Tops en flops van Week 14 in de NFL

De Titans zijn de te kloppen ploeg in AFC South, Drew Lock geeft Denver hoop, zorgwekkende Patriots en een krachtexplosie van George Kittle. Dit zijn de tops en flops van week 14 in de NFL

Geniet nu één maand gratis van de tv-optie All Sports. Op het einde van de proefperiode wordt het abonnement betalend (€ 16,99/maand) of kan je de optie kosteloos opzeggen via de MyProximus app. Klik hier voor meer info.
 
 

De speler van de week - Drew Lock (Denver Broncos)

Sinds Peyton Manning er niet meer bij is, zijn de Broncos op zoek naar een quarterback. Na zijn eerste twee matchen kunnen we stellen dat ze die met Drew Lock misschien hebben gevonden. We mogen geen overhaaste conclusies trekken, maar hij lijkt boordevol talent en mentale veerkracht te zitten. Tegen de Texans die vorige week outstanding waren tegen New England, gooide hij 308 yards en 3 touchdowns, zijn 5e in twee wedstrijden. Bemoedigend dus.

De ploeg van de week – Tennessee Titans

Door de winst tegen de Raiders heeft Tennessee dit weekend een gouden zaak gedaan. De ploeg uit Nashville won niet alleen zelf van Oakland, maar profiteerde ook van de nederlagen van Houston en Indianapolis: het zet hen in een ideale positie in de race naar de titel in de AFC South. De Titans zijn op gelijke hoogte van de Texans gekomen (8-5) en deze ploegen moeten nog twee keer tegen elkaar uitkomen in de laatste drie wedstrijden van het seizoen. Helaas voor Houston is dit niet het goede moment…

De slechte leerling van de week – Baker Mayfield (Cleveland Browns)

Baker Mayfield is onze slechte leerling van de week, maar hij komt ook in aanmerking als slechte leerling van het seizoen. Naar het beeld van zijn ploeg zit de quarterback van de Browns vol twijfel. Cleveland won wel van Cincinnati (19-27), maar zijn QB was niet aan het feest. 45 % van zijn passes kwamen aan, geen touchdown en 2 intercepties: geen goed rapport dus. Verontrustender is dat hij al het hele seizoen zo aan het spelen is.

De flopploeg van de week – New England Patriots

Als de play-offs in aantocht zijn, komen de Pats meestal op volle kracht, maar dit seizoen lijkt het omgekeerde het geval te zijn. New England liet zijn tweede nederlaag op rij optekenen, de eerste nederlaag in eigen huis sinds 2017. De aanval bleef zwak en de verdediging kan niet op haar eentje voor de overwinning zorgen, zeker niet tegenover de sterke aanval van Kansas City. Als het zo blijft, maken de Patriots geen kans op de Super Bowl.

De beweging van de week – De run van George Kittle

San Francisco won het topduel in de NFC in New Orleans. De 49ers wonnen de spannende wedstrijd in de laatste seconde met een field goal van Robbie Gould. Het was echter de fase ervoor die over de wedstrijd besliste. Bij een 4e & 2 liep de tight end van de 49ers 39 yards en bracht zo zijn kicker in de best mogelijke positie, ondanks twee verdedigers op hem, van wie eentje zich vasthield aan zijn face mask. Een beslissende actie die San Francisco op de eerste plaats van de NFC brengt na de nederlaag van Seattle in Los Angeles.

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?