PREVIEW speeldag 18 Proximus League: wie goed is krijgt punten, wie slecht is de roe?

Sport | De komende dagen strijden de acht Proximus League-teams al voor de achttiende keer om de drie punten. Zowel in de strijd om de tweede periodetitel als in het gevecht om het behoud belooft het alweer een interessante speeldag te worden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

06/12/2019 - 20u30: Lommel SK - OH Leuven

Op de dag van Sinterklaas staan de laatste én de eerste uit de eerste periode tegenover elkaar. Maar in de tweede periode staan beide teams in elkaars buurt. Lommel zoekt naar eerherstel nadat het vorig weekend voor het eerst in vijf duels nog eens verloor. Het werd een pijnlijke nederlaag voor Maes en co, want de Limburgers moesten de drie punten aan rechtstreekse degradatieconcurrent Roeselare laten. Leuven begon met een valse noot aan de tweede periode, maar is na twee opeenvolgende zeges wel alweer opgeklommen naar de tweede plek in het klassement.

07/12/2019 - 17u00: Beerschot VA - RE Virton

Beerschot speelt voor de tweede opeenvolgende thuismatch tegen een ploeg dat enkele dagen voor het bezoek aan het Kiel van van trainer wisselde. Tegen Lokeren leverde dat puntenverlies op voor de leider in de tweede periode, maar tegen Virton willen Losada en zijn troepen zich geen tweede keer laten vangen. De bezoekers uit Luxemburg lijken alvast wat uit vorm na de schitterende eerste periode, maar door het vertrek van Topmöller is de Gaumeploeg misschien wel weer wakker geschoten uit de vroege winterslaap.

07/12/2019 - 20u30: Sporting Lokeren - KSV Roeselare

Na een alweer mislukte start in de tweede periode lijkt de degradatiestrijd nu toch meer prioriteit te krijgen bij Sporting Lokeren. De Waaslanders pakten amper één op negen en zakten weg naar de laatste plaats in het algemene klassement. Met Roeselare krijgt het zaterdag een rechtstreekse concurrent over de vloer en gezien de bekaaide uitreputatie van de West-Vlamingen mag Lokeren met niets minder tevreden zijn dan met de drie punten. Toch wordt het oppassen geblazen, want Roeselare zit in een goede flow na de winst van vorige week tegen die andere degradatiekandidaat; Lommel SK.

08/12/2019 - 16u00: KVC Westerlo - Union Sint-Gillis

Enkele dagen na hun bekerescapade staan Westerlo en Union alweer tegenover elkaar. Beide teams werden tot de favorieten gerekend voor de tweede periodetitel, maar zijn na drie speeldagen toch al op achtervolgen aangewezen. Winst is noodzakelijk om Beerschot en OHL in het vizier te houden, bij verlies dreigt de moed misschien wel in de schoenen te zakken. In twaalf onderlinge duels in het Kuipje kon Westerlo nog maar 2x winnen van Union; bij de laatste confrontatie werd het 1-2.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top