Kamp Waes: deze mannen en vrouwen gaan tot het uiterste bij de Special Forces

Vanaf zondag 8 december palmt Tom Waes de zondagavond in op Eén met een uniek project: Kamp Waes. Daarin volgt hij vijftien gewone burgers op het avontuur van hun leven. Wie van de geselecteerde mannen en vrouwen slaat zich door een loodzware week vol fysieke en mentale tests uit de opleiding van de Special Forces? Wie van hen overleeft Kamp Waes?
Kamp Waes: deze mannen en vrouwen gaan tot het uiterste bij de Special Forces © Eén

In Kamp Waes verlegt Tom Waes voor een keer niet zelf zijn grenzen, maar kijkt hij toe hoe anderen dat doen. Vijftien Vlamingen, door Tom geselecteerd, worden een week lang uitgedaagd door de Special Forces, een hypergetrainde eenheid binnen het Belgische leger. Tom volgt het hele avontuur vanop de eerste rij.

Tom Waes: "Kamp Waes is een unieke samenwerking met de Belgische Special Forces, en een televisieprogramma zoals ik er nog nooit een heb gemaakt. We hebben zo goed mogelijk geprobeerd om 15 interessante kandidaten te selecteren voor Kamp Waes. Vanaf dan was het aan de Special Forces en mocht ik het hele project 24 op 24 uur volgen met onze camera’s. Het is op vele vlakken een bijzondere ervaring geworden. Kamp Waes is geen televisiespel of zo. Het is een echte test waarin de Belgische Special Forces 15 mannen en vrouwen tot het uiterste drijven."

Bekijk Kamp Waes vanaf zondag 8 december om 20 uur op Eén of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Special Forces: geheime elite-eenheid van het Belgische leger

Special Forces: geheime elite-eenheid van het Belgische leger © Eén

In Kamp Waes is Tom niet alleen een steun en toeverlaat voor 'zijn' kandidaten, maar hij grijpt tegelijkertijd ook de kans om de Belgische Special Forces zo goed mogelijk te leren kennen. De Special Forces vormen een discrete eenheid die in alle soorten militaire operaties ingezet kunnen worden. Hun opleiding staat bekend als een van de zwaarste beproevingen die er bestaan. Normaal gezien kunnen enkel militairen zich kandidaat stellen om aan de opleiding tot SF-operator te beginnen. Maar dankzij Kamp Waes krijgen gewone burgers nu voor één keer de kans om te proeven van de leefwereld van de Special Forces.

Special Forces Group: "We vonden de tijd rijp om gewone burgers en bij uitbreiding heel Vlaanderen een inkijk te geven in onze manier van werken en selecteren. Ook voor ons was dit daarom een spannend project. Want niemand van ons kon op voorhand inschatten hoe gewone Vlamingen, zonder militaire ervaring, zouden reageren op enkele van onze testen en selectieprocedures."

Karakter, discipline en doorzettingsvermogen

Karakter, discipline en doorzettingsvermogen © Eén

De identiteit van de leden van de Special Forces is geheim. Toch mochten twee Special forces-operatoren herkenbaar meewerken aan Kamp Waes. De 51-jarige Fly is een van de meest ervaren leden van de Belgische Special Forces eenheid. Zijn 20 jaar jongere collega Stijn is bijna 9 jaar actief als operator en stopt dit najaar als lid van de Special Forces. Samen begeleiden Fly en Stijn de kandidaten tijdens Kamp Waes zo goed mogelijk.

Fly: "Het is uiterst moeilijk om vandaag nog gemotiveerde jongeren te vinden die de uitdaging willen aangaan om SF-operator te worden. Wij wilden weten of er nog jonge mensen te vinden waren met die intrinsieke motivatie, bereid om zich belangeloos in te spannen en op te offeren. Mannen en vrouwen die het karakter, discipline en doorzettingsvermogen hebben om zichzelf te overtreffen. Kamp Waes is een experiment van de Special Forces Group om op zoek te gaan naar de Special Forces mindset bij gewone burgers. Deze SF mindset is de ingesteldheid die er voor zorgt dat iemand, los van talenten, kennis en conditie, iedere uitdaging tegemoet stapt, met de onbreekbare wil om te slagen."

Vijftien straffe kandidaten

Vijftien straffe kandidaten © Eén

In de eerste aflevering stelt Tom zijn vijftien geselecteerde kandidaten voor aan de Belgische Special Forces. De Special Forces willen op deze eerste dag vooral uitzoeken wat voor vlees ze in de kuip hebben. Hoe zullen de kandidaten omgaan met de eerste tests van de Special Forces? En hoeveel van de startende kandidaten blijven er na vandaag nog over?

Benieuwd welke vijftien mannen en vrouwen de uitdaging van Kamp Waes aangaan? De geselecteerde elf mannen en vier vrouwen zijn een mix van leeftijden, achtergronden en woonplaatsen. We stellen ze hier al even voor.

Aaron (30, Kortrijk, ondernemer & uitbater avonturenpark)

Aaron (30, Kortrijk, ondernemer & uitbater avonturenpark) © Eén

Aaron is een succesvolle ondernemer die van vele markten thuis is. Deze vlotte West-Vlaming runt niet alleen een drukbezocht avonturencentrum, maar is ook stuntman, circusartiest, people’s manager en avonturier. Noem iets en Aaron heeft het al met succes gedaan. Komt Aaron voor het eerst in zijn leven zichzelf tegen in Kamp Waes?

Sport: krachttraining, avontuurlijke sporten
Hobby: circus, stuntman
Extra: avonturier

Bruce (19, Zwalm, student ingenieurswetenschappen)

Bruce (19, Zwalm, student ingenieurswetenschappen) © Eén

Met amper 19 jaar is Bruce de gedoodverfde underdog in Kamp Waes. Bruce is zijn hele leven al gepassioneerd door scouts en alles wat daarbij komt kijken. Survival, droppings, avontuurlijke tochten, … Bruce doet niets liever. Heeft de jongste kandidaat van Kamp Waes aan zijn scoutservaring genoeg om te bewijzen dat hij meer is dan de benjamin van de groep?

Sport: hardlopen, fitness
Hobby: scouts, piano
Extra: totem: toegewijde snoek

David (44, Melle, sales manager)

David (44, Melle, sales manager) © Eén

David is met zijn 44 lentes de oudste van alle vijftien kandidaten, maar dat ziet hij zelf vooral als een voordeel. David houdt graag de controle en heeft ondertussen al vele watertjes doorzwommen. Bovendien weet hij door zijn werk als manager bij SD Worx ook goed hoe je een team moet leiden. David ziet zichzelf als de natuurlijke groepsleider van Kamp Waes. Hoe ver brengt dat leiderschap hem in Kamp Waes?

Sport: lopen, tennis
Hobby: trompet, hikes in de bergen
Extra: Ironman deelnemer, twee kinderen

Davide (33, Genk, bootcamp coach & sales manager)

Davide (33, Genk, bootcamp coach & sales manager) © Eén

"Als je iets wil bereiken, dan moet je er voor vechten." Die boodschap wil de Genkse Italiaan Davide aan zo veel mogelijk mensen overbrengen. Onder de naam ‘Mr. Pain’ organiseert Davide professionele bootcamps om mensen fit en gezond te krijgen. En ook in Kamp Waes wil deze vurige Italiaan tonen waar een mens allemaal toe in staat is.

Sport: crossfit, bootcamp
Hobby: Playstation spelen
Extra: Italiaanse roots

Debbie (36, Vosselaar, uitbaatster crossfit)

Debbie (36, Vosselaar, uitbaatster crossfit) © Eén

Haar hele leven lang al is Debbie een buitenbeentje. Ze speelde ooit in een metalband, deed mee aan bodybuildingwedstrijden en houdt van extravagante kapsels. Debbie is elke dag intensief met haar lichaam bezig en weet erg goed van zichzelf wat ze kan en niet kan. Ze kijkt enkel naar zichzelf en laat zich niet afleiden door de concurrentie. Slaat Debbie zich zo door Kamp Waes? Of slaat op een bepaald moment de twijfel toch toe?

Sport: crossfit, triatlon
Hobby: bodybuilding, metal
Extra: Ex-Belgisch kampioene duatlon

Feike (27, Zonhoven, sportkinesiste & crossfit coach)

Feike (27, Zonhoven, sportkinesiste & crossfit coach) © Eén

Sinds de 27-jarige kinesiste Feike zich een paar jaar geleden op crossfit toelegde, straalt haar imposante lichaam kracht en energie uit. Ze pronkt er ook graag mee op haar Instagramaccount. Maar in haar binnenste is de sterke Feike vaak een onzekere twijfelaar. Zal die onzekerheid haar parten spelen of slaagt ze erin om in zichzelf te blijven geloven?

Sport: crossfit, hiken
Hobby: zang, gitaar
Extra: ex-balletdanseres

Joni (22, Tielt-Winge, student industrieel ingenieur)

Joni (22, Tielt-Winge, student industrieel ingenieur) © Eén

De 22-jarige Joni combineert zijn studies Industrieel Ingenieur met een topsportstatuut 'zwemmen'. Joni reisde als lid van het nationale 'lifesaving team' al de hele wereld rond. In de categorie 'reddend zwemmen' nam hij al deel aan 4 WK’s en 3 EK’s. "Als zwemmer heb je enorm veel discipline nodig, opgeven ken ik eigenlijk niet." Dat lijkt alvast het juiste motto om te scoren bij de Special Forces…

Sport: zwemmen, lopen
Hobby: survival, duiken
Extra: topatleet reddend zwemmen

Lotte (26, Sint-Niklaas, verpleegster spoedgevallendienst)

Lotte (26, Sint-Niklaas, verpleegster spoedgevallendienst) © Eén

Lotte is met voorsprong de grootste optimist van alle Kamp Waes kandidaten. Op papier is ze licht en frêle, maar als duatlete heeft ze al bewezen dat ze erg weerbaar is. Bovendien blijft Lotte altijd positief, zelfs in de moeilijkste omstandigheden. Met die ingesteldheid kan je het wel eens ver schoppen in Kamp Waes.

Sport: duatlon, lopen
Extra: eeuwige optimist, Belgisch kampioene duatlon

Maarten (39, Wuustwezel, brandweerman - duiker)

Maarten (39, Wuustwezel, brandweerman - duiker) © Eén

Maarten werkte jarenlang als opvoeder maar is sinds drie jaar professioneel brandweerman. Deze Kempische vader van twee doet niets liever dan in groep samenwerken. Alleen daarom al is Maarten erg gemotiveerd om zich in het Kamp Waes avontuur te storten. Maar Maarten heeft ook 'een kort lontje' dat hem wel eens parten zou kunnen spelen.

Sport: triatlon, fitness
Hobby: imker, vissen
Extra: getrouwd, twee kinderen

Mathieu (25, Bredene, zwembadredder)

Mathieu (25, Bredene, zwembadredder) © Eén

Waarom zou Mathieu Kamp Waes niét tot een goed einde brengen? De Marathon des Sables, een Iron Man, een beklimming van de Matterhorn, … Mathieu deed het al allemaal. Na de opnames van Kamp Waes wil hij ook het Kanaal over zwemmen. Een avontuur als Kamp Waes lijkt Mathieu dan ook op het lijf geschreven. Of is deze uitdaging toch nog van een andere orde?

Sport: zwemmen, lopen
Hobby: bergbeklimmen
Extra: Kanaalzwemmer

Ousmane (38, Assenede, medewerker elektriciteitscentrale & brandweerman)

Ousmane (38, Assenede, medewerker elektriciteitscentrale & brandweerman) © Eén

Ousmane, 'Ouzy' voor de vrienden, is de kalmte zelve. Een man die conflicten zoveel mogelijk probeert te vermijden en amper op te jagen lijkt. Zijn gezin komt bij Ouzy altijd op de eerste plaats. Ouzy is niet de man van de grote emoties, maar is het als vrijwillig ambulancier bij de brandweer wel gewoon om onder druk te presteren. Hoe ver brengt zijn 'cool' hem in Kamp Waes?

Sport: fitness, boksen
Hobby: obstacle runs
Extra: bijnaam 'Ouzy', drie kinderen

Riet (28, Leuven, kinesiste & universitair assistente)

Riet (28, Leuven, kinesiste & universitair assistente) © Eén

De 28-jarige Riet is een ex-topatlete die twee jaar geleden nog Belgisch kampioene werd op de 800 meter sprint. Nu wil Riet haar grenzen op een totaal andere manier verleggen. Hoe zal Riet omgaan met de keiharde wereld van de Special Forces? Een wereld zonder controle, amper slaap of eten en geen medailles of supporters langs de zijlijn.

Sport: atletiek
Hobby: lief & vrienden
Extra: ex-Belgisch kampioene 800 m

Thomas (29, Pittem, havenmedewerker)

Thomas (29, Pittem, havenmedewerker) © Eén

Je hebt controlefreaks en dan heb je Thomas. Thomas is een rasechte avonturier. Hij leeft van dag tot dag en wil zo veel mogelijk unieke avonturen beleven. Dat bracht hem ondermeer al naar de outback in Australië waar hij als cowboy op een ranch werkte. Thomas past zich heel gemakkelijk aan aan uitdagende situaties. Als hij dat kan volhouden, kan deze jonge West-Vlaming het wel eens ver schoppen in Kamp Waes.

Sport: rugby, zwemmen
Hobby: reizen, duiken
Extra: werkte op een ranch in Australië

Xander (28, Antwerpen, projectleider in textielbedrijf)

Xander (28, Antwerpen, projectleider in textielbedrijf) © Eén

Niemand gelooft zo sterk in mentale kracht als de 28-jarige Xander. Naast zijn job als projectleider in een textielbedrijf, zoekt Xander de ene na de andere sportieve uitdaging op. Zijn strafste prestatie tot nu toe: een 47e plaats in de Marathon des Sables. "Mentaal sta ik supersterk." Benieuwd hoe ver Xander het met zijn sterke geest zal brengen in zijn volgende avontuur…

Sport: MMA, lopen
Hobby: mindfulness, yoga
Extra: 47ste (van 1000) in de Marathon des Sables 2013

Zeger (23, Deurne, student marketing)

Zeger (23, Deurne, student marketing) © Eén

De 23-jarige Zeger heeft van z’n grootste zwakte, een spraakgebrek, sinds een paar jaar zijn sterkte gemaakt. Door zich te verzoenen met zijn gestotter heeft Zegers zelfvertrouwen, na een aantal moeilijke jaren, een enorme boost gekregen. Met zijn verhaal wil Zeger nu ook een voorbeeld zijn voor anderen. Kamp Waes moet de volgende kaap worden die hij in zijn jonge leven overwint.

Sport: kickboks, lopen
Hobby: oorlogsfilms
Extra: voetbalde ooit bij R Antwerp FC

Bekijk Kamp Waes vanaf zondag 8 december om 20 uur op Eén of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Music Maestro

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand

Er gaat geen maand voorbij zonder afscheid te moeten nemen van enkele muzikale grootheden. Een in memoriam.

AB Canape: New Wave rock van The Cure

Het openbare leven komt stelselmatig weer op gang. De lockdownmaatregelen worden beetje per beetje versoepeld. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepikk

AB Canape: sfeervolle genremix van The Cat Empire

Het openbare leven komt stelselmatig weer op gang. De lockdownmaatregelen worden beetje per beetje versoepeld. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepikk

Canvas selecteert: een bloemlezing van de Koningin Elisabethwedstrijd

Nu de prestigieuze Koningin Elsabethwedstrijd deze jaargang uitgesteld is, komt Canvas met een alternatief op de proppen. De cultuurzender grasduinde in de geschiedenis van het concours en zendt het k

AB Canapé: de oorstrelende indietronica van gouden trio Alt-J

Het openbare leven komt stelselmatig weer op gang. De lockdownmaatregelen worden beetje per beetje versoepeld. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepikk

Aflevering 3: Dena's Iraanse roots

In de derde aflevering van 'Topickx of the week' dompelt comédienne Dena Vahdani ons onder in haar Iraanse roots. Veel mensen kennen Iran voornamelijk als aartsvijand van de VS, maar de Brusselse toon

Mel B, van Spice Girl tot X Factor

Mel B doet bij iedereen een belletje rinkelen als voormalig lid van de Spice Girls. Toch houdt ze zich tot op de dag van vandaag op in de muziekwereld, zij het voornamelijk als jurylid bij talentensho

AB Canapé: classic rock uit het kraaiennest van The Black Crowes

Het openbare leven komt stelselmatig weer op gang. De lockdownmaatregelen worden beetje per beetje versoepeld. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepikk

Clip van de week: I Wanna Go Outside

'We live in strange times', zoals de Engelse schrijver Douglas Adams placht te zeggen. In heel wat landen ligt het sociale leven nog steeds grotendeels plat. Ook wij Belgen moeten nog zoveel mogelijk

AB Canapé: de zoetgevooisde stem van singer-songwriter Suzanne Vega

Het openbare leven komt stelselmatig weer op gang. De lockdownmaatregelen worden beetje bij beetje versoepeld. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepikk

AB Canapé: de experimentele postrock van Son Lux

Het openbare leven komt stelselmatig weer op gang. De lockdownmaatregelen worden beetje per beetje versoepeld. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepikk

Willy geeft Belgische artiesten duwtje in de rug

Het zijn geen fijne tijden voor artiesten, zeker niet nu alle massa-evenementen gedurende deze zomer zijn afgezegd. Radiozender Willy steunt artiesten al vanaf het begin van de coronacrisis en lanceer

Sport in de kijker

Deze iconische sportgebaren ondersteunen de strijd tegen discriminatie

Na de dood van de Afro-Amerikaan George Floyd, die geweldadig om het leven werd gebracht door een blanke politieagent in Minneapolis, staan de Verenigde Staten in rep en roer. Het lokte afgelopen week

One day, one goal: de raket van Benjamin Pavard bevrijdt Frankrijk

Net geen twee jaar geleden vestigde Benjamin Pavard definitief zijn naam door een magistraal doelpunt te scoren in de achtste finales van het WK in Rusland. Een keerpunt in het toernooi voor de Franse

Mythische Kop verschaft Anfield aura van onoverwinnelijkheid

De mythische voetbaltempel Anfield ademt voetbal. Onder impuls van de steeds passionele en rumoerige Kop worden de bezoekers van meet af aan bij de keel gegrepen. Maar The Reds zijn niet altijd de vas

De ultieme elf van de Rode Duivels: de centrale middenvelder (1/2)

We zijn intussen toe aan de achtste aflevering in onze zoektocht naar het ultieme elftal van de Rode Duivels. Ook vandaag laten we jullie kiezen uit vier voormalige en huidige internationals. Nu is he

Lance Armstrong: "Het kon erger. Ik kon Floyd Landis zijn en elke dag ontwaken als een stuk stront"

Na het eerste deel vorige week legt deel 2 van de documentaire "Lance" de glorieperiode en de graduele ondergang van Lance Armstrong bloot. Ook al lijkt The Boss bij momenten gelouterd te zijn, toch s

"Waarom altijd ik?" Bad boy Balotelli gooit steevast eigen ruiten in

In de zevende aflevering in onze rubriek 'Enfants terribles' is het opnieuw tijd voor een opvallende verschijning in de voetbalwereld. Met Mario Balotelli lichten we er misschien wel een van de meest

On this day: Spanje rouwt om overleden voetballer José Antonio Reyes

Er zijn van die dagen waarvan je hoopt dat ze zo snel mogelijk passeren. 1 juni zal voor altijd zo’n dag blijven voor de familie van José Antonio Reyes. Het is namelijk dag op dag een jaar geleden dat

One day, one goal: Sony Anderson rondt collectief meesterwerk van Lyon af tegen Inter

We moeten al terug naar de vroege jaren 2000 om de hoogdagen van Lyon te herbeleven. De club werd in die periode zeven keer na elkaar kampioen in Frankrijk. Les Gones schitterden daarnaast ook op het

Gent snoept rivaal Club Brugge op nippertje tweede plaats af in eerste play-offjaar

2010 zal voor altijd de geschiedenis ingaan als het jaar waarin de play-offs hun intrede deden in het Belgische voetbal. Anderlecht zou met enig gemak kampioen worden, maar de strijd om de tweede plaa

One day, one goal: het geniale puntertje van Ronaldinho

De legende van Ronaldo de Assis Moreira, aka Ronaldinho, staat in de annalen van de voetbalgeschiedenis gebeiteld. Op 8 maart 2005 toonde de Braziliaanse baltechnicus een glimp van zijn klasse, ditmaa

De ultieme elf van de Rode Duivels: de rechtermiddenvelder

In de zevende aflevering in onze zoektocht naar het ultieme elftal van de Rode Duivels laten we je opnieuw kiezen uit een viertal voormalige en huidige Rode Duivels die naam en faam maakten op de posi

Ons wielerjargon: de bezemwagen, de schrik van elke sprinter

De coronacrisis bezorgde dit voorjaar menig wielerliefhebber een aantal teleurstellende maanden. Om het lange wachten toch enigszins te verzachten, laten we bij Proximus Picxk elke week ons licht schi

Focus op films, series & tv

Anekdotes vanop de filmset: de improvisatie van Louis de Funès in "La Grande Vadrouille"

"La Grande Vadrouille", ondertussen meer dan 50 jaar oud, blijft tot op de dag van vandaag een van de grootste kaskrakers in de geschiedenis van de Franse film. Hij prijkt nog steeds in de top 5 van d

Deze biopics brengen hulde aan historische figuren uit de wereldgeschiedenis

Vanavond is op CAZ de grandioze biopic 'Darkest Hour' te zien, met Gary Oldman in de hoofdrol van de weerbarstige staatsman Winston Churchill. Biopics bestaan in alle soorten, maten en gewichten, maar

The Muscles from Brussels verovert Hollywood in de jaren 90

Als je een Amerikaan vraagt wat ze over België weten, komt Jean-Claude Van Damme gegarandeerd als een van de eerste zaken ter sprake. De filmster met roots in Brussel schopte het eind de jaren 90 tot

Nieuw op Netflix deze week

Heb je je favoriete serie in één ruk uitgekeken? Niet getreurd, want Netflix verrijkt elke week haar platform met nieuwe releases. Een greep uit het aanbod voor deze week.

'The Batman' en de 'Batmobiel': een evolutie van ruim 80 jaar

Na de 'Batman'-trilogie met Christian Bale als hoofdrolspeler ligt de lat zeer hoog voor zijn opvolgers, vraag dat maar aan Ben Affleck… Robert Pattinson waagt er zich alvast aan en de 'Batman'-fans k

Het avontuur lonkt met deze films!

De kans lijkt klein dat we deze zomer verre reizen zullen kunnen maken, maar proeven van het avontuur kan gelukkig wel bij Proximus Pickx. In onze op aanvraag-catalogus groepeerden we enkele films die

Dit zijn de 10 meest bekeken series op Netflix in de maand mei

Netflix behoort tot de grote winnaars van de lockdown. Het platform was voor vele gebruikers het middel bij uitstek om de verveling tegen te gaan. Hieronder een overzicht van de 10 series die de Belge

Reizen Waes: de donkere en speelse kant van Japan

Tom Waes trok in februari voor Reizen Waes naar Japan en door de uitbraak van het coronavirus bleef het bij die ene buitenlandse reis. Vorige week kon je deel één bekijken, deze keer was het tijd voor

Deze kindsterren vochten voor hun rechten

Vandaag vieren we de Internationale Dag van het Kind, een feestdag waarop we de rechten van het kind extra in de kijker zetten. Voor deze gelegenheid belichten we de prille carrières van enkele kindst

The Thin Red Line: Dit zijn de beste 5 oorlogsklassiekers

Vanavond zendt CAZ om 20.40 uur de oorlogsfilm ‘The Thin Red Line’ uit. Deze film met Sean Penn, Jim Caviezel, Nick Nolte, Elias Koteas en Ben Chaplin won een Gouden Beer en wordt door regisseur Marti

Niet te missen op tv (1 juni - 7 juni): 4 x het leven zoals het is

De realiteit overtreft de fictie

Cinemajargon: director’s cut

Flashback, sequel, cliffhanger… Nadat we deze begrippen voor je ontleedden, legt Proximus Pickx deze week uit wat ‘The Director’s cut’ betekent. Een speciaal recht dat in de cinemawereld enkel aan reg

Nieuws van het esports-front

Esportskalender: juni

Elke maand vindt u dankzij Proximus Pickx de kalender met Belgische en internationale esportsevenementen die u niet mag missen! De maand juni wordt gekenmerkt door continuïteit en play-offs. Voor de

Proximus ePro League Play-offs: speeldag 2

De tweede van drie speeldagen staat voor de deur en sommige spelers kunnen zich al geen nederlaag meer veroorloven. Andere spelers kunnen zich dan weer nu al plaatsen voor de volgende ronde.Abdullah W

Proximus ePro League Play-offs: speeldag 1

De zes amateurspelers zijn bekend, de 10 profspelers zijn er klaar voor; de eindfase van de competitie kan eindelijk beginnen. Ook de poules zijn verdeeld en die beloven erg spannend te worden.In poul

G2 Esports European Brawl II: de Belgen blijven verbazen op Valorant

Sinds de komst van de game Valorant blijven verschillende Belgen zich onderscheiden op het internationale toneel. Dit was opnieuw het geval tijdens de European Brawl II, georganiseerd door de organisa

Belg Nivera is Frans kampioen op CSGO

Nivera, de jonge Belgische profspeler is met Team Heretics Frans kampioen geworden op Counter-Strike tijdens het ECN. Na een quasi perfect seizoen (13 overwinningen tegenover één nederlaag in dit seiz

Rainbow 6 Benelux League: mCon en uX gaming strijden om het laatste kwalificatieticket

Naarmate het einde van de groepsfase nadert, kennen meer en meer ploegen hun verdict. Terwijl drie teams nu al zeker zijn van de play-offs, zijn drie andere reeds uitgeschakeld. Een van de kleine nieu

NumberOne CSGO: Lamif en TheDice blijven aan de leiding, Clear veegt de nul weg

Terwijl Lamif en TheDice ongeslagen aan de top van het Legend Stage-klassement blijven, heeft Clear zijn eerste puntje beet in deze competitie op Counter Strike: Global Offensive. Naarmate de weken vo

Top 5 wedstrijden Regular Season van de Proximus ePro league

Het reguliere seizoen zit erop en we bleven zeker niet op onze honger zitten. In totaal hebben we 120 wedstrijden gezien. Wedstrijden die spannend waren, leuk om volgen en waarin vaak ook mooie doelpu

De Belgian League is terug! Wie onttroont Sector One?

Zoals beloofd maakt de Belgische competitie op League of Legends zijn comeback voor de zomereditie. Vijf teams hebben hard gewerkt en zich voorbereid op één enkel doel: de reus Sector One onttronen. N

Kortrijk-speler Manse: “Mijn profiel paste heel goed bij de club”

Na de ontmoeting met REGO en Nycom hebben we een afspraak met Manse “Manse01” Bogaerts, de speler die al twee seizoenen lang de kleuren van KV Kortrijk vertegenwoordigt. Zonder echt te hebben gedroomd

NumberOne: Lamif springt naar de eerste plaats, ook TheDice blijft ongeslagen

Speeldag drie van het NumberOne-circuit op Counter Strike: Global Offensive is afgewerkt. Twee teams blijven ongeslagen, drie andere teams moeten hun eerste overwinning nog boeken. De avond begon opni

Italië wint eEuro 2020 op Pro Evolution Soccer

Italië is reeds een grote natie in het traditionele voetbal en is nu ook de Europese kampioen van de virtuele velden. De Squadra Azzura won het eEuro 2020-evenement dat werd georganiseerd op Pro Evolu

Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

De pincode die je ingaf is niet correct. Probeer opnieuw.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?

Het kinderslot is uitgeschakeld gedurende 10 minuten.