Esportskalender: december

Door Proximus

Deel dit nieuws

Elke maand vindt u dankzij Proximus Pickx de kalender met Belgische en internationale esportsevenementen die u niet mag missen!

BELGIË:

Kayzr League: finale CS:GO | 14 december
Kayzr is waarschijnlijk een van de snelst groeiende organisaties in de esports scene binnen de BeNeLux. Het Vlaamse bedrijf lanceerde enkele jaren geleden zijn “Kayzr League” met gratis online toernooien. Kayzr combineert online kwalificaties met een grote LAN-finale en biedt verschillende disciplines aan waarin gestreden kan worden zoals CS:GO, Rocket League, League of Legends en Hearthstone.

Deze maand vinden de grote finales plaats van Counter-Strike: Global Offensive en Hearthstone. De CS:GO-finale wordt op zaterdag 14 december gespeeld in de zaal van het R.A.V.E.N. Virtual Reality Center in Brussel. De dag nadien staat de Hearthstone-finale op de agenda in de Esports Game Arena in Alphen aan den Rijn in Nederland.

Wie van mCon, One One esports, Game Fist of Sector One verovert de titel en een deel van de €4.000 die ermee gemoeid is?

© Kayzr

Be.Brussels Esport Show | 22 & 23 december
Voor de eerste keer in haar geschiedenis organiseert de European Gaming Organisation (EGO) de be.Brussels Esport Show. Dit evenement is meer dan alleen een klassiek toernooi, het is een echt festival gewijd aan videogames en esports!

Tijdens het tweedaagse evenement zullen er tal van activiteiten uit de wereld van esports worden aangeboden om jong en oud te vermaken: een NERF Fortnite-arena, gratis speelstations, een goodiesshop, een bar, …

EGO heeft er alles aan gedaan om er een heus feest van te maken door vier spelers van het prestigieuze Franse Team Vitality uit te nodigen! De identiteit van een van de spelers is al bekend: Maxime “Robi” Dambrine, een voormalig pro-speler op Fortnite en nu de ambassadeur van het merk.

Dit alles zal plaatsvinden op 820m² in het Koning Boudewijnstadion. En als kers op de taart, de toegang is helemaal gratis!

INTERNATIONAAL:

ESL Pro League Seizoen 10: finale CS:GO | van 3 t.e.m. 8 december
De ESL Pro League (EPL) is een samenwerking tussen de Electronic Sports League (ESL) en de E-Sports Entertainment Association (ESEA).

Met een geldprijs van $750.000 en continentale kwalificaties loopt seizoen 10 van de EPL op zijn einde. De grote finale wordt dit jaar georganiseerd in Odense, Denemarken.

Zestien teams (acht uit de Europese kwalificaties, zes uit de Amerikaanse, één uit Oceanische en één uit Aziatische) zullen strijden om de $250.000 en een plaats op de IEM Katowice 2020.

We krijgen de kans om er de beste teams ter wereld aan het werk te zien zoals Astralis, Evil Geniuses, Fnatic, Liquid, 100 Thieves, Mousesports, FaZe, NaVi, MIBR, … Er zullen helaas geen Belgen deelnemen.

Een BeNeLux-speler zal echter wel aanwezig zijn: de Nederlander Chris “chrisJ” de Jong bij Mousesports! Hem wacht de zware taak om onze regio zo goed mogelijk te vertegenwoordigen.

Wie volgt Team Liquid, de winnaar van vorig seizoen, op?
Afspraak van 3 t.e.m. 8 december om het antwoord te weten te komen.

© Helena-Kristiansson | ESL

Fortnite Champion Series: finale | van 6 t.e.m. 8 december
De Fortnite Champion Series (FNCS) is het eerste grote evenement van het spel sinds zijn overstap naar chapter 2.

Na vier weken van teamkwalificaties zullen honderden spelers van over de hele wereld deelnemen aan de online regionale finales om de titel te winnen in elk van de beoogde geografische gebieden: Noord-Amerika – West, Noord-Amerika – Oost, Europa, Oceanië, Azië, Brazilië en het Midden-Oosten. Een totale geldprijs van bijna $1.200.000 zal voor deze gelegenheid op het spel staan!

Met veel plezier zullen we twee Belgen in de Europazone aan het werk kunnen zien: Howard “Noward” Castiaux (Cooler Esport) en Evan “DRG” Depauw (Team Vitality). Samen met de Zwitser Jérémy “4zr” Dang (Cooler Esport) en de Fransman Alexandre “Andilex” Christophe (MCES) vormden ze voor de gelegenheid een team tijdens de kwalificaties waarin ze heer en meester waren door twee keer als eerste, één keer als tweede en één keer als vierde te eindigen! Hierdoor zullen zij de gevaarlijke status van favoriet opgekleefd krijgen, wat ons hoop geeft op mooie prestaties. En waarom geen zwart-geel-rood op de hoogste trede van het podium?

© Epic Games

BLAST Pro Series: finale CS:GO | van 12 t.e.m. 14 december
De BLAST Pro Series, georganiseerd door RFRSH Entertainment, bestaat uit een wereldwijd etappecircuit, elk met een geldprijs van $250.000, maar ook met punten die tellen voor een eindklassement. Elke team mocht slechts aan vier van de zes voorgestelde evenementen deelnemen. Het was dus een kwestie van regelmaat en het kiezen van de juiste etappes om zo veel mogelijk punten te scoren in de eindrangschikking.

Na afloop van de zes etappes zijn de beste vier teams automatisch gekwalificeerd voor de grote finale met zijn $500.000 prijzengeld!

Dit jaar hebben FaZe, Team Liquid, Astralis en Ninjas in Pyjamas zich kunnen plaatsen voor de grote finale in Riffa, Bahrein. Het is de eerste keer dat zo’n evenement het seizoen afsluit en gezien de gekwalificeerde teams is het erg moeilijk om het eindresultaat te voorspellen!

Jammer genoeg zal er deze keer geen enkele Belg deelnemen.

© HLTV

Capcom Cup | van 13 t.e.m. 15 december
De Capcom Cup, georganiseerd door de gelijknamige speluitgever, is een van de belangrijkste toernooien van het seizoen in de fighting game Street Fighter. Meer dan voor de $250.000 die op het spel staan, zullen de 32 deelnemers vechten voor roem, glorie en prestige.

De finale vindt plaats van 13 t.e.m. 15 december in Los Angeles en brengt de 26 beste Street Fighter V-spelers op de wereldranglijst, de winnaar van elke regionale kwalificatie, de regerende kampioen en een laatste gelukkige samen die zijn ticket won in de “Last Chance Qualifier” net voor het begin van de competitie.

Een Belg, Houmaid “Takamura” Rabie, kreeg de ultieme kans om zich te kwalificeren voor de Capcom Cup. Helaas zal onze landgenoot het toernooi moeten overslaan om zich te concentreren op de Red Bull Kumite die een week later zal worden gespeeld en waarvoor hij werd uitgenodigd!

© Capcom

NBA2K League European Invitational | 13 & 14 december
De prestigieuze Amerikaanse basketbalcompetitie heeft al enkele jaren een eigen virtuele competitie via de NBA2K-licentie. Net als in de klassieke NBA gaat een draft-periode vooraf aan het seizoen en laat deze de verschillende franchises toe om zich zo goed mogelijk te versterken.

Dit jaar krijgen de Europeanen voor het eerst de kans om in aanmerking te komen voor deze draft-fase en dus de kans om door een franchise te worden aangeworven. Hiervoor zal van 13 tot 14 december in Londen een trainingskamp worden georganiseerd in aanwezigheid van scouts.

Onze landgenoot Bryan “Badjian” Badjie werd uitgenodigd dankzij zijn goede prestaties online. Hij zal twee dagen de tijd hebben om zijn spelniveau en zijn vermogen om te winnen te laten zien, zijn teamgenoten te leiden, met hen te spelen en te communiceren op en naast het veld. Hij zal de lokale managers moeten bewijzen dat hij een complete, betrouwbare en interessante speler is op het gebied van marketing en verkoop.

Hij zal dus meer dan ooit onze steun nodig hebben op D-day en vanaf nu ook op de sociale media. Laten we Amerika zien waartoe we in staat zijn!

© NBA 2K League

EPICENTER | van 17 t.e.m. 22 december
EPICENTER, de laatste grote wedstrijd op CS:GO in 2019, zal de laatkomers misschien in staat stellen om de doelstellingen te bereiken die ze aan het begin van het seizoen vaststelden. Voor de meer ervaren spelers is dit de ideale gelegenheid om een mooi eindejaarsgeschenk aan hun organisatie te geven.

$500.000 valt er te winnen, genoeg om het aantal kerstcadeaus uit te breiden en het jaar op een positieve manier af te sluiten. Vier uitgenodigde ploegen (AVANGAR, Evil Geniuses, Natus Vincere en Team Vitality) zullen zich aansluiten bij de vier gekwalificeerden (Heroic, mousesports, forZe en EHOME) om de laatste grote titel van 2019 proberen te winnen.

Voor Evil Geniuses hangt er een extra uitdaging vast aan de wedstrijd. Het is hun laatste kans om Astralis van de eerste plaats te stoten op de CS:GO-wereldranglijst! Het jaar beëindigen op nummer één zou een doel op zich kunnen zijn voor het Amerikaanse team.

Voor sommigen is dit meer dan alleen een toernooi. Zo zouden sommige spelers mogelijk hun plaats voor 2020 in hun team verzekeren. Dit kan leiden tot spektakel en spanningen die zelden worden bereikt in een toernooi. De uitdrukking “spelen voor je leven” zou letterlijk genomen kunnen worden tijdens deze EPICENTER 2019!

© EPICENTER

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top