Dino Toppmöller is niet langer hoofdcoach van Excelsior Virton. De Duitser stapte maandagnamiddag op bij het nummer drie uit het algemene klassement.
Het vertrek van Toppmöller lijkt enigszins opmerkelijk aangezien hij de promovendus tot op de allerlaatste speeldag van de eerste periode deed dromen van een periodetitel, maar anderzijds waren er al wel langer oplopende spanningen met TD Alex Hayes. Die spanningen hebben nu tot een definitieve breuk geleid.

"Dino Toppmöller heeft beslist om zijn ontslag in te dienen en het bestuur heeft dat aanvaard", meldde Virton op de officiële website. "De club wil Topmöller bedanken voor zijn inzet van de voorbije maanden en wenst hem een mooie toekomst toe. Beide partijen zullen verder geen commentaar geven over het ontslag."

Vijf op acht

Virton is zo al de vijfde Proximus League-ploeg die nog voor de winterstop van trainer (moet) wisselen. Enkel OH Leuven, KVC Westerlo en Union Sint-Gillis hebben nog dezelfde coach waarmee ze aan het seizoen begonnen zijn. Toppmöller was nog maar sinds deze zomer hoofdcoach bij Virton nadat sterke man Flavio Becca overhevelde van de Luxemburgse zusterclub F91 Dudelange.