Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (28 november)

Films | Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een flinke portie drama, actie, avontuur, horror, suspense, romantiek, humor en voor de liefhebbers al een feelgood kerstfilm in aanloop naar de eindejaarsdagen. Voor elk wat wils dus weer deze week in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx. De winter is nu echt in 't land, dus installeer je onder een knus dekentje voor je tv en geniet van de film.

Naar de Op aanvraag catalogus van Proximus Pickx? Druk op het 'On Demand'-knop van je afstandsbediening en hop... instant keuze uit een brede catalogus van films, programma's en concerten.

Crawl

Als een enorme orkaan door Florida raast, negeert Haley de evacuatie-orders en gaat ze haar vermiste vader zoeken. Ze treft hem zwaargewond aan in de kruipruimte van haar ouderlijk huis. Door het snel stijgende overstromingswater komen ze vast te zitten, terwijl de tijd dringt om aan deze alsmaar heviger wordende storm te ontsnappen. Dan komen ze erachter dat dat niet de grootste bedreiging is waar ze mee te maken hebben wanneer ze ontdekken dat levensgevaarlijke alligators hun overgestroomde kelder zijn binnengedrongen.

Horrorthriller van Alexandre Aja, met Kaya Scodelario, Barry Pepper en Ross Anderson

Crawl
is vanaf 27 november beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx. Deze film kan je huren voor 3.99 euro.

Lees ook:
Een vleugje horror om je zomer mee op te leuken? Deze films mag je niet missen

Wild Rose

Rose-Lynn is een onverbeterlijk drieste delinquente uit Glasgow. Het is haar droom om naar Nashville te verhuizen om een countryzangeres te worden. Voorlopig moet ze het stellen met de lokale pub, maar toch bulkt ze van het talent. Het is dan ook een jammerlijke zaak dat ze letterlijk alles verprutst in haar leven. Voor drugsfeiten moet ze het cachot in. Nauwelijks op vrije voeten (mits enkelband) en ze is al op vrijersvoeten. Wanneer ze uiteindelijk bij haar moeder aanklopt, blijkt dat die het voorbije jaar op haar twee jonge kinderen heeft gelet. De gebrekkige band tussen moeder en kinderen is schrijnend. Rose-Lynn is veel te egoïstisch en kinderachtig om voor iets of iemand verantwoordelijkheid op te nemen. En toch kan je je niet van de indruk ontdoen dat er meer potentieel schuilt achter haar irritante gedrag. Omwille van haar avondklok kan ze haar gewoonlijke zangklusjes niet doen. Ze neemt een kuisbaan aan bij een rijke dame, die haar zangtalent erkent en als een soort van mecenas ex- machina haar dromen wil waarmaken.

Dramatische komedie van Tom Harper, met Jessie Buckley, Julie Walters, Matt Costello, Jane Patterson en Sophie Okonedo

Wild Rose
is vanaf 27 november beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx. Deze film kan je huren voor 3.99 euro.

The Dead Don't Die

In 'The Dead Don't Die' steekt een zombieplaag op, nadat gasboringen bij de pool de rotatie van de aarde hebben veranderd. Terwijl de Amerikaanse autoriteiten de ecologische rampspoed ontkennen, wordt een klein plaatsje geteisterd door de vraatzuchtige menseneters. De zombies lijken gevoed te worden door wat ze deden vlak voor ze om het leven kwamen en zijn vooral gefocust op zaken als wifi en Xanax - de dingen waar ze zich als levenden mee bezighielden.

Lokale agenten moeten zo snel mogelijk zien op te treden om hun burgers te beschermen. Doortastend zijn politiechef Cliff (Bill Murray) en zijn rechterhand Ronnie (Adam Driver) echter allerminst. Een hele film lang strompelen ze even traag achter de feiten aan als de ondoden die uit hun graf klauteren in het dorpje Centerville, volgens de welkomstborden "a very nice place to live". Arthouse-cineast Jim Jarmusch waagt zich met deze film voor het eerst aan het zombiegenre, en doet dat met de nodige onderkoelde humor en bijtende maatschappijkritiek op hersendood consumentarisme. Bovendien trommelde Jarmusch naast Adam Driver, Bill Murray en Chloë Sevigny die de agenten spelen, zijn hippe vriendenkliekje op, waaronder Tom Waits als woeste kluizenaar, Iggy Pop als koffieverslaafde zombie en Wu-Tang Clan-rapper RZA als postbesteller. Ook Tilda Swinton is van de partij, en ronduit hilarisch als een Schotse begrafenisondernemer die verrassend goed met een samuraizwaard overweg kan. De film kwam er trouwens door toedoen van deze Britse actrice, met wie Jarmusch in 2013 de vampierenfilm 'Only Lovers Left Alive' maakte.

Horrorkomedie van Jim Jarmusch, met Bill Murray, Adam Driver, Tilda Swinton, Chloë Sevigny, Steve Buscemi, Selena Gomez, Tom Waits en Iggy Pop  

The Dead Don't Die
is vanaf 27 november beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx. Deze film kan je huren voor 3.99 euro.

Bron: Film Fest Gent

Midsommar

De relatie tussen Dani en Christian staat op het punt uit elkaar te vallen. Nadat een familiedrama hen bij elkaar houdt, nodigt de treurende Dani zichzelf uit om samen met Christian en zijn vrienden op reis te gaan naar een onvergetelijk midzomerfestival in een afgelegen Zweeds dorp. Wat een zorgeloze zomervakantie onder een eeuwige zon had moeten worden, neemt al snel een sinistere wending wanneer de dorpsbewoners hun gasten uitnodigen om deel te nemen aan festiviteiten die van het pastorale paradijs een onheilspellend schouwspel maken.

Vanuit de visionaire geest van Ari Aster (Hereditary) komt een van angst doordrenkt filmisch sprookje waarin een wereld van duisternis zich op klaarlichte dag ontvouwt.

Deze fantastische film is een gelaagd kunstwerk vol symboliek. Hij wordt 'gelabeld' als horrorfilm, maar dat is hij eigenlijk totaal niet. Uiteraard zijn er enkele zeer gruwelijke scènes in verwerkt, maar wie enigszins vertrouwd is met de Vikingcultuur en bijhorende rituelen zal hier veel in herkennen. En er zit bovendien een flinke dosis humor in die heel aanstekelijk werkt. En de muziek van Bobby Krlic aka The Haxan Cloak is bijzonder sterk. Niet geschikt voor gevoelige zielen, maar een absolute aanrader. Om meerdere keren te bekijken zelfs!(C.V.)

Horrorfilm van Ari Aster, met Florence Pugh, Jack Reynor, Will Poulter, William Jackson Harper en Anna Åström

Midsommar
is vanaf 28 november beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx. Deze film kan je huren voor 3.99 euro.

Then Came You

Deze film  vertelt het verhaal van Skye (Maisie Williams), een moedige tiener met een terminale ziekte. Skye raakt bevriend met Calvin (Asa Butterfield), een 19-jarige hypochonder die bang is voor zijn eigen schaduw. Calvin helpt Skye bij het uitvoeren van haar bijzondere 'bucketlist' met dingen die ze moet doen voordat ze sterft. In het proces leert hij zijn eigen angsten te confronteren en te overwinnen en wordt verliefd op de knappe, maar schijnbaar onaantastbare Izzy (Nina Dobrev)

Drama van Peter Hutchings, met Asa Butterfield, Maisie Williams en Nina Dobrev

Then Came You
is vanaf 28 november beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx. Deze film kan je huren voor 3.99 euro.

The Hustle

In de hilarische komedie The Hustle volgen we twee vrouwelijke oplichters gespeeld door Anne Hathaway en Rebel Wilson die elkaar per toeval ontmoeten. De twee vrouwen zijn totaal verschillend. De elegante Josephine (Anne Hathaway) leert de nog amateuristische Penny (Rebel Wilson) de kneepjes van het oplichtersvak. Samen besluiten ze om de foute mannen die hen hebben belazerd te grazen te nemen.

Komedie van Chris Addison, met Anne Hathaway, Rebel Wilson en Alex Sharp

The Hustle
is vanaf 28 november beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx. Deze film kan je huren voor 3.99 euro.

Buttons: A Christmas Tale

Twee weesmeisjes hebben als enige wens een thuis te vinden voor Kerst. Ze krijgen daarbij hulp van hun beschermengelen (Dick Van Dyke en Angela Lansbury). De meisjes komen erachter dat wonderen daadwerkelijk kunnen gebeuren als je de kracht kan vinden om erin te geloven.

Familiefilm van Tim Janis, met Alivia Clark, Julia Burrows, Ioan Gruffudd, Jane Seymour en Roma Downey

Buttons: A Christmas Tale
is vanaf 28 november beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx. Deze film kan je huren voor 3.99 euro.

Le chant du loup

Vanuit de Russische zeeën is een kernraket afgevuurd op weg naar Frankrijk. Aan boord van de onderzeeër Le Terrifiant moet de commandant Grandchamp een belangrijke en onomkeerbare beslissing nemen. De onderzeeër sluit alle communicatie af en heeft minder dan een uur om in de vuurpositie te komen. De medewerker Chanteraide ontdekt evenwel een anomalie: de raket is ontworpen om hen te dwingen terug te vechten.

Drama van Abel Lanzac, met François Civil, Omar Sy en Mathieu Kassovitz

Le chant du loup
is vanaf 28 november beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx. Deze film kan je huren voor 3.99 euro.

The Gangster, the Cop, the Devil

Jang Dong-su is de baas van een gangsterbende. Hij weet slechts op het nippertje een gewelddadige aanval door een ongrijpbare seriemoordenaar te overleven. Hij komt er met de schrik van af. Daarop gaat hij een onwaarschijnlijk samenwerkingsverband aan met de lokale detective Jung Tae-seok om de sadistische moordenaar die eenvoudigweg 'K' wordt genoemd te vatten.

Zuid-Koreaans misdaad/actiedrama van Won-Tae Lee, met Mu-Yeol Kim, Sung-kyu Kim en Dong-seok Ma

The Gangster, the Cop, the Devil
is vanaf 28 november beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx. Deze film kan je huren voor 3.99 euro.

Danger Close: The Battle of Long Tan

Zuid-Vietnam, laat in de middag op 18 augustus 1966. Gedurende drie en een half uur, in de stromende regen, te midden van de modder en gesneuvelde bomen van een rubberplantage genaamd Long Tan, vechten majoor Harry Smith en zijn verspreide gezelschap van 108 jonge en meestal onervaren Australische en Nieuw-Zeelandse soldaten voor hun leven. Ze houden een overweldigende vijandige strijdkracht tegen van 2.500 geharde krijgers uit de Main Force Viet Cong en Noord-Vietnamese soldaten. Als hun munitie opraakt, de slachtoffers oplopen en de vijand zich massaal klaar maakt voor een laatste aanval, gaat elk van hen op zoek naar een eigen antwoord - en de kracht om te triomferen over een onzekere toekomst met eer, fatsoen en moed.

Oorlogsfilm van Kriv Stenders, met Travis Fimmel (Vikings), Daniel Webber en Luke Bracey  

Danger Close: The Battle of Long Tan
is vanaf 28 november beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx. Deze film kan je huren voor 3.99 euro.

Bekijk ook:
Hij komt, hij komt, de lieve goede Sint...
Black Friday-actie: deze films uit de Op aanvraag-catalogus bekijk je voor 1,49 euro

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top