De meest gekke families van het witte doek

Films | Binnenkort zitten we met z’n allen weer rond de kersttafel met onze familie en dat is niet altijd en overal even gezellig. Wie denkt dat zijn familie een zootje ongeregeld is, moet misschien toch eens twee keer nadenken bij het zien van deze films!

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Addams Family is terug op het grote scherm met een eerste geanimeerde komedie over de gekste familie die er bestaat. Grappig, bizar en iconisch herdefinieert The Addams Family wat het betekent om een goede buur te zijn.

Wij zetten nog enkele disfunctionele gezinnen uit films op een rij!

This is Where I Leave You

Wanneer hun vader overlijdt, zijn vier broers en zussen gedwongen om naar hun ouderlijke huis terug te keren voor een 'sjivve', een Joods gebruik waarbij de familie na een begrafenis zeven dagen lang samen in één huis woont om te rouwen. En dat is een lastige opgave voor de familie, want ze hebben in geen tien jaar een dag samen doorgebracht. De vraag is dan ook of ze het een week met elkaar kunnen uithouden, samen met hun iets te openhartige moeder en een verzameling aan partners, exen en gemiste liefdes.

This is Where I Leave You (2014) is een komisch drama van Shawn Levy, gebaseerd op het gelijknamige boek van Jonathan Tropper. De hoofdrollen waren voor Jason Bateman, Tina Fey, Adam Driver, Rose Byrne en Jane Fonde.

August: Osage County

In de familie Weston zijn de relaties al jaren ernstig verstoord. Tragische omstandigheden dwingen dochter Barbara terug te keren naar haar ouderlijk huis, waar ze herenigd wordt met haar moeder en de rest van het gezin. Ieder familielid neemt zijn eigen problemen mee, wat zorgt voor diverse licht ontvlambare situaties, schaamteloze ruzies en bekentenissen met onvoorspelbare gevolgen.

August: Osage County (2013) is gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk van Tracy Letts, dat de Pullitzerprijs won. In de film werden de rollen vertolkt door Meryl Streep, Julia Roberts, Ewan McGregror, Juliette Lewis en Benedict  Cumberbatch. Zowel Meryl Streep als Julia Roberts hielden aan hun rol een Oscarnominatie over.

Little Miss Sunshine

De zevenjarige Olive Hoover leeft in een bijzonder gezin. Haar vader Richard is een mislukte mental coach, haar broer Dwayne weigert te praten, haar oom Frank is homoseksueel en suïcidaal, haar grootvader Edwin is verslaafd aan cocaïne en haar moeder Sheryl begint ook langzamerhand door te draaien. Als Olive dan te horen krijgt dat ze mee mag doen aan de finale van de Little Miss Sunshine wedstrijd, besluit het hele gezin van Albuquerque naar Californië te reizen in hun oude Volkswagenbusje.

Little Miss Sunshine (2006) van Jonathan Dayton en Valerie Faris was goed voor meer dan zestig filmprijzen, waaronder twee Oscars voor beste origineel scenario en beste mannelijke bijrol voor Alan Arkin. Andere rollen waren voor Greg Kinnear, Toni Collette, Steve Carell, Paul Dano en Abigail Breslin. De quote die de film het best samenvat? "Everyone, just... pretend to be normal."

The Family Stone

Meredith Morton, een nerveuze en overgeorganiseerde zakenvrouw uit Manhattan, gaat voor het eerst de familie van haar vriend Everett Stone ontmoeten. De twee zijn uitgenodigd voor het kerstdiner, en Meredith ziet enorm tegen de ontmoeting op. Terecht, zal blijken, want Meredith valt volledig uit de toon en totaal niet in de smaak bij de uitbundige Stones. Moeder Stone en hun kinderen Amy, en Thad doen er alles aan om te voorkomen dat Everett de fout van zijn leven maakt door met Meredith te trouwen.

The Family Stone (2005) is een komisch drama van Thomas Bezucha met Diane Keaton, Craig T. Nelson, Sarah Jessica Parker Luke Wilson, Claire Danes en Rachel McAdams. De film scoorde goed bij het grote publiek en leverde Sarah Jessica Parker een nominatie op voor de Golden Globes.

Meet the Fockers

Nadat voormalig CIA-agent Jack Byrnes de mannelijke verpleger Gaylord Focker toestemming heeft gegeven om met zijn dochter Pam te trouwen, is de tijd daar om de ouders van de twee eindelijk eens met elkaar kennis te laten maken. Jack reist samen met zijn vrouw, kleinzoon en het toekomstige echtpaar naar Miami, waar ze de Focker-familie leren kennen. De eigenzinnige levensstijl van de Fockers staat in schril contrast met de conservatieve Byrnes, wat nogal wat conflicten tot gevolg heeft...

Meet the Fockers (2004) was het vervolg op de succesvolle komedie Meet the Parents van Jay Roach. Naast Ben Stiller en Robert de Niro maakten ook Dustin Hoffman en Barbra Streisand deel uit van de cast. Ook deze film werd een groot commercieel succes en in 2010 volgde met Little Fockers nog een sequel.

The Incredibles

Mr. Incredible is een superheld. Althans, dat was hij, tot een lading rechtszaken er voor zorgde dat alle superhelden door de overheid een nieuwe, anonieme identiteit aangemeten kregen. Bob Parr, zoals Mr. Incredible nu heet, leeft met zijn vrouw Helen (de vroegere Elastigirl) en hun drie kinderen (Violet, Dash en Jack Jack) een normaal leventje, dat hem totaal niet bevalt. Als hij opnieuw de kans krijgt om de rol van superheld te spelen, grijpt hij die dan ook met beide handen aan.

The Incredibles (2004) was de eerste animatiefilm van Pixar die volledig opgehangen was aan een cast van menselijke personages. Nu ja, een familie superhelden dan toch. The Incredibles was goed voor twee Oscars, waaronder die voor beste animatiefilm. In 2018 volgde een succesvolle sequel.

Bekijk ook:
De pareltjes van Pixar

Cheaper by the Dozen

Tom Baker krijgt een baan als football-coach in Chicago, waardoor hij, zijn vrouw en hun twaalf kinderen naar de grote stad moeten verhuizen. Ook Tom's vrouw krijgt het druk, omdat haar boek eindelijk gepubliceerd gaat worden. Het levert hen dan ook veel problemen op om de kinderen enigszins normaal op te voeden.

Cheaper by the Dozen (2003) van Shawn Levy was een remake van de gelijknamige film uit 1950. De ouders werden deze keer gespeeld door Steve Martin en Bonnie Hunt, onder de kinderen herkennen we onder meer Piper Perabo, Tom Welling en Hilary Duff. De film werd een groot commercieel succes en werd verschillende keren genomineerd op de Teen Choice Awards. In 2005 volgde een sequel.

The Royal Tenenbaums

Drie, inmiddels volwassen, wonderkinderen verblijven door samenloop van omstandigheden een tijdje bij hun moeder. Hun vader, Royal Tenenbaum, heeft hen jaren geleden verlaten. Wanneer hij hoort dat zijn vrouw, van wie hij nooit officieel gescheiden is, wil hertrouwen, doet hij er alles aan om het weer goed te maken met zijn familie.

The Royal Tenenbaums (2001) is een heerlijke tragikomedie van Wes Anderson, die het scenario over de excentrieke familie schreef samen met Owen Wilson. Het leverde het duo een Oscarnominatie op. Daarnaast won Gene Hackman voor zijn rol van de onuitstaanbare vader een Golden Globe. Andere rollen waren voor Anjelica Huston, Ben Stiller, Gwyneth Paltrow, Luke en Owen Wilson, Danny Glover en Bill Murray.

National Lampoon’s Christmas Vacation

Clark Griswald heeft zich voorgenomen om zijn gezin een heerlijke kerstvakantie te bezorgen. Maar helaas verloopt die zeer rampzalig. Hij koopt vijfentwintigduizend knipperlichtjes om het huis te versieren en gaat samen met zijn vrouw Ellen, zoon Russ en dochter Audrey, een hele zaterdag in het bos op zoek naar die ene, speciale kerstboom. De familie gaat aan het vele gooi- en smijtwerk bijna ten onder, maar redt het met vallen en opstaan tot het 'vrede op aarde' is en alle breuken hersteld zijn.

National Lampoon’s Christmas Vacation (1989) was de derde film uit de populaire National Lampoon’s serie, geschreven door John Hughes. De film van Jeremiah S. Chechik met Chevy Chase, Beverly D’Angelo en Juliette Lewis in de hoofdrollen groeide uit tot een moderne kerstklassieker.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top