Overzicht: CS:GO-eindfase van Kayzr League

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het Vlaamse bedrijf Kayzr is in enkele jaren tijd uitgegroeid tot een van de belangrijkste spelers in de esports-wereld binnen de BeNeLux. Het bedrijf biedt een volledig gratis online platform aan waarop gamers zich kunnen meten met tegenstanders dicht bij huis. Het bedrijf heeft al enkele duizenden spelers uit heel Europa kunnen aantrekken!

Voortbouwend op het succes heeft Kayzr een competitie gelanceerd zodat de beste teams uit de BeNeLux het tegen elkaar kunnen opnemen. De “Kayzr League”, zoals de competitie genoemd wordt, vindt plaats op verschillende games zoals Counter-Strike: Global Offensive, Rocket League, League of Legends en Hearthstone.

Gezien de goede reputatie van het evenement en de feit dat het hen menens is, is het bijna vanzelfsprekend dat Kayzr voor 2020 een samenwerking is aangegaan met LouvardGame om deel uit te maken van het “Number One”-circuit. Het bedrijf wil op die manier bekender worden in Wallonië. Elke CS:GO-fase van het volgende seizoen zal punten opleveren voor de “Number One”-rangschikking. Zo zullen spelers zich kunnen plaatsen voor de grote finale.

© The Number One

Dit jaar zijn twee van de vier finales al gespeeld.

De Nederlandse organisatie mCon esports won overtuigend de Rocket League-finale nadat hun kwalificatie voor de eindfase aan een zijden draadje had gehangen. Het gelegenheidsteam Gekke Mannen was een maatje te klein en verloor de finale uiteindelijk met 1-4.

De kwalificaties van League of Legends waren spannender met op de eerste plaats een ex aequo tussen Defusekids en Sector One. Het waren ook die twee ploegen die het tegen elkaar opnamen in de finale. Zoals zo vaak haalden de Defusekids het van Sector One, die geen antwoorden vonden op het spel van hun tegenstander.

De twee andere finales vinden plaats op 14 en 15 december. Zaterdag staat de finale van CS:GO op het programma in het R.A.V.E.N. Virtual Reality Center in Brussel. De dag nadien volgt de Hearthstone-finale in de Esports Game Arena in Alphen aan den Rijn in Nederland.

Laten we de CS:GO-finale eens van dichterbij bekijken. Het spektakel zal er meer dan waarschijnlijk aanwezig zijn!

Na vijf zwaarbevochten kwalificatieweken hebben vier teams zich kunnen plaatsen voor de grote finale en de €4000 prijzengeld.

© Kayzr

De eerste speeldag in de Kayzr League-groepsfase zette de toon voor de rest van de competitie. mCon en Sector One gingen tot het uiterste. Uiteindelijk won mCon in overtime. Asterion en Game Fist verloren zwaar van respectievelijk JoinTheForce en One One esports.

Verrassing daarentegen op de tweede dag: Asterion liet geen kans onbenut tegen Sector One. mCon ging op zijn elan door en won van Game Fist. JoinTheForce verloor van One One esports.

mCon en One One esports hadden na de eerste twee speeldagen een lichte voorsprong waardoor de derde dag al doorslaggevend kon zijn voor de kwalificatie.

Terwijl JoinTheForce en Asterion na hun nederlaag tegen respectievelijk Game Fist en mCon uitgeteld leken, kwam de verrassing van de dag op naam van Sector One. De “Foxes” rolden One One esports op en wonnen met 16-3! Terwijl de top van het klassement zich langzaam begon te ontplooien, leken de laatste twee kwalificatieplaatsen nog steeds binnen het bereik van verschillende teams te liggen.

One One esports bezegelde op speeldag vier definitief het lot van Asterion. mCon liet zich verrassen door JoinTheForce en Sector One slaagde er niet in om zijn goede dynamiek van de week ervoor te behouden en verloor van Game Fist.

Op de laatste speeldag van de groepsfase vielen er twee forfaits te noteren: Asterion was al uitgeschakeld, One One esports had zich al geplaatst voor de finale. Sector One en JoinTheForce vochten onderling uit wie het laatste ticket voor de eindfase bemachtigde.

Met heel wat druk op de schouders werd het een nek-aan-nekrace tot Sector One zich finaal kon loswringen van zijn tegenstander en won met 16-13.

De vier finalisten zijn gekend: mCon (4W-1V), One One esports (3W-2V), Game Fist (3W-2V) en Sector One (2W-3V).

Dankzij deze rangschikking zijn de affiches voor de halve finales gekend: mCon neemt het op tegen Sector One, Game Fist speelt tegen One One esports.

mCon esports

De Nederlandse organisatie is erin geslaagd om de groepsfase van de Kayzr League te winnen met een volledig nieuwe line-up. Het team heeft een volledig nieuw vijftal voor dit nieuwe seizoen. Alleen Jamie “luosrevo” Lammers keerde terug op bekend terrein. Hij is namelijk de enige van de huidige line-up die vorig jaar de derde editie van de Kayzr League won.

mCon esports, reeds winnaar van een Kayzr League en indrukwekkend in de groepsfase, zal ongetwijfeld de favoriet zijn. Het team werd ook tweede op het ESL Dutch Championship Summer 2019 waar ze maar twee keer verloren: één keer in de groepsfase tegen Defusekids en in de finale tegen diezelfde Defusekids.

© mCon Esports

One One esports

Het CS:GO One One esports-team bestaat voornamelijk uit Belgische spelers en is tot alles in staat, zowel in positieve als in negatieve zin.

We zagen ze eind september Defusekids verslaan op het DreamHack Open Rotterdam kwalificatietoernooi, net als Game Fist (finalist op het ESL Proximus Championship), maar ze verloren ook wedstrijden die op papier haalbaarder leken.

De line-up zou in theorie niet mogen verrassen tijdens deze Kayzr League, maar scherp blijven is de boodschap voor de tegenstanders. Ze mogen zeker niet onderschat worden. Iulian Alexandru “ALEXJ” Jitaru en zijn mannen hebben veel ervaring en hebben een meer dan correcte groepsfase afgewerkt. Het valt nog te bezien of zij op D-day op het podium dezelfde efficiëntie zullen kunnen tonen.

© Valve

Game Fist

Game Fist is de ploeg in vorm. Na een moeilijk parcours richting de finale van het ESL Proximus Championship heeft de ploeg enkele moeilijkheden gekend om hun spel op te leggen tijdens lange, felbevochten wedstrijden.

Maar tegen alle verwachtingen in heeft het team zich in de halve finale op het podium kunnen ontdoen van Sector One en een mooie tweede plaats behaald gedurende het tweede seizoen van het ESL Proximus Championship. We hebben echter ook de kwetsbaarheid van het team gezien tijdens wedstrijden waarin veel op het spel stond tegen teams die op papier als favoriet bestempeld werden.

Het is te hopen dat deze goede prestatie hen een stap verder heeft gebracht en dat de talenten in het team in staat zijn om te mikken op de hoogste trede van het podium!

© Benjamin Meulemans

Sector One

Sector One was waarschijnlijk de ploeg met het meeste vertrouwen voor de eindfase van het ESL Proximus Championship. Na een groepsfase met zes overwinningen en slechts één nederlaag, konden de “Foxes” met recht en reden in hun kansen geloven en hadden ze waarschijnlijk gedacht om de Tenerife Titans tegen te komen in de finale.

Voeg daar hun uitstekend parcours op de ESEA Main aan toe dit seizoen en aan alle voorwaarden leek te zijn voldaan om te vechten voor de titel. Helaas voor Sector One draaide het helemaal anders uit met een 1-2-nederlaag tegen Game Fist, en dat ondanks winst in de eerste wedstrijd.

Simpelweg een ‘accident de parcours’? Druk van het podium en het publiek? Laten we hopen dat het team in staat is geweest om zijn fouten te vinden en te corrigeren, want na een moeilijke groepsfase in de Kayzr League zullen Jarne “Kzealos” Van Ransbeeck en zijn mannen 100% moeten zijn om kans te maken op de overwinning tegen mCon!

© Benjamin Meulemans

Halve finale #1: mCon vs Sector One

Op 9 december om 19u neemt mCon het dus op tegen Sector One in de eerste halve finale. Als we de logica volgen, zou mCon de ontmoeting moeten winnen. De goede vorm van de Nederlanders in combinatie met de slechte prestaties van de “Foxes” tijdens de eindfase van het ESL Proximus Championship zouden moeten doorwegen.

Maar opgelet voor overmoed aan de ene kant en de reactie van een gewond dier aan de andere kant. En laten we niet vergeten dat Sector One mCon een maand geleden tot overtime dwong op de openingsspeeldag van de Kayzr League! Een verrassing is dus altijd mogelijk, maar wij zetten ons geld in op mCon.

Halve finale #2: One One esport vs Game Fist

Ook deze twee teams kwamen elkaar tegen op de eerste speeldag. One One esport verpletterde Game Fist toen met 16 tegen 5. Maar let op met te snel gemaakte conclusies. One One esport heeft naarmate de competitie vorderde wat gas teruggenomen tot zelfs het geven van forfait op de laatste speeldag.

Game Fist komt uit een verloren finale op het ESL Proximus Championship, maar zal er wel veel vertrouwen hebben opgedaan.

Het is waarschijnlijk de minst voorspelbare confrontatie van de twee. De laatste zal waarschijnlijk beslist worden door de vorm van de dag van de twee teams. Aangezien deze halve finales in BO3 worden gespeeld, zou Game Fist op psychologisch vlak de bovenhand kunnen nemen en uiteindelijk winnen na een felbevochten ontmoeting.

Conclusie

Indien de logica van de groepsfase wordt gerespecteerd, wint mCon het toernooi. De plaatsen twee en drie blijven onbelist, maar Game Fist en Sector One maken er een grote kans op.

Afspraak op 9 december om 19u voor de eerste halve finale tussen mCon en Sector One, op 10 december voor de tweede halve finale tussen One One esports en Game Fist, en op 14 december om 11u voor de grote finale!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top