Recap Halve Finale – Sector One vs. TimeOut Esports

De tweede halve finale voor het ESL Proximus League of Legends Championship was die tussen de tweede seed Sector One en derde seed TimeOut Esports (dat aan het seizoen begon als S9 Abusers). Uiteindelijk was het Sector One dat wist te winnen na een felbevochten eerste game en een overtuigende tweede game. In de finale zullen ze het opnemen tegen Aethra Esports.

Sector One2
TimeOut Esports0

Eerste game

In de draft houdt TimeOut Rennekton weg bij Sector One door hem zelf te picken. Sector One opteert voor de Kai’Sa-Nautilus bot lane voor “barrage” en “Nightmares”. Zij staan tegenover de Tristana-Rakan van “Valyrian” en “Drawleks”. De Zoe van “Night” komt tegen de Cassiopeia van “Spuiiky”. In de jungle zien we een Kha’Zix tegen een Olaf voor respectievelijk “Shamber” en “Joekie”.

“Joekie” begint meteen met een gratis gestolen blue buff en maakt het zo “Shamber” knap lastig. De first blood komt er in de top lane voor “Noob” na een gank op “Mytheos”, met een vroege lead voor TimeOut tot gevolg. De bot lane ging wel eerder de richting van Sector One uit. Dan loopt het fout voor TimeOut in de bot lane waar “Drawleks” de river bush facecheckt, met een double kill tot gevolg op het bot lane duo. Ook “Noob” besloot richting bot lane te trekken, maar “Joekie” haalt ook hem neer. Het zorgt voor een makkelijke mountain dragon voor Sector One en drie kills op de Olaf.

Ook “Night” scoort een kill in de mid lane en Sector One haalt makkelijk de Herald op, terwijl hun gold lead bleef groeien. Die Herald wordt meteen omgezet in een top turret. De Gold lead groeide zo tot 4000 en die werd nog groter nadat Sector One drie kills vond in de jungle van TimeOut, alsook een mid turret. Sector One bleef druk zetten en haalde ook een derde dragon in alvoor ze zich klaar begonnen maken voor Baron.

Opeens vond TimeOut een opening in hun jungle omdat Sector One te aggressief speelde, waardoor ze vier kills konden oppikken, samen met de Baron. Sector One kon reageren met een vierde (Ocean) Dragon, terwijl TimeOut de mid turret inpikt. Een teamfight rond mid gaat de richting van Sector One uit, maar de gold lead is ondertussen maar 2000 meer na 25 minuten spelen. Deze keer wint Sector One de teamfight rond Baron wel, die ze ook makkelijk kunnen neerhalen, alsook een vijfde (Mountain) Dragon.

Sector One haalt de middle inhibitor turret neer, net als de inhibitor zelf. Dan gaat het wel fout voor Sector One na een quadra kill van “Noob”, die een nieuwe Baron verzorgt voor TimeOut. Sector One reageert met de (Ocean) Dragon en we zijn ondertussen al 35 minuten bezig. TimeOut kan makkelijk de Elder Dragon neerhalen, terwijl Sector One de Baron start. De teamfight gaat compleet mis en TimeOut neemt zowaar de leiding na zo lang te achtervolgen. “Night” pikt echter twee kills op tegen “Shamber en “Spuiiky”. Zo kan Sector One de Baron opnieuw opstarten en ook zelf oppikken. Ze winnen de daaropvolgende teamfight en pakken een inhibitor op, maar Sector One moet zich terugtrekken door het respawnende TimeOut Esports. We spelen ondertussen al 45 minuten.

Ze pikken een kill op “Spuiiky” op en kunnen de bot lane doorpushen. Ze beginnen de basis van TimeOut te belegeren en vinden de winnende teamfight. Zo gaat de nexus uiteindelijk neer na een wedstrijd die richting de 50 minuten ging. Sector One zag er niet altijd even sterk uit in hun eerste wedstrijd en TimeOut toont dat een waardige tegenstander kan zijn. Vooral “Noob” blonk voor hen uit op de Rennekton.

Tweede game

Deze keer opteert Sector One voor een Xayah in de bot lane samen met een Thresh, terwijl “Joekie” opnieuw voor de Olaf kiest. Bij TimeOut zien we nog meer engage tools met de Jarvan IV, de Kled en Rakan om zo hun succesformule van de vorige game te versterken. De damage komt voornamelijk van de Cassiopeia en Tristana. Sector One kiest nog voor de Ornn samen met de Orianna om z’n compositie af te maken. In een verrassende wending gaat de Kled op “Valyrian” naar de bot lane, terwijl de Tristana op “Noob” naar de mid lane trekt en de Cassiopeia van “Spuiiky” naar de top lane trekt.

TimeOut pakt meteen een double kill op in de bot lane met kills door “Spuiiky” en “Shamber”. Een reactie van Sector One bleeft niet uit en ook zij pikken twee kills op, maar geven zelf ook wel eentje op. De gold lead werd wel opnieuw gelijk getrokken door Sector One na tien minuten spelen. Tien minuten met heel wat kleine fights. TimeOut esports pikt de Dragon op maar verliest “Spuiiky” in de top lane aan “Mytheos”, die al twee kills op z’n naam heeft staan. Ook in de bot lane haalt Sector One opnieuw een kill op een “Spuiiky” die net teleport had gebruikt en zo komen ze licht op voorsprong.

De kills worden door beide teams rustig uitgewisseld, maar geen team kon echt een voorsprong vinden. Sector One kon wel rustig de Herald oppikken nadat “Valyrian” neergaat in de top lane door de Ornn van “Mytheos”, die ondertussen al vier kills achter zich heeft. Daarna ging de storm een beetje liggen tot Sector One een ace kan vinden in de river, waarna ze rustig Baron kunnen oppikken. TimeOut reageerde door de Infernal Dragon op te pikken, ondertussen al hun derde dragon na twee Cloud Dragons.

Sector One pusht met de Baron buff door mid, waar ze opnieuw een kill en een turret vinden. Ze engagen de teamfight en halen opnieuw twee kills, samen met de inhibitor. Ze blijven echter doorgaan en pikken allebei de Nexus turrets op voordat ze moeten terugvallen. De Gold lead is 7000 na 25 minuten spelen. Uiteindelijk wordt de winnende teamfight gevonden in de top lane en kan Sector One enden. In de finale wacht Aethra Esports op hen.