Peeters ziet verandering in mentaliteit bij teams die in Westerlo komen spelen; Christiansen blij met driepunter

Sport | KVC Westerlo leed zondag een zware thuisnederlaag tegen Union Sint-Gillis. De Kempenaars moesten voor de tweede keer in een paar dagen het overwinningsfeest aan de Brusselaars laten en missen zo een kans om mee bovenin op te duiken in het klassement van de tweede periode. Union greep die kans wel en staat nu tweede op één punt van leider Beerschot.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bob Peeters baalde door de manier waarop Westerlo de eerste goal weggaf én de manier waarop de tweede goal viel. "De eerste goal was balverlies en ik denk dat de beelden bij de tweede goal genoeg zeggen. Maar dit zijn nu eenmaal wedstrijden die kunnen gebeuren. Als alles uitgebalanceerd wordt, dan hebben we de komende weken nog wel iets te goed. De laatste weken zijn de keymoments wat in ons nadeel. Daar kan je weinig aan doen... daar moet je gewoon door."

Toch viel ook de manier op waarop Union Westerlo kwam bekampen. "Het valt op dat de laatste tijd heel wat ploegen hier als een compact blok komen spelen. Dat is omdat we de laatste tijd toch wel iets neergezet hebben. Maar dat is hun goed recht natuurlijk. Wij moeten leren om te gaan met die status."

Moeilijke match

Maar dat lukte dus niet tegen Union waardoor de Brusselaars nu mee aan de kop van de tweede periode verschijnen in de plaats van de Kempenaars. "Het was heel belangrijk om hier de drie punten te pakken," stelde coach Thomas Christiansen. We wisten dat het een moeilijke match zou worden. Westerlo had het balbezit en controleerde de match, maar ze konden toch niet te gevaarlijk worden. Ik ben blij met de overwinning én met het gegeven dat we opnieuw een clean sheet konden houden."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top