Aethra Esports wint ESL Proximus League of Legends Winter Championship

Eindelijk was het zover. Het moment waarop alle League of Legends zaten te wachten. Tijd om een winnaar aan te duiden voor het ESL Proximus League of Legends Championship. Aethra Esports nam het op tegen Sector One in de finale en was uiteindelijk ook de sterkste. Zij nemen €5000 aan prijzengeld mee naar huis en mogen zich de ESL Proximus Winter Champion noemen.

Aethra Esports2
Sector One0

Eerste game

Bij Aethra Esports wordt meteen voor de Xayah-Rakan gekozen, die gespeeld wordt tegen de Kai’Sa-Thresh bij Sector One. “Joekie” krijgt wel weer de Olaf, terwijl Aethra opteert voor de Trundle op “NikoleX”. Met een Kassadin op “Rogue” kijkt Aethra ook naar de late game, terwijl “Night” voor Sector One op de Akali speelt. In de top lane zien we “Mytheos” Kled spelen, wat we nog niet vaak zagen, terwijl er voor Aethra een Mordekaiser naar “Phoenix” gaat.

Sector One begint de game met een double kill op naam van “Joekie” en “Nightmares” tegen “NikoleX” en “Rogue”. Aethra reageert met een triple kill van “Phoenix”, met de Mordekaiser die zo heel early al heel sterk is geworden.  Het levert Aethra ook een early Infernal Dragon op. We zien beide teams heel erg veel early plays maken. Zo haalt “Barrage” de kill op “Slyv3r” en “Atrocez” dankzij een mooie hook engage door “Nightmares” en zo komt de bot lane van Sector One sterker op voorsprong. In de mid lane haalt “Rogue” een kill op “Mytheos”.

Sector One pikt de Herald op, maar Aethra kan de eerst bot lane turret vernietigen en hun tweede (Cloud) Dragon oppikken. Beide teams halen nog twee extra kills binnen en na vijftien minuten staat het gelijk qua Gold. Aethra kan met een push de eerste mid lane turret neerhalen en kan ook de derde (Cloud) Dragon verslaan. Toch bleef het qua gold nog steeds quasi gelijk na twintig minuten spelen, ook na een twee voor twee trade in de top lane.

Een fight in de mid lane gaat fout voor Sector One en Aethra doet een goede zaak, want enkel “Night” bleef in leven. Dan gaat het opnieuw fout voor Sector One rond de Dragon, want “Nightmares” hooked de Mordekaiser van“Phoenix”. De teamfight die daarop volgt gaat de richting van Aethra uit en ze kunnen daarna ongestoord de Baron oppikken. Aethra heeft zo een gold lead van 3000 gold. Daarna vindt Aethra ook nog eens de ace en het gaat opeens snel. De middle inhibitor gaat neer, gevolgd door de Nexus turrets en de Nexus zelf. Aethra Esports wint de eerste match na twee snelle teamfights

Tweede game

Opnieuw een Xayah-Rakan bij Aethra, tegenover een Tristana-Thresh bij Sector One. “Night” kiest opnieuw voor de Akali, terwijl er een Diana in de mid lane staat bij Aethra op “Rogue”. In de jungle zien we Dr. Mundo bij “NikoleX” van Aethra, met “Joekie” op de Jarvan IV bij Sector One. In de top lane wordt het “Mytheos” op Vladimir en “Phoenix” op de Ornn.

Sector One zet al vroeg druk in hun lanes maar het levert niet meteen iets op qua kills, met uitzondering van een early Infernal Dragon. De first blood gaat uiteindelijk toch naar Aethra in de top lane dankzij een gank van “NikoleX”. Uiteindelijk halen ze nog twee kills binnen, waardoor de Dr. Mundo van “Nikolex” sterker en sterker begint te worden.Dat zorgt uiteindelijk voor een Moutain Dragon voor Aethra, terwijl Sector One de Rift Herald binnenhaalt. De gold lead voor Aethra begint groter en groter te worden, maar Sector One kan wel de shutdown vinden op “NikoleX”alsook enkele turret plates in de top lane.

Dan vindt er een dramatische teamfight plaats voor Sector One in de top lane, waardoor Aethra de druk alleen maar kan opvoeren en de top turret kan neerhalen. Later halen ze ook een tweede (Mountain) Dragon binnen, maar verliezen ze “Rogue” aan Sector One. Ondertussen werd het verschil in CS tussen “Joekie” en “NikoleX” groter en groter, want “Joekie” had de nodige moeite om echt veel impact op het spel te hebben. Aethra haalt nog een mid turret van Sector One neer.

Een fight in de river gaat fout voor Sector One en de dragon gaat Aethra, waarna ze richting Baron trokken. Die haalden ze ongestoord binnen, waarna Sector One het écht heel moeilijk begon te krijgen, want de enige die echt nog weerwerk kon bieden was “Night” op de Akali. Aethra begon de basis van Sector One open te breken en haalde de bottom en mid inhibitor neer. Daarna ging het naar de top lane, waar naast de laatste inhibitor ook het Sector One team neer ging. De Nexus turrets sneuvelen, alsook de Nexus. Aethra Esports blijft ongeslagen en wint het ESL Proximus Winter Championship!

Lees ook:
Intech Tenerife wint ESL Proximus CS:GO Winter Championship