Preview speeldag 19 Proximus League: alle hens aan dek bij Westerlo, OHL en Lokeren

Sport | Komend weekend staan de Proximus League-spelers een voorlaatste keer op het veld in 2019. Voor periodetitelkandidaten Westerlo en OHL is het stilaan alle hens aan dek terwijl onderin Lokeren onderhand de tenen moet gaan uitkuisen om niet te ver achterop te geraken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

13/12/2019 - 20u30: KSV Roeselare - OH Leuven

Op vrijdag de 13e openen de twee witzwarte clubs de debatten. Roeselare won vorig weekend de levensbelangrijke degradatietopper op Daknam en pakte zo zes op zes onder de nieuwe coach Christophe Gamel. Bovendien bouwde Roeselare de voorbije weken een mooie thuisreputatie op met vier zeges uit de laatste vijf duels op Schiervelde. OHL weet dus waar het vrijdag tegen komt te staan. De periodekampioen kreeg een optater in Lommel (3-2) en kan zich geen nieuwe nederlaag veroorloven als het in de running wil blijven voor een rechtstreekse promotie.

14/12/2019 - 17u00: RE Virton - Lommel SK

Virton zag vorige zaterdag in extremis een driepunter door de neus geboord op het Kiel waardoor de Luxemburgers nog steeds wachten op een eerste zege in de tweede periode. Virton speelde zowaar al wel 3x gelijk terwijl het in de eerste periode geen enkele draw liet noteren. De troepen van Braconni moeten dringend weer leren wat winnen is of een kleurloze tweede seizoenshelft wordt hun deel. Opponent Lommel startte wél sterk aan de tweede periode, maar raakt in de degradatiestrijd voorlopig maar niet af van Roeselare. Winnen bij die andere groenwitte formatie zou hen mogelijk wél weer een stap vooruit kunnen brengen. Maar met amper vijf goals in negen uitmatchen zal ook de defensie weer top moeten zijn.

14/12/2019 - 20u30: KVC Westerlo - Beerschot VA

Westerlo incasseerde vorig weekend een verrassend zware 0-3 nederlaag tegen Union. Hierdoor misten de Kempenaars dé kans om in het zog van Beerschot te kruipen in de race richting tweede periode. Het rechtstreekse duel van zaterdag moet die misstap weer goed maken, maar bij een nieuwe nederlaag dreigt het geen leuke kerst te worden in het Kuipje. Beerschot krijgt dus de kans om een rechtstreekse concurrent een stevige uppercut te verkopen. Met twee recente uitzeges bij concurrenten OHL en Union reizen de Mannekes alvast met vertrouwen richting de Kempen.

15/12/2019 - 16u00: Union SG - Sporting Lokeren

Union was vorige week bovenin de winnaar van het weekend door op Westerlo te gaan winnen terwijl concurrenten Beerschot en OHL punten lieten liggen. Met een tweeluik tegen kelderploegen Lokeren en Roeselare zouden de Brusselaars wel eens met een interessante ranking de winterstop in kunnen gaan, al moet elke match natuurlijk wel eerst gespeeld worden. Dat mocht Lokeren al meermaals ervaren. De JPL-degradant staat na achttien speeldagen afgetekend laatste in 1B en kreeg vorig weekend thuis tegen Roeselare een laatste wake-upcall. Afwachten of de troepen van Vreven dit keer wél effectief wakker geschoten zijn.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top