Penaltykoning Hendrickx (Lommel) zit aan zes op zes: "Misschien moet ik op zoek naar Henry (lacht)"

Sport | Jonathan Hendrickx zette vrijdag tegen OH Leuven zijn vijfde en zesde penalty van het seizoen om. De rechtsachter van Lommel trapte de bal twee keer in de linkerbenedenhoek en blijft zo foutloos vanop de elfmeterstip.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Met zijn zes doelpunten heeft Hendrickx een bijzonder ruim aandeel in de ietwat haperende doelpuntenproductie van de Limburgers. Lommel scoorde dit seizoen namelijk nog maar veertien goals wat de Waals-Brabander dus bijna 'mister 50%' maakt. Naast Hendrickx is Sanyang (sinds vrijdag) de enige Lommelaar die meer dan één goal kon scoren dit seizoen.

"We hebben wel wat moeilijkheden om te scoren", beaamde Hendrickx na de match. "Dan is het wel leuk dat je zelf je aandeel kan bijdragen vanop de strafschopstip. Het zijn 'maar' penalty's, maar je moet ze natuurlijk wel altijd binnen trappen. Kijk maar naar sommige teams in de Croky Cup."

Door zijn zes competitiedoelpunten staat Hendrickx als rechtsachter plots mee op een gedeelde derde plaats in de topschutterslijst. Enkel Henry (OHL) en Abrahams (Westerlo) scoorden voorlopig meer. "Het begint inderdaad wel veel te worden. Misschien moet ik stilaan op zoek gaan naar Henry, al zal dat wel wat moeilijk worden", lachte de Lommelse rechtsachter.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top