Bekijk 'No Antidote', de nieuwe single van Bellemont

Muziek | Bellemont is de groep rond Pieter Vreede, een gitarist/bassist die al een indrukwekkende staat van dienst heeft in de Belpop en -rockgeschiedenis: Red Zebra, The Wolf Banes, Willy Willy & The Voodoo Band, Telstar… Met Bellemont profileerde hij zich voor het eerst als full-blown songschrijver.

Door Pickx

Deel dit nieuws



De groep, waarvan de huidige bezetting naast Vreede bestaat uit Tracee Westmoreland (zang). Joe Bacart (drums), Bruno Beeckmans (toetsen) en Jack Bakker (gitaar), bracht in 2017 het dubbelalbum "Live Or Lavish" uit: twee platen met exact dezelfde nummers, waarvan de 'Live' plaat de ruwere, ongepolijste versies bevatte, en de 'Lavish' plaat verrijkt werd door een meer doorgedreven productie. Maar in welke versie ook: het was duidelijk dat hier meteen een groep opstond met een eigen geluid: kapotte blues, donkere soul, voorzichtige psychedelica en de stem van Westmoreland die een gekneusde ziel deed vermoeden. De "klinkt als" namen die vielen waren overigens ook niet van de minste: Madrugada, Marianne Faithfull, Cousteau, Tindersticks, Lambchop… Kort samengevat noemt men dat referenties.

Vandaag komt Bellemont naar buiten met een nieuwe single, 'No Antidote'. Een duet zowaar, waarbij zangeres Tracee Westmoreland geflankeerd wordt door PJDS aka Pieter-Jan De Smet. Samen croonen zij vermoeide sterren van de hemel, en verheffen de stem slechts wanneer de gitaargolven het heerlijke refrein kracht en volume bijzetten. Zo'n song die in een film van David Lynch uit een hoornluidspreker zou kunnen golven. Belgische groep, wereldklasse.

Bellemont – no Antidote

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top