Belgische CS:GO-speler MetaL zet carrière ‘on hold’

Door Proximus

Deel dit nieuws

Benoit “MetaL” Guelette is een semi-professionele speler op Counter-Strike: Global Offensive. Op 4 december 2019 kregen we te horen dat hij zijn esportcarrière ‘on hold’ zou zetten. Hij wil een stap terug doen uit het spel door gebrek aan motivatie en tijd.

Maar wie is MetaL? De 28-jarige Belg is een Counter-Strike-speler van het eerste uur. Hij heeft België meerdere malen vertegenwoordigd in grote competities zoals het Europees kampioenschap en het wereldkampioenschap.

Team Belgium (NpK, Toinou, Ex6TenZ, MetaL, Scream) – © Millenium

In februari 2017 won hij de Pasino Gaming Days met de E-Corps Bumpers, samengesteld uit ZywOo, wallax, waneG, Delaney en hijzelf. Daarna trad hij toe tot de WySix-organisatie waarmee hij tweede werd op de Gamers Assembly 2017, eerste op de LanEx #24 en tweede op het ESL Championnat National Summer 2017.

Hij sluit zich later aan bij aAa (Against All Authority) en slaagt erin om het ESL Championnat National Summer 2018 te winnen. De ploeg moet echter het vertrek van wonderkind ZywOo naar Team Vitality accepteren. Uiteindelijk beslist aAa om het contract met het team niet voort te zetten, waardoor de spelers zonder team achterblijven.

Op 4 december kondigde wallax via Twitter het besluit van MetaL aan. MetaL zelf heeft nog geen officieel bericht de wereld ingestuurd.

Het team is ondertussen op zoek naar twee spelers om de line-up af te ronden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top