Dan toch geen straf voor 'rode' Van Langendonck (KVC Westerlo); Perdichizzi (Union) wél op de strafbank

Sport | KVC Westerlo zal deze week dan toch kunnen rekenen op doelman Koen Van Langendonck. De Limburger werd uitgesloten in de wedstrijd tussen Virton en Westerlo, maar houdt er geen straf aan over. Pietro Perdichizzi (Union) moet wel een wedstrijd brommen na zijn rode kaart tegen Beerschot VA.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Van Langendonck werd in het Stade Yvan Georges al vroeg van het veld gestuurd na handspel buiten de zestien. De doelman kreeg een schorsingsvoorstel van één speeldag van het Bondsparket, maar Westerlo ging daar niet mee akkoord. De zaak kwam voor de Geschillencommissie en die stelde dat de uitsluiting voldoende was voor de doelman van de Kempenaars. Westerlo zal tegen Union dus geen beroep moeten doen op derde doelman Kristof Van Hout. Eerste doelman Berke Özer ligt nog in de lappenmand.

Ook Pietro Perdichizzi werd vorig weekend uitgesloten. De aanvoerder van Union kreeg een rode kaart tegen Beerschot en ook voor hem vorderde het Bondsparket een schorsing van één speeldag. De Brusselaars gingen akkoord met dat voorstel waardoor Perdichizzi de bekermatch tegen Westerlo aan zich voorbij moet laten gaan.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top