hanssen, Otto-Jan Ham, Charlotte Vandermeersch, Dominique Persoone, Imke Courtois en Jani Kazaltzis. Een niet te onderschatten onderneming voor onervaren zeilers, wat ook blijkt uit een bericht dat Dominique Persoone op de sociale media postte: ‘Negen kilogram afgevallen door zeeziekte’, schreef hij. Het programma zal in het voorjaar op VIER worden uitgezonden, wanneer precies is nog niet duidelijk.

Klachtenregen tegen Cuba Gooding Jr. wegens seksueel wangedrag

Cuba Gooding Jr. heeft 22 klachten in verband met seksueel wangedrag aan zijn been. Eén van de slachtoffers zegt in 2009 door de Oscarwinnaar te zijn lastiggevallen. Tijdens het Sundance Film Festival zou Gooding Jr. geprobeerd hebben haar te kussen en haar bij haar dijen en billen hebben vastgegrepen. De vrouw zou zichzelf uit haar benarde positie hebben bevrijd door de acteur in zijn wang te bijten. Gooding Jr. ontkent echter alle beschuldigingen. ‘Er staan nu ineens allerlei mensen op die me vals beschuldigen, wat helaas wel vaker gebeurt als een officier van justitie een beroemdheid aanklaagt’, liet zijn advocaat in de Amerikaanse pers weten. Op 22 januari zal Cuba Gooding Jr. opnieuw verhoord worden.

Marie Fredriksson van Roxette is niet meer

De muziekwereld is in rouw, want Marie Fredriksson is overleden. De Zweedse dame was de frontvrouw van de popgroep Roxette, die ze samen met Per Gessle vormde. Nadat 17 jaar geleden een zware ziekte werd vastgesteld, moest de zangeres het optreden enkele jaren laten voor wat het was, maar later ging ze weer de podia op. Haar gezondheid bleef echter wankel. Roxette maakte in de jaren ’90 opgang met hits als The Look, Joyride, Sleeping In My Car en How Do You Do. Marie Fredriksson werd 61.

Imanuelle Grives krijgt nog maar een paar dagen celstraf

Imanuelle Grives, de actrice die op Tomorrowland gepakt werd met een flinke hoeveelheid drugs en een jaar gevangenisstraf kreeg, moet nog maar enkele dagen de cel in. Dat komt omdat ze al een hele tijd in voorhechtenis zat en er van ‘kleinere’ straffen vaak slechts een fractie overblijft: 2 maanden in het geval van Juffrouw Grives. Ze moet ook nog 2000 euro ophoesten. De actrice werd in juli op Tomorrowland opgepakt met een grote hoeveelheid drugs. Ze argumenteerde dat ze die meebracht om zich in te leven in een rol.
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top