Ons elftal van de week speeldag 17

Sport | Krijgen we ook in de tweede periode een strijd om duimen en vingers van af te likken? De start belooft alvast veel goeds! Na drie speeldagen is het verschil tussen de leider en de zesde in het klassement slechts drie punten. Beerschot voert de forcing en OH Leuven volgt op slechts één punt. Daarachter volgt een peloton van vier clubs op de derde plaats.

OH Leuven verloor zijn vorige thuiswedstrijd met 0-3 van Beerschot. Om in het spoor te blijven van de periodeleider moesten de Leuvenaars vrijdag winnen van Lokeren. Voor de nieuwe coach van Lokeren, Stijn Vreven, was het de tweede opeenvolgende uitwedstrijd. Vorige week kaapte hij nog een punt weg op het Kiel na een heerlijke vrije trap van Beridze. Aan ‘Den Dreef’ hadden de Waaslanders het lastiger.
OH Leuven nam de wedstrijd strak in handen en Lokeren beperkte zichzelf tot verdedigen. Vroeg in de tweede helft resulteerde dat ook in de voorsprong voor OHL. Mercier schilderde een voorzet op het hoofd van Henry en de topschutter van de Proximus League miste niet. Een kwartier later was het Mercier zelf die de netten deed trillen. Op aangeven van Maertens zorgde de middenvelder voor de dubbele voorsprong. De thuisploeg leek tevreden met 2-0 en nam de voet van het gaspedaal. De aansluitingstreffer van Koike in de toegevoegde tijd kwam te laat om het nog spannend te maken. OH Leuven nestelt zich zo met een zes op zes bovenin het klassement.

Met één op zes heeft Virton zijn start van de tweede periode gemist. De Luxemburgers deden in de eerste periode tot in de allerlaatste seconden mee voor periodewinst maar in de tweede periode draait de motor minder gesmeerd. In de thuiswedstrijd tegen Westerlo gingen Dino Toppmöller en co op zoek naar de drie punten. Maar met de rust keek Virton al tegen een 0-1-achterstand aan nadat Abrahams een fout van doelman Moris afstrafte. Westerlo op voorsprong, hoewel de Kemphanen met tien op het veld stonden. Van Langendonck werd al vroeg in de wedstrijd met rood van het veld gestuurd nadat hij zijn handen gebruikte buiten de zestien.
In de tweede helft maakte Virton meer gebruik van de man-meersituatie. De thuisploeg creëerde enkele goede kansen maar de verlossing kwam er pas een kwartier voor tijd. Na een hoekschop kwam de bal voor de voet van Joachim. De Luxemburgse spits scoorde met een gecontroleerd volleyshot. Voor de tweede keer op een rij speelt Virton 1-1-gelijk in eigen huis. De Luxemburgers hebben nu twee punten en blijven onderin het klassement staan. Westerlo staat gedeeld derde met vier punten.

Lommel begon uitstekend aan de tweede periode. Op speeldag 15 gingen de Limburgers winnen in Lokeren en vorige week pakten ze in eigen huis een punt tegen Union. Opvallend, Lommel slikte nog geen enkel tegendoelpunt. Aan Roeselare om daar verandering in te brengen. En dat gebeurde al snel. Naessens strafte nog voor het kwartier laks verdedigen af. De bezoekers hadden nochtans de meeste kansen gecreëerd maar scoren blijft moeilijk voor het team van Peter Maes. Met minder dan een half uur te spelen keek Lommel tegen een 2-0-acherstand aan. Casagolda opende zijn rekening in de Proximus League met een harde plaatsbal. Tien minuten voor tijd zorgde aanvoerder Hendrickx voor de aansluitingstreffer vanop de stip. Enkele minuten later stond het zelfs bijna gelijk. Brebels trapte een vrije trap eerst tegen de muur maar in de herneming dwong hij Biebauw tot een goede redding. In het uiterste slot van de wedstrijd zorgde Saviour Godwin voor de definitieve beslissing. 3-1-winst voor Roeselare en op die manier komen de West-Vlamingen met vier punten op een gedeelde derde plaats. Ook Lommel deelt die derde plaats.

Beerschot lijkt herboren in de tweede periode. De ‘Ratten’ voetballen een stuk beter en staan dan ook bovenaan de rangschikking. Ook op het veld van Union etaleerde Beerschot zijn goede vorm. De bezoekers konden na vijf minuten al profiteren van een rode kaart van Perdichizzi. Union leek van slag te zijn door de uitsluiting van zijn kapitein. Het slordige spel van de thuisploeg werd na een half uur afgestraft door sterkhouder Holzhauser. Union herpakte zich en kon voor de rust bijna gelijkmaken maar Vanhamel en Halaïmia voorkwamen de gelijkmaker.
Ook na de rust kwam Union gevaarlijk opzetten maar Vanhamel stond heel goed te keepen. Het was nagelbijtend spannend. Holzhauser kwam dicht bij de 0-2 en aan de andere kant haalde Vanhamel een vrije trap van Nielsen uit de kruising. In het uiterste slot van de wedstijd was het weer raak voor Beerschot. Halaïmia met de assist, Maes met de verlossende 0-2. Teuma kwam nog dicht bij de aansluitingstreffer maar ook hij kon Vanhamel niet kloppen. Beerschot is met zeven op negen alleen leider in de tweede periode.