Succesdocu ‘Three Identical Strangers’ nu in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx

Films | Long Island, 1961. Drielingbroers Bobby, Eddy en David worden vlak na hun geboorte van elkaar gescheiden. Ze brengen hun jeugd door in verschillende adoptiegezinnen en weten niets van elkaars bestaan. Tot toeval hen onverwacht bij elkaar brengt. De film vertelt hoe de broers elkaar op 19-jarige leeftijd ontdekken en onderzoekt waarom ze bij geboorte werden gescheiden. Een verontrustend verhaal van een verzwegen studie die tot op vandaag nog veel geheimen kent.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Schokkende ontdekking

Wanneer Bobby aan de universiteit start, wordt hij er met opmerkelijk veel liefde onthaald. Mensen zwaaien naar hem of vliegen hem om de hals. Een warm welkom waar hij helemaal niets van begrijpt. Niet veel later komt hij tot een schokkende ontdekking. Bobby heeft een tweelingbroer: Eddy, die er een jaar eerder lessen volgde. Een buitengewone toevalligheid van het lot. Niet veel later wordt hun verhaal nog absurder wanneer er een derde broer blijkt te bestaan, David.
 
Geheime studie
 
De media smullen van dit uitzonderlijke verhaal. Maar na de vreugde en de verrassing komen er steeds meer vragen over hun scheiding, die leiden tot de ontdekking van een geheime studie. Hun adoptie-agentschap bleek een overeenkomst te hebben met psychiater Peter Neubauer om meerlingen op te splitsen voor een studie binnen het nature-nurture debat. Een grimmige ontdekking die een aangrijpende blik werpt op familie, vrije wil en de ethiek van de wetenschap.
 
Tim Wardle’s veelgeprezen documentaire Three Identical Strangers is één van de meest verbazingwekkende, ongelooflijke en opmerkelijke waargebeurde verhaal ooit verteld. Three Identical Strangers was de winnaar van de Special Jury Award van het Sundance Film Festival 2018. In de VS werd de documentaire een instant box office succes. Three Identical Strangers is een film die bewijst dat het echte leven vaak vreemder is dan fictie.
 
Druk op de On demand of shop  knop van je afstandsbediening, ga naar films > Genres >Documentaires.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top