Belg Bwipo wint All-Star Event 2019

Door Proximus

Deel dit nieuws

Elk jaar brengt het “All-Star Event” de beste spelers van League of Legends samen voor een zeer speciaal toernooi. De Belg Gabriël “Bwipo” Rau schitterde in de 1vs1-competitie.

Het “All-Star Event” is de ontmoetingsplaats voor de beste spelers ter wereld op League of Legends. Elk jaar, na het seizoen, komen alle grote sterren uit League of Legends er samen.

Voor deze editie werd tegelijkertijd een competitie op Teamfight Tactics georganiseerd. Voor degenen die TF misschien niet kennen: het is een gratis strategiespel dat de wereld van League of Legends overneemt. Het spel is alleen beschikbaar op PC en macOS, maar Riot Games is van plan om het in 2020 uit te brengen op Android en iOs.

Het All-Star Event is uiteraard een veel minder serieuze competitie dan het reguliere seizoen, hoewel sommige professionele spelers er natuurlijk alles aan doen om niet te verliezen. Onder andere Faker, Caps en de Franse streamer GoB namen deel aan de competitie en zij zagen Bwipo, top laner bij Fnatic, in 1vs1 winnen.

© Riot Games

Na winst in zijn wedstrijden tegen Bolulu (1907 Fenerbahçe) en “Pabu” (ex-Gravitas), kwam Bwipo in de kwartfinales uit tegen FoFo (Bilibili Gaming). De Belg slaagde erin zijn kalmte te bewaren en won de wedstrijd. In de halve finales nam hij het op tegen TheShy (Invictus Gaming). Hij verloor een ronde, maar hij plaatste zich na een BO3 voor de grote 1vs1-finale.

Daarin moest hij spelen tegen Uzi (Royal Never Give Up), die het toernooi al tweemaal had gewonnen. Bwipo won echter met 2-1. Met winst op het “All-Star Event” zette hij een mooi punt achter zijn League of Legends-seizoen.

Dat was trouwens niet zijn enige overwinning op het evenement. Met behulp van zijn ploegmaten Jankos, Caps, Nervarien en Noway won hij de legendarische showmatch Europa vs Noord-Amerika.

© Riot Games

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top