Voorbeschouwing: ESL Proximus League of Legends Finals

De halve finales zitten erop en de finalisten van het ESL Proximus League of Legends Championship staan te trappelen om eraan te beginnen. Aethra Esports maakte het af tegen Zeeman in hun halve finale, terwijl Sector One een taaie klant vond in TimeOut Esports, maar uiteindelijk toch de 2-0 overwinning kon binnenhalen.

Aethra Esports2
Sector One0

Aethra Esports toonde tegen Zeeman dat het enorm clean League of Legends kan spelen. Het ganse team zette in z’n individuele lanes geweldige prestaties neer, allemaal gefaciliteerd door jungler “NikoleX”. In de eerste game maakte de bot lane met “Slyv3r” en “Atrocez” heel wat indruk met enkele indrukwekkende plays, terwijl in de tweede game vooral top laner “Phoenix” zich kon tonen. Het is moeilijk om zwakke punten te vinden in dit Aethra.

Hun tegenstander werd dus Sector One, dat TimeOut Esports kon uitschakelen. Bij hen zagen we voornamelijk een “Night” in de mid lane die in bloedvorm zit en ook “Mytheos” heeft z’n kunstjes kunnen tonen. Toch liet Sector One het na om TimeOut Esports eerder tegen het canvas te meppen, wat ook wel de verdienste was van TimeOut zelf. Het herpakte zich wel in de tweede game die ze speelden en toonden waarom ook zij als favoriet hun halve finale ingingen.

Om 18u gaan we dus van start met de finale tussen Aethra Esports en Sector One, waar één van de twee naar huis zal gaan met de titel van ESL Proximus League of Legend Champion, alsook €5000 aan prijzengeld.