Reacties na Union - Beerschot: "Leek wel of wij met een speler meer op het veld stonden"

Sport | Beerschot heeft zondag de drie punten meegekaapt bij Union Sint-Gillis. De Mannekes speelden bijna een hele wedstrijd tegen tien Brusselaars, maar hadden toch moeite om de overwinning binnen te rijven. Dat zagen ook Thomas Christiansen en Hernan Losada.

Door Pickx

Deel dit nieuws

"Ik ben enorm trots op de groep", vertelde Christiansen na de match. "Als er een team was dat wilde winnen, dan waren wij het wel. En ondanks het feit dat we te lang met tien spelers moesten spelen, kregen we toch ook enkele goede kansen bijeen gevoetbald. De kansen die we weg gaven waren daarentegen wel allemaal individuele fouten. Tegen een team als Beerschot is dat natuurlijk dodelijk. Uiteindelijk kregen we minder dan we verdienden. Het leek wel of wij met een speler meer op het veld stonden."

Zo ver wilde Beerschotcoach Hernan Losada niet gaan, al besefte hij ook wel dat zijn team misschien meer had gekregen dan het verdiende. "We hebben geluk gehad. Onze eerste helft was goed, maar in de tweede helft speelde Union heel sterk. Ze verdienden misschien wel een punt. Maar zo gaat het in het voetbal. Vorige week verloren we twee punten in het slot en nu winnen we niet geheel verdiend. Alles is dus terug in balans."

Mentaliteit

Naar redenen voor de moeizame overwinning tegen tien Brusselaars moest Losada niet te lang zoeken. "We waren te onrustig aan de bal. Bovendien hadden we vooraan geen mensen die de bal in de ploeg konden houden. De ballen kwamen te snel terug. Desalniettemin hebben we ons wel weer op karakter doorgezet. De mentaliteit sinds het begin van de tweede periode is fantastisch. Elke speler wil er voor vechten en dat is belangrijk."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top