Wie wint De Slimste Mens ter Wereld?

Films | In de finaleweken van De Slimste Mens ter Wereld wordt een opvolger gezocht voor Peter Van de Veire. Nog vier vrouwen zijn in de running om voor het eerst sinds Linda De Win in 2010 het spel te winnen: comédienne Amelie Albrecht, cartooniste Chrostin, seksuologe Lotte Vanwezemael en sopraan Astrid Stockman. Ook Philippe Geubels, jarenlang jurylid bij De Slimste Mens, maakt nog steeds kans. Topfavoriet is Lieven Scheire, die acht keer deelnam en zelfs zijn laatste aflevering won.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wie zal zich uiteindelijk op 19 december tot De Slimste Mens ter Wereld kronen?

Bekijk De Slimste Mens ter Wereld van maandag tot donderdag op VIER of of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Bart Schols

Bart Schols is de overlever van de vorige week in de finaleweken. Hij schakelde in zijn eerste aflevering André Hazes Jr. uit in het finalespel. De presentator van De Afspraak moet het maandag opnemen tegen twee vrouwen.

Amelie Albrecht

Omdat Lieven Scheire zijn laatste aflevering won en pas terugkomt in de laatste week, werd Amelie Albrecht opgevist. De winnares van Humo’s Comedy Cup 2018 hield het vier afleveringen vol en won er daarvan één. De comédienne schakelde de schijnbaar onklopbare Thomas Huyghe uit en werd zelf naar huis gestuurd door Lieven Scheire.

Chrostin

Chrostin, het alter ego van illustrator Christina De Witte, heeft van alle overgebleven kandidaten het meeste ervaring met het finalespel. Van haar vijf deelnames wist ze slechts één aflevering te winnen. Chrostin schakelde Mathieu Terryn uit en werd zelf naar huis gestuurd door Oliver Naesen. In haar eerste aflevering sloot ze een weddingschap af met Erik Van Looy: wint ze de quiz, dan laat ze samen met hem een tattoo zetten van De Slimste Mens ter Wereld.

Bart Hollanders

De acteur uit Callboys verbaasde met zijn vijf deelnames, waarvan hij er twee won, vooral zichzelf. Vaak kwam hij op het einde van de aflevering pas helemaal op dreef: zo zorgde hij voor een onwaarschijnlijke comeback in de filmpjesronde tegen Lieven Scheire. Uiteindelijk werd hij door Lauren Versnick naar huis gespeeld.

Philippe Geubels

Philippe Geubels was een van de deelnemers in de allereerste aflevering en hield het uiteindelijk vijf afleveringen vol, waarvan hij er twee won. Uiteindelijk moest hij het onderspit delven tegen Tine Oltmans. Als voormalig jurylid kent de komiek het spel door en door. Hij nam ook al eens eerder deel in het zevende seizoen.

Mathieu Terryn

De zanger van Bazart wist zes afleveringen te overleven maar kon niet op tegen het duo Chrostin en Thomas Huyghe. Verder onthouden we van zijn deelname vooral dat hij ooit nog stagiair was bij De Ideale Wereld en toen in de gekste pakjes moest opdraven.

Lotte Vanwezemael

Nog nooit won een Limburger De Slimste Mens ter Wereld maar misschien kan Lotte Vanwezemael daar wel verandering in brengen. De seksuologe, bij de luisteraars van MNM beter bekend als Seksuolotte, kwam sterk voor de dag en won vier van haar zes afleveringen. Uiteindelijk verloor ze in het finalespel van die andere straffe vrouw Astrid Stockman.

Thomas Huyghe

De man die het programma ’t Is Gebeurd presenteerde en jarenlang achter de schermen de afvallers interviewde, deed het zelf ook uitstekend met zes deelnames, waarvan hij er vijf won. Bij zijn eerste finalespel tegen Amelie Albrecht werd hij echter meteen naar huis gestuurd.

Astrid Stockman

Astrid Stockman was de grote ontdekking van het zeventiende seizoen. De onbekende sopraan raasde als een orkaan door acht afleveringen en won daarvan vijf afleveringen. Het was de hilarische Flor Decleir die haar uiteindelijk uit het spel kegelde. Wordt zij de eerste vrouw sinds Linda De Win die zich De Slimste Mens ter Wereld mag noemen?

Lieven Scheire

Lieven Scheire nam al eens deel aan het zesde seizoen van De Slimste Mens ter Wereld en kroonde zich dit jaar tot de beste kandidaat met acht deelnames. Toch ziet hij zichzelf niet al de grote favoriet. "Ik hoop dat Lotte en Astrid in de finale zullen zitten, en daar dan gehakt van mij maken. Dat is mijn droomscenario", aldus de televisiemaker in zijn laatste aflevering. Op 19 december weten we of die droom uitkomt.

Bekijk De Slimste Mens ter Wereld van maandag tot donderdag op VIER of of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top