Astralis staat op het punt om naar de beurs te trekken

Door Proximus

Deel dit nieuws

Astralis, het beste team ter wereld op Counter-Strike: Global Offensive, is van plan om naar de beurs te trekken. Het Deense team heeft in zijn geschiedenis vier majors gewonnen, waaronder de laatste drie. Na winst op de twee majors in 2019 (IEM Katowice en StarLadder Berlin) is de organisatie vastbesloten om een volgende stap te zetten door naar de beurs te gaan.

De Astralis-groep richt zich niet alleen op Counter-Strike. De organisatie heeft zijn stempel gedrukt op League of Legends met het Origen-team (Alphari, Xerxe, Nukeduck, Upset, Destiny), maar ook op FIFA met Future FC (FIFAÜstun, Roee, Teca). De aanwezigheid op het internationale toneel trekt ongetwijfeld investeerders aan die bereid zijn om in te zetten op het succes van de verschillende teams.

© StarLadder

Na de beursintroductie zou Astralis, na Luminosity, de op een na grootste publieke esportorganisatie ter wereld worden. De kopers zouden zich van 18 tot 29 november hebben geregistreerd, de notering op de Nasdaq in Kopenhagen is gepland voor 9 december. De groep hoopt hiermee tussen de zestien en twintig miljoen euro te kunnen inzamelen.

De oprichter en CEO van de organisatie, Nikolaj Nyholm, zei dat hij zelfverzekerd is en dat investeerders uit Europa en Azië al interesse hebben getoond. Hij vertelde Bloomberg ook dat hij gelooft dat “de basis van een van de belangrijkste en meest iconische merken van het volgende decennium vandaag wordt gelegd”.

Deze beursintroductie doet ons duidelijk terugdenken aan de twee fondsenwervingen van Team Vitality in een jaar tijd. De Franse organisatie was erin geslaagd om in november 2018 twintig miljoen euro op te halen bij de Indiase miljardair Tej Kohli. In november 2019 haalde het team maar liefst veertien miljoen euro op bij Rewired.GG.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top