NFL: duel op scherp van de snee tussen Cowboys en Rams op zondag

Sport | Er resten ons nog drie weken in de competitie in de NFL en sommige ploegen kunnen zich geen fouten meer veroorloven als zij zich nog willen plaatsen voor de play-offs. Dat is met name het geval voor de Cowboys en de Rams die zondag tegenover elkaar staan. Ook voor de Steelers en de Bills staat maandag veel op het spel. Voor de grote NFL-liefhebbers is ook de wedstrijd van de Ravens van vrijdag niet te versmaden, met hun MVP Lamar Jackson.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Baltimore Ravens – New York Jets

Wie kan Baltimore dit seizoen stoppen? Elke week wint deze vraag aan kracht. De voorbije zeven wedstrijden stonden de Ravens tegen ploegen die strijden voor de play-offs en ze hebben ze allemaal gewonnen. In de aanval is Lamar Jackson een dubbele bedreiging, zowel in de lucht als over de grond. Verdedigend hebben de troepen van Jon Harbaugh bewezen dat ze hun mannetje kunnen staan tegen een sterke verdediging. Momenteel zijn de Ravens dan ook een grote favoriet voor de titel. Vrijdag staan de Jets vast een moeilijke avond te wachten.

Onze prognose: zege van de Ravens
 
Dallas Cowboys – Los Angeles Rams

Ondanks hun negatieve balans (6-7) staan de Cowboys aan de leiding in de NFC East, veruit de zwakste divisie van de competitie. Dallas voelt echter de dreiging van Philadelphia en wil zijn voordeel niet verliezen voor de komst van de Eagles volgende week, een beslissende wedstrijd. Maar de Los Angeles Rams die nog altijd hopen op een wildcard in de NFC, zijn een te duchten tegenstander. De verdediging uit Californië blijft stevig en de aanval zit opnieuw in een goede vorm.

Onze prognose: zege van de Rams
 
Pittsburgh Steelers – Buffalo Bills

De Bills twijfelen niet meer over de kwalificatie voor de play-offs, maar voor de Steelers is dat minder het geval. Pittsburgh staat momenteel op de laatste plaats die recht geeft op de kwalificatie in de AFC, maar de Titans (met een identieke balans van 8-5) liggen op de loer om hen bij de minste misstap voorbij te steken. De Steelers en de Bills zijn twee ploegen die erg op elkaar lijken: hun aanval is zwak en hun zeges hebben ze vooral te danken aan hun verdediging. En die van de Bills lijkt dan net iets beter.

Onze prognose: zege van de Bills
 
Het programma van deze week in de NFL:

Vrijdag 13/12 om 2.20 uur

Baltimore Ravens – New York Jets (Eleven Sports 2, heruitzending om 17.45 uur)

Zondag 15/12 om 22.55 uur
Dallas Cowboys – Los Angeles Rams (Eleven Sports 3, heruitzending maandag om 17.45 uur op Eleven Sports 2)

Maandag 16/12 om 2.20 uur
Pittsburgh Steelers – Buffalo Bills (Eleven Sports 2, heruitzending om 9.55 uur)

Geniet nu één maand gratis van de tv-optie All Sports. Op het einde van de proefperiode wordt het abonnement betalend (€ 16,99/maand) of kan je de optie kosteloos opzeggen via de MyProximus app. Klik hier voor meer info.
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top