Tops en flops van Week 13 in de NFL

Ryan Tannehill laat de Titans dromen van de play-offs, de Bills kunnen weer aanvallen, de Raiders zijn hun aanval kwijt en de Dolphins zorgen voor de actie van het jaar: hier zijn de tops en flops van Week 13 in de NFL.

Geniet nu één maand gratis van de tv-optie All Sports. Op het einde van de proefperiode wordt het abonnement betalend (€ 16,99/maand) of kan je de optie kosteloos opzeggen via de MyProximus app. Klik hier voor meer info.

De speler van de week – Ryan Tannehill (Tennessee Titans)

De zege van de Titans in Indianapolis brengt Tennessee volop in de race naar de play-offs en zelfs in de race naar de eindzege in de AFC South. Eén speler staat symbool voor de renaissance van deze ploeg: Ryan Tannehill (hier met de Dolphins). Sinds de voormalige quarterback van de Dolphins de aanval van de Titans leidt, speelt hij op een nooit eerder gezien niveau en rijgt zijn ploeg de zeges aan elkaar. Sinds het begin van zijn carrière zit hij aan een rating van 88,6: dit seizoen zit hij aan een gemiddelde van 113,9, met 12 geworpen touch-downs en 4 intercepties.

De ploeg van de week – Buffalo Bills

Sinds het begin van het seizoen kon Buffalo vooral winnen dankzij zijn verdediging. Voor de winst van vorige donderdag in Dallas konden de Bills rekenen op hun aanval. Josh Allen speelde heel precies met 79,2% gelukte passes. Receiver Cole Beasley deed zijn vroegere ploeg veel pijn met 110 received yards en 1 TD. Met een balans van 9-3 zijn de play-offs voor de Bills binnen handbereik.

De slechte leerling van de week – Nick Foles (Jacksonville Jaguars)

Nick Foles kwam als de messias aan bij Jacksonville, maar het draait helemaal anders uit. In de eerste wedstrijd van het seizoen brak hij zijn sleutelbeen en twee weken terug kwam de voormalige quarterback van de Eagles terug in actie. Maar na een slechte eerste helft tegen de Buccaneers werd Foles naar de bank verwezen. In zijn plaats kwam Gardner Minshew, de rookie die overtuigend speelde tijdens de herstelperiode van de vroegere MVP van de Super Bowl. Na slechts 3 gespeelde wedstrijden is het tijdperk-Foles misschien al voorbij in Florida. Met een contract van 88 miljoen dollar, waarvan 50 miljoen gegarandeerd, hebben de Jaguars zeker niet het koopje van de eeuw gesloten.

De flopploeg van de week – Oakland Raiders

Na de nederlaag vorige week tegen de Jets moesten de Raiders nu ook het onderspit delven in Kansas City in een wedstrijd die hen bij winst op gelijke hoogte had kunnen brengen van hun tegenstander in de AFC West. Spannend werd het nooit, want de Chiefs waren gewoon superieur. Vooral aanvallend is Oakland de voorbije weken heel wat minder. Met een balans van 6-6 is een wildcard wel nog altijd binnen handbereik.

De actie van de week – De touchdown na een fake FG van de Dolphins

Zoek niet langer naar de actie van dit seizoen, want dit is ze. De Dolphins bezorgden ons een extreem vindingrijke trick play bij de zege tegen de Eagles. Bij een fake field goal gooide de punter Matt Haack een pass die de kicker Jason Sanders (foto) ving voor een touchdown. Het is voor de eerste keer sinds 1977 dat een kicker een TD maakte. Dankzij de inventiviteit van coach Brian Flores.

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?