Intussen bij de amateurs: Deinze ongenaakbaar; Lierse Kempenzonen van de regen in de drop

Sport | Afgelopen weekend werkten de teams uit de hoogste amateurklasse hun laatste speeldag van de heenronde af. Een ideaal moment om eens te kijken hoe de kaarten liggen. Wie komt er in aanmerking voor promotie en hoe doet de Proximus League-degradant het in de nieuwe omgeving?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voor de promotie kunnen we voorlopig één naam doorgeven: KMSK Deinze! De Oost-Vlamingen zijn al enkele jaren (sub)top in de hoogste amateurliga en lijken nu hun kans te grijpen om ook effectief de stap richting de profs te zetten. Deinze speelde afgelopen weekend wel gelijk bij Olympic Charleroi (1-1), maar telt na vijftien speeldagen toch al negen punten meer dan eerste achtervolger Thes Sport. De Oranjehemden verloren dit seizoen nog maar 1x en speelden ook nog maar 2x gelijk.

Naast Thes Sport lijken KSK Heist, Patro Eisden, Seraing en Rupel Boom momenteel de voornaamste kandidaten voor de promotie-eindronde.

1. KMSK Deinze: 38 punten
2. Thes Sport: 29 punten
3. KSK Heist: 26 punten
4. Patro Eisden: 24 punten
5. Seraing: 23 punten
6. Rupel-Boom: 23 punten

Proximus League-degradant AFC Tubize bengelt intussen nog steeds onderin de ranking. De Brabanders wonnen afgelopen weekend wel met 3-2 van Dender, maar staan nog steeds op een degradatieplaats. Daar vertoeven ze wel in het gezelschap van Lierse Kempenzonen, dat halfweg het seizoen voorlaatste staat!

11. Olympic Charleroi: 18 punten
12. Dender EH: 16 punten
13. FC Luik: 16 punten (barrageplek)
14. AFC Tubize: 13 punten (degradatieplek)
15. Lierse Kempenzonen: 13 punten (degradatieplek)
16. St. Eloois Winkel: 11 punten (degradatieplek)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top