Virton stelt 'oude bekende' Bracconi voor als nieuwe T1

Sport | Excelsior Virton is niet lang bij de pakken blijven zitten na het ontslag van Dino Topmöller. De Luxemburgers stelden woensdagavond Christian Bracconi voor als nieuwe hoofdcoach.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bracconi is natuurlijk geen onbekende voor de Proximus League. De Corsicaan was de voorbije twee seizoenen hoofdcoach bij AFC Tubize en kent in die hoedanigheid de reeks natuurlijk als zijn broekzak. De 59-jarige coach degradeerde vorig seizoen wel met de Brabanders waarna hij - mede door de financiële problemen bij de club - eind juni zijn ontslag indiende.

Nu keert hij dus terug naar de Proximus League waar hij met Excelsior Virton wellicht niet meer tegen de degradatie zal moeten vechten. Desalniettemin zal hij er de komende weken wel voor moeten zorgen dat de Gaumeploeg haar niveau van in de eerste periode terug vindt. Virton begon de tweede periode met een inspiratieloze 2 op 9 nadat het in de eerste periode tot de slotmatch mee deed voor de periodetitel.

Bracconi stond 51 wedstrijden aan het hoofd van Tubize. Van die 51 won hij er 10, speelde hij 17x gelijk en verloor hij 24 keer. Onder Bracconi scoorde Tubize gemiddeld één goal per match en kreeg het er 1,47 binnen.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top