Killing Eve: nieuwe topfictie op Canvas!

Een spannende thriller, met scherpe dialogen en ijzersterke vrouwenrollen. Vanaf woensdag 4 december op Canvas.
Killing Eve: nieuwe topfictie op Canvas! © BBC America

De ene topreeks na de andere bij Canvas op woensdagavond: na Das Boot en Perpetual Grace volgt vanaf woensdag 4 december Killing Eve, een eigenzinnige, veelgeprezen en vaak bekroonde spionageserie van BBC America.

Een feministische thriller, met scherpe dialogen en ijzersterke hoofdrollen voor Sandra Oh (Grey’s Anatomy) en Jodie Corner (Doctor Foster).

Lees hier meer over deze topserie!

Kat-en-muisspel

Kat-en-muisspel © BBC America

Killing Eve gaat over een kat-en-muisspel tussen de meedogenloze huurmoordenares Villanelle en Eve Polastri, een criminologe van de Britse geheime dienst. De ene is een zelfzekere en psychopatische moordmachine, de andere een wat verveelde profiler die droomt van meer actie in haar carrière. Wanneer ze elkaars pad kruisen, ontwikkelt zich een wederzijdse obsessie die niet anders kan dan faliekant aflopen.


De moordmachine en de desk jockey

De moordmachine en de desk jockey © BBC America

De Britse geheime diensten worden gealarmeerd door een reeks moorden op hooggeplaatste figuren in verschillende landen. De dader is telkens een jonge, maar bijzonder efficiënte moordenaar met de codenaam Villanelle. 

Eve Polastri (Sandra Oh), een desk-profiler bij de binnenlandse inlichtingendienst MI5, linkt een nieuwe moord in Wenen aan een aantal zaken die ze eerder heeft opgevolgd. Ze is ervan overtuigd dat de dader een vrouw is, maar haar oversten wuiven die hypothese weg.

Tegen hun wil in gaat Eve toch praten met de enige getuige van de moord. Die bevestigt haar vermoeden, maar wordt later zelf vermoord, samen met twee bewakers.

Als gevolg daarvan worden Eve en haar partner Bill ontslagen door MI5. Om prompt weer in dienst te worden genomen door Carolyn Martens (Fiona Shaw, foto rechts), het hoofd van de Rusland-sectie van de buitenlandse inlichtingendienst MI6.

Zij wil dat Eve een geheime operatie begint om Villanelle (Jodie Corner) op te sporen.

Wederzijdse fascinatie

Wederzijdse fascinatie © BBC America

Eve ziet eindelijk de kans om na jaren van risicoanalyse vanachter een bureau nu ook zelf te proeven van de spanning van het echte spionageleven. Ze gaat er vol voor, tegen de zin van haar bezadigde echtgenoot Niko Polastri (Owen McDonnell, foto links).

Naarmate ze dichter en dichter bij Villanelle komt, vergroot haar fascinatie voor de jonge vrouw, die stijl en charme combineert met niets ontziend geweld.

Maar ook het omgekeerde is het geval: Villanelle is geïntrigeerd door die schijnbaar onopvallende vrouw die haar als een bulldog op de hielen zit. Ze speelt het spel graag mee, begint meer risico’s te nemen en gedraagt zich alsmaar uitdagender. En dat tot groot ongenoegen van haar opdrachtgever, de mysterieuze Konstantin Vasiliev (Kim BodniaThe Bridge), een pragmaticus die het steeds moeilijker krijgt om zijn psychopatische pupil onder controle te houden.

Rollen en rolpatronen

Rollen en rolpatronen © BBC America

Ze konden ogenschijnlijk niet meer verschillen, Eve en Villanelle. Eve Polastri is een vrouw van middelbare leeftijd en van Aziatische afkomst – actrice Sandra Oh is een Canadese met Koreaanse ouders. Eve is gelukkig getrouwd en geeft niet veel om haar kleren en voorkomen. Ze werkt wel voor de geheime dienst, maar dan in een kantoorjob. Op haar 41e is er wat verveling in haar leven geslopen en ze droomt heimelijk van meer actie en het echte spionnenleven.

Villanelle, die eigenlijk Oksana Astankova heet, is een jonge blonde vrouw van Oost-Europese origine, elegant en stijlvol. Ze heeft een sjiek appartement in Parijs en een garderobe om u tegen te zeggen. Ze kan opgewekt, vriendelijk en beleefd zijn, al wat je maar wil, maar eigenlijk leeft ze buiten elke morele code. Ze moordt er roekeloos en gewetenloos op los. En ze geniet daarvan.
En toch voelen die twee zich op een of andere manier tot elkaar aangetrokken en hebben ze misschien wel meer gelijkenissen dan ze zelf zouden vermoeden.

Dat is meteen ook een van de sterktes van Killing Eve: de totale onvoorspelbaarheid van de hoofdpersonages. Én het feit dat ze in de traditionele mannenwereld van het spionagegenre meer zijn dan de klassieke femme fatale of het Bond-meisje.

Eve en Villanelle nemen integendeel de rol over die in dit soort films en series normaal voor mannen is weggelegd, terwijl met name Eve’s echtgenoot Niko een soort ‘man aan de haard’ is, die braaf zit te wachten tot zijn vrouw nog eens thuiskomt. Het zal dan ook wel geen toeval zijn dat het productieteam van Killing Eve vooral uit vrouwen bestaat.

Vlijmscherpe spanning en donkere humor

Vlijmscherpe spanning en donkere humor © BBC America

Killing Eve is gebaseerd op Codename Villanelle, een verzameling kortverhalen van de Britse auteur Luke Jennings. Ze werden voor televise bewerkt door Phoebe Waller-Bridge, die eerder furore maakte met haar dramedy Fleabag. De reeks wordt geprezen om de manier waarop ze speelt met de conventies van het spionagegenre en zelfs met die van het hele tv-medium. Veel lof ook voor het doorprikken van gendersterotiepen en de combinatie van vlijmscherpe spanning met donkere humor.

Prijsbeest

Prijsbeest © BBC America

Killing Eve won een karrenvracht aan prijzen, waaronder een Golden Globe en een Screen Actor Guild Award voor hoofdrolspeelster Sandra Oh (Eve Polastri), een Primetime Emmy en een Bafta Award voor haar tegenspeelster Jodie Corner (Villanelle), en nog meer Bafta Awards, voor de reeks als Outstanding Drama Series en voor Fiona Shaw voor Beste Bijrol.

Killing Eve, vanaf woensdag 4 december om 22.10 uur op Canvas (telkens twee afleveringen).

Music Maestro

Bekijk alles
Tien van de pot gerukte YouTube-muziekvideo's

Tien van de pot gerukte YouTube-muziekvideo's

Leve het internet! Leve YouTube en leve de creatieve geesten die muziekvideo's uploaden of de artiesten die menen dat hun muziek beter wordt bij gratie van een clipje. Het wereldwijde web onthoudt alles. Dat veel artiesten daar niet bij stil staan, bewijzen de volgende video's. Bij sommige kan je denken: het is erom gedaan, bij andere vult plaatsvervangende gêne en schaamte je schoenen, alsof je net in een verse paardenvijg stapte met je mooiste lakschoenen.

De tien meest invloedrijke vrouwelijke artiesten van 2019

De tien meest invloedrijke vrouwelijke artiesten van 2019

Leve Lady Gaga en alle vrouwen die vandaag het mooie weer maken in de rock, pop, dance etc. Give credit where credit is due. Vrouwelijke artiesten worden nog te vaak onderbelicht en te weinig naar waarde geschat of beoordeeld op hun muzikale merites. En waarom Gaga als openingsfoto? Omdat ze op een vraag van een mannelijke journalist - over outfits en niet over haar muziek - antwoordde met: I'm a rock artist! "Stel de juiste vragen, jong!"

De tien favoriete platen van Sam Vloemans

De tien favoriete platen van Sam Vloemans

Sam Vloemans is muzikant, componist, arrangeur en producer. Hij is de drijvende kracht achter muziekcollectief Cargo Mas, naast eerdere projecten zoals zijn eigen band en Bord du Nord.

2020? Deze Belgische bands en artiesten hou je best in de gaten!

2020? Deze Belgische bands en artiesten hou je best in de gaten!

Hoog tijd om een blik te werpen op de bands en artiesten die hun opwachting maken voor 2020. We beperken ons in de keuze tot België. Talent genoeg van jonge - en iets oudere - muzikale duizendpoten die in 2020 potten zullen breken. Glazen bol-modus aan!

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand (december 2019)

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand (december 2019)

December was opnieuw een donkere maand. Verschillende muziekhelden overleden, en schitteren voortaan verder aan de hemel.

Goede voornemens? Hier zijn tien songs over nieuwjaar!

Goede voornemens? Hier zijn tien songs over nieuwjaar!

2020. Wat een prachtig getal. Of het een mooi jaar wordt, ligt voor een groot stuk aan de voornemens die je maakt. Iedereen maakt ze. Schoon schip maken, weg met oude gewoontes. We willen het allemaal, maar of we er ons ook aan kunnen houden? Patronen doorbreken is zo moeilijk. Nu ja, wij zochten alvast tien songs uit die je kunnen helpen om van 2020 een prachtig jaar te maken. Van ons alvast een opperbest jaar, en een schoon uiteinde!

Tien bands die je zeker moet leren kennen

Tien bands die je zeker moet leren kennen

Wie al eens zijn 'Discover Weekly'-playlist op Spotify bekijkt, krabt zich al snel eens in de haren. Wie zijn al die bands? Er staan bekende tussen en een resem onbekende. Maar welke bands zou je moeten kennen? Echt kennen? Nieuwe bands én bands met al een zekere pedigree? Te veel om op te noemen, maar we maakten alvast een selectie om je bibliotheek mee aan te vullen.

Dit waren de hits van 2019

Dit waren de hits van 2019

2019 zit er zo goed als op en dus is het tijd om terug te blikken op wat het jaar ons op muzikaal vlak allemaal te bieden had. De Schotse singer-songwriter Lewis Capaldi scoorde met zijn ballad 'Someone You Loved' de grootste hit van het jaar.

Deze zangeressen herken je meteen aan hun opmerkelijk stemgeluid

Deze zangeressen herken je meteen aan hun opmerkelijk stemgeluid

Dance Monkey van Tones and I is ongetwijfeld een van de hits van 2019! Het nummer staat al twaalf weken bovenaan in de Vlaamse Ultratop en ook in de rest van de wereld is het een monsterhit. Tones and I is de artiestennaam van Toni Watson, een Australische singer-songwriter met een erg aparte stem die tot voor kort nog op straat stond op te treden.

Tien opmerkelijke kerstsongs!

Tien opmerkelijke kerstsongs!

'I'm dreaming of a white Christmas.' Iedereen kent de klassieker der klassiekers. Kerst, dat zeemzoet feest vol cadeautjes en kerstbollen... Er zijn talloze kerstsongs geschreven. En elke zichzelf respecterende band brengt op het einde van het jaar wel een song uit waar je de jingle bells doorheen hoort klinken. Maar sommige bands really do take the mickey. Sarcasme, cynisme, dikke knipoog... ook zulke kerstsongs bestaan!

De MIA's in tien opmerkelijke momenten

De MIA's in tien opmerkelijke momenten

Met stip genoteerd in de agenda's van al wie van dicht of iets verder af met muziek te maken heeft: de MIA's. Dé jaarlijkse hoogmis van de Vlaamse muziekindustrie! Benieuwd wie er dit jaar met de awards gaat lopen, maar reken maar dat het een show wordt om van te smullen. Dat Zwangere Guy in de prijzen zal vallen, staat nu al vast. En Niels Destadsbader. Verder? Misschien nog eens Bazart? Of, wie weet, misschien krijgt Bart Peeters gewoon ook een Lifetime Achievement Award. Hoe het ook zij, wij gingen op zoek naar tien opmerkelijke momenten uit de geschiedenis van de MIA's. Live volgen? Dat kan op 6 februari 2020!

Belgen in het buitenland: op tour als sessiemuzikant, geluidsmixer ...

Belgen in het buitenland: op tour als sessiemuzikant, geluidsmixer ...

Belgen zijn hot. Daar we hebben het gezegd. In talloze disciplines blinken we uit, ook in muziek. En niet enkel als muzikanten. Een band bestaat bij gratie van de muzikanten én van de entourage. Lichttechniekers, geluidsmixers, roadies, ... Ja, er bestaan bekende Belgische muzikanten - sommigen reizen de wereld rond, maar er is ook de minder bekende crewleden, die onontbeerlijk zijn voor het oliën van de muziekmachine. Wij selecteerden er tien!

Sport in de kijker

Bekijk alles
Deze tien dingen vielen al op in het NBA-seizoen

Deze tien dingen vielen al op in het NBA-seizoen

Het NBA-seizoen draait intussen op volle toeren. Dat wil zeggen dat we een eerste balans kunnen opmaken. Tien zaken die ons opvielen, van de opkomst van de LA Lakers en een verbazingwekkende Luka Doncic tot de malaise bij de Warriors.

Het gala van de Gouden Schoen

Het gala van de Gouden Schoen

Hans Vanaken van Club Brugge heeft voor het tweede jaar op rij de Gouden Schoen op zijn naam geschreven. De middenvelder bleef nipt Dieumerci Mbokani van Antwerp voor, ook al een ex-winnaar. Derde werd Ruslan Malinovskyi, die Racing Genk deze zomer ruilde voor Atalanta.

Deze tenniss(t)ers moeten we in het oog houden het komende jaar

Deze tenniss(t)ers moeten we in het oog houden het komende jaar

Het Grand Slam-seizoen opent dit jaar op 20 januari en dat gebeurt naar goede gewoonte met de Australian Open in de Rod Laver Arena. Maar naar welke tennissers (m/v) moeten we uitkijken in 2020?Bekijk de Australian Open van 20 janauri tot en met 2 februari live op Eurosport!

Deze tien veldrijders zijn de favorieten en outsiders voor de Belgische trui

Deze tien veldrijders zijn de favorieten en outsiders voor de Belgische trui

Op zondag 12 januari 2020 vindt het Belgisch Kampioenschap veldrijden plaats in Antwerpen. Vorig jaar won Toon Aerts dit BK. Hij haalde daarmee zijn eerste Belgische trui als prof binnen. Maar wie zijn de favorieten dit jaar? En welke outsiders zouden wel eens kunnen verrassen?

Wie pakken de prijzen bij het Gala van de Gouden Schoen 2019?

Wie pakken de prijzen bij het Gala van de Gouden Schoen 2019?

Wint een speler van Club Brugge voor de vierde keer op rij de Gouden Schoen, wie wordt de beste Belg in het buitenland, wie wordt verkozen tot beste coach, wie is de doelman van het jaar, wie de belofte van het jaar en wie de beste Belgische speelster? We komen het allemaal te weten op het Gala van de Gouden Schoen op woensdag 15 januari 2020. Een kleine vooruitblik met dit dossier.

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in januari volgen via Proximus Pickx

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in januari volgen via Proximus Pickx

Wie dacht dat de topsporters in de wintermaanden een rustpauze zouden nemen, zit ernaast. Ja, de heren voetballers in België laden even de batterijen op met een winterstage, maar in andere sporttakken schakelen ze net nu een versnelling hoger. De crossers hebben een overvolle agenda, net als de skiërs en schansspringers. Bovendien wordt er in het buitenland wel naar hartenlust gevoetbald en gebasketbald. Een overzicht.

Een jaar om van te smullen: deze sportevenementen zijn niet te missen in 2020

Een jaar om van te smullen: deze sportevenementen zijn niet te missen in 2020

Was 2019 al een sportjaar om duimen en vingers bij af te likken, in 2020 krijgen we zowaar nog meer lekkers voorgeschoteld. Het ene na het andere grote sportevent wordt op ons afgevuurd. We scheppen een beetje orde in de chaos. 2020, here we come.

Wat een topjaar: de sportieve Belgische hoogtepunten van 2019

Wat een topjaar: de sportieve Belgische hoogtepunten van 2019

Wat. Een. Jaar. De Belgische topsporters scheren meer dan ooit hoge toppen. De ene na de andere knalprestatie werd op ons afgevuurd. We maakten een overzicht en kijken al reikhalzend uit naar het EK voetbal en de Olympische Spelen van volgend jaar.

De top 10 sportieve huzarenstukken van 2019

De top 10 sportieve huzarenstukken van 2019

Deze atleten of atletes hebben in het buitenland sportgeschiedenis geschreven in 2019. Of het nu gaat om individuele prestaties of krachttoeren als team, om technische, statistische of atletische redenen, hier zijn in chronologische volgorde tien van de meest opmerkelijke sportieve wapenfeiten van de afgelopen 12 maanden.

Tops en flops van Week 14 in de NFL

Tops en flops van Week 14 in de NFL

De Titans zijn de te kloppen ploeg in AFC South, Drew Lock geeft Denver hoop, zorgwekkende Patriots en een krachtexplosie van George Kittle. Dit zijn de tops en flops van week 14 in de NFL

Tops en flops van Week 13 in de NFL

Tops en flops van Week 13 in de NFL

Ryan Tannehill laat de Titans dromen van de play-offs, de Bills kunnen weer aanvallen, de Raiders zijn hun aanval kwijt en de Dolphins zorgen voor de actie van het jaar: hier zijn de tops en flops van Week 13 in de NFL.

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in december volgen via Proximus Pickx

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in december volgen via Proximus Pickx

De rechte lijn richting Play-off 1 is ingezet en in de UEFA Champions League is het vechten om de laatste plaatsen in de volgende ronde. Daarnaast zijn de wintersporten baas, want zowel voor de veldrijd(st)ers als voor de skiërs breekt de drukste periode van het jaar aan. En waar zit je beter dan bij Proximus Pickx om dat al dat lekkers vanop de eerste rij te volgen?

Focus op films, series & tv

Bekijk alles
From zero to hero: de nieuwe gezichten van The Sky is the Limit

From zero to hero: de nieuwe gezichten van The Sky is the Limit

De onvolprezen docureality van Peter Boeckx over de rijken der Belgische aarde gaat vanaf woensdag 29 januari opnieuw van start. Boeckx volgt de voetsporen van the rich and infamous, steenrijke Belgen die het graag breed laten hangen. Maar wat drijft hen nog? Waar dromen zij van? En waar worden zij nog gelukkig van? Maakt geld echt gelukkig?

Ongekende feiten waardoor je nooit meer op dezelfde manier naar deze films kijkt

Ongekende feiten waardoor je nooit meer op dezelfde manier naar deze films kijkt

De magie van film heeft ook te maken met het feit dat je niet weet welke uitdagingen en moeilijkheden een film het hoofd moest bieden vooraleer hij een succes werd. Toch hangt alles soms van een detail af. Oké, we geven toe dat het gewichtsverlies van Joaquin Phoenix niet echt een klein detail is. Maar soms kan een improvisatie of een onzichtbaar hulpmiddel een film naar een heel ander niveau tillen!

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (24 januari)

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (24 januari)

Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Deze rechtbankdrama’s moet je gezien hebben

Deze rechtbankdrama’s moet je gezien hebben

Michael B. Jordan en Jamie Foxx schitteren momenteel in het intense rechtbankdrama Just Mercy, gebaseerd op waargebeurde feiten. Wij zetten nog enkele straffe films op een rij die zich in de rechtszaal afspelen!

BEAT VTM: de grootste strijd tussen bekend en onbekend Vlaanderen barst los

BEAT VTM: de grootste strijd tussen bekend en onbekend Vlaanderen barst los

100 dagen geleden beten acht bekende Vlamingen en hun onbekende uitdagers zich vast in een discipline die ze geen van beiden kenden. Vanaf maandag 27 januari 2020 barst de grootste strijd tussen team Vlaanderen en team VTM helemaal los. Koen Wauters, Natalia, Kürt Rogiers, Guga Baúl, Julie Van den Steen, Mathias Coppens, Freek Braeckman en Olga Leyers staan oog in oog met hun uitdager en zijn klaar voor het ultieme duel.

Deze 8 topdokters verleggen hun grenzen in nieuw seizoen Topdokters

Deze 8 topdokters verleggen hun grenzen in nieuw seizoen Topdokters

Vanaf maandag 27 januari laten acht dokters uit verschillende disciplines opnieuw in hun hoofd en hart kijken in een gloednieuw, zevende seizoen van de succesvolle humaninterestreeks. Allemaal hebben ze een missie waarvoor ze dagelijks hun eigen grenzen verleggen, ook letterlijk. Want dit keer volgt de reeks de dokters zowel tijdens hun werk in België als ver over de landsgrenzen heen: van complexe schisisoperaties in Iran en chirurgie in het door ebola geteisterde Oost-Congo tot gevaarlijke militaire missies in conflictgebieden. Deze dokters maken elke dag opnieuw het verschil, in binnen- en buitenland.

Deze Hollywoodactrices kwamen op een choquerende manier aan hun einde

Deze Hollywoodactrices kwamen op een choquerende manier aan hun einde

Ook beroemdheden worden soms helaas het slachtoffer van moord. Deze Hollywoodactrices kwamen op gewelddadige wijze om het leven.

Tijd voor film: nu in de bioscoop (22 januari)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (22 januari)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Down the Road: zes nieuwe reisgenoten voor Dieter Coppens

Down the Road: zes nieuwe reisgenoten voor Dieter Coppens

Vanaf maandag 27 januari trekt Dieter Coppens in het nieuwe seizoen van Down the road opnieuw op avontuur met medebegeleidster Saar en met zes jongvolwassenen met het syndroom van Down. Dit keer zijn het Sophie, Brenda, Gitte, Jaimie, Stijn en Peter die de reis van hun leven maken.

Tv-tips van de week (20 t.e.m. 26 januari)

Tv-tips van de week (20 t.e.m. 26 januari)

Een spannende serie, een uiterst genietbare film, een voetbalmatch of een interessante documentaire? Voor elk wat wils op tv de komende dagen. Ontdek onze aanraders hier!

Deze avontuurlijke Vlamingen dingen naar de gegeerde titel van Robinson 2020!

Deze avontuurlijke Vlamingen dingen naar de gegeerde titel van Robinson 2020!

Vanaf donderdag 23 januari gaan acht onbekende Belgen en acht onbekende Nederlanders 32 dagen lang de bikkelharde strijd aan met zichzelf, elkaar én de natuurelementen op een onbewoond eiland in het nieuwe seizoen van Expeditie Robison. De presentatie is in handen van Bartel van Riet en Geraldine Kemper.

Netflix Originals: ontdek het gevarieerde aanbod eigen shows

Netflix Originals: ontdek het gevarieerde aanbod eigen shows

Van historische drama’s, epische series en bovennatuurlijke reeksen tot wetenschappelijke programma’s: Netflix bedacht al een mooi gevarieerd aanbod films en shows. Sommige films groeiden zelfs uit tot ware klassiekers en er zijn series die iedereen meteen bingewatcht na de lancering. We sommen de beste Netflix Originals op.

Nieuws van het esports-front

Bekijk alles
De Blizzard-competities worden exclusief uitgezonden op YouTube

De Blizzard-competities worden exclusief uitgezonden op YouTube

Dankzij een meerjarig akkoord tussen Activision-Blizzard en Google zal Youtube exclusief de Call of Duty League, de Overwatch League en de Hearthstone-competities uitzenden.Google heeft een grote stap gezet op de streamingmarkt. De internetgigant profiteerde van de contractafloop tussen Blizzard en Twitch afgelopen december om de exclusiviteit op verschillende grote esports-competities te verkrijgen! Via deze nieuwe samenwerking wordt YouTube de enige echte zender van competities op Activision-Blizzard games.De aankondiging komt er aan het begin van de nieuwe Call of Duty League onder het franchisemodel. Ook de Overwatch League gaat binnenkort van start. Op 8 februari begint het reguliere seizoen dat 28 wedstrijden telt. Google heeft met andere woorden een lucratief contract in handen, met de eeuwigdurende franchisecompetities. En dit zonder Hearthstone en zijn verschillende competities te vergeten. Ter herinnering, Twitch had twee jaar lang de exclusieve rechten op de Overwatch League voor een totaal bedrag van 90 miljoen dollar. Esports lives on @YouTubeGaming.Welcome to the family, Overwatch League, Call of Duty League, and Hearthstone Esports.Let’s get this thing going with the inaugural season of the Call of Duty league kicking off today! https://t.co/9PAUaaQSz0https://t.co/p9kSbD9aAi pic.twitter.com/rBVpf0Re3H- Ryan Wyatt (@Fwiz) January 24, 2020 Dat heeft ook Ryan Wyatt, het hoofd van de sectie gaming op YouTube, vastgesteld: “Met meer dan 200 miljoen gamers die jaarlijks meer dan 50 miljard uur aan content bekijken, biedt YouTube gamers het populairste videogameplatform ter wereld aan. De Overwatch League en de Call of Duty League zijn wereldklasse op het gebied van esports content.” De voormalige commentator op de CoD-scene geeft toe enorm enthousiast te zijn over het akkoord tussen de beide partijen.En daar houdt de deal niet op! De overeenkomst heeft ook betrekking op de Google Cloud-technologie, een artificiële intelligentietool die wordt gebruikt om de spelervaring voor spelers te verbeteren. De tool zal gebruikt worden op toekomstige evenementen van Activision-Blizzard.Door zich te binden aan een van de reuzen van esports positioneren Google en zijn streamingzender zich nog meer tussen de hoofdrolspelers in de esports-wereld.

Beroering in Pro League CSGO: ESL nodigt nog slechts 24 teams uit

Beroering in Pro League CSGO: ESL nodigt nog slechts 24 teams uit

De beslissing werd dit weekend door HLTV en DBLTAP naar buiten gebracht. ESL heeft het aantal teams dat deelneemt aan de volgende Pro League gehalveerd. Een koerswijziging die velen zal teleurstellen.Nadat het kwalificatiesysteem voor de Majors op Counter Strike: Global Offensive veranderd werd, ondergaat nu ook de ESL Pro League een transformatie. Het aantal teams dat mag deelnemen wordt gehalveerd van 48 naar 24.Hier is de lijst van uitgenodigde organisaties die zullen deelnemen, op voorwaarde dat ze de uitnodiging aanvaarden:AstralisfnaticLiquidG2FaZeComplexityVitalityNorthTYLOOforZeFURIAGODSENTmousesportsEvil GeniusesNatus Vincere100 ThievesENCENiPHeroicRenegadesSharksINTZVirtus.proOGIn de oorspronkelijke lijst stonden ook Cloud9 en MIBR. Zij nemen echter reeds deel aan de volgende “B Site” league, die op hetzelfde moment wordt gespeeld als de ESL.Deze beslissing heeft uiteraard verschillende gevolgen, waaronder de wijze waarop de uitgenodigde organisaties worden geselecteerd. Hoewel niet alle door ESL gebruikte criteria werden onthuld, werden verschillende pistes naar voren gebracht door mediabedrijf DBLTAP. Het lijkt duidelijk dat het gaat om de finalisten van seizoen 10, de ESL-ranking en de winnaars van de Mountain Dew League (ESEA) Europa en Noord-Amerika (forZe en INTZ). Bovendien lijkt het erop dat de instemming van de “Lanxess Agreement” ook meespeelt. Om dit te bewijzen voert HLTV als argument de aanwezigheid van CompLexity aan. Het team nam niet deel aan de laatste ESL Pro League-finales en staat slechts 39e in het klassement. Dit suggereert dat sommige slots gereserveerd zijn voor leden die de overeenkomst hebben ondertekend.Dit is een grote klap voor veel deelnemers aan de laatste Pro League, maar ook voor de tweede en derde van ESEA MDL’s 32e seizoen. Zij zullen niet kunnen deelnemen aan de competitie onder dit nieuwe model. Ze zullen nu moeten hopen op een rechtstreekse kwalificatie voor seizoen 12 via de Mountain Dew League en de ESL-wereldranglijst.Wat de indeling betreft, zal seizoen 11 ook worden verdeeld in vier groepen met wedstrijden in BO3. De winnaars van elke groep hebben het voordeel dat ze zich kwalificeren voor de laatste etappes van de knock-outfase, terwijl de runner-ups en de teams die als derde eindigen tegen elkaar strijden in de eerste rondes. Tot slot zal de top zes elkaar ontmoeten in een drie dagen durende grote offline finale.

Een Belg staat vanaf dit weekend aan de poorten van de Call of Duty League

Een Belg staat vanaf dit weekend aan de poorten van de Call of Duty League

Deze vrijdag gaat de Call of Duty League van start. Er zijn geen Belgen betrokken in deze nieuwe franchisecompetitie. In de Challenger-categorie neemt er wel een landgenoot mee, BSDenza.CoD-fans zullen deze vrijdag in de wolken zijn. En met reden, ze zullen de openingswedstrijd van de Call of Duty League tussen de Chicago Huntsmen en Dallas Empire kunnen meemaken. De twee Amerikaanse steden behoren tot de twaalf franchises die zullen deelnemen aan de gloednieuwe competitie.Helaas zullen we er geen Belgische spelers tegenkomen. De zwart-geel-rode vlag zal echter niet ontbreken in de Minneapolis Armory (USA), gastheer van de eerste manche van het kampioenschap. Parallel aan de professionele competitie vindt namelijk zijn amateurtegenhanger, de Call of Duty Challenger, plaats! Het is op dit niveau dat ons land vertegenwoordigd zal zijn.Dankzij zijn prestaties zal de Belgische Bjarne “BSDenza” Sleebus het shirt van Team War dragen. Het Californische team rekent op onze landgenoot om zijn status als nummer 1 te bevestigen. Het toernooi, eigenlijk een tweede divisie, is de officiële toegangspoort tot de CDL. $250.000 prijzengeld ligt te wachten op de teams. New Year, New Face, Same Vision. pic.twitter.com/94N13lO5Mx- Team WaR (@OfficialTeamWaR) January 18, 2020 Verdeling van het prijzengeld 1e$80 000 2e$40 000 3e$25 000 4e$20 000 5e & 6e$12 500 7e & 8e$7 500 9e – 12e$6 250 13e – 16e$5 000 Hoewel de competitie aan het eind van dit weekend eindigt met een winnaar, worden er gedurende het hele seizoen andere Challenger-toernooien georganiseerd door CDL-franchises.Om even terug te komen op de profcompetitie van dit weekend: je kan in totaal twaalf ontmoetingen volgen tussen evenveel vertegenwoordigde steden. Merk op dat slechts drie van hen niet uit de Verenigde Staten komen, namelijk Londen, Parijs en Toronto.Het openingsweekend is live te volgen op het officiële Call of Duty-kanaal van Twitch.Laat de strijd om de zes miljoen dollar beginnen!Het programma dit weekend: 24 januari 23u30Chicago HuntsmenvsDallas Empire 25 januari 00u45Seattle SurgevsFlorida Mutineers 25 januari 02u00LA GuerrillasvsMinesota ROKKR 25 januari 08u30New York SublinersvsLondon Royal Ravens 25 januari 21u45Toronto UltravsSeattle Surge 25 januari 23u00LA GuerrillasvsFlorida Mutineers 26 januari 00u15OpTic Gaming LAvsParis Legion 26 januari 1u30Atlanta FaZevsDallas Empire 26 januari 20u30Paris LegionvsLondon Royal Ravens 26 januari 22u00Chicago HuntsmenvsOpTic Gaming LA 26 januari 00u00New York SublinersvsAtlanta FaZe 27 januari 01u15Toronto UltravsMinesota ROKKR © Call of Duty League

League of Legends: Belg Moopz start LFL met twee nederlagen

League of Legends: Belg Moopz start LFL met twee nederlagen

Deze week ging ook de Franse League of Legends-competitie (LFL) van start. In de competitie nemen de beste Franse organisaties het tegen elkaar op. Er doet één Belg mee.Grote namen uit de esports nemen deel aan de LFL. Tussen de spelers van Vitality, LDLC, Misfits en GamersOrigin vinden we ook een Belg terug, Amaury “Moopz” Minguerche! Moopz heeft veel ervaring in zijn rugzak dankzij passages bij SK Gaming, Millenium en Gambit Esports. Vandaag verdedigt hij de kleuren van MCES in de rol van support.Na de start van de Belgische en de Nederlandse competitie, die jullie de laatste dagen waarschijnlijk nauwlettend hebben gevolgd, was het dit keer de beurt aan de Franse eerste divisie. MCES, in zwart-geel-rood, streed afgelopen dinsdag op de eerste speeldag tegen GameWard. Amaury en zijn teamgenoten werden vooraf bestempeld als de favorieten, maar helaas verloren ze. Résultats des pronostics du jour ! On fait ceux pour demain sous ce tweet #LFL pic.twitter.com/4JmEhsWsRN- LoL esports FR (@lolesports_fr) January 21, 2020 Er was echter geen tijd om stil te blijven staan bij de nederlaag. Hoewel de competitie nog lang duurt, gingen de confrontaties de volgende avond door met een wedstrijd tussen MCES en Vitality, het team dat in zijn eerste wedstrijd een mooie overwinning behaalde tegen LDLC. Helaas voor onze landgenoot kon hij ook nu niet vieren, Amaury en zijn teamgenoten verloren een tweede keer. La #LFL est terminée pour cette semaine ! À mardi prochain pic.twitter.com/5YbmRLBvdZ- O'Gaming LoL (@OGTVLoL) January 22, 2020 Gelukkig bestaat de groepsfase uit heen- en terugwedstrijden, waardoor het nog niet te laat om de situatie recht te trekken en om een van de vijf play-offplaatsen veilig te stellen. Ter herinnering, de LFL is georganiseerd in twee splits, spring en summer. De acht teams verdienen punten op basis van hun rangschikking in deze twee splits. De top 3 wordt uitgenodigd op de volgende Paris Games Week (23-27 oktober) waar ze zullen strijden voor de titel van Frans kampioen. Aan het eind van het seizoen zal de Franse competitie ook uitbreiden tot tien deelnemers door de promotie van de twee beste teams in de tweede divisie.Nog een kleine toevoeging en niet de minste: de top twee van elke split kwalificeert zich voor de European Masters! Daarnaast zullen de vijf finalisten van elke split een mooie som van €30.000, waarvan de helft naar de kampioen gaat, onder elkaar verdelen. De volgende speeldagen van de LFL vinden plaats op dinsdag 28 en woensdag 29 januari. Onze landgenoot neemt het met zijn team op tegen Solary en IziDream.

Proximus ePro League : speeldag 8

Proximus ePro League : speeldag 8

De strijd om de eerste zes plaatsen is volledig losgebarsten. Bovenin is STVV met Elias “Zayror” Bray de fiere en stilaan ook afgetekende leider. Er staat voorlopig geen maat op de jonge gamer uit Doornik. Hij mag stilaan toekijken hoe de ploegen onder hem keihard knokken voor elk punt. De ploegen zijn dan ook aan elkaar gewaagd.

Toernooimodel LCS 2020 ondergaat veranderingen

Toernooimodel LCS 2020 ondergaat veranderingen

De League of Legends Championship Series verwelkomen nieuwe veranderingen in de 2020-versie. Wedstrijden op maandagavond, een introductie van een looser bracket in de play-offs en nieuwe Worlds qualifiers zijn de belangrijkste nieuwe kenmerken van dit nieuwe seizoen.Nu de competitie op 25 januari van start gaat, is het tijd om een lijstje te maken van de aankondigingen van Riot Games over de grote veranderingen in de belangrijkste competitie.Een extra competitiedag per weekDe eerste grote verandering is de toevoeging van een extra dag. Zaterdag telt vier wedstrijden, net als zondag. Op maandag zullen de meest in het oog springende affiches plaatsvinden! De “Monday Night League” geeft de fans een extra dag om hun favoriete teams in actie te zien. © Riot Games Helaas voor Europa veranderen de uurschema’s niet. Je zal dus je nachtelijke cafeïne nodig hebben als je het hele evenement wil meemaken! Afspraak vanaf 23u op zaterdag, vanaf 21u op zondag en vanaf 2u30 ‘s morgens op maandag.Verandering toernooimodel voor de play-offs (vanaf Summer Split 2020)Ook de play-off-fase van de LCS is herontworpen. De play-offs zullen nu vier weken lang duren en een looser bracket wordt toegevoegd. Teams mogen dus fouten maken zonder meteen uit het toernooi te liggen.Dat is een goede zaak voor de competitie. Wie weet zien we enkele outsiders een konijn uit hun hoed toveren wat betreft hun line-up of hun strategieën.Om alles wat logischer te maken, zullen er nu acht teams deelnemen aan de play-offs in plaats van zes. Zo vinden er vier kwartfinales plaats en heeft geen enkel team bye.Kwalificaties Worlds veranderenDe andere grote verandering die door Riot Games werd aangekondigd is de aanpassing van het kwalificatiesysteem voor de grootste competitie ter wereld, het WK League of Legends. Het regionale kwalificatiesysteem en het op punten gebaseerde klassement worden geschrapt. © Bartosz Plotka/Riot Games De beste teams zullen voortaan hun ticket kunnen winnen tijdens de next generation play-offs van de Summer Split. Deze play-offs hebben dus een dubbele functie voor de spelers en zullen belangrijker zijn dan ooit! Er staan drie plaatsen op het spel.Het risico van deze wijziging kan zijn dat de teams zich alleen zullen richten op het verkrijgen van de Graal en dat het winnen van deze play-offs een bijzaak wordt. Dit is des te aannemelijker tijdens de Spring Split en zijn play-offs, die geen invloed meer zullen hebben op enige kwalificatie voor de Worlds!Ook LCS Academy ondergaat veranderingenDe LCS Academy, de wachtkamer van de League of Legends Championship Series, is ook onder handen genomen door de organisatoren.Er zullen dit seizoen maar liefst vier dagen aan worden besteed, een bewijs dat Riot Games deze competitie niet verloochent.Een typische LCS Academy-week zal op vrijdag beginnen met een gloednieuwe uitzending, de Academy Rush. Vier wedstrijden worden via een multilive uitgezonden, gevolgd door een volledige live wedstrijd. Een kwestie van het weekend goed te beginnen…Op zaterdag en zondag worden twee wedstrijden van de LCS Academy uitgezonden na de LCS.Het weekend eindigt op maandag met de drie laatste wedstrijden van de LCS Academy, net voor de Monday Night League.Model play-offs van Spring Split 2020 in detailDe top 6 van het reguliere Spring Split-seizoen wordt direct naar de play-offs gestuurd. De “Best-Of-One” verandert in een “Best-Of-Five”, wat de duur van de wedstrijden drastisch zal verlengen maar in theorie veel meer spektakel zal opleveren. © Riot Games Eerste ronde: in de eerste ronde van de winner bracket heeft het reekshoofd de mogelijkheid om te kiezen tussen het derde en vierde team in het klassement (wedstrijd A1). Het tweede reekshoofd zal dan spelen tegen het team spelen dat niet gekozen is (wedstrijd A2). De twee winnaars gaan dan door naar de volgende ronde. De verliezers worden doorgestuurd naar de looser bracket (wedstrijden X1 en X2) waar de vijfde en zesde van de reguliere competitie op hen wachten. De winnaars van deze wedstrijden gaan door naar de volgende ronde (wedstrijd Y1) om het daar tegen elkaar op te nemen. De verliezers zijn uitgeschakeld.Tweede ronde: in de tweede ronde van deze play-offs zullen de winnaars van de wedstrijden A1 en A2 tegen elkaar strijden in de finale van de winner bracket (wedstrijd B1). De winnaar kwalificeert zich voor de grote finale (wedstrijd C1) terwijl zijn onfortuinlijke tegenstander een tweede kans krijgt in de finale van de looser bracket (wedstrijd Z1).Laatste ronde: we beginnen met de finale van de looser bracket (wedstrijd Z1). De winnaar zal deelnemen aan de grote finale, terwijl de verliezer op de derde trede van het podium zal eindigen. De winnaar van de grote finale wordt gekroond tot kampioen van de Spring Split en verovert daarmee zijn ticket voor de Mid-Season Invitational.Model play-offs van Summer Split 2020 in detailHet nieuwe model dat aan het begin van het jaar werd aangekondigd, zal voor het eerst worden toegepast tijdens deze Summer Split. De top acht uit de reguliere fase komt in aanmerking voor het evenement. © Riot Games Eerste ronde: in de eerste ronde van de winner bracket speelt het derde reekshoofd tegen de zesde (wedstrijd A1) en de vierde tegen de vijfde (wedstrijd A2). De verliezer van de eerste partij zal dan moeten strijden tegen het achtste reekshoofd (wedstrijd W1), terwijl de verliezer van de tweede partij het zal moeten opnemen tegen de zevende (wedstrijd W2). De winnaars van deze wedstrijden gaan dan door naar de halve finales van de looser bracket (wedstrijden X1 en X2).Tweede ronde: in de tweede ronde komen de eerste twee reekshoofden in het schema. De eerste ontmoet dan de winnaar van wedstrijd A1 (wedstrijd B1), de tweede speelt tegen de winnaar van wedstrijd A2 (wedstrijd B2). De twee winnaars gaan door naar de volgende ronde (wedstrijd C1).De twee verliezers worden doorgestuurd naar de looser bracket waar ze de winnaars van de eerste ronde van deze looser bracket zullen tegenkomen (wedstrijden X1 en X2). De zegevierende teams gaan door naar de volgende ronde (wedstrijd Y1).Derde ronde: in de winner bracket gaat de winnaar van wedstrijd C1 naar de grote finale (wedstrijd E1), terwijl de verliezer zich via de looser bracket zal moeten kwalificeren (wedstrijd Z1).Laatste ronde: deze ronde zal beginnen met de finale van de looser bracket (wedstrijd Z1). De winnaar zal deelnemen aan de grote finale, de verliezer zal tevreden moeten zijn met de derde plaats.De drie beste team van deze Summer Split (de twee winnaars en de verliezer van de looser bracket-finale) krijgen een ticket voor de Worlds 2020.Model LCS Academy in detailsHet reguliere seizoen: de Academy gebruikt hetzelfde schema als de LCS: twee splits van negen weken in een BO1. © Riot Games De play-offs: de zes beste teams van het reguliere seizoen nemen deel aan de play-offs. Het derde reekshoofd neemt het op tegen de zesde. Nummer vier speelt tegen nummer vijf.Het eerste reekshoofd, rechtstreeks geplaatst voor de halve finales, mag kiezen tegen welke winnaar uit de eerste ronde hij wil strijden. Het tweede reekshoofd neemt het in de andere halve finale op tegen de winnaar uit de eerste ronde die niet gekozen werd door het eerste reekshoofd.De twee winnaars uit de halve finales strijden tegen elkaar in de grote finale. Alle ontmoetingen worden uitgevochten in een BO5.De kalenderDe reguliere fase van de LCS wordt afgewerkt in twee splits, Spring en Summer, gedurende negen weken. Alle wedstrijden worden afgewerkt in een “Best-Of-One”, wat voor heel wat spanning zal zorgen.De Spring Split gaat van start op zaterdag 25 januari en eindigt op 22 maart.De play-offs gaan door tussen 28 maart en 19 april, de dag van de grote finale.Na een kleine welverdiende pauze hernemen de spelers de competitie op 20 juni met de Summer Split. Het reguliere seizoen vindt plaats t.e.m. 16 augustus.De play-offs worden afgewerkt tussen 20 augustus en 13 september.De LCS Academy begint een dag eerder dan haar grote zus: van 24 januari t.e.m. 22 maart. De play-offs gaan door tussen 26 maart en 10 april.De eerste week van de LCS ziet er als volgt uit:Zaterdag 25 januari:23u: C9 vs TL00u: CLG vs DIG01u: 100 vs GG02u: IMT vs FLYZondag 26 januari:21u: DIG vs EG22u: TSM vs IMT23u: GG vs C900u: FLY vs CLGMaandag 27 januari:02u30: EG vs 10003u30: TL vs TSM

League of Legends Belgian League: Sector One start met perfect rapport, RSCA maakt indruk

League of Legends Belgian League: Sector One start met perfect rapport, RSCA maakt indruk

Afgelopen maandag maakte de Belgian League zijn grote debuut. De Belgian League is de gloednieuwe nationale League of Legends-competitie georganiseerd door 4Entertainment en Riot Games.Zoals ook de komende weken het geval zal zijn, waren er op de eerste speeldag vier wedstrijden. Van 19u tot 23u werden de fans getrakteerd op de allereerste officiële wedstrijd van RSCA op LoL en op de wraak van Sector One op Aethra Esports, na de verloren finale op het Proximus Championship 2019. Tussen de verrassingen en bevestigingen door was het spektakel op de afspraak.De avond ging van start met een ontmoeting tussen Anderlecht, de oude Zeeman-line-up met uitzondering van de nieuwe jungler, en Brussels Guardians. Voor sommige Anderlecht-spelers was het een broederduel aangezien ze in het verleden de kleuren van de Brusselse organisatie vertegenwoordigden. Paars-wit behaalde een historische eerste overwinning, het won de openingswedstrijd in iets meer dan 25 minuten. De Guardians slaagden er niet in om onder de druk van RSCA uit te komen na de eerste kill op hun botlane.Nadien volgde een wedstrijd tussen Sector One, ongelukkige finalist in het ESL Proximus Championship 2019, en TimeOut. De “Foxes”, het sterkste team van deze eerste dag, namen het op tegen een ervaren organisatie, maar met een grotendeels gewijzigde line-up. Na ongeveer dertig minuten spelen, terwijl beide teams zich concentreerden op een eindeloos teamgevecht, glipte Night, de midlaner van Sector One, weg om de Nexus in zijn eentje te vernietigen. Het was een verrassende en indrukwekkende beslissing met een prachtige overwinning als gevolg!Terug naar de Brussels Guardians dan, die na hun vroege nederlaag in het begin van de avond onmiddellijk de kans kregen om zich te herpakken. Opnieuw tegen een profvoetbalclub, KV Mechelen, maar dit keer beefden de Brussels Guardians niet. Een verdiende overwinning die ervoor zorgde dat ze na de eerste dag niet meteen twee nederlagen achter hun naam hebben staan.De avond eindigde met de clash tussen de twee finalisten van het laatste ESL Proximus Championship, een gouden kans voor Sector One om op zijn elan verder te gaan en om meteen indruk te maken. Aethra, daarentegen, rekende op winst om zijn status als kampioen te bevestigen. Het duurde echter slechts 26 minuten voor de teamgenoten van “Phoenix” om hun tweede overwinning van de avond te behalen. Hoewel de Aethra-spelers niet teleurstelden, waren ze onmachtig tegen een sterk team. De “Foxes” drukken zo hun stempel op dit begin van de competitie en staan momenteel alleen aan kop.

Proximus ePro League: een overzicht halverwege het seizoen

Proximus ePro League: een overzicht halverwege het seizoen

De zevende speeldag van de Proximus ePro League-competitie werd dit weekend afgewerkt en betekende het einde van de eerste competitiehelft. Welke conclusies kunnen we nu al trekken? Wie zijn de verrassingen en ontgoochelingen in dit begin van het seizoen? Laten we de team eens overlopen…Vincent “vincinator1” Liégeois | Antwerp |https://www.proximus.be/pickx/nl/2008160/proximus-epro-league-vincinator-begint-bij-antwerp-aan-zijn-grootste-uitdaging Aangezien Antwerp had ingezet op een speler met zeer weinig ervaring in esports, koesterde de club geen grote ambities voor dit Proximus ePro League-seizoen.Na een mislukte start met een 1-3-nederlaag tegen Maxime “ClocherZ” Goyvaerts van KAA Gent is de Antwerpenaar er in de eerste helft van het kampioenschap nooit in geslaagd om te concurreren met zijn tegenstanders.Ondanks meer evenwichtige wedstrijden tegen KV Mechelen en Eupen heeft de Antwerpenaar helaas geen punten kunnen sprokkelen in zijn eerste zeven wedstrijden. Het trieste record van de zwaarste nederlaag staat op ook zijn naam. Hij verloor met 1-7 tegen Elias “Zayror” Bray van Sint-Truiden.De “Great Old” zal de play-offs naar alle waarschijnlijkheid niet halen!Kevin “DNS” Lenglet | KV Oostende |https://www.proximus.be/pickx/nl/2007749/proximus-epro-league-oostende-behoudt-vertrouwen-in-dns KVO besloot om het vertrouwen te behouden in hun vertegenwoordiger van vorig seizoen. De 30-jarige, tevens lid van Team Apero, heeft in dit eerste deel van het seizoen weinig gehad aan zijn ervaring.Een kleine nederlaag tegen Club Brugge op de eerste speeldag (2-1) beloofde veel goeds voor de “Kustboy”.Het duurde echter tot de zesde speeldag van het kampioenschap voordat de speler zijn eerste punt binnenhaalde. Na nederlagen tegen Anderlecht, Eupen, Gent en Mechelen speelde hij 2-2 gelijk tegen Zebra Florian ‘Didista’ Vandamme. Een dik punt aangezien de Carolo bezig was aan een mooie reeks overwinningen.Geprikkeld door dat gelijkspel vocht “DNS” zich de wedstrijd nadien tegen Waasland-Beveren opnieuw naar een punt. Zo staat hij halverwege het seizoen op de voorlaatste plaats met twee punten. De top 6 lijkt logischerwijs onmogelijk voor hem.Valentin “RMPVal” Yzebyt | Excel Moeskroen|https://www.proximus.be/pickx/nl/2007770/proximus-epro-league-moeskroen-gaat-voor-verlenging-titel Regerend kampioen Moeskroen had de intentie om dit jaar zijn titel te verdedigen. Naast een professionele speler besloot de club om in de reguliere competitie van deze Proximus ePro League te vertrouwen op een fervente supporter om rood-wit te vertegenwoordigen.Jammer genoeg waren zijn grote liefde en zijn goede wil niet genoeg om een goed figuur te slaan tijdens dit begin van het seizoen.Een pijnlijke 0-6-nederlaag tegen Abdullah Waiss van Genk doofde meteen het vuur van de Moeskroenenaar.Maar hij leerde uit zijn fouten en speelde vervolgens 3-3 gelijk tegen Club Brugge. Versterkt door dit resultaat, slaagde hij er zelfs in om Standard de week nadien te verslagen met één doelpunt verschil (3-2).We dachten toen dat “RMPVal” op weg was naar de top. Helaas voor hem verloor hij nadien vier keer op een rij, waarvan de meerderheid met één doelpunt verschil. Met vier punten op zak kan hij slechts a.d.h.v. een perfecte tweede helft van het seizoen aanspraak maken op een plaats voor de play-offs.Sven “SvenRoasted” Mertens | Eupen | https://www.proximus.be/pickx/nl/2007943/proximus-epro-league-eupenaar-sven-wil-zich-meten-met-de-besten Als enige vertegenwoordiger van de Panda’s dit seizoen draagt “SvenRoasted” de volledige verantwoordelijkheid van de club op zijn schouders in deze Proximus ePro League.De Eupenaar, die dit soort competities niet gewend is, werd meteen in het grote bad gegooid tegenover Timour “Sheva” Warrimont. Een 1-4-nederlaag zette meteen de toon. Na een kleine nederlaag tegen Zulte Waregem op speeldag 2 behaalde “SvenRoasted” zijn eerste overwinning tegen Oostende in zijn derde wedstrijd.Het seizoen van de jongeman was gelanceerd en dat gaf hem vertrouwen. Hij won een tweede opeenvolgende keer tegen Antwerp.Helaas ging hij niet op dit elan verder. Hij beëindigde het eerste deel van de competitie met een zwakke 1 op 9, te weinig om te mikken op een toppositie in het klassement.Lars “LarzZz42002” Depoorter | Cercle Brugge | https://www.proximus.be/pickx/nl/2008636/proximus-epro-league-cercle-kiest-voor-nieuw-talent Cercle Brugge was vorig jaar de verrassing van de play-offs en hoopte die topprestatie dit seizoen te herhalen! De jonge Lars “LarzZz42002” Depoorter, amper zeventien jaar oud, kreeg deze missie toevertrouwd.Na een slechte start met twee nederlagen won de Bruggeling met het kleinste verschil tegen KRC Genk, een prachtige prestatie voor de jonge debutant.Lars wordt echter snel terug met zijn voeten op de grond gezet na een droge 4-1-nederlaag tegen Sporting Charleroi op speeldag 4. Met een gelijkspel tegen Zulte Waregem, een nederlaag tegen Kortrijk en een overwinning tegen Antwerp sloot hij het eerste deel van de competitie af op de twaalfde plaats. Niet slecht voor een speler zonder echte competitie-ervaring!Yannick “yannickbraemnr10” Braem | Waasland-Beveren |https://www.proximus.be/pickx/nl/2008611/proximus-epro-league-yannick-wil-bij-waasland-beveren-vooral-genieten De club besliste om dit seizoen in te zetten op een supporter van het eerste uur. Yannick is al sinds zijn vijfde fan en krijgt vandaag de kans om te schitteren in de Proximus ePro League in de kleuren van de club van zijn hart.De speler wil vooral genieten tijdens dit kampioenschap, de resultaten zijn van ondergeschikt belang. We kunnen vandaag zeggen dat de Waaslander het redelijk goed doet in zijn eerste echte competitie.Hij begon de ePro League met een overwinning. Later versloeg hij Antwerp en speelde hij gelijk tegen Oostende. Hij verzamelde tot nu toe zeven punten.Yannick heeft verschillende redenen om tevreden te zijn, want hij heeft een zeer interessant spelniveau laten zien en enkele favorieten doen beven. Deze voorlopige elfde plaats is voor hem zeker een kleine overwinning op zich.Geoffrey Meghoe | Zulte Waregem |https://www.proximus.be/pickx/nl/2008272/proximus-epro-league-zulte-waregem-rekent-op-de-ervaring Geoffrey toonde zich vorig seizoen in de ePro League een goede leerling. Als halve finalist trok hij dit seizoen naar “Essevee”.Als een van de serieuze kanshebbers voor de top 6 vóór de start van de competitie, blijkt hij uiteindelijk een van de teleurstellingen van het begin van het seizoen.Met slechts negen punten na zeven speeldagen staat Geoffrey op een teleurstellende tiende plaats, veel te laag voor iemand met zijn kwaliteiten.In zijn eerste match werd hij verrast door de jonge Joas Drost van KV Mechelen. De wedstrijd eindigde op 1-1, niet ideaal om een groot kampioenschap mee te beginnen. Op speeldag 2 en 3 won hij respectievelijk van Eupen en KAA Gent. Maar vervolgens speelde hij te vaak gelijk om in het bovenste deel van het klassement terecht te komen.Hopelijk heeft de 1-5-nederlaag tegen Club Brugge op de zesde speeldag niet te veel sporen nagelaten.Arne “ArneM” Miechielssens | Kortrijk |https://www.proximus.be/pickx/nl/2008339/proximus-epro-league-kortrijk-zet-dubbel-in Kortrijk eindigde vorig jaar tweede in de reguliere competitie en hoopt deze prestatie dit seizoen te herhalen. Arne “ArneM” Miechielssens, die tot nu toe geen echt groot palmares heeft, moet deze opdracht volbrengen.Zijn openingswedstrijd tegen RSC Anderlecht, een 1-1-gelijkspel, was bemoedigend voor de speler. Hij heeft echter moeten wachten tot speeldag 4 om een eerste keer te winnen.Die overwinning zorgde voor een déclic. Nadien volgde nog tweemaal winst waardoor hij momenteel de tiende plaats bezet in het klassement, op slecht drie punten van de top 6!Met een goed tweede deel van het seizoen kan hij de play-offs bereiken en zijn teamgenoot Manse “Manse01” Bogaerts vergezellen.Bryan Moeyaert | RSC Anderlecht |https://www.proximus.be/pickx/nl/2007591/proximus-epro-league-paars-wit-heeft-topduo Paars-wit, achterop in de competitie, hoopt beter te doen in de ePro League. Met de ervaren Bryan Moeyaert probeert de club dat te verwezenlijken.Het gaat echter niet zo goed als verwacht, Bryan is een van de teleurstellingen in dit seizoensbegin. De man, die al vele jaren in de esports-wereld zit, heeft een indrukwekkende staat van dienst en heeft ons in het verleden al laten zien hoe goed hij wel is.Met twee gelijke spelen, twee nederlagen en drie overwinningen is de RSCA-man er niet in geslaagd om zich in de top 6 te positioneren in dit eerste deel van het kampioenschap.Hij staat heel ver van zijn doelen en zal zich de komende speeldagen moeten herpakken. Anders zou hij de play-offs wel eens kunnen missen!Bryan mag zich evenwel op de borst kloppen dat hij de “Classico” tegen Standard niet verloor (1-1) en dat hij won van eeuwige rivaal Club Brugge (4-2).De situatie is echter nog niet verloren voor Anderlecht. De club staat slechts op twee punten van de top 6.Laurens “Laurientes” Geenens | Club Brugge |https://www.proximus.be/pickx/nl/2008121/proximus-epro-league-club-treedt-aan-met-voormalig-belgisch-kampioen-laurientes Nadat het vorig seizoen twee spelers voortstuwde naar de laatste vier, heeft Club Brugge ook dit jaar hoge verwachtingen. Blauw-zwart besliste daarom in te zetten op een oud-wereldkampioen voor deze editie van de Proximus ePro League!We kunnen “Laurenties” na de eerste zeven speeldagen echter bestempelen als een kleine teleurstelling. Hij kon zijn dominantie niet tonen en staat momenteel net buiten de top 6.Ondanks al bij al positieve resultaten zouden we meer mogen verwachten van een speler van dit kaliber.Zeker als we weten dat hij de competitie startte met 4 op 6. Een tweede overwinning kwam er echter pas op speeldag 5 tegen KAA Gent.Met 11 op 21 zal de Bruggeling een beter tweede deel van de competitie moeten afwerken indien hij de play-offs wil bereiken…Maxime “ClocherZ” Goyvaerts | KAA Gent |https://www.proximus.be/pickx/nl/2007529/proximus-epro-league-maxime-de-ziel-van-de-buffalo-s De verwachtingen van Gent richting de jonge Maxime waren torenhoog. Niet zonder reden: de student doorzwom de verschillende opdrachten georganiseerd door de Buffalo’s.Maxime won wedstrijden op het goede moment tegen rechtstreekse tegenstanders en hij verloor geen cruciale wedstrijden. Ondanks een kleine dip na enkele speeldagen, hield hij enkele favorieten in bedwang. Zo staat hij momenteel op plaats 6 in het klassement.De Gentenaar sloot de eerste helft van de competitie af met een zware nederlaag tegen Club Brugge, een doelpuntenloos gelijkspel tegen Standard en een overwinning tegen Moeskroen.“ClocherZ” haakte zijn wagonnetje aan bij de koplopers en mag tevreden zijn over zijn prestaties. Indien hij deze lijn doortrekt, reiken de play-offs hem de hand.Joas Drost | KV Mechelen |https://www.proximus.be/pickx/nl/2008371/proximus-epro-league-kv-mechelen-stelt-nederlander-op KV Mechelen besliste om te vertrouwen op een jonge Nederlander. Hij verdedigt de Mechelse kleuren tijdens de reguliere competitie.De 17-jarige jongeman is momenteel één van de verrassingen. Na een matig begin tegen Zulte Waregem (1-1) bleef Joas ongeslagen tot de zevende speeldag! Enkel Timour “Sheva” Warrimont van Standard haalde de drie punten binnen tegen de geduchte “Kakker”.Zonder al te veel boe of ba staat hij vandaag op een mooie vijfde plaats in het klassement en heeft hij laten zien dat hij de kwaliteiten bezit om de play-offs te halen.Florian “Didista” Vandamme | Sporting Charleroi |https://www.proximus.be/pickx/nl/2007546/proximus-epro-league-jongeren-aan-de-macht-bij-de-zebra-s De Zebra’s kenden vorig jaar een heel mooi seizoen: beide spelers haalden de play-offs.De club, die veel geïnvesteerd heeft in esports, lijkt op weg om dat kunstje te herhalen.Zijn start ging volledig de mist in met een forfaitnederlaag tegen Sint-Truiden, maar Florian bleef niet bij de pakken zitten en herstelde zich in de wedstrijden nadien. Hij nam wraak op de arme Yannick “yannickbraemnr10” Braem van Waasland-Beveren en won met 4-1.De Carolo speelt aanvallend, dat bewijzen zijn 17 doelpunten in de eerste zeven wedstrijden. Hij verloor na de openingsspeeldag geen enkele wedstrijd meer en staat momenteel net naast het podium.Timour “Sheva” Warrimont | Standard Luik |https://www.proximus.be/pickx/nl/2007978/proximus-epro-league-sheva-en-regerende-kampioen-vertegenwoordigen-standard-luik Met de transfer van de huidige Belgisch kampioen hoopt Standard dat beide spelers de play-offs halen. Dat is de opdracht die amateurspeler Timour “Sheva” Warrimont moet volbrengen in de reguliere competitie.Na een kanonstart met twee opeenvolgende overwinningen verloor “Sheva” van Moeskroen en sprokkelde hij een punt in de “Classico” tegen RSCA. Timour wist zijn spelniveau nadien op te trekken en beëindigde de eerste helft van de competitie met twee overwinningen en een gelijkspel.Met 14 op 21 bezet hij momenteel de derde plaats in het klassement en heeft hij de play-offs in het vizier.Abdullah Waiss | Genk |https://www.proximus.be/pickx/nl/2008253/proximus-epro-league-genk-versterkt-zich-gevoelig Abdullah Waiss heeft de kwaliteiten om bij om het even welke ploeg in de Pro League als professionele speler aan de slag te gaan. Hij belandde uiteindelijk in Genk als amateurspeler. Doorstoten naar de play-offs zou geen probleem mogen zijn voor hem.En het minste wat gezegd kan worden, is dat de Belg zich staande heeft gehouden. Hij begon niet goed aan het seizoen met een nederlaag en twee gelijke spelen. Nadien volgde een reeks van vier opeenvolgende overwinningen. Met zijn 14 punten staat hij momenteel op de tweede plaats naast Standard, Sporting Charleroi en KV Mechelen.De strijd tussen deze vier ploegen belooft spannend te worden.Elias “Zayror” Bray | Sint-Truiden |https://www.proximus.be/pickx/nl/2007793/proximus-epro-league-spelniveau-prioriteit-bij-sint-truiden Ziehier dé revelatie van het seizoensbegin! De jonge Elias “Zayror” Bray, 18 jaar oud, overvleugelde de tegenstand gedurende de eerste zeven speeldagen!Met zes overwinningen en een gelijkspel legt de Truienaar momenteel een quasi foutloos parcours af en staat hij logischerwijs aan kop in het klassement. Hij staat vijf punten los van zijn eerste achtervolgers en wij zien niet hoe de play-offs, en zelfs de eerste plaats in de reguliere competitie, nog aan zijn neus kunnen voorbijgaan!Elias heeft vandaag de beste aanval en verdediging met een doelpuntensaldo van +17 (22 voor, 5 tegen).Het enige puntenverlies liep hij op tegen zijn rechtstreekse concurrent, Abdullah Waiss. Een duel tussen deze twee heren zal de tweede helft van de competitie wat dynamiek bezorgen.Zorgt Elias voor een huzarenstukje door ongeslagen te blijven in de reguliere competitie?ConclusieDit eerste deel van de competitie was spannend, zowel wat betreft het spelniveau van de spelers als de talrijke omwentelingen tijdens de wedstrijden.Hoewel de poort richting play-offs voor heel wat ploegen nog open is, heeft een kleine groep zich afgesplitst van de concurrentie. KAA Gent, KV Mechelen, Sporting Charleroi, Standard, Genk en Sint-Truiden lijken goed vertrokken. Maar Club Brugge, RSC Anderlecht en Kortrijk staan slechts op enkele punten van de top 6!Alles blijft momenteel dus speelbaar. Voor de andere ploegen ziet de situatie er benard uit. Verrassingen kunnen echter niet uitgesloten worden! Afspraak op Proximuspickx.be/esports en via de Proximus-decoder (via het menu “Shop” > “Andere” > “Sports”) of via de menu-tab “Proximus VOD” > Sportsectie voor V7-decoders om de uitkomst van dit seizoen te ontdekken.

Opschudding op CS:GO: Valve stopt met rechtstreekse uitnodigingen voor Majors

Opschudding op CS:GO: Valve stopt met rechtstreekse uitnodigingen voor Majors

De uitgever van Counter Strike: Global Offensive zorgt voor consternatie. Terwijl heel wat competities overschakelen op een franchisesysteem om de economische ontwikkeling van de grote namen te bevorderen, lijkt Valve tegen de stroom in te willen gaan. De opvallende aankondiging kwam er dit weekend. De rechtstreekse uitnodigingen voor de Majors, gebaseerd op de laatste ranking, zullen worden vervangen door een gloednieuw rangschikkingsysteem. Deze zal gebaseerd zijn op de klassementen van de Major en van twee andere evenementen die tussen juli en september worden georganiseerd. Na deze drie toernooien krijgen de acht beste teams een uitnodiging als “Legend”. De volgende acht krijgen een “Challenger”-ticket. Er zullen dan nog acht plaatsen overblijven voor teams van kleine toernooien. Het nieuwe systeem wordt van kracht op de ESL One in Rio, die van 11 t.e.m. 24 mei 2020 plaatsvindt. De twee andere kwalificatietoernooien liggen nog niet vast en kunnen daarom nog niet worden geofficialiseerd. De ommezwaai van Valve is een grote gok die het economisch systeem zou kunnen verstoren. Professionele organisaties hadden een zekere financiële stabiliteit door een snellere kwalificatie voor de competities met grote geldprijzen. Nu wordt het risico op een misstap veel groter, met eventuele financiële problemen als gevolg. Laten we daarentegen hopen dat deze nieuwe aanpak de subtopteams in staat zal stellen hun mogelijkheden optimaal te benutten en de kleine kring van professionele teams te betreden. De verandering zou kunnen leiden tot een uitbreiding van de scene en een toename van spektakel door middel van een groter aantal toernooien met hoge inzet.

League of Legends Belgian League: preview

League of Legends Belgian League: preview

Eind vorig jaar maakten het Belgische bedrijf 4Entertainment en Riot Games een nieuwe League of Legends-competitie in België officieel!4Entertainment, opgericht in 2010 en gevestigd in Turnhout, heeft naam gemaakt in de esports-wereld binnen de BeNeLux dankzij de grote deskundigheid van zijn leden.Uitgever Riot Games, adviseur gedurende tal van voorbije en lopende projecten en evenementen zoals Proximus Esport, Victory Lan, GameForce, RIV4L Lan Tour en RSCA Esport, heeft vandaag de dag het volste vertrouwen in het Vlaamse bedrijf.In Nederland en België zullen daarom in 2020 twee nieuwe League of Legends-competities het licht zien. Ze zullen allebei een jaar duren en hebben elk een geldprijs van €25.000!Als kers op de taart krijgt het beste team van het seizoen een uitnodiging voor de European Masters.In ons land zal de competitie de naam “Belgian League” dragen en zes teams samenbrengen voor deze eerste editie. Afhankelijk van de aanvragen en het succes van het initiatief wordt voor volgend seizoen een overstap naar tien teams overwogen.Wat zeker is, is dat Riot ons land een kwaliteitsvolle competitie wil geven. Daarom heeft het bedrijf, via interne specialisten, de gelukkigen geselecteerd op basis van criteria die geheim zijn gebleven.Dit eerste seizoen van de Belgian League wordt in verschillende fases afgewerkt: twee splits en een nationale finale zullen een toch al aantrekkelijke groepsfase opfleuren. Merk op dat elke split zal worden voorzien van 7.500€ prijzengeld, waardoor er 10.000€ overblijft voor de grote finale.De twee organisatoren hebben ook rekening gehouden met de teams die niet geselecteerd zijn voor het kampioenschap. Er zal een reeks toernooien worden georganiseerd onder de naam “Open Tour” om potentiële toekomstige Belgian League-teams te ontdekken. Aangezien Riot zich focust op de stabiliteit en professionalisering van de aanwezige teams, is het logisch om te denken dat de uitgever zijn keuze niet alleen zal baseren op het spelniveau van de teams in de competitie, maar ook op hun imago, hun community en hun potentieel op lange termijn.Tot 4 december konden teams zich inschrijven voor de Belgian League. Sindsdien zijn de teams geanalyseerd door Riot Games-specialisten, die uiteindelijk de zes gekozen teams hebben aangekondigd. De deelnemende teams zijn RSC Anderlecht, KV Mechelen, Sector One, Brussels Guardians, Aethra Esports en TimeOut Esports. © Belgian League LoL Elk team zal dus elke maandag van 20 januari t.e.m. 16 maart strijden in de competitie, totdat de finalisten zijn bepaald.RSC AnderlechtRSCA is al enkele jaren actief op de esports-scene, met name dankzij de officiële vertegenwoordiger op FIFA, Zakaria Bentato. Anderlecht verraste nu met een intrede op League of Legends.Om kans te maken, rekent de club op de diensten van de vroegere “Zeeman”-line-up, tot nu toe zonder organisatie na hun vertrek uit Brussel Guardians.Zo komen we er bekende namen uit de Belgische esports-wereld tegen zoals Nicky “Taz” Riat (midlaner), Mathias “Saitam” Gassman (botlaner), Théo “Findus” Fouassier (jungler), Maximilien “Ioni” Lambert (support) en Alexandre “KeABambi” Vanseveren (toplaner).Onlangs bereikte het team de halve finales van het ESL Proximus Championship (zonder “Taz” die onze kleuren vertegenwoordigt op de Red Bull Player One in Brazilië). In die halve finales geraakte het team niet in zijn spel, de finale ging aan hun neus voorbij.Hun kapitein vertelde ons dat ze sinds hun vertrek uit de Brussels Guardians zonder echte competitieve bedoelingen spelen, maar dat het doel in 2020 is om alles te winnen.Dit zijn zeker de vijf met het meeste potentieel. Zij zullen meer dan waarschijnlijk aan de top van de tabel staan. © Belgian League LoL KV MechelenKV Mechelen heeft besloten om veel te investeren in esports. Zo werd er een volledig aan gewijde afdeling opgericht. De afdeling wordt bemand door FIFA-spelers en beheerd door Miran Salim, een bekende figuur uit de Belgische scene.Na zijn selectie voor de Belgian League moest de club op zoek naar een goede basisvijf. De transfermarkt is op dit moment in volle gang en Malinois richtte zijn aandacht op een kern van spelers die reeds samen hebben gespeeld.Vier voormalige Glorious Gaming BE-spelers zullen de club dit seizoen vertegenwoordigen. De Nederlander Rob “Robba” Zoon (toplaner) en de Belgen Joël “Mussiah” Gonzalez (jungler), Nino “Lifeless” Frans (botlaner) en Siemen “Flubbertje” Vanhove (support) worden vergezeld door Thomas “DreAmZyY” De Cock (midlaner). Samen vormen zij de line-up die zal deelnemen aan de Belgian League.Deze spelers kennen elkaar allemaal, omdat ze minstens één keer samen hebben gespeeld in een officiële competitie of in LAN. Hoewel hun staat van dienst nog niet erg indrukwekkend is, moet de coaching vanuit de club hen ongetwijfeld helpen om de ladder te beklimmen. Wie weet zorgen ze dit seizoen voor een paar verrassingen. In elk geval namen de ex-Glorious Gaming-spelers in de groepsfase van het ESL Proximus Championship Winter 2019 de scalp van de ex-Brussels Guardians.Gezien het aangekondigde niveau van de competitie zou een podiumplaats al een mooi resultaat zijn voor dit jonge team. © Belgian League LoL Sector OneNa een overtuigende kwalificatie voor het ESL Proximus Championship waar de “Foxes” op de tweede plaats eindigden achter het ongeslagen Aethra Esports, werd het potentieel van de vijf heren opgemerkt tijdens de grote finale in het Auditorium 2000.Na een gemakkelijke overwinning tegen TimeOut in de halve finale, kwam Sector One zijn grootste vijand Aethra Esports tegen in de finale.Helaas voor hen moesten Jeroen “Night” Segers en zijn teamgenoten er het hoofd buigen, maar nu hebben ze heel wat ervaring en vertrouwen voor het komende jaar.Intussen heeft de mercato voor heel wat veranderingen in de line-up gezorgd. Slechts één teamlid dat deelnam aan die finale behoort tot de ploeg voor de Belgian League. Een andere Belgische speler van het ESL Proximus Championship vervoegt het team: de MVP van de competitie, Maarten “Phoenix” van Dyck. De jonge toplaner is rechtstreeks overgekomen van Aethra Esports en moet de rest van zijn team vertrouwen geven.De rest van het team bestaat uit de Fin Janne “dibu” Heikkonen (jungler), de Duitser Ömer “Practice” Türgüt (botlaner) en de Rus Vladen “Saviour” Dvoretskiy (support).Night, dibu en Saviour speelden een groot deel van het jaar samen onder de vlag van Sector One. De laatste twee speelden de rol van luxejoker voor de organisatie. De vijf mannen hebben veel ervaring binnen de BeNeLux-scene.Sector One zal dus een outsider zijn in deze Belgian League en zal in de toekomst zeker in het oog gehouden moeten worden. © Belgian League LoL Brussels GuardiansDe organisatie leek dood sinds het vertrek van het team afgelopen zomer. Onder leiding van Julien “Kopitz” Dumoulin heeft Brussels Guardians toch kunnen terugvechten, want naast de komst van een gloednieuw roster is het team uitgenodigd voor de Belgian League.Een verrassende en ambitieuze keuze van Riot Games, die ervoor gekozen heeft om de voorkeur te geven aan een organisatie die resultaten nodig heeft en geen line-up heeft, in plaats van aan een organisatie die er al staat.In elk geval heeft Brussels Guardians voor vijf Franstalige spelers gekozen om de organisatie te vertegenwoordigen in deze Belgian League: Thomas “Aristochrate” Durdu (toplaner), Hadrien “Shamber” Robalo Marques (jungler), François-Xavier “NoXe” Thomas (midlaner), Frédéric “Kawamel” Denis (botlaner) en Nicolas “Mirai” Virino (support).We hebben te maken met een relatief onervaren groep, wat op beslissende momenten fataal kan blijken. Toch zal het team kunnen rekenen op de staff om hen te helpen vooruitgang te boeken. Het begin van het seizoen moet voor de spelers vooral dienen als een ontdekkingsreis om hun automatismen te vinden en zo als team te groeien. Alleen de tijd zal leren of de Guardians de maturiteit en het niveau hebben om de favorieten het vuur aan de schenen te leggen… © Belgian League LoL Aethra EsportsAethra was de aangename verrassing van de afgelopen ESL Proximus Championship-editie. Na een meesterlijke kwalificatieronde waarin het team zijn onoverwinnelijkheid wist te behouden, wonnen de mannen van Boy “Boykuh” Kemps de grote finale op briljante wijze!Maarten “Phoenix” van Dyck, toplaner van het team, werd uitgeroepen tot MVP van het toernooi!Helaas besliste de line-up na dat succes om de structuur te verlaten. Aethra moest daarom op zoek naar vervangers. Met een smaak van succes wendden de managers zich tot een kosmopolitische line-up: drie Nederlanders, een Roemeen en een Spanjaard.Jan-Willem “Tuomari” Van Wingerden (toplaner), Alex-Andrei “Kopendown” Cuvuliuc (jungler), Simon “Seem” Berkulo (midlaner), Ramazan “Lunar” Tokmak (botlaner) en Pablo “Gaax” Pérez (support) zullen voor glans moeten zorgen in deze Belgian League.Deze mannen zijn gewend om in dit soort nationale competities te spelen. Het is nog maar de vraag of de mayonaise op tijd pakt en of deze vijf spelers snel genoeg hun draai zullen vinden om dit seizoen al competitief te zijn. © Belgian League LoL TimeOut EsportsDe organisatie, die in de eindfase van het ESL Proximus Championship niettemin drie keer verloor van o.a. Sector One en Aethra Esports, trad op als een verrassende gast in het toernooi.Jammer genoeg hield een 0-2-nederlaag tegen Sector One hen uit de finale. Men zou kunnen denken dat deze eerste ervaring op het podium onder de vlag van TimeOut de vijf mannen van nut had kunnen zijn om verder te werken en om deze Belgian League op de best mogelijke manier te starten. Dit zal echter niet het geval zijn omdat het grootste deel van de line-up de organisatie na het toernooi heeft verlaten.Twee spelers die meespeelden in de finale zullen toch deelnemen aan de Belgian League: de Belgen Xavier “Valyrian” Hélin (jungler) en Alexandre “Drawleks” Samouri (support). Ze worden vergezeld door de Fransman Louis “Tobio Rapido” Spiser (toplaner) en de Nederlanders Peter “Dragflick” Dekker (midlaner) en Job “Slyv3r” Goossens (botlaner).Deze line-up ziet er geweldig uit en bestaat uit ervaren mannen. Als de verstandhouding goed zit en de spelers in elke match op hun niveau spelen, spreken we hier van een gevaarlijke underdog! © Belgian League LoL ConclusieHet algemene niveau van deze Belgian League ligt vrij hoog. Gezien het aantal wijzigingen in de ploegen is het moeilijk om een precies en onmiddellijk oordeel te vellen over de favorieten. In ieder geval heeft niemand zijn plaats in deze competitie gestolen en spektakel zal er zeker zijn.Afspraak elke maandag vanaf 20 januari om deze League of Legends Belgian League te volgen!© 4Entertainment/Riot Games

Doorverkoopgids FUT 20 (deel 2 – de verschillende technieken)

Doorverkoopgids FUT 20 (deel 2 – de verschillende technieken)

Na het leren van de basisprincipes van doorverkoop in deel 1 van onze doorverkoopgids zullen we nu de verschillende technieken bespreken waarmee je een maximaal aantal credits op FIFA Ultimate Team kunt verdienen.De verschillende doorverkooptechniekenEr bestaan heel wat doorverkooptechnieken, die we hier op budget zullen sorteren. Hoe meer credits je op voorraad hebt, hoe gemakkelijker het is om ze te verhogen. Het is net als in het echte leven! Om het je gemakkelijker te maken, zal er een budgetindicator aanwezig zijn om te weten welke techniek voor jou het meest optimaal is. Om het budget te bepalen baseer ik me op het vullen van een groot deel van de stapel: hoe meer kaarten je hebt, hoe meer je zal verkopen!Vooraleer we beginnen zijn hier drie tips om je verkoop te optimaliseren:Bied je spelers zo vaak mogelijk opnieuw aanKoop slim! Dat wil zeggen met een maximum aan contracten (minimaal 7), een maximum aan vorm (minimaal 90) en indien mogelijk met een stijl. Dit zal ze interessanter maken op de markt.Vul je stapel tot het uiterste en onthoud: hoe meer spelers je erin hebt, hoe meer je zal verkopen.De basistechniekenTech 59: ziehier de basis van de doorverkoop: het kopen van een speler op de 59ste seconde van de 59ste minuut, vandaar de naam tech 59! Deze techniek mikt op prijsfouten en daarom kan je het met elk budget uitvoeren. Een voorbeeld: je ziet dat een speler 20.000 credits kost, je besluit om onder deze prijs te spammen om de speler aan een goedkopere prijs te kopen, voor 18.000 credits bijvoorbeeld. Als je deze techniek nog nooit hebt toegepast, kun je op twee manieren te werk gaan. Ofwel door een prijs op te geven die lager is dan de markt, via de zoekcriteria en snel opzoekingswerk, ofwel door naar de laatste kaart van de speler te gaan, ofwel door te refreshen.De tech veilingen: een andere manier om te kopen: veilingen! Je vindt er je speler bijna systematisch goedkoper dan wanneer je hem onmiddellijk zou kopen. Je kunt geweldige deals sluiten als je de enige bent die op een speler biedt. Bieden doe je het best tijdens daluren, zoals ‘s nachts of ‘s morgens, maar ook op evenementen waar veel packs open zijn. Er zullen inderdaad veel packkaarten zijn en de meeste spelers zullen ze direct aanbieden zonder de moeite te doen om hun basisprijs te verhogen. Zo komen tientallen spelers een uur na het openen van de packs tegelijk op de veilingen terecht. Het is dus makkelijker om een speler goedkoop aan te trekken wanneer jij je als enige op die speler richt. Hier is bijvoorbeeld een Joao Felix die ik tijdens Black Friday voor 10.250 heb gekocht en doorverkocht voor 48.000, of 35.350 credits nettowinst in een paar seconden. De technieken onder 20.000 creditsDe tech noob: afhankelijk van de speler ook wel tech brons of tech zilver genoemd. De techniek bestaat uit het kopen van bronzen of zilveren spelers van de grote kampioenschappen en hen voor 200/250 credits meer aan te bieden. Deze kaarten verkopen beter als ze zeldzaam zijn. Je kunt soms voor heel positieve verrassingen komen te staan met kaarten die je voor 300 credits hebt gekocht en die in feite tien keer meer waard zijn als ze bijvoorbeeld in een SBC League gewild zijn.De tech pack bronze: zoals de naam al aangeeft, moet je alleen maar bronzen verpakkingen openen in de shop om de inhoud ervan te verkopen. Een bronzen pakje kost slechts 400 credits. Het is dus heel eenvoudig om dit rendabel te maken. Als je geluk hebt, kan je op bronzen kaarten vallen met een hoge waarde dankzij de SBC’s, of squad building-kaarten die voor meer dan 1.000 credits worden verkocht. De technieken tussen 20.000 en 150.000 creditsDe tech non rare gold: niets is eenvoudiger! Koop non rare gold-kaarten zo goedkoop mogelijk en bied ze aan voor 300/350 extra credits. Het is logisch dat grote kampioenschappen de voorkeur genieten, evenals bekende spelers.De tech rare gold: zelfde principe als voor de tech non rare gold, maar we verhogen het budget! Voor een kaart die tussen 650 en 800 credits werd gekocht, kan je afhankelijk van de kaart 400/450 credits extra vragen. Deze techniek werkt zeer goed in het geval dat de SBC zeldzame spelers nodig heeft. Al je kaarten zullen zonder probleem binnen het uur verkocht zijn!De technieken tussen 150.000 en 450.000 creditsDe tech fut millionnaire: met deze techniek moet je je stapel vullen met populaire spelers uit de FUT 20-gemeenschap tussen de 1.000 en 5.000 credits. Je kan simpelweg een lijst maken op FUTbin, of je kan er een krijgen van de doorverkoopspecialisten op de sociale media. Deze spelers moeten minimaal 10 contracten hebben, 90 qua vorm en een stijl. Wat betreft het opnieuw aanbieden van de spelers kan je tussen de 800 en 1.200 credits toevoegen, afhankelijk van de kaart (type stijl, aantal contracten, enz.).De tech position modifier: een speler met een gewijzigde positie is meer gegeerd op de markt. Deze techniek bestaat uit het kopen van spelers met een gewijzigde positie zoals een RW in RF, een CM in CAM of een CDM in CM. Zelfde principe als de tech fut millionnaire: kies voor spelers die aanbeden worden door de community en die een minimum van 10 contracten, een stijl en 90 vorm hebben. Je kunt ze 1.000 tot 1.400 extra credits toevertrouwen. Als het je lukt om een speler te vinden met een grote verandering van positie, bijvoorbeeld een ST naar CM (hiervoor zijn 3 kaarten nodig), kun je er nog extra credits voor vragen.De tech avion low cost: bestaat uit het verkopen van een speler met 99 contracten, 99 vorm en een stijl. Deze kaart wordt zeer interessant op de markt. Om dit te bereiken heb je de 50% contractbonus nodig, dankzij de trainers, om te kunnen besparen op verbruiksartikelen. Deze techniek moet worden toegepast op kaarten tussen 5.000 en 10.000 credits. Je kan ze opnieuw aanbieden voor 2.000 credits meer dan hun oorspronkelijke aankoopprijs, verbruiksgoederen meegerekend. Je hebt bijvoorbeeld 2 contracten en een stijl op je kaart toegepast. Als je zuinig bent, heb je 450 credits uitgegeven aan deze verbruiksgoederen en je biedt de kaart dus aan voor 2.500 extra credits. Als je een kaart hebt met een speler die van positie verandert, kan je de doorverkoopprijs ervan nog iets hoger leggen.Boven de 450.000 creditsDe tech avion: het is de meest gebruikte en meest winstgevende tech. Het principe komt overeen met de avion low cost, maar dan op kaarten van meer dan 10.000 credits. Afhankelijk van je budget kan je steeds duurdere kaarten kopen. Altijd met 99 contracten, 99 in vorm en een stijl, en je vindt de barema’s voor het opnieuw aanbieden van de spelers op sociale media. Je kan ook de prijs van je kaart vermenigvuldigen met 1,15 + de prijs van je verbruiksgoederen (10% winst, 5% EA-belasting en ongeveer 500 credits aan verbruiksgoederen). Deze techniek is ideaal om te gebruiken bij investeringen, maar brengt wel een risico met zich mee. Als je niet op het juiste moment of tegen de juiste prijs koopt, loop je het risico om credits te verliezen.De tech icon: de tech van de rijken! Het is ingewikkeld om iconen door te verkopen, want er zijn er maar weinig op de markt. Hun prijzen veranderen voortdurend, wat betekent dat je de prijs van elk icoon perfect moet kennen om een doorverkoop te kunnen verwezenlijken op deze kaarten. Over het algemeen doe je goede zaken op veilingen, hoewel het nog steeds riskant is als je de prijs van het icoon niet goed kent. Je kan gemakkelijk 50.000/100.000 credits verliezen in een paar uur. Als je er echter in slaagt om tegen de juiste prijs te kopen, kun je enorme winsten verwachten van enkele tienduizenden credits, of zelfs enkele honderdduizenden.De techniek zonder budgetMassa-investeringen: deze techniek is redelijk bijzonder en houdt in dat je anticipeert op de verschillende evenementen die op de FIFA kunnen plaatsvinden, met name de SBC’s (squad building challenges). Als je denkt dat er donderdag een SBC uitkomt waar bijvoorbeeld spelers van Tottenham voor nodig zijn, investeer er dan zoveel mogelijk in. Want als die SBC uitkomt, zal iedereen Tottenham-spelers moeten vinden. De vraag zal dus enorm stijgen, maar het aanbod zal gelijk blijven omdat er niet noodzakelijkerwijs open packs zullen zijn. Dit betekent dat de prijs zeer snel zal stijgen op de spelers waarin je geïnvesteerd hebt.Dit was het tweede deel van de doorverkoopgids. Door deel 1 en deel 2 van de gids te combineren, ben je nu klaar om je traders carrière op FIFA te beginnen. Veel geluk!

Voetbalclub RSC Anderlecht probeert ook League of Legends te veroveren

Voetbalclub RSC Anderlecht probeert ook League of Legends te veroveren

Een officiële bevestiging is er voorlopig nog niet, maar een groot geheim is de sensatie niet meer. Anderlecht heeft een ploeg samengesteld om zich toe te leggen op League of Legends.De aandachtige kijkers zullen het wel hebben opgemerkt, maar tijdens de voorstelling van de nieuwe Belgian League voor LoL kwam ook het logo van RSC Anderlecht tevoorschijn. De Brusselse club investeerde eerder ook al in een FIFA-ploeg en zet nu ook in op een team voor League of Legends.De Brusselaars vliegen er meteen in en nemen deel aan de eerste nationale competitie die door 4Entertainment and Riot Games wordt georganiseerd. Paars-wit is zich bewust van het potentieel van deze competitie en heeft het Zeeman-team aangeworven met Belgische spelers die een indrukwekkend palmares kunnen voorleggen. In het verleden wonnen ze verschillende competities zoals de LouvardGames, YesWeLan, de Frag’O’Matic Summer 2018 en wisten ze zich, naast hun derde plaats in de Benelux Premier League, ook te kwalificeren voor de laatste fase van de ESL Proximus League (2018 en 2019).Een kleine recap van de teamleden:Alexandre “KeABambi” VanseverenDe 24-jarige speler uit Perwez zal de toplane bezetten. Hij heeft het Challenger-niveau bereikt op de Europese server (EUW).Nicky “Taz” RiatZeker geen onbekende in België. Nicky liet zich vorig jaar opmerken met zijn kwalificatie voor de RedBull PlayerOne in Brazilië! In het negende seizoen werd de 24-jarige student gerangschikt als Grand Master (EUW). Hij wordt de kapitein van het team en mag de midlane gaan controleren.Mathias “Saitam” GassmannMet zijn teamgenoot Taz had Saitam de eer om deel te nemen aan de studentencompetitie van de eSports Master University. Ook hij behaalde de rang van Grand Master (EUW). De 23-jarige krijgt de positie van ADC.Maximilien “Ioni” LambertDe 24-jarige streamer, die ook de University eSports Master heeft behaald, bereikte al het Challenger-niveau (EUW). Hij neemt de steunpositie in.De rol van jongleur zou aanvankelijk worden ingevuld door Noaman “Taur” Bukhari. Maar volgens onze bronnen is de 22-jarige speler vervangen door Théo “Findus” Fouassier.“Kapitein zijn van het eerste LoL-team van RSCA? Een geweldig gevoel! Ik hoop dat e-sport blijft groeien en dat ik er later tegen mijn kinderen over kan opscheppen”, glimlacht Nicky, die barst van ambitie. “Ons doel is om het beste team van België te zijn.”Het mag duidelijk zijn dat het nieuwe team van paars-wit geen figurantenrol wil spelen. De tegenstand zal wel zwaar worden, want ze zullen het opnemen tegen de vier finalisten van de laatste Proximus League, tegen de Brussels Guardians en tegen KV Mechelen, die andere voetbalclub die zich toespitst op League of Legends.Credits foto: RSCA

Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

De pincode die je ingaf is niet correct. Probeer opnieuw.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?

Het kinderslot is uitgeschakeld gedurende 10 minuten.