App TV
Proximus Pickx Download de app GRATIS
Openen

Proximus ePro League

Preview speeldag 8

Ticketing Lees meer
Proximus ePro League

Proximus ePro League '19-'20

Proximus ePro League : speeldag 8

Proximus ePro League : speeldag 8

De strijd om de eerste zes plaatsen is volledig losgebarsten. Bovenin is STVV met Elias “Zayror” Bray de fiere en stilaan ook afgetekende leider. Er staat voorlopig geen maat op de jonge gamer uit Doornik. Hij mag stilaan toekijken hoe de ploegen onder hem keihard knokken voor elk punt. De ploegen zijn dan ook aan elkaar gewaagd.

Proximus ePro League : speeldag 7

Proximus ePro League : speeldag 7

19/21, dat is het straffe rapport van Elias “Zayror” Bray. De jonge speler van STVV laat daarmee de concurrentie nu al ruim achter zich, want eerste achtervolger Racing Genk staat ondertussen al vijf punten in het krijt. Racing Genk deelt die tweede plek wel met maar liefst drie andere ploegen. Het mag dus duidelijk zijn dat de strijd bovenin helemaal losgebarsten is.

Proximus ePro League : speeldag 6

Proximus ePro League : speeldag 6

Een West-Vlaams duel met maar liefst zes doelpunten, een strijd tussen de nummer vijf en zes uit het klassement en de eerste punten voor KV Oostende, dat was speeldag 6 in een notendop. Dat had dan ook wel wat gevolgen voor het klassement.

Proximus ePro League : speeldag 5

Proximus ePro League : speeldag 5

De solden zijn begonnen en dat heeft de esporters blijkbaar geïnspireerd, want de doelpunten vlogen deze keer de deur uit. De eerste conclusies kunnen ook al voorzichtig getrokken worden na vijf speeldagen.

Proximus ePro League : speeldag 4

Proximus ePro League : speeldag 4

Een wedstrijd tussen Anderlecht en Standard, een strijd voor de leidersplaats tussen STVV en Zulte Waregem en belangrijke wedstrijden voor Club Brugge en Racing Genk. Speeldag 4 was er eentje om te onthouden.

Proximus ePro League : speeldag 3

Proximus ePro League : speeldag 3

Iedereen kan van iedereen winnen dit seizoen, dat werd eens te meer in de verf gezet op speeldag 3. Gent en Standard verloren voor de eerste keer en zijn hun maximum én de leidersplaats kwijt. Anderlecht en Club Brugge gingen dan weer zwaar onderuit tegen Charleroi en revelatie STVV.

Proximus ePro League : speeldag 2

Proximus ePro League : speeldag 2

Spanning troef in de Proximus ePro League, want de ploegen zijn elkaar duidelijk waard. Dat bleek tijdens speeldag 2 en is ook te merken in de rangschikking. Genk raakte niet voorbij STVV en ook Club Brugge leed zijn eerste puntenverlies. Onderaan bengelen nog vier ploegen zonder punten, maar wanhopen is niet nodig.

Proximus ePro League : speeldag 1

Proximus ePro League : speeldag 1

Reikhalzend keken we uit naar de eerste speeldag van de Proximus ePro League en dat bleek ook volledig terecht te zijn. Heel wat mooie doelpunten en leuke verrassingen kleurden de eerste speeldag.

Proximus ePro League spelers

Proximus ePro League: Cercle kiest voor nieuw talent

Proximus ePro League: Cercle kiest voor nieuw talent

Ondanks goede resultaten afgelopen seizoen geeft Cercle Brugge dit jaar de voorkeur aan een nieuwe speler voor het tweede ePro League-seizoen! Een riskante maar gerechtvaardigde keuze. De tevredenheid was heel groot bij Cercle vorig seizoen met de kwalificatie van Jason “OMG_IT_IS_JAY” Logghe voor de play-offs van de allereerste Proximus ePro League. Maar ondanks de mooie einduitslag wilde “Groen-Zwart” het tweede seizoen niet starten met dezelfde speler. Een keuze die op het eerste gezicht riskant lijkt, maar die de club na het selectieproces rechtvaardigt. Ook al nam Jason dit jaar opnieuw deel aan de voorrondes, een andere speler trok het laken naar zich toe door zijn talent en zijn liefde voor de club. Voor de gloednieuwe editie van de Proximus ePro League zal Lars Depoorter dit seizoen de trots van Cercle verdedigen! #eProLeague #eSports https://t.co/Yv4xtIXpri pic.twitter.com/p0vEze7ObL- Cercle Brugge (@cercleofficial) November 28, 2019 Lars “LarzZz42002” Depoorter wordt de nieuwe esporter van de Vereniging! De 17-jarige lijkt op de FIFA 20-velden net zo getalenteerd als op de velden van VV Koekelare waar hij als rechtsachter aan de bak komt. De uitdaging zal echter enorm groot zijn, aangezien er in de play-offs slechts plaats is voor de top zes van de reguliere competitie. En kandidaten zijn er in overvloed. We zullen dan ook veel aandacht besteden aan deze grote supporter van Cercle, die van plan is om de kleuren zo ver mogelijk te dragen!

Proximus ePro League: Yannick wil bij Waasland-Beveren vooral genieten

Proximus ePro League: Yannick wil bij Waasland-Beveren vooral genieten

Voor het tweede seizoen in de ePro League heeft Waasland-Beveren besloten om in te zetten op een grote fan die ten volle van deze ervaring wil genieten. De prestaties zijn van ondergeschikt belang.Geen druk vanuit de Antwerpse periferie. Ondanks een twaalfde plaats in het eerste seizoen heeft het bestuur gekozen voor een jonge speler die hoopt het beste te halen uit deze unieke ervaring. Yannick “yannickbraemnr10” Braem is al sinds zijn vijfde fan van KSK Beveren, een belangrijk criterium voor de club, en hij krijgt de kans om het “Leeuwse” shirt te dragen op de FIFA 20-velden.Als student lichamelijke opvoeding en speler bij KSV Temse in de tweede amateurklasse heeft de 19-jarige reeds een zeer drukke agenda. Daarom traint Yannick voornamelijk in het weekend. Desondanks won hij al een 2v2-toernooi binnen de club. Hij is zich bewust van het niveau van de spelers in de Proximus ePro League en hoopt vooral zo veel mogelijk plezier te hebben en ervaring op te doen.Als de kans zich voordoet om beter te doen dan Mathias “Matsu_matsu_9_” Vandewinkel vorig jaar zal hij deze echter zeker niet lagen liggen.

Proximus ePro League: KV Mechelen stelt Nederlander op

Proximus ePro League: KV Mechelen stelt Nederlander op

Terwijl KV Mechelen momenteel strijdt voor een plaats in Play-off I van de Jupiler Pro League, doet de club dit jaar zijn intrede in de Proximus ePro League. De club is gepromoveerd naar de eerste divisie en neemt esports zeer serieus. Ze hebben hiervoor zelfs een speciale afdeling opgericht! De “Kakkers” zullen in 2020 niet alleen actief zijn op FIFA, maar ook op League of Legends. Het minste wat we kunnen zeggen is dat KV Mechelen besloten heeft om veel te investeren in de Belgische esports-scene! Na de aankondiging van de opening van een afdeling die volledig gewijd is aan esports, zijn de twee spelers officieel voorgesteld die zullen deelnemen aan het nieuwe seizoen van de Proximus ePro League. Miran Salim, hoofd van de afdeling “gaming”, zal de club als professionele speler vertegenwoordigen. Hij is zo automatisch geplaatst voor de play-offs van de virtuele competitie. Om zo veel mogelijk visibiliteit te krijgen, heeft de club er ook voor gekozen om een amateurspeler te rekruteren die de reguliere competitie van de Proximus ePro League zal afwerken. Welcome to the team Joas Joas will represent @kvmechelen as amateur in the Proximus ePro League. Good luck! #teamAUSY pic.twitter.com/vUBUfXDfOZ- KV Mechelen Esports (@KVM_Esports) December 5, 2019 Na een kwalificatietoernooi, bestaande uit verschillende opdrachten met een klassement op basis van punten, en een slotwedstrijd tegen Miran, koos het bestuur voor de Nederlander Joas Drost. De 17-jarige, die voor de gelegenheid samen met zijn vader en broer naar België afzakte, won met 1-0 tegen de profspeler van KV Mechelen en liet zo zijn potentieel zien aan zijn toekomstige teamgenoot en werkgever. Een kleine anekdote: Joas heeft in het verleden geprobeerd om Ajax en PSV te vertegenwoordigen in de eDivisie, de Nederlandse tegenhanger van onze ePro League. Zal deze keuze zich uitbetalen voor de club? We zullen het zeer binnenkort te weten komen!

Proximus ePro League: Kortrijk zet dubbel in

Proximus ePro League: Kortrijk zet dubbel in

Kortrijk staat bekend als een solide ploeg in eerste klasse. De club liet zich vorig jaar ook zien op de virtuele velden van de eerste Proximus ePro League. KVK begint aan zijn tweede seizoen op FIFA 20 met een tweede speler. De “Kerels” werkten het seizoen 2018-2019 af met slechts één esporter in de persoon van Manse “Manse01” Bogaerts. De speler had voor sensatie gezorgd door als tweede te eindigen in de reguliere competitie en door net niet de laatste vier te bereiken. Hij eindigde net achter Zakaria “Emperatoor” Bentato. Dit seizoen is hij echter meteen gekwalificeerd voor de eindfase. Manse mikt op de halve finales! Surfend op deze positieve golf huurde de club een nieuwe amateurspeler in, Arne “ArneM” Miechielssens. Deze fan van voetbal en FIFA uit Avelgem zal proberen de prestaties van zijn teamgenoot te herhalen, en waarom niet nog hoger mikken. ArneM en Manse01 zullen samen KV Kortrijk vertegenwoordigen in de ePro League! https://t.co/J8GMZlcYxQ #COYR #eProLeague- KV Kortrijk (@kvkofficieel) December 6, 2019 Zijn motivatie is des te groter omdat hij de club uit zijn regio zal kunnen vertegenwoordigen. Volgens Arne is zijn grootste kwaliteit zijn stressbestendigheid. Net dat is een belangrijke troef in een intense competitie zoals de ePro League. Een ander sterk punt van de nieuwkomer is zijn verstandhouding met Manse. Hoewel de twee spelers elkaar voor Arne’s komst niet kenden, bereiden ze zich samen voor met als doel de Kortrijkse kleuren zo ver mogelijk te dragen!

Proximus ePro League: Zulte Waregem rekent op de ervaring

Proximus ePro League: Zulte Waregem rekent op de ervaring

Zulte Waregem, verrassend zesde in de Jupiler Pro League, heeft zijn doelstellingen na de goede resultaten in positieve zin moeten bijstellen. Nadat de club zich vorig jaar had gekwalificeerd voor de play-offs van de Proximus ePro League, hoopt het bestuur dat de prestatie dit jaar herhaald kan worden. Zulte heeft voor dit seizoen twee spelers gerekruteerd om in dat opzet te slagen!Nicolas “Nycom” Persoons, vorig seizoen amateurspeler, verdedigde toen waardig de kleuren van Zulte Waregem. Na een vierde plaats in de reguliere competitie werd hij uiteindelijk derde in zijn groep achter de latere kampioen Quentin “ShadooW” Vande Wattyne en Club Brugge-speler Geoffrey Meghoe.Die laatste heeft Zulte dit jaar aangeworven als amateurspeler. Nycom zal dit seizoen als professionele speler voor de club spelen. © Zulte Waregem Geoffrey “Blakerevenge” Meghoe strandde vorig jaar in de halve finales na een spannende wedstrijd tegen de vertegenwoordiger van RSC Anderlecht. Met zijn prestaties trok hij de aandacht van vele clubs. Uiteindelijk koos hij voor Zulte Waregem.De 28-jarige heeft een atypisch profiel ten opzichte van zijn rivalen: hij is pas drie jaar geleden beginnen spelen op FIFA. Dat weerhield hem niet van deelname aan een FUT Champions Cup op FIFA 18 en meerdere eindnoteringen in de top 100 van de FUT Champions Weekends. Hij maakt een grote kans op kwalificatie voor de play-offs. En wie weet zorgt hij voor een stunt in de eindfase.De twee vertegenwoordigers van Essevee kennen de competitie en hebben vorig jaar de nodige ervaring opgedaan om dit jaar te mikken op het podium!

Proximus ePro League: Genk versterkt zich gevoelig

Proximus ePro League: Genk versterkt zich gevoelig

KRC Genk heeft zijn koers richting play-offs in de Jupiler Pro League ingezet. De Limburgers, die momenteel op drie punten van de felbegeerde zesde plaats staan, zullen ook in de Proximus ePro League hard moeten werken als ze de reguliere competitie willen overleven. De regerende Belgische kampioen in de Jupiler Pro League heeft zijn succes niet kunnen herhalen op FIFA 19. Na de reguliere competitie van de ePro League vorig jaar op een teleurstellende elfde plaats te hebben afgesloten, moet de club nu zijn status als beste ploeg in 2019 bevestigen en zich op zijn minst kwalificeren voor de play-offs. Het bestuur speelde daarom op zeker door Abdullah Waiss te rekruteren. De 17-jarige Belg uit Genk is bekend op de nationale FIFA-scene. Hij won al een aantal titels, waaronder de Ziggo eBattle georganiseerd door Ajax Amsterdam. Dankzij die overwinning mocht Abdullah deelnemen aan de bootcamp in Florida met de FIFA 19-spelers van de Nederlandse club. Hij zal KRC Genk vertegenwoordigen als amateurspeler. Een 30-0 streak in de Weekend League afgelopen weekend. Een 79ste plaats (Weekly) en 43ste plaats (Monthly) wereldwijd….Posted by KRC Genk on Thursday, December 5, 2019 Door vaak een 30-0-streak te behalen in FUT Champions behoort Abdullah regelmatig tot de top 100 van de wereld aan het eind van de weekends waaraan hij deelneemt. KRC Genk heeft kennelijk een goudklompje aangeworven. Hij heeft de vaardigheden om eventueel als professionele speler bij een ander team aan de slag te gaan. Trots om de club van zijn woonplaats te vertegenwoordigen, zou onze landgenoot logischerwijs bij de zes gekwalificeerde spelers voor de play-offs moeten zitten. Hij zou misschien zelfs kunnen meestrijden voor de titel. Heren professionals, jullie zijn gewaarschuwd!

Proximus ePro League: Vincinator begint bij Antwerp aan zijn grootste uitdaging

Proximus ePro League: Vincinator begint bij Antwerp aan zijn grootste uitdaging

Nadat Antwerp vorig jaar de Proximus ePro League in de middenmoot van het klassement had beëindigd, heeft de club opnieuw ingezet op het menselijke aspect door een jonge student te selecteren die zijn allereerste grote competitie op FIFA zal beleven. Deelname aan de ePro League is nooit toevallig! Naast de noodzaak om te presteren in de kwalificatietoernooien is de persoonlijkheid van de spelers een van de belangrijkste criteria voor Pro League-clubs! En dat punt bleek cruciaal bij de rekrutering van Vincent “vincinator1” Liégois door Royal Antwerp FC. De student geneeskunde aan de Universiteit Antwerpen eindigde derde in de kwalificaties en had het ideale profiel voor de club. Vincent, al heel lang fan van de “Great Old”, weet dat zijn taak moeilijk zal zijn. En met reden: hij geeft simpelweg toe dat hij geen ervaring heeft op dit niveau. Er staat echter een stevige kop op de 23-jarige Berchemenaar en hij wil met hart en ziel de kleuren van stamnummer 1 verdedigen. Hoewel hij beter wenst te doen dan de negende plaats van zijn voorganger in de reguliere competitie vorig jaar, wil hij zich vooral zo veel mogelijk amuseren en zich meten met de beste spelers van het land.

Proximus ePro League: Club treedt aan met voormalig Belgisch kampioen Laurientes

Proximus ePro League: Club treedt aan met voormalig Belgisch kampioen Laurientes

Club Brugge is vandaag de dag aanwezig op internationale toernooien van FIFA 20 en telt daardoor slechts één vertegenwoordiger in de Proximus ePro League dit seizoen. Als er één club is die dit jaar wraak wil nemen, dan is het Club Brugge! De twee blauw-zwartspelers uit het eerste seizoen van de ePro League zaten bij de laatste vier. Maar tegen ShadooW, de latere kampioen, en Emperatoor van Anderlecht eindigde hun avontuur! Dit jaar zal slechts één speler deelnemen op de nationale scene, met name Laurens “Laurientes” Geenens. Hij woont in Oudenaarde, is een fervent supporter van Club Brugge en heeft een mooie staat van dienst op FIFA. Laurientes zou de grote verrassing van deze tweede editie kunnen zijn! Hij is namelijk voormalig speler van de befaamde organisatie LowLandLions en hij werd drie keer Belgisch kampioen voor 2010 en vierde op het wereldkampioenschap in 2007. Presenting: #Laurientes, our #eProLeague Player for this season! Make us proud, Laurens! #FIFA20 pic.twitter.com/ETqqMzdE6k- Club Brugge eSports (@eClubBrugge) December 6, 2019 De 28-jarige zal in ieder geval een van de oudste spelers zijn. Hij zal zijn schat aan ervaring ongetwijfeld goed kunnen gebruiken. De man die werkt voor Samsonite, een van de sponsors van Club Brugge, heeft zich de play-offs als hoofddoel gesteld om nadien, wie weet, heel ver te geraken…

Proximus ePro League: Sheva en regerende kampioen vertegenwoordigen Standard Luik

Proximus ePro League: Sheva en regerende kampioen vertegenwoordigen Standard Luik

Vorige zomer sloeg Standard Luik een grote slag op de transfermarkt met de transfer van Quentin “ShadooW” Vande Wattyne, de regerende Proximus ePro League-kampioen. Een “amateur”-speler selecteren was het enige dat ze nog moesten doen. De keuze viel op Sheva. Met de wens om de afdeling esport naar een hoger niveau te tillen, verwelkomde het Luikse bestuur in juni van dit jaar hun nieuwe FIFA 20-profspeler, Quentin “ShadooW” Vande Wattyne. De voormalige Royal Excel Moeskroen-speler zal deze keer graag in het truitje van de Rouches zijn prestatie van vorig jaar willen herhalen. Hij werd toen de eerste winnaar van de ePro League. Quentin zal vergezeld worden door Timour “Sheva” Warrimont. De jonge speler, die in Herstal woont en zich tijdens de kwalificatietoernooien in het stadion Maurice Dufrasne liet opmerken, is geen onbekende in de Belgische competities. Naast winst op YesWeLan in duo met … ShadooW, won Timour ook het toernooi van de MediaMarkt in zijn stad, die hij later vertegenwoordigde tijdens de nationale finale in Antwerpen. Bienvenue à @Sheva17z qui représentera nos couleurs lors de la phase classique de la ePro League Welkom aan @Sheva17z die onze kleuren zal verdedigen in de reguliere competitie van de ePro League #eSports #RSCL pic.twitter.com/s5ySMzAvcj- Standard de Liège (@Standard_RSCL) December 5, 2019 Nu hij de officiële amateurspeler is van Standard Luik, is de jonge gediplomeerde lichamelijke opvoeding een heel nieuwe wereld binnengestapt. Terwijl zijn eerste doel is om een van de zes kwalificatieplaatsen in de reguliere competitie veilig te stellen, hoopt de 24-jarige verder te geraken naast zijn gerenommeerde teamgenoot. Wie weet drukt hij zijn stempel op dit tweede seizoen.

Proximus ePro League: Eupenaar Sven wil zich meten met de besten

Proximus ePro League: Eupenaar Sven wil zich meten met de besten

Enkele dagen voor de eindejaarsfeesten bereidt KAS Eupen zich voor op zowel de volgende wedstrijd tegen Genk als op de virtuele velden. En dat is niet zonder reden! De Proximus ePro League komt snel dichterbij en de nieuwe FIFA 20-speler wacht met spanning op de start van de competitie. Terwijl sommige clubs twee spelers in de ePro League hebben, een pro en een amateur, is dat niet het geval voor de Duitstaligen. Net als vorig seizoen zal slechts één speler de Panda’s vertegenwoordigen. Sven Mertens speelde enkele kwalificatietoernooien en werd gekozen uit de laatste vier overgebleven kandidaten. Hij krijgt de opdracht om beter te doen dan de 14e plaats van Pedro “PEDRO_DEL_ROSA10” Pereira, zijn voorganger. E-Pro LeagueDer 21-jährige Eupener Sven Mertens startet für die KAS Eupen Sven Mertens, 21 ans, d’Eupen, au départ pour la KAS Eupenhttp://bit.ly/2OyUoNLPosted by KAS Eupen on Friday, November 29, 2019 Sven, alias SvenRoasted, staat te popelen om te concurreren met de besten uit zijn discipline. Hij neemt deel aan de reguliere competitie en moet in de top zes eindigen om de play-offs te bereiken. De jonge Eupenaar, nog niet zo bekend op nationaal niveau, zegt dat hij gewend is aan FIFA en de toernooien. Toch staat hij nog steeds voor een enorme uitdaging. De 21-jarige, die een van de ontdekkingen van seizoen 2 zal zijn, zal het moeten opnemen tegen spelers met een naam die klinkt als een klok op de Belgische scene. Goede resultaten en misschien een kwalificatie voor de volgende ronde kunnen de carrière van de nieuwe aanwinst, die graag wil laten zien wat hij waard is, een boost geven.

Proximus ePro League: spelniveau prioriteit bij Sint-Truiden

Proximus ePro League: spelniveau prioriteit bij Sint-Truiden

Sint-Truiden kwam in het vorige seizoen van de Proximus ePro League dicht in de buurt bij kwalificatie voor de play-offs. Met deze ervaring in de achterzak zal de club het dit jaar zeker beter willen doen. Ook al hinkt de club achterop in de Jupiler Pro League, toch zal de club uit Sint-Truiden zich opnieuw proberen te kwalificeren voor de play-offs van dit nieuwe Proximus ePro League-seizoen. Omdat ze geen professionele speler hebben aangenomen, zal alle druk op de schouders van de “amateur”-speler liggen. De club organiseerde daarom een uniek kwalificatietoernooi, waarbij de winnaar meteen geselecteerd werd als vertegenwoordiger van de club in de ePro League dit seizoen. Dit was op zijn zachtst gezegd een verrassende keuze van het management van de club. Het bestuur besliste om zijn oordeel uitsluitend te baseren op het niveau van de aanwezige spelers zonder de moeite te nemen om individuele gesprekken te voeren met de beste spelers. De jonge Elias “Zayror” Bray, 18 jaar oud en afkomstig uit Doornik, bleek de sterkste. Hij kreeg dus automatisch het vertrouwen van Sint-Truiden. @ZayroR_FIFA e-Pro League speler voor STVV! Meer info via https://t.co/RHX34OaCnV.#STVV #eProLeague #ZayroR pic.twitter.com/N7COOf5K8g- STVV (@stvv) December 3, 2019 Elias heeft al enkele mooie plaatsen behaald op verschillende toernooien in België, waaronder een overwinning op de Shopping Cora Esports Tour in Anderlecht dit jaar en een tweede plaats op de laatste LouvardGame van het seizoen (hij verloor in de finale tegen de vertegenwoordiger van Sporting Charleroi). Het enthousiasme en de ambities van de jongeman moeten hem aanzetten tot goede resultaten in de reguliere competitie van de Proximus ePro League. Een speler om in de gaten te houden!

Proximus ePro League: Moeskroen gaat voor verlenging titel

Proximus ePro League: Moeskroen gaat voor verlenging titel

Excel Moeskroen kampeert dit seizoen in de middenmoot van het Jupiler Pro League-klassement. In het tweede seizoen van de Proximus ePro League zet de club zijn virtuele titel op het spel. Om de kroon proberen te behouden, heeft de club besloten om twee spelers aan te werven.Regerend kampioen Quentin “ShadooW” Vande Wattyne maakte de overstap naar Standard Luik, waardoor Excel Moeskroen een vervanger moest vinden.In plaats van te herbeginnen met een gloednieuwe speler besloot de club om hun voormalige “amateur”-speler, Anthony “REGO” Rochetti, te promoveren tot professional. Dit brengt hem direct in de play-offs.Moeskroen is ook op zoek gegaan naar een speler om de klassieke competitie af te werken. Na een kwalificatietoernooi dat slechts een twintigtal spelers aantrok, werden vier van hen geselecteerd voor een finaal interview. Valentin Yzerbyt: nouveau e-player Royal Excel MouscronLe Royal Excel Mouscron a recruté un nouveau e-player amateur: Valentin Yzerbyt Retrouvez le reportage de Notélé Sport ci-dessous ! Posted by Royal Excel Mouscron on Thursday, December 19, 2019 Valentin “RMPVal” Yzebyt maakte de beste indruk en sloot zich bij de club aan als “amateur”-speler. De 24-jarige Moeskroenenaar, supporter van de club sinds zijn kindertijd en een abonnee van de club, heeft zijn liefde voor rood-wit laten blijken en zo de directie van Moeskroen overtuigd.Valentin is gewend aan podiumplaatsen op toernooien en heeft zijn spelersverificatie ontvangen van de speluitgever. Hij is van plan om deel te nemen aan bepaalde kwalificaties die leiden naar grote internationale toernooien.Moeskroen heeft dus twee ambitieuze en ervaren spelers, twee essentiële kwaliteiten om de titel thuis te houden!

Proximus ePro League: Oostende behoudt vertrouwen in “DNS”

Proximus ePro League: Oostende behoudt vertrouwen in “DNS”

De aanvang van de Proximus ePro League komt steeds dichterbij en veel teams zullen beter willen doen dan hun start in de Jupiler Pro League. KV Oostende is één van die teams en heeft zijn speler officieel voorgesteld voor de reguliere fase van de virtuele competitie. De Kustboys, die zich in de onderste regionen van de eerste divisie bevinden, zullen een beter figuur moeten slaan in de Proximus ePro League. In ieder geval heeft de club het vertrouwen in Kevin “DNS” Lenglet behouden in een poging om de club wat kleur te geven tijdens de reguliere competitie. Breaking News @Dns2311, le joueur de la #TeamApero représentera officiellement le @kvoostende durant la ePro League sur #FIFA20 organisé par @proximusesports pic.twitter.com/I127ABoumW- FUT with Apero (@FUTwithApero) November 22, 2019 Aangezien Oostende geen professionele speler aanstelde, zal alle hoop van de club dus bij een goede prestatie en een kwalificatie voor de play-offs van zijn “amateur”-speler komen te liggen. Kevin, dertiger en de gelukkige vader van een kleine jongen, vertegenwoordigde de club vorig seizoen al in de reguliere competitie. Helaas eindigde hij op de zevende plaats, één positie verwijderd van kwalificatie voor de play-offs. Dit jaar zou de Brusselaar dan ook graag wraak willen nemen en een nieuwe stap voorwaarts willen zetten in de competitie. Hij speelt het voetbalsimulatiespel sinds FIFA94. Hij heeft met zijn ervaring, zijn vermogen om in drie talen te communiceren en zijn spelniveau, dat hij demonstreerde tijdens het kwalificatietoernooi van de club, het bestuur opnieuw voor zich gewonnen. Gezien het potentieel van zijn toekomstige tegenstanders dit jaar in de reguliere competitie zal Kevin op zijn best moeten spelen om een plaats in de play-offs te bemachtigen.

Proximus ePro League: paars-wit heeft topduo

Proximus ePro League: paars-wit heeft topduo

Na een rampzalige start in de Jupiler Pro League hoopt Anderlecht het veel beter te doen op de virtuele velden. Om dat te verwezenlijken hebben ze een topspeler aangeworven om de club te vertegenwoordigen in de reguliere competitie van de Proximus ePro League. Paars-wit werd vorig seizoen verliezend finalist dankzij Zakaria “Emperatoor” Bentato. De club hoopt die prestatie dit jaar te herhalen. De club heeft zichzelf een mooie kans toegedicht door Bryan Moeyaert binnen te halen. Bryan is een bekende speler in de Belgische esports-wereld met een indrukwekkend palmares. Hij sluit zich aan bij Zakaria, die het vertrouwen van de club nog een jaar langer heeft gekregen als professionele speler. I can finally announce that i will represent @rscanderlecht in the EProLeague and the EClubWorldCup this FIFA season lets do this @zakbentato pic.twitter.com/PrKYEt0GpT- Bryan Moeyaert (@BMoeyaert) November 26, 2019 Bryan won vorig jaar de Hello Bank! FIFA Masters georganiseerd door RSC Anderlecht. Op die manier liet hij zijn visitekaartje achter bij de club. In ieder geval is dit een uitstekende transfer van RSCA aangezien de man al meer dan tien jaar actief is binnen esports en dus ervaring zat heeft! Het heeft trouwens niet lang geduurd voor de twee spelers in actie schoten. Ze proberen zich momenteel te kwalificeren voor de FIFA eClub World Cup, waar ze zich momenteel in divisie 2 van de kwalificatiefase bevinden. RSCA is zeker een favoriet voor de eindzege in de reguliere competitie en het zou zomaar kunnen dat ze hun succes herhalen in de play-offs!

Proximus ePro League: jongeren aan de macht bij de Zebra’s

Proximus ePro League: jongeren aan de macht bij de Zebra’s

De Proximus ePro League komt snel dichterbij en het ene na het andere team maakt zijn vertegenwoordiger voor de reguliere competitie van dit nieuwe seizoen bekend. Nu is het de beurt aan Sporting Charleroi.De Zebra’s staan in de Jupiler Pro League met een match minder gespeeld op een verrassende vijfde plaats, op slechts twee punten van de tweede plaats. Ze zullen in de ePro League zeker en vast op dezelfde manier van start willen gaan! © Benjamin Meulemans De jonge Matthias “MatthaX” Rousselet, amper zestien jaar oud, is dankzij zijn goede resultaten dit seizoen de professionele speler van Sporting Charleroi geworden. Hij wordt vergezeld door Florian “Didista” Vandamme, twintig jaar oud en afkomstig uit Fleurus. Hij zal de zware taak hebben om de Zebra’s te vertegenwoordigen in de reguliere competitie.De twee Carolo’s krijgen de opdracht om de prestaties van vorig seizoen te herhalen. Toen haalden beide spelers de play-offs. Florian Vandamme est le nouveau joueur esports du Sporting #RCSC #esport #eproleague @florsc1904 @RCSC_MatthaX @proximusesportshttps://t.co/8cSRWrEHxE pic.twitter.com/OhI7TeosDF- RCSC Officiel (@SportCharleroi) November 28, 2019 Florian, die tijdens het kwalificatietoernooi van de club werd ontdekt, kon het bestuur van de club overtuigen dat hij een Zebra is in hart en nieren. Hij heeft al meer dan vijftien jaar een abonnement bij Sporting Charleroi en zijn profiel sluit perfect aan bij de eisen van de staf. Ze wilden een diehard supporter aanwerven om hen te vertegenwoordigen. Dat is hen gelukt!Aangezien de gemiddelde leeftijd van de twee spelers achttien jaar is, gaan de Zebra’s een mooie toekomst tegemoet in de Belgische esport-wereld.

Proximus ePro League: Maxime, de ziel van de Buffalo’s

Proximus ePro League: Maxime, de ziel van de Buffalo’s

Net als de vijftien andere profvoetbalclubs die deelnemen aan de Proximus ePro League heeft KAA Gent zijn twee spelers voor het nieuwe seizoen op FIFA 20 geselecteerd. De komende dagen stellen we u de vertegenwoordigers van elke club voor. We starten onze tour door België in de Ghelamco Arena! KAA Gent is sterk bezig in de Pro League en ze hebben er alle vertrouwen in dat de prestaties ook op de virtuele velden herhaald zullen worden! Om de doelstellingen te bereiken, behield het bestuur zijn vertrouwen in Robin “MR-Robz-_-” Sleeuwagen. Ditmaal zal hij vergezeld worden door amateurspeler Maxime “ClocherZ” Goyvaerts, aangetrokken na een uitvoerig selectieproces. Met zijn sportieve talent zal ClocherZ de ziel van de Buffalo’s belichamen in het tweede seizoen van de Proximus ePro League, die binnenkort zal beginnen. Proficiat Robin en Maxime Zij verdedigen de kleuren van KAA Gent dit seizoen in de ePro League!_____#eSports #eProLeague https://t.co/ksvGEgFJnK- KAA Gent (@KAAGent) December 3, 2019 Na twee kwalificatietoernooien, een dag van duels tussen de finalisten, waaronder een wedstrijd tegen Robin en een persoonlijk interview, wist Maxime zijn nieuwe bestuur te overtuigen. Maxime, 21 jaar oud en student rechten aan de Universiteit Gent, zal niet langer alleen naar het stadion gaan als supporter van Depoitre en co, maar als volwaardig lid van de club van zijn hart! Hoewel dit een bekroning is voor de jonge esporter die vorig seizoen niet werd geselecteerd, zal hij de kwalificatieronde van de ePro League moeten overleven om zich bij zijn teamgenoot aan te sluiten in de play-offs. Maxime zal dus een team vormen met Robin, die voor de tweede keer onder de vlag van de Buffalo’s zal deelnemen. De 26-jarige hoopt beter te doen dan zijn zesde plek afgelopen seizoen. Misschien kan hij zelfs Quentin “ShadooW” Vande Wattyne van de troon stoten.

Alles over FIFA

Bekijk alles
Proximus ePro League: een overzicht halverwege het seizoen

Proximus ePro League: een overzicht halverwege het seizoen

De zevende speeldag van de Proximus ePro League-competitie werd dit weekend afgewerkt en betekende het einde van de eerste competitiehelft. Welke conclusies kunnen we nu al trekken? Wie zijn de verrassingen en ontgoochelingen in dit begin van het seizoen? Laten we de team eens overlopen…Vincent “vincinator1” Liégeois | Antwerp |https://www.proximus.be/pickx/nl/2008160/proximus-epro-league-vincinator-begint-bij-antwerp-aan-zijn-grootste-uitdaging Aangezien Antwerp had ingezet op een speler met zeer weinig ervaring in esports, koesterde de club geen grote ambities voor dit Proximus ePro League-seizoen.Na een mislukte start met een 1-3-nederlaag tegen Maxime “ClocherZ” Goyvaerts van KAA Gent is de Antwerpenaar er in de eerste helft van het kampioenschap nooit in geslaagd om te concurreren met zijn tegenstanders.Ondanks meer evenwichtige wedstrijden tegen KV Mechelen en Eupen heeft de Antwerpenaar helaas geen punten kunnen sprokkelen in zijn eerste zeven wedstrijden. Het trieste record van de zwaarste nederlaag staat op ook zijn naam. Hij verloor met 1-7 tegen Elias “Zayror” Bray van Sint-Truiden.De “Great Old” zal de play-offs naar alle waarschijnlijkheid niet halen!Kevin “DNS” Lenglet | KV Oostende |https://www.proximus.be/pickx/nl/2007749/proximus-epro-league-oostende-behoudt-vertrouwen-in-dns KVO besloot om het vertrouwen te behouden in hun vertegenwoordiger van vorig seizoen. De 30-jarige, tevens lid van Team Apero, heeft in dit eerste deel van het seizoen weinig gehad aan zijn ervaring.Een kleine nederlaag tegen Club Brugge op de eerste speeldag (2-1) beloofde veel goeds voor de “Kustboy”.Het duurde echter tot de zesde speeldag van het kampioenschap voordat de speler zijn eerste punt binnenhaalde. Na nederlagen tegen Anderlecht, Eupen, Gent en Mechelen speelde hij 2-2 gelijk tegen Zebra Florian ‘Didista’ Vandamme. Een dik punt aangezien de Carolo bezig was aan een mooie reeks overwinningen.Geprikkeld door dat gelijkspel vocht “DNS” zich de wedstrijd nadien tegen Waasland-Beveren opnieuw naar een punt. Zo staat hij halverwege het seizoen op de voorlaatste plaats met twee punten. De top 6 lijkt logischerwijs onmogelijk voor hem.Valentin “RMPVal” Yzebyt | Excel Moeskroen|https://www.proximus.be/pickx/nl/2007770/proximus-epro-league-moeskroen-gaat-voor-verlenging-titel Regerend kampioen Moeskroen had de intentie om dit jaar zijn titel te verdedigen. Naast een professionele speler besloot de club om in de reguliere competitie van deze Proximus ePro League te vertrouwen op een fervente supporter om rood-wit te vertegenwoordigen.Jammer genoeg waren zijn grote liefde en zijn goede wil niet genoeg om een goed figuur te slaan tijdens dit begin van het seizoen.Een pijnlijke 0-6-nederlaag tegen Abdullah Waiss van Genk doofde meteen het vuur van de Moeskroenenaar.Maar hij leerde uit zijn fouten en speelde vervolgens 3-3 gelijk tegen Club Brugge. Versterkt door dit resultaat, slaagde hij er zelfs in om Standard de week nadien te verslagen met één doelpunt verschil (3-2).We dachten toen dat “RMPVal” op weg was naar de top. Helaas voor hem verloor hij nadien vier keer op een rij, waarvan de meerderheid met één doelpunt verschil. Met vier punten op zak kan hij slechts a.d.h.v. een perfecte tweede helft van het seizoen aanspraak maken op een plaats voor de play-offs.Sven “SvenRoasted” Mertens | Eupen | https://www.proximus.be/pickx/nl/2007943/proximus-epro-league-eupenaar-sven-wil-zich-meten-met-de-besten Als enige vertegenwoordiger van de Panda’s dit seizoen draagt “SvenRoasted” de volledige verantwoordelijkheid van de club op zijn schouders in deze Proximus ePro League.De Eupenaar, die dit soort competities niet gewend is, werd meteen in het grote bad gegooid tegenover Timour “Sheva” Warrimont. Een 1-4-nederlaag zette meteen de toon. Na een kleine nederlaag tegen Zulte Waregem op speeldag 2 behaalde “SvenRoasted” zijn eerste overwinning tegen Oostende in zijn derde wedstrijd.Het seizoen van de jongeman was gelanceerd en dat gaf hem vertrouwen. Hij won een tweede opeenvolgende keer tegen Antwerp.Helaas ging hij niet op dit elan verder. Hij beëindigde het eerste deel van de competitie met een zwakke 1 op 9, te weinig om te mikken op een toppositie in het klassement.Lars “LarzZz42002” Depoorter | Cercle Brugge | https://www.proximus.be/pickx/nl/2008636/proximus-epro-league-cercle-kiest-voor-nieuw-talent Cercle Brugge was vorig jaar de verrassing van de play-offs en hoopte die topprestatie dit seizoen te herhalen! De jonge Lars “LarzZz42002” Depoorter, amper zeventien jaar oud, kreeg deze missie toevertrouwd.Na een slechte start met twee nederlagen won de Bruggeling met het kleinste verschil tegen KRC Genk, een prachtige prestatie voor de jonge debutant.Lars wordt echter snel terug met zijn voeten op de grond gezet na een droge 4-1-nederlaag tegen Sporting Charleroi op speeldag 4. Met een gelijkspel tegen Zulte Waregem, een nederlaag tegen Kortrijk en een overwinning tegen Antwerp sloot hij het eerste deel van de competitie af op de twaalfde plaats. Niet slecht voor een speler zonder echte competitie-ervaring!Yannick “yannickbraemnr10” Braem | Waasland-Beveren |https://www.proximus.be/pickx/nl/2008611/proximus-epro-league-yannick-wil-bij-waasland-beveren-vooral-genieten De club besliste om dit seizoen in te zetten op een supporter van het eerste uur. Yannick is al sinds zijn vijfde fan en krijgt vandaag de kans om te schitteren in de Proximus ePro League in de kleuren van de club van zijn hart.De speler wil vooral genieten tijdens dit kampioenschap, de resultaten zijn van ondergeschikt belang. We kunnen vandaag zeggen dat de Waaslander het redelijk goed doet in zijn eerste echte competitie.Hij begon de ePro League met een overwinning. Later versloeg hij Antwerp en speelde hij gelijk tegen Oostende. Hij verzamelde tot nu toe zeven punten.Yannick heeft verschillende redenen om tevreden te zijn, want hij heeft een zeer interessant spelniveau laten zien en enkele favorieten doen beven. Deze voorlopige elfde plaats is voor hem zeker een kleine overwinning op zich.Geoffrey Meghoe | Zulte Waregem |https://www.proximus.be/pickx/nl/2008272/proximus-epro-league-zulte-waregem-rekent-op-de-ervaring Geoffrey toonde zich vorig seizoen in de ePro League een goede leerling. Als halve finalist trok hij dit seizoen naar “Essevee”.Als een van de serieuze kanshebbers voor de top 6 vóór de start van de competitie, blijkt hij uiteindelijk een van de teleurstellingen van het begin van het seizoen.Met slechts negen punten na zeven speeldagen staat Geoffrey op een teleurstellende tiende plaats, veel te laag voor iemand met zijn kwaliteiten.In zijn eerste match werd hij verrast door de jonge Joas Drost van KV Mechelen. De wedstrijd eindigde op 1-1, niet ideaal om een groot kampioenschap mee te beginnen. Op speeldag 2 en 3 won hij respectievelijk van Eupen en KAA Gent. Maar vervolgens speelde hij te vaak gelijk om in het bovenste deel van het klassement terecht te komen.Hopelijk heeft de 1-5-nederlaag tegen Club Brugge op de zesde speeldag niet te veel sporen nagelaten.Arne “ArneM” Miechielssens | Kortrijk |https://www.proximus.be/pickx/nl/2008339/proximus-epro-league-kortrijk-zet-dubbel-in Kortrijk eindigde vorig jaar tweede in de reguliere competitie en hoopt deze prestatie dit seizoen te herhalen. Arne “ArneM” Miechielssens, die tot nu toe geen echt groot palmares heeft, moet deze opdracht volbrengen.Zijn openingswedstrijd tegen RSC Anderlecht, een 1-1-gelijkspel, was bemoedigend voor de speler. Hij heeft echter moeten wachten tot speeldag 4 om een eerste keer te winnen.Die overwinning zorgde voor een déclic. Nadien volgde nog tweemaal winst waardoor hij momenteel de tiende plaats bezet in het klassement, op slecht drie punten van de top 6!Met een goed tweede deel van het seizoen kan hij de play-offs bereiken en zijn teamgenoot Manse “Manse01” Bogaerts vergezellen.Bryan Moeyaert | RSC Anderlecht |https://www.proximus.be/pickx/nl/2007591/proximus-epro-league-paars-wit-heeft-topduo Paars-wit, achterop in de competitie, hoopt beter te doen in de ePro League. Met de ervaren Bryan Moeyaert probeert de club dat te verwezenlijken.Het gaat echter niet zo goed als verwacht, Bryan is een van de teleurstellingen in dit seizoensbegin. De man, die al vele jaren in de esports-wereld zit, heeft een indrukwekkende staat van dienst en heeft ons in het verleden al laten zien hoe goed hij wel is.Met twee gelijke spelen, twee nederlagen en drie overwinningen is de RSCA-man er niet in geslaagd om zich in de top 6 te positioneren in dit eerste deel van het kampioenschap.Hij staat heel ver van zijn doelen en zal zich de komende speeldagen moeten herpakken. Anders zou hij de play-offs wel eens kunnen missen!Bryan mag zich evenwel op de borst kloppen dat hij de “Classico” tegen Standard niet verloor (1-1) en dat hij won van eeuwige rivaal Club Brugge (4-2).De situatie is echter nog niet verloren voor Anderlecht. De club staat slechts op twee punten van de top 6.Laurens “Laurientes” Geenens | Club Brugge |https://www.proximus.be/pickx/nl/2008121/proximus-epro-league-club-treedt-aan-met-voormalig-belgisch-kampioen-laurientes Nadat het vorig seizoen twee spelers voortstuwde naar de laatste vier, heeft Club Brugge ook dit jaar hoge verwachtingen. Blauw-zwart besliste daarom in te zetten op een oud-wereldkampioen voor deze editie van de Proximus ePro League!We kunnen “Laurenties” na de eerste zeven speeldagen echter bestempelen als een kleine teleurstelling. Hij kon zijn dominantie niet tonen en staat momenteel net buiten de top 6.Ondanks al bij al positieve resultaten zouden we meer mogen verwachten van een speler van dit kaliber.Zeker als we weten dat hij de competitie startte met 4 op 6. Een tweede overwinning kwam er echter pas op speeldag 5 tegen KAA Gent.Met 11 op 21 zal de Bruggeling een beter tweede deel van de competitie moeten afwerken indien hij de play-offs wil bereiken…Maxime “ClocherZ” Goyvaerts | KAA Gent |https://www.proximus.be/pickx/nl/2007529/proximus-epro-league-maxime-de-ziel-van-de-buffalo-s De verwachtingen van Gent richting de jonge Maxime waren torenhoog. Niet zonder reden: de student doorzwom de verschillende opdrachten georganiseerd door de Buffalo’s.Maxime won wedstrijden op het goede moment tegen rechtstreekse tegenstanders en hij verloor geen cruciale wedstrijden. Ondanks een kleine dip na enkele speeldagen, hield hij enkele favorieten in bedwang. Zo staat hij momenteel op plaats 6 in het klassement.De Gentenaar sloot de eerste helft van de competitie af met een zware nederlaag tegen Club Brugge, een doelpuntenloos gelijkspel tegen Standard en een overwinning tegen Moeskroen.“ClocherZ” haakte zijn wagonnetje aan bij de koplopers en mag tevreden zijn over zijn prestaties. Indien hij deze lijn doortrekt, reiken de play-offs hem de hand.Joas Drost | KV Mechelen |https://www.proximus.be/pickx/nl/2008371/proximus-epro-league-kv-mechelen-stelt-nederlander-op KV Mechelen besliste om te vertrouwen op een jonge Nederlander. Hij verdedigt de Mechelse kleuren tijdens de reguliere competitie.De 17-jarige jongeman is momenteel één van de verrassingen. Na een matig begin tegen Zulte Waregem (1-1) bleef Joas ongeslagen tot de zevende speeldag! Enkel Timour “Sheva” Warrimont van Standard haalde de drie punten binnen tegen de geduchte “Kakker”.Zonder al te veel boe of ba staat hij vandaag op een mooie vijfde plaats in het klassement en heeft hij laten zien dat hij de kwaliteiten bezit om de play-offs te halen.Florian “Didista” Vandamme | Sporting Charleroi |https://www.proximus.be/pickx/nl/2007546/proximus-epro-league-jongeren-aan-de-macht-bij-de-zebra-s De Zebra’s kenden vorig jaar een heel mooi seizoen: beide spelers haalden de play-offs.De club, die veel geïnvesteerd heeft in esports, lijkt op weg om dat kunstje te herhalen.Zijn start ging volledig de mist in met een forfaitnederlaag tegen Sint-Truiden, maar Florian bleef niet bij de pakken zitten en herstelde zich in de wedstrijden nadien. Hij nam wraak op de arme Yannick “yannickbraemnr10” Braem van Waasland-Beveren en won met 4-1.De Carolo speelt aanvallend, dat bewijzen zijn 17 doelpunten in de eerste zeven wedstrijden. Hij verloor na de openingsspeeldag geen enkele wedstrijd meer en staat momenteel net naast het podium.Timour “Sheva” Warrimont | Standard Luik |https://www.proximus.be/pickx/nl/2007978/proximus-epro-league-sheva-en-regerende-kampioen-vertegenwoordigen-standard-luik Met de transfer van de huidige Belgisch kampioen hoopt Standard dat beide spelers de play-offs halen. Dat is de opdracht die amateurspeler Timour “Sheva” Warrimont moet volbrengen in de reguliere competitie.Na een kanonstart met twee opeenvolgende overwinningen verloor “Sheva” van Moeskroen en sprokkelde hij een punt in de “Classico” tegen RSCA. Timour wist zijn spelniveau nadien op te trekken en beëindigde de eerste helft van de competitie met twee overwinningen en een gelijkspel.Met 14 op 21 bezet hij momenteel de derde plaats in het klassement en heeft hij de play-offs in het vizier.Abdullah Waiss | Genk |https://www.proximus.be/pickx/nl/2008253/proximus-epro-league-genk-versterkt-zich-gevoelig Abdullah Waiss heeft de kwaliteiten om bij om het even welke ploeg in de Pro League als professionele speler aan de slag te gaan. Hij belandde uiteindelijk in Genk als amateurspeler. Doorstoten naar de play-offs zou geen probleem mogen zijn voor hem.En het minste wat gezegd kan worden, is dat de Belg zich staande heeft gehouden. Hij begon niet goed aan het seizoen met een nederlaag en twee gelijke spelen. Nadien volgde een reeks van vier opeenvolgende overwinningen. Met zijn 14 punten staat hij momenteel op de tweede plaats naast Standard, Sporting Charleroi en KV Mechelen.De strijd tussen deze vier ploegen belooft spannend te worden.Elias “Zayror” Bray | Sint-Truiden |https://www.proximus.be/pickx/nl/2007793/proximus-epro-league-spelniveau-prioriteit-bij-sint-truiden Ziehier dé revelatie van het seizoensbegin! De jonge Elias “Zayror” Bray, 18 jaar oud, overvleugelde de tegenstand gedurende de eerste zeven speeldagen!Met zes overwinningen en een gelijkspel legt de Truienaar momenteel een quasi foutloos parcours af en staat hij logischerwijs aan kop in het klassement. Hij staat vijf punten los van zijn eerste achtervolgers en wij zien niet hoe de play-offs, en zelfs de eerste plaats in de reguliere competitie, nog aan zijn neus kunnen voorbijgaan!Elias heeft vandaag de beste aanval en verdediging met een doelpuntensaldo van +17 (22 voor, 5 tegen).Het enige puntenverlies liep hij op tegen zijn rechtstreekse concurrent, Abdullah Waiss. Een duel tussen deze twee heren zal de tweede helft van de competitie wat dynamiek bezorgen.Zorgt Elias voor een huzarenstukje door ongeslagen te blijven in de reguliere competitie?ConclusieDit eerste deel van de competitie was spannend, zowel wat betreft het spelniveau van de spelers als de talrijke omwentelingen tijdens de wedstrijden.Hoewel de poort richting play-offs voor heel wat ploegen nog open is, heeft een kleine groep zich afgesplitst van de concurrentie. KAA Gent, KV Mechelen, Sporting Charleroi, Standard, Genk en Sint-Truiden lijken goed vertrokken. Maar Club Brugge, RSC Anderlecht en Kortrijk staan slechts op enkele punten van de top 6!Alles blijft momenteel dus speelbaar. Voor de andere ploegen ziet de situatie er benard uit. Verrassingen kunnen echter niet uitgesloten worden! Afspraak op Proximuspickx.be/esports en via de Proximus-decoder (via het menu “Shop” > “Andere” > “Sports”) of via de menu-tab “Proximus VOD” > Sportsectie voor V7-decoders om de uitkomst van dit seizoen te ontdekken.

Doorverkoopgids FUT 20 (deel 2 – de verschillende technieken)

Doorverkoopgids FUT 20 (deel 2 – de verschillende technieken)

Na het leren van de basisprincipes van doorverkoop in deel 1 van onze doorverkoopgids zullen we nu de verschillende technieken bespreken waarmee je een maximaal aantal credits op FIFA Ultimate Team kunt verdienen.De verschillende doorverkooptechniekenEr bestaan heel wat doorverkooptechnieken, die we hier op budget zullen sorteren. Hoe meer credits je op voorraad hebt, hoe gemakkelijker het is om ze te verhogen. Het is net als in het echte leven! Om het je gemakkelijker te maken, zal er een budgetindicator aanwezig zijn om te weten welke techniek voor jou het meest optimaal is. Om het budget te bepalen baseer ik me op het vullen van een groot deel van de stapel: hoe meer kaarten je hebt, hoe meer je zal verkopen!Vooraleer we beginnen zijn hier drie tips om je verkoop te optimaliseren:Bied je spelers zo vaak mogelijk opnieuw aanKoop slim! Dat wil zeggen met een maximum aan contracten (minimaal 7), een maximum aan vorm (minimaal 90) en indien mogelijk met een stijl. Dit zal ze interessanter maken op de markt.Vul je stapel tot het uiterste en onthoud: hoe meer spelers je erin hebt, hoe meer je zal verkopen.De basistechniekenTech 59: ziehier de basis van de doorverkoop: het kopen van een speler op de 59ste seconde van de 59ste minuut, vandaar de naam tech 59! Deze techniek mikt op prijsfouten en daarom kan je het met elk budget uitvoeren. Een voorbeeld: je ziet dat een speler 20.000 credits kost, je besluit om onder deze prijs te spammen om de speler aan een goedkopere prijs te kopen, voor 18.000 credits bijvoorbeeld. Als je deze techniek nog nooit hebt toegepast, kun je op twee manieren te werk gaan. Ofwel door een prijs op te geven die lager is dan de markt, via de zoekcriteria en snel opzoekingswerk, ofwel door naar de laatste kaart van de speler te gaan, ofwel door te refreshen.De tech veilingen: een andere manier om te kopen: veilingen! Je vindt er je speler bijna systematisch goedkoper dan wanneer je hem onmiddellijk zou kopen. Je kunt geweldige deals sluiten als je de enige bent die op een speler biedt. Bieden doe je het best tijdens daluren, zoals ‘s nachts of ‘s morgens, maar ook op evenementen waar veel packs open zijn. Er zullen inderdaad veel packkaarten zijn en de meeste spelers zullen ze direct aanbieden zonder de moeite te doen om hun basisprijs te verhogen. Zo komen tientallen spelers een uur na het openen van de packs tegelijk op de veilingen terecht. Het is dus makkelijker om een speler goedkoop aan te trekken wanneer jij je als enige op die speler richt. Hier is bijvoorbeeld een Joao Felix die ik tijdens Black Friday voor 10.250 heb gekocht en doorverkocht voor 48.000, of 35.350 credits nettowinst in een paar seconden. De technieken onder 20.000 creditsDe tech noob: afhankelijk van de speler ook wel tech brons of tech zilver genoemd. De techniek bestaat uit het kopen van bronzen of zilveren spelers van de grote kampioenschappen en hen voor 200/250 credits meer aan te bieden. Deze kaarten verkopen beter als ze zeldzaam zijn. Je kunt soms voor heel positieve verrassingen komen te staan met kaarten die je voor 300 credits hebt gekocht en die in feite tien keer meer waard zijn als ze bijvoorbeeld in een SBC League gewild zijn.De tech pack bronze: zoals de naam al aangeeft, moet je alleen maar bronzen verpakkingen openen in de shop om de inhoud ervan te verkopen. Een bronzen pakje kost slechts 400 credits. Het is dus heel eenvoudig om dit rendabel te maken. Als je geluk hebt, kan je op bronzen kaarten vallen met een hoge waarde dankzij de SBC’s, of squad building-kaarten die voor meer dan 1.000 credits worden verkocht. De technieken tussen 20.000 en 150.000 creditsDe tech non rare gold: niets is eenvoudiger! Koop non rare gold-kaarten zo goedkoop mogelijk en bied ze aan voor 300/350 extra credits. Het is logisch dat grote kampioenschappen de voorkeur genieten, evenals bekende spelers.De tech rare gold: zelfde principe als voor de tech non rare gold, maar we verhogen het budget! Voor een kaart die tussen 650 en 800 credits werd gekocht, kan je afhankelijk van de kaart 400/450 credits extra vragen. Deze techniek werkt zeer goed in het geval dat de SBC zeldzame spelers nodig heeft. Al je kaarten zullen zonder probleem binnen het uur verkocht zijn!De technieken tussen 150.000 en 450.000 creditsDe tech fut millionnaire: met deze techniek moet je je stapel vullen met populaire spelers uit de FUT 20-gemeenschap tussen de 1.000 en 5.000 credits. Je kan simpelweg een lijst maken op FUTbin, of je kan er een krijgen van de doorverkoopspecialisten op de sociale media. Deze spelers moeten minimaal 10 contracten hebben, 90 qua vorm en een stijl. Wat betreft het opnieuw aanbieden van de spelers kan je tussen de 800 en 1.200 credits toevoegen, afhankelijk van de kaart (type stijl, aantal contracten, enz.).De tech position modifier: een speler met een gewijzigde positie is meer gegeerd op de markt. Deze techniek bestaat uit het kopen van spelers met een gewijzigde positie zoals een RW in RF, een CM in CAM of een CDM in CM. Zelfde principe als de tech fut millionnaire: kies voor spelers die aanbeden worden door de community en die een minimum van 10 contracten, een stijl en 90 vorm hebben. Je kunt ze 1.000 tot 1.400 extra credits toevertrouwen. Als het je lukt om een speler te vinden met een grote verandering van positie, bijvoorbeeld een ST naar CM (hiervoor zijn 3 kaarten nodig), kun je er nog extra credits voor vragen.De tech avion low cost: bestaat uit het verkopen van een speler met 99 contracten, 99 vorm en een stijl. Deze kaart wordt zeer interessant op de markt. Om dit te bereiken heb je de 50% contractbonus nodig, dankzij de trainers, om te kunnen besparen op verbruiksartikelen. Deze techniek moet worden toegepast op kaarten tussen 5.000 en 10.000 credits. Je kan ze opnieuw aanbieden voor 2.000 credits meer dan hun oorspronkelijke aankoopprijs, verbruiksgoederen meegerekend. Je hebt bijvoorbeeld 2 contracten en een stijl op je kaart toegepast. Als je zuinig bent, heb je 450 credits uitgegeven aan deze verbruiksgoederen en je biedt de kaart dus aan voor 2.500 extra credits. Als je een kaart hebt met een speler die van positie verandert, kan je de doorverkoopprijs ervan nog iets hoger leggen.Boven de 450.000 creditsDe tech avion: het is de meest gebruikte en meest winstgevende tech. Het principe komt overeen met de avion low cost, maar dan op kaarten van meer dan 10.000 credits. Afhankelijk van je budget kan je steeds duurdere kaarten kopen. Altijd met 99 contracten, 99 in vorm en een stijl, en je vindt de barema’s voor het opnieuw aanbieden van de spelers op sociale media. Je kan ook de prijs van je kaart vermenigvuldigen met 1,15 + de prijs van je verbruiksgoederen (10% winst, 5% EA-belasting en ongeveer 500 credits aan verbruiksgoederen). Deze techniek is ideaal om te gebruiken bij investeringen, maar brengt wel een risico met zich mee. Als je niet op het juiste moment of tegen de juiste prijs koopt, loop je het risico om credits te verliezen.De tech icon: de tech van de rijken! Het is ingewikkeld om iconen door te verkopen, want er zijn er maar weinig op de markt. Hun prijzen veranderen voortdurend, wat betekent dat je de prijs van elk icoon perfect moet kennen om een doorverkoop te kunnen verwezenlijken op deze kaarten. Over het algemeen doe je goede zaken op veilingen, hoewel het nog steeds riskant is als je de prijs van het icoon niet goed kent. Je kan gemakkelijk 50.000/100.000 credits verliezen in een paar uur. Als je er echter in slaagt om tegen de juiste prijs te kopen, kun je enorme winsten verwachten van enkele tienduizenden credits, of zelfs enkele honderdduizenden.De techniek zonder budgetMassa-investeringen: deze techniek is redelijk bijzonder en houdt in dat je anticipeert op de verschillende evenementen die op de FIFA kunnen plaatsvinden, met name de SBC’s (squad building challenges). Als je denkt dat er donderdag een SBC uitkomt waar bijvoorbeeld spelers van Tottenham voor nodig zijn, investeer er dan zoveel mogelijk in. Want als die SBC uitkomt, zal iedereen Tottenham-spelers moeten vinden. De vraag zal dus enorm stijgen, maar het aanbod zal gelijk blijven omdat er niet noodzakelijkerwijs open packs zullen zijn. Dit betekent dat de prijs zeer snel zal stijgen op de spelers waarin je geïnvesteerd hebt.Dit was het tweede deel van de doorverkoopgids. Door deel 1 en deel 2 van de gids te combineren, ben je nu klaar om je traders carrière op FIFA te beginnen. Veel geluk!

FUT Champions Cup 3: Stefano Pinna faalt in de groepsfase

FUT Champions Cup 3: Stefano Pinna faalt in de groepsfase

Afgelopen dinsdag trok Stefano “Pinna97” Pinna naar Atlanta (VS) om deel te nemen aan de FUT Champions Cup 3 dat doorging van 17 tot 19 januari. Jammer genoeg is de jonge Belg er niet in geslaagd om de groepsfase te overleven.

Doorverkoopgids FUT 20 (deel 1 – de basis)

Doorverkoopgids FUT 20 (deel 1 – de basis)

Het doel van de spelmodus Ultimate Team is om je droomteam te creëren, wat vaak veel geld kost! Om credits te verzamelen en om de spelers te kopen die je in je opstelling wil, zijn er geen miljoenen oplossingen.De eerste oplossing is het openen van packs en heb hebben van geluk. De tweede optie is om veel te spelen! Aangezien je ongeveer 700 credits per spel verdient, betekent dit dat je slechts 1371 wedstrijden moet afwerken om Messi regular (momenteel 960.000 credits) te kopen. En je hebt nog eens 10 spelers nodig om je team compleet te maken. De derde oplossing: doorverkoop! Je wordt niet alleen een Wall Street trader, deze techniek zal je de credits geven die je nodig hebt om je ultieme team samen te stellen en plezier te hebben op FUT Champions!Wat is doorverkoop?Zoals je misschien al geraden hebt, is het een kwestie van iets kopen op de transfermarkt en het verkopen op diezelfde markt. Met een meerwaarde natuurlijk, hoe zou je anders credits kunnen verdienen? Je kunt de doorverkoop verwezenlijken met alle elementen die beschikbaar zijn in het spel. Vergeet echter niet dat dit met sommige spelers beter werkt dan met andere. Er bestaan ook doorverkooptechnieken om de opbrengst te verhogen. Niets ingewikkelds, dit is wat je moet weten over de doorverkoop.De EA-belastingJe weet waarschijnlijk al dat je EA een belasting moet betalen bij elke verkoop, tot 5% per transactie. Je moet dus altijd de verschuldigde belasting kennen om te weten voor welk bedrag je de speler moet verkopen! Laten we er een voorbeeld bij halen: je koopt een speler van 20.000 credits om door te verkopen. Vervolgens zet je hem op de transfermarkt voor 21.000 credits met de bedenking dat je 1.000 credits winst zult maken. Helaas, dat doe je niet! Als je 5% van 21.000 (21.000 x 5/100) berekent, krijg je 1.050. Dat is het bedrag dat EA je in rekening brengt. 21.000 – 1.050 is 19.950 credits. Dus je kocht een speler voor 20.000 credits en verzamelde 19.950 credits. Uiteindelijk verlies je dus 50 credits.Daarom moet je de verschuldigde belasting berekenen voordat je je speler verkoopt. Dit kan inderdaad vervelend lijken. Als je niet elke keer de belasting wilt berekenen, gebruik dan prijsschalen die bijvoorbeeld te vinden zijn op Twitter, waar de doorverkoopcommunity veel kan helpen. Indien je je hoofd er niet over wil breken, kun je ook je initiële aankoopprijs vermenigvuldigen met een percentage inclusief belasting. Je stelt bijvoorbeeld een percentage per kaart in, zeg maar 10%. Dan moet je alleen maar je aankoopprijs vermenigvuldigen met 1,15 (5% EA-belasting + 10% winst, dat is 15% of een vermenigvuldiging met 1,15). Op onze speler van 20.000 credits is dit een verkoop aan 23.000 credits, een belasting van 1.150 en winst van 1.850.De instrumenten die nodig zijn voor een doorverkoopEr bestaan een paar hulpmiddelen om je te helpen bij je doorverkoop. Hier bespreken we er drie: FUTbin.com, de contractbonus voor de coach en de transfermomenten.FUTbin.comHet is deze website die je de wereld van de CAC 40, van NASDAQ, zal doen betreden met je miljoenen om te investeren in vele spelers. Deze website helpt enorm voor FUT, maar we zullen ons alleen richten op de bijdrage omtrent de doorverkoop. FUTbin geeft een overzicht van ALLE prijzen voor beschikbare spelers op de markt. Zo kan je bijna in realtime de prijs van een zojuist verpakte speler controleren. Een ander zeer interessant punt: FUTbin biedt een geïndexeerde curve aan op de prijs van de spelers. Net als op een echte beurs heeft de markt een aantal punten die stijgen of dalen, afhankelijk van de stijging of daling van de prijzen van de spelers. © FUTbin.com Zoals je kan zien op het screenshot ligt de PS4-markt op 44,69 punten, een daling van 0,02 ten opzichte van de marktopening (44,71). Je ziet ook dat op het dieptepunt de markt op 42,74 staat en op het hoogtepunt op 45,12. Het meest interessante is de curve waarvan de schommelingen kunnen worden waargenomen: rond 20u was er een stijging en rond 22u een kleine “crash” van de markt.FUTbin is essentieel voor de doorverkoop. Je neemt duidelijk meer risico’s met het kopen van je spelers wanneer de markt hoog is, omdat de prijzen daarna kunnen dalen.De contractbonus voor de coachJe hebt waarschijnlijk al gemerkt dat er coaches beschikbaar zijn in het spel. Ze laten je toe om het collectief van je team te verhogen, maar ze krijgen ook een bonus wanneer je een contract toepast op je spelers. Deze bonus wordt de “onderhandelingsbonus” genoemd en varieert van 0% tot 3%, afhankelijk van de coach. Deze bonus gaat op voor alle coaches die je in je club hebt, met een plafond van 50%. Als je bijvoorbeeld profiteert van de 50%-bonus wordt in plaats van een Rare Gold-contract van 28 contracten een 50%-bonus toegepast. Je speler zal dus 42 contracten hebben (28 + 14).Hoe is dit nuttig voor de doorverkoop? Een kaart met een contract is aantrekkelijker dan een kaart zonder contract. Als je naar de transfermarkt gaat om Mbappé te kopen en je vindt er twee voor dezelfde prijs, maar met een verschil van 10 contracten, is het interessanter om de versie met de meeste contracten te kopen. Zo zijn spelers met het maximale aantal contracten (99) zeer gewild. Met deze bonus zal je in staat zijn om minder contracten te verbruiken, geld te besparen en een meer concurrerende verkoopprijs voor te stellen als je besluit om de aankoop van je verbruiksartikelen (in dit geval contracten) op de verkoopprijs van de kaart te vermelden. Uit ervaring blijkt dat trainingskaarten daarentegen geen effect hebben.Wanneer spelers kopen?Onthoud deze zin goed: “We kopen wanneer iedereen verkoopt en we verkopen wanneer iedereen koopt.” Als je deze formule toepast, kan je gemakkelijk een doorverkoop verwezenlijken zonder al te veel risico op verlies. Het is een principe uit de economie: alles is gebaseerd op vraag en aanbod. Een zeer hoog kaartaanbod en een lage vraag naar kaarten zal de prijzen doen dalen. Omgekeerd zal een laag aanbod in combinatie met een grote vraag de prijzen doen stijgen. Je zal het hieronder sneller begrijpen als we de marktprijzen per werkdag zonder evenement op vrijdag (wat zeldzaam wordt) vergelijken. Voor de oefening beginnen we de week op woensdag, wat volgens mij het begin is van de FUT-week met de nieuwe TOTW (team van de week).Woensdag: Woensdag is de dag waarop de markt over het algemeen niet veel beweegt, maar wel stijgt tot het TOTW om 19u wordt vrijgegeven. Vanaf dat moment daalt de markt doordat mensen hun packs openen om de nieuwe spelers van het team van de week te krijgen. Logisch: als we meer packs open hebben, hebben we meer spelers op de markt en dus een daling van de prijzen. Woensdagavond is daarom een goed moment om spelers te kopen.Donderdag: de belangrijkste dag van de week wat betreft doorverkoop! FUT Champions en Division Rivals beloningen in de ochtend. Veel packs op de markt, maar geen daling want mensen kopen hun teams voor het weekend. De prijzen gaan dus zelfs vaak omhoog. Behalve voor spelers met een lage totaalscore, want die komen vaak uit de packs. Als je slim bent geweest, heb je op woensdagavond of donderdagochtend geïnvesteerd vóór de beloningen, of eventueel tijdens, maar alleen in tech 59 (we bespreken tech 59 meer in detail in het tweede deel van de gids). Vanaf 8u ‘s ochtends zal de markt alleen nog maar stijgen en kan je tot zaterdagavond een maximum aan credits verdienen! Je spelers zullen zichzelf verkopen, ongeacht welke techniek wordt gebruikt. FIFA-spelers zullen massaal inkopen om hun teams te maken voor FUT Champions (Weekend League).Vrijdag: start van FUT Champions, de prijzen stijgen nog steeds de hele dag. Het is een goede dag om spelers via om het even welke techniek te verkopen. Je kan je verkochte spelers terugkopen, maar wees voorzichtig met de prijzen. Wees niet te hebberig. En vooral, controleer altijd of de prijs niet te veel is gestegen ten opzichte van donderdag.Zaterdag: in het algemeen verandert de markt niet veel, maar hij begint te dalen naarmate de dag vordert met mensen die FUT CHAMPIONS hebben beëindigd en die hun teams verkopen. Als je niet al je investeringen op woensdagavond/donderdagochtend hebt verkocht, raak dan niet in paniek. Geduld is het sleutelwoord in de doorverkoop.Zondag: de markt daalt de hele dag door met het einde van de FUT Champions. Je kunt op zondagmiddag al wat deals sluiten en op zondagavond rustig investeren, vooral op de dalende Boost-kaarten bijvoorbeeld.Maandag: speciale dag omdat om 2u ‘s nachts de Squad Battles-beloningen beschikbaar zijn. Er is dus een daling om 2u ‘s nachts. Tussen 6u en 8u ‘s morgens is er een tweede daling: de spelers worden wakker en openen hun packs, wat een daling veroorzaakt. Na 8u ‘s ochtends stijgt de markt alleen maar, dus je verkoopt heel goed! Maandag is een mooie verkoopdag, misschien zelfs beter dan donderdag.Dinsdag: wat de verkoop betreft is dinsdag meestal een rustige dag. Je zal veel minder verkopen dan op maandag, maar er zal geen marktdaling zijn. Het is een beetje de overgangsdag van de week.Je kent nu alle basisprincipes van de doorverkoop op FIFA. In het tweede deel van deze gids leer je de verschillende technieken van doorverkoop die je in staat stellen om een maximaal aantal credits te recupereren.

Brian is nieuwe bondscoach Franse nationale ploeg eFoot

Brian is nieuwe bondscoach Franse nationale ploeg eFoot

De Franse nationale ploeg eFoot heeft met Brian Savary een nieuwe selectieheer. Brian is voormalig assistent-coach van Neo en lid van de staff bij Vitality.Na de 3-2-nederlaag van Frankrijk tegen Denemarken nam coach Fabien “Neo” Devide ontslag als coach van de nationale ploeg. Gedurende zijn twee jaar aan het hoofd van het Franse voetbalelftal drukte hij zijn stempel met de eerste overwinning op de eNation Cup. Zijn team bestond uit DaXe en Maestro. Toch bevestigde de allereerste sterke man in de geschiedenis van Les Bleus op FIFA zijn vertrek en zijn wens om zich te concentreren op zijn gezinsleven en zijn positie als voorzitter van Vitality. Merci à la @FFF pour ces deux magnifiques années. J’ai pris la décision de quitter mes fonctions pour me concentrer sur ma vie de famille et Vitality. Ce fut un vrai honneur d’avoir représenté mon pays, d’avoir été le 1er sélectionneur et la 1ère nation championne du monde. https://t.co/MS4qXs3ycK- Fabien 'Neo' Devide (@Vitality_Neo) January 8, 2020 Sommigen dachten sinds de nederlaag op 8 januari dat de iconische oud-wereldkampioen Bruce Grannec de teugels zou overnemen. Hardnekkige geruchten deden echter de ronde dat de voormalige assistent en aanvoerder van Team Vitality favoriet nummer één was voor de positie. De officiële aankondiging van Brian als nieuwe bondscoach dit weekend bevestigde de geruchten. De aankondiging werd afgelopen zondag tijdens de show “l’Expresso” op de zender beIN Sports live uitgezonden. Neo feliciteerde zijn opvolger. D'adjoint à sélectionneur Réactions de @Vitality_Brian, coach de l'Equipe de France eFoot.Vidéo complète : https://t.co/dvKlW8G8Sv#efootdefrance pic.twitter.com/agmgW7mIwl- Equipe de France eFoot (@efootdefrance) January 12, 2020 De nieuwe coach krijgt niet veel tijd. Op 28 januari vindt een selectiekamp in Clairefontaine plaats. De bondscoach heeft er slechts drie dagen de tijd om de spelers te selecteren die het France eFoot-team in de nabije toekomst zullen vertegenwoordigen op FIFA 20.© efootdefrance (Twitter)

Professionele NFL-speler start esports-carrière op FIFA 20

Professionele NFL-speler start esports-carrière op FIFA 20

Jay Ajayi is een professionele NFL-speler. Hij is parallel aan zijn carrière een nieuwe uitdaging aangegaan door zich via FIFA 20 te lanceren in de wereld van esports. De Amerikaan won de Super Bowl in 2018 met de Philadelphia Eagles, de ploeg waarvoor hij momenteel nog altijd uitkomt. Vandaag kunnen we opmerken dat hij een nogal grappige manier heeft gevonden om zich bezig te houden tijdens het naseizoen. Hij nam deel aan de eMLS Cup 2019 waarin hij niet echt schitterde. Ajayi had moeite om zich aan te passen aan het niveau van professionele spelers op FIFA. Helaas heeft hij op zijn eerste speeldag twaalf opeenvolgende nederlagen geleden. In die twaalf wedstrijden scoorde hij slechts 11 goals en kreeg hij er 72 tegen. Omdat hij Philadelphia Union vertegenwoordigde, mocht hij een gestreamde wedstrijd spelen tegen didychrislito. Deze speler domineerde de eerste dag door negen wedstrijden te winnen en tweemaal gelijk te spelen. Jay in actie tijdens een showmatch tegen Chad Johnson, een andere American Football-speler En hoe zit het in België? In België is de Proximus ePro League nog steeds bezig. Speeldag vier stond bol van de spanning, de vijfde speeldag wordt aanstaande zaterdag live uitgezonden op Proximus Pickx vanaf 16u30. We verwachten opnieuw vuurwerk van de verschillende teams die deel uitmaken van de competitie, vooral omdat de Waalse clash tussen Moeskroen en Charleroi op het programma staat. © Philadelphia Union

Proximus ePro League gaat binnenkort van start

Proximus ePro League gaat binnenkort van start

Nog een paar dagen en het tweede seizoen van de ePro League op FIFA 20 gaat van start! Wie? Wat? Hoe? Wanneer? Wij zetten alles op een rijtje!De opwinding is groot! Fans van het voetbal en meer bepaald van het spel FIFA staan op het punt om het tweede seizoen van de Proximus ePro League te beleven. De Proximus ePro League is de grootste Belgische competitie van het jaar op de succesvolle voetbalsimulatiegame.In de afgelopen weken hebben de zestien voetbalclubs in de Pro League hun vertegenwoordigers aangetrokken. Terwijl verschillende teams een “pro”-speler hebben ingehuurd die automatisch gekwalificeerd is voor de play-offs, zijn ze allemaal op zoek gegaan naar een “amateur”-speler a.d.h.v. een selectieproces dat competities, tests en persoonlijke interviews bevat.Deze 16 spelers zullen een eerste kampioenschapsfase van 15 competitiedagen moeten doorlopen die op zaterdag 28 december begint. Het doel? De play-offs halen door in de top zes van het reguliere klassement te eindigen. Tegen het einde van de maand maart nemen de zes gekwalificeerde spelers dan deel aan het knock-out toernooi met de professionele spelers om de heilige graal te winnen: één van de vier tickets voor de grote finale op 28 maart 2020!Vorig jaar werd de allereerste trofee in de geschiedenis van de ePro League in de lucht gestoken door Quentin “ShadooW” Vande Wattyne, de speler van Royal Excel Moeskroen. Quentin vertegenwoordigt nu Standard Luik en hij zal veel werk hebben om zijn titel te verlengen. RSC Anderlecht-speler Zakaria “Emperatoor” Bentato zal ongetwijfeld graag wraak willen nemen voor zijn verloren finale van vorig jaar (0-4).Laten we ook de Club Brugge-speler Geoffrey “Blakerevenge” Meghoe niet vergeten. Hij strandde vorig jaar in de halve finales. We mogen ook veel verwachten van de nieuwe speler van de Moeskroen, Anthony “REGO” Rochetti, van de jonge maar niet minder getalenteerde Matthias “MatthaX” Rousselet (Sporting Charleroi) en van de pro-speler van Zulte Waregem, Nicolas “Nycom” Persoons. CHAMPION DE BELGIQUE 2019!!????? pic.twitter.com/srgt2AdphT— Quentin 'ShadooW' VW (@RSCL_ShadooW) March 23, 2019 Uiteraard eindigt de lijst van kanshebbers voor de titel niet hier, omdat het niveau zo hoog is en een verrassing mogelijk is op FIFA 20. Om deze moderne sporters te volgen of om uw favoriet aan te moedigen, kunt u zich wenden tot Proximus. Op Pickx worden alle wedstrijden live uitgezonden.Voor de eerste zes wedstrijddagen zal er elke zaterdag en woensdag een magazine uitgezonden worden met de samenvatting van de wedstrijddag op Proximus Sports (onder de optie All Sports), Twitch en Pickx Live (toegankelijk voor alle Proximus-klanten). De rest van het kampioenschap zal voor elke wedstrijd van de Jupiler Pro League worden uitgezonden op dezelfde Proximus Sports-zender, net als op Twitch en op de website Proximuspickx.be/esports. De wedstrijden in de Proximus ePro League zullen exact dezelfde zijn als die in de Jupiler Pro League.U kunt ze ook op aanvraag bekijken op Proximuspickx.be/esports en via de Proximus-decoder (via het menu “Shop” > “Andere” > “Sports”) of via de menu-tab “Proximus VOD” > Sportsectie voor V7-decoders.Alle wedstrijden, wedstrijdsamenvattingen en verslagen zullen gedurende het hele kampioenschap beschikbaar zijn op Proximuspickx.be/esports.

Saturn Belval FIFA 20 Cup: resultaten van Standard en Excel Moeskroen

Saturn Belval FIFA 20 Cup: resultaten van Standard en Excel Moeskroen

Standard Luik en Excel Moeskroen waren aanwezig op de Saturn Belval FIFA 20 Cup, een toernooi met ongeveer 128 spelers in Luxemburg. Helaas waren de resultaten niet overtuigend. Het toernooi werd georganiseerd door 11F, een Luxemburgse organisatie die veel evenementen in de Benelux organiseert. Dit keer was het een toernooi op FIFA 20. Het competitieweekend vond plaats in Esch-sur-Alzette, meer bepaald in de Belval Plaza, een belangrijk winkelcentrum in de regio. De groepsfase bestond uit 32 poules van 4 spelers, waarvan de top twee van elke poule zich kwalificeerde voor de eindfase. Onder de 128 spelers waren er enkele bekende Belgen uit de FIFA-scene aanwezig: Rego (Royal Excel Moeskroen), Aurelinho, ShadooW (Standard Luik) en Bearded Dogan (coach van UR La Louvière Centre). V.l.n.r. : Bearded Man, Rego, Fabio de Aguiar (11F), ShadooW en Aurelinho – © Anthony Rocchetti Bearded Dogan, Rego en ShadooW overleefden gemakkelijk hun poule. Bearded Dogan werd in de achtste finales uitgeschakeld (4-6) door Yugo, speler bij Helios Gaming. De twee anderen, vertegenwoordigers van een Belgische voetbalclub, slaagden erin om zich te kwalificeren voor de kwartfinales. In die kwartfinales verloor Rego van Ciscinho, die later uitgeroepen zou worden tot winnaar van deze tweede editie van de Saturn Belval Cup. Ook ShadooW geraakte niet tot in de halve finales. Hij verloor nipt van MalkaBiH11 met 3-4. Geen enkele Belg is er afgelopen weekend in geslaagd om een deel van de €4000 prijzengeld te winnen. Volgende keer beter!

EA Sports verwijdert Marco van Basten uit FIFA 20

EA Sports verwijdert Marco van Basten uit FIFA 20

Marco van Basten is voorlopig geschorst als digitale speler in het FIFA 20 Ultimate Team. Dat heeft spelmaker EA Sports laten weten. De verwijdering komt er naar aanleiding van zijn nazigroet in het Nederlandse voetbalprogramma "De Eretribune" bij FOX Sports.

EA Sports kondigt Black Friday en Super Sunday voor FIFA 20 aan

EA Sports kondigt Black Friday en Super Sunday voor FIFA 20 aan

Naar goede gewoonte heeft EA Sports nieuwe content aangekondigd voor FIFA Ultimate Team tijdens Black Friday. Doorheen het weekend zullen er verschillende promoties aangeboden worden aan de speler, waaronder verschillende packs, nieuwe objectives en uitdagingen met daarbovenop ook nog een hele hoop nieuwe Squad Builder Challenges.

Charleroi stelt nieuwe esporter voor

Charleroi stelt nieuwe esporter voor

Sporting Charleroi heeft vandaag hun nieuwe FIFA 20 esporter voorgesteld, die hen zal gaan vertegenwoordigen in de ePro league. Het gaat om Florian Vandamme, twintig jaar oud, uit Fleurus. De club had al een esporter in de rangen, namelijk “MatthaX”, maar met Vandamme krijgen ze er dus een nieuwe speler bij.

Geen Belgen in elfde Team of the Week

Geen Belgen in elfde Team of the Week

EA heeft het ondertussen al elfde Team of the Week voorgesteld en deze keer vinden we geen Belgen terug in het lijstje. We vinden wel drie Nederlanders terug, waarvan er eentje zich in de basis heeft kunnen spelen. Vooral de Premier League en La Liga spelers mogen zich in de handen wrijven, want het Team of the Week brengt voor hen weer een arsenaal aan nuttige kaartjes met zich mee.

Champions Cup Stage II gewonnen door “Nraseck”

Champions Cup Stage II gewonnen door “Nraseck”

Afgelopen weekend vond de FUT 20 Champions Cup Stage II plaats in Boekarest, waar 32 spelers (per console) het tegen elkaar opnam in de strijd om Global Series Point en een totaal van 60.000 dollar aan prijzengeld. Het PlayStation 4 onderdeel werd gewonnen door de Italiaan “CRAZY”, terwijl op de Xbox One de Duitser “Nraseck” wist te winnen. In de Grand Final trok “Nraseck” aan het langste eind en ging hij met 50.000 dollar aan de haal.

Twee Belgen in waanzinnig Team of the Week 9

Twee Belgen in waanzinnig Team of the Week 9

EA heeft vandaag het negende Team of the Week vrijgegeven en in dat team vinden we twee Belgen terug, die de afgelopen week indrukwekkende prestaties hebben neergezet. Verder mogen we het negende Team of the Week één van de beste tot nu toe noemen, met een hele hoop bruikbare en nuttige kaartjes van enkele belangrijke spelers. Vooral de Italiaanse en Spaanse competities mogen zich in de handen wrijven.

EA komt met bikkelharde Icon Swaps objectives Ultimate Team

EA komt met bikkelharde Icon Swaps objectives Ultimate Team

Het is ondertussen tijd voor de tweede set van Icon Swaps objectives, waarmee je Icon Swaps kan verdienen die in te ruilen zijn voor Icon Spelers in FIFA Ultimate Team. Deze keer heeft EA het duidelijk niet makkelijk gemaakt om de kaartjes te verdienen, want de opdrachten die je moet uitvoeren onder andere in Rivals en Squad Battles zijn allesbehalve makkelijk.

“Tekkz” wint meteen de eerste FUT Champions Cup

“Tekkz” wint meteen de eerste FUT Champions Cup

De Britse professionele FIFA 20 esporter Donovan “Tekkz” Hunt, die recent de overstap maakte naar Fnatic, heeft al meteen een trofee mee naar huis genomen voor z’n nieuwe team. Hij wist de Braziliaan Falvio “Fifilza” Brito met een fikse 3-0 overwinning naar huis te sturen, waardoor hij de winnaar is geworden van de 2020 FUT Champions Cup Stage 1.

KVMechelen zet met Miran Salim stappen in FIFA 20

KVMechelen zet met Miran Salim stappen in FIFA 20

Belgische voetbalclub KV Mechelen heeft een hoop nieuwe zaken aangekondigd voor het komende FIFA 20 seizoen. Naast het inlijven van een gloednieuwe esporter (en meer) komen ze op de proppen met een heus ‘Gaming Department’ binnen de voetbalclub. Daarmee zullen ze niet alleen deelnemen aan verschillende esport competities, maar willen ze ook meer engagement en contact met hun fans door middel van gaming.

“Tekkz” gaat FIFA spelen voor Fnatic

“Tekkz” gaat FIFA spelen voor Fnatic

Esports organisatie Fnatic heeft aangekondigd dat Donovan “Tekkz” Hunt hun nieuwe FIFA 20 speler zal worden. De nog steeds maar 17-jarige Brit tekende een contract bij de organisatie tot het einde van de levensduur van FIFA 21. De aankondiging zat er al een tijdje aan te komen, want Tekkz zat ook al enige tijd zonder team.

Twee Belgen in achtste Team of The Week FIFA 20

Twee Belgen in achtste Team of The Week FIFA 20

Ondertussen heeft EA Sports ons al het achtste team of the week voorgeschoteld en ook deze keer kunnen we weer enkele Belgen terugvinden tussen al dat voetbalgeweld. Daarnaast barst het Team of The Week deze keer van de bruikbare kaartjes, met enkele grote namen voor de Bundesliga, maar vooral voor de Serie A.

Meer Champions League in FIFA 20 Ultimate Team

Meer Champions League in FIFA 20 Ultimate Team

Gisteren kregen we al een eerste avond Champions League voetbal, maar ook vanavond geven de beste teams van hun respectievelijke landen weer het beste van zichzelf. Die kans konden ze bij EA duidelijk ook niet laten liggen, want we krijgen weer wat nieuwe Champions League Squad Builder Challenges en enkele Season objectives voorgeschoteld.

Eén Belg naast Mbappé in Team of The Week 7

Eén Belg naast Mbappé in Team of The Week 7

EA Sports heeft het ondertussen al zevende Team of The Week bekend gemaakt. Daar zien we naast enkele verwachte keuzes ook een aantal verrassinge. Tussen al dat voetbalgeweld vinden we ook een Belgische speler terug en één Fransman die wel een heel erg interessant kaartje in de wacht kon slepen.

FC Groningen haalt Levy Frederique binnen

FC Groningen haalt Levy Frederique binnen

FIFA speler Levy Frederique zal in het komende seizoen van de eDivisie de kleuren van FC Groningen gaan verdedigen. Dat wil dus zeggen dat het roster van FC Groningen momenteel bestaat ui Levy Frederique op de PS4, terwijl Nick den Hamer zich met de Xbox One zal bezighouden. Zowel Groningen als Levy zelf kondigden het nieuws aan op Twitter.

Radja Nainggolan in zesde Team of the Week

Radja Nainggolan in zesde Team of the Week

Elke week krijgen we uiteraard een nieuwe lading aan Team of the Week spelers in FIFA 20 Ultimate Team. Spelers die met hun club uitzonderlijke prestaties wisten neer te zetten en daarvoor beloond worden met een TOTW kaartje. Ook deze keer zitten er weer een paar interessante nieuwe kaartjes tussen en er is zelfs een Belg die z’n weg naar het Team of the Week heeft gevonden.

Startdatum eDivisie FIFA 20 is bekend

Startdatum eDivisie FIFA 20 is bekend

Op het twitteraccount van de Eredivisie konden FIFA fans gisteren al de startdatum van het nieuwe (en ondertussen al vierde) seizoen van de eDivisie terugvinden. Die zal van start gaan op maandag 11 november en het wordt daarboven een heel speciale editie, want eerder werd al aangekondigd dat de eDivisie zal samenwerken met DreamHack, om zo een breder publiek te bereiken en om meer prijzengeld te kunnen aanbieden.

eSporter Ajax wint DraftStory Cup FIFA 20

eSporter Ajax wint DraftStory Cup FIFA 20

Dani Hagebeuk, de esporter voor voetbalclub Ajax, heeft het eerste internationale FIFA 20 toernooi gewonnen. In de finale wist hij tweemalig Frans kampioen “Maestro” van Vitality te kloppen. Het toernooi werd niet op de traditionele manier gespeeld, maar maakte gebruik van de Draft Modus die binnen Ultimate Team te vinden is. Hagebeuk neemt zo 5000 dollar mee naar huis.

Champions League kaarten keren terug naar Ultimate Team

Champions League kaarten keren terug naar Ultimate Team

Mensen die regelmatig FIFA Ultimate Team spelen, weten vast en zeker wat de Champions League kaartjes net zijn. Ze keren ook in FIFA 20 opnieuw terug, maar er zijn wel enkele veranderingen. Zo kregen de Champions League kaartjes bijvoorbeeld een +1 in hun statistieken in FIFA 19, maar in FIFA 20 hebben de Champions League kaarten gewoon dezelfde rating als hun gewone gouden varianten.

Voetballer Alessio Romagnoli start eigen esports organisatie

Voetballer Alessio Romagnoli start eigen esports organisatie

De Italiaanse profvoetballer Alessio Romagnoli heeft zijn eigen esports organisatie op poten gezet. Daarvoor ging hij een samenwerking aan met Pro2Be Esports. Het team van de 24-jarige Italiaan, die momenteel actief is bij AC Milaan en de Italiaanse nationale ploeg, kreeg de naam ‘Team Romagnoli’ mee. Het team zal deelnemen aan toernooien en jonge talenten managen als partner van Pro2Be Esports.

FIFA 20: Ontdek de volledige fact sheet

FIFA 20: Ontdek de volledige fact sheet

EA SPORTS™ FIFA 20 voor PlayStation 4, Xbox One en PC, aangedreven door Frostbite™, brengt de twee aspecten van 'The World's Game' tot leven: het prestige van het als prof spelen en de totaal nieuwe straatvoetbalervaring in EA SPORTS VOLTA. FIFA 20 vernieuwt het hele spel. FOOTBALL INTELLIGENCE ontgrendelt een ongekend platform voor realisme wat betreft gameplay, FIFA Ultimate Team™ biedt meer manieren om je droomteam samen te stellen en met EA SPORTS VOLTA speel je authentiek straatvoetbal.

Ronaldinho gaat samenwerking aan met SCUF Gaming

Ronaldinho gaat samenwerking aan met SCUF Gaming

Voetballegende Ronaldinho gaat een samenwerking aan met Scuf Gaming en is van plan om een eigen esports organisatie op te richten onder de naam ‘R10’. Het team zou zich voornamelijk toespitsen op de game FIFA en het cultiveren van Braziliaans talent. Er zijn nog niet veel details bekend over het team, maar Scuf Gaming liet al weten erg blij te zijn met de samenwerking.

Eredivisie en DreamHack werken samen voor eDivisie FIFA 20

Eredivisie en DreamHack werken samen voor eDivisie FIFA 20

De Nederlandse voetbalcompetitie Eredivisie en esports productiebedrijf DreamHack slaan de handen in elkaar voor de Nederlandse FIFA 20 eDivisie. Door samen te werken willen ze esports in Nederland naar een hoger niveau tillen. Dankzij de samenwerking zal er ook een stuk meer prijzengeld beschikbaar voor de competitie.

CS:GO nieuws

Bekijk alles
Opschudding op CS:GO: Valve stopt met rechtstreekse uitnodigingen voor Majors

Opschudding op CS:GO: Valve stopt met rechtstreekse uitnodigingen voor Majors

De uitgever van Counter Strike: Global Offensive zorgt voor consternatie. Terwijl heel wat competities overschakelen op een franchisesysteem om de economische ontwikkeling van de grote namen te bevorderen, lijkt Valve tegen de stroom in te willen gaan. De opvallende aankondiging kwam er dit weekend. De rechtstreekse uitnodigingen voor de Majors, gebaseerd op de laatste ranking, zullen worden vervangen door een gloednieuw rangschikkingsysteem. Deze zal gebaseerd zijn op de klassementen van de Major en van twee andere evenementen die tussen juli en september worden georganiseerd. Na deze drie toernooien krijgen de acht beste teams een uitnodiging als “Legend”. De volgende acht krijgen een “Challenger”-ticket. Er zullen dan nog acht plaatsen overblijven voor teams van kleine toernooien. Het nieuwe systeem wordt van kracht op de ESL One in Rio, die van 11 t.e.m. 24 mei 2020 plaatsvindt. De twee andere kwalificatietoernooien liggen nog niet vast en kunnen daarom nog niet worden geofficialiseerd. De ommezwaai van Valve is een grote gok die het economisch systeem zou kunnen verstoren. Professionele organisaties hadden een zekere financiële stabiliteit door een snellere kwalificatie voor de competities met grote geldprijzen. Nu wordt het risico op een misstap veel groter, met eventuele financiële problemen als gevolg. Laten we daarentegen hopen dat deze nieuwe aanpak de subtopteams in staat zal stellen hun mogelijkheden optimaal te benutten en de kleine kring van professionele teams te betreden. De verandering zou kunnen leiden tot een uitbreiding van de scene en een toename van spektakel door middel van een groter aantal toernooien met hoge inzet.

Belg Davidp kondigt zijn nieuw CS:GO-team aan

Belg Davidp kondigt zijn nieuw CS:GO-team aan

Davidp is een professionele Belgische Counter Strike: Global Offensive-speler. Onlangs deed hij van zich spreken door de plek in de ESEA MDL op te eisen van zijn voormalig team, Team Heretics.Het lijkt erop dat de Belgische speler David Prins een team heeft gevonden na het drama met zijn voormalige teamgenoten bij Team Heretics.Ter herinnering, ondanks de kritiek van de community stond Davidp recht in zijn schoenen en kreeg hij de kans om een nieuw project op te starten rond de plek in de Mountain Dew League.Wel, dat is nu gebeurd. Davidp zal samenwerken met devoduvek, ayken, tabz en Bymas onder de tag Demolition Crew. Hij kondigt in zijn tweet aan dat het team zal deelnemen aan alle open qualifiers en alle toernooien die door organisatoren worden aangeboden. Demolition Crew is now officially up and running! Our lineup for MDL Season 33 will be: @davidpCSGO @aykencs @devoduvekk @tabzcsgo @bymascsWe'll be playing open qualifiers and any tournament organizers can contact us here: officialdavidpcsgo@gmail.com- David Prins (@davidpCSGO) January 14, 2020 We zullen moeten afwachten of de spelers een hecht team zullen vormen. Voor zover we weten, is het een veelbelovend team.Tabz is een voormalige LDLC-speler die zijn plaats in dat team had verworven door zijn spelniveau. Devoduvek is Davidp’s voormalige teamgenoot bij Team Heretics, de twee spelers kennen elkaar heel goed.Ayken heeft al een paar maanden geen vast team meer na zijn passage bij Sprout in 2018. Bymas is een jonge 16-jarige speler met enkel wat ervaring in de FACEIT Pro League.Demolition CrewDavid “davidp” PrinsBastian “ayken” SchendDavid “devoduvek” DobrosavljevicSimon “tabz” FeldtAurimas “Bymas” Pipiras

Counter-Strike: Global Offensive breekt record van gemiddeld aantal spelers in 2019

Counter-Strike: Global Offensive breekt record van gemiddeld aantal spelers in 2019

2019 was een grand cru-jaar voor de FPS van Valve. Meer dan zeven jaar na zijn lancering trekt CS:GO nog steeds veel mensen aan. Dat blijkt uit de uitstekende speelstatistieken: gemiddeld 400.000 spelers per maand, met een piek van ongeveer 770.000 spelers in de maand december.Met de start van het nieuwe jaar is het tijd om de balans op te maken van 2019. Dat is precies wat de gespecialiseerde website SteamCharts heeft gedaan. De populariteit van CS:GO in het laatste jaar van het afgelopen decennium werd onder de loep genomen.De belangrijkste shooter game uit de mondiale esports-wereld heeft sinds zijn lancering in 2012 niet veel aan populariteit moeten inboeten. CS:GO heeft door de jaren heen kunnen overleven ondanks de komst van min of meer serieuze concurrenten en nieuwe spelsoorten (Battle Royale in het bijzonder). CS:GO heeft zich weten aan te passen. Zo blijft het spel voldoen aan de verwachtingen van de community. © SteamCharts Hoe kunnen zulke cijfers worden verklaard?De teams die verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van het spel hebben de juiste keuzes gemaakt. De invoering van een Battle Royale, echter minder populair dan de grote namen in de discipline, heeft de verdienste gehad dat het de aandacht en nieuwsgierigheid van een nieuwe groep spelers heeft getrokken.De laatste spelupdate, “Shattered Web”, vat de evolutie van de titel samen en de weg die de technische teams hebben ingeslagen. Met nieuwe skins voor operators, wapens en ook nieuwe kaarten wordt de speler geconfronteerd met een voortdurend evoluerende titel. Ook al gaat het meestal maar om nieuwe concepten gebaseerd op oude ontwerpen. Maar dat werkt!Volgens SteamCharts is het nog nooit zo goed gegaan met Counter-Strike: Global Offensive! Een nieuw record werd genoteerd: gemiddeld speelden 398.000 spelers per maand het spel, een aanzienlijke stijging ten opzichte van het voorgaande jaar. © SteamCharts In 2019 zijn de laatste drie maanden het meest gunstig geweest in termen van opkomst met iedere keer meer dan 425.000 spelers. De maand december was opmerkelijk met een piek van 777.000 spelers, de zesde meest productieve maand in de geschiedenis van het spel. Een dergelijke score dateerde al van januari 2017.De slechtste maand bleek april te zijn met een gemiddelde van iets meer dan 350.000 spelers. Dit is nog steeds een cijfer waar veel concurrerende studio’s van dromen!De goede cijfers zijn voor een deel zeker te danken aan de overstap van het spel naar free-to-play. Dit economische systeem, een echte revolutie voor CS:GO, heeft de titel een boost gegeven na een glansloos 2018. Het feit dat de twee populairste games van het moment (Fortnite en League of Legends) vrij te spelen zijn, heeft ongetwijfeld iets met die keuze te maken.Een ander element zou de toename van het aantal esports-competities op de FPS kunnen zijn. De prijzengelden die tijdens sommige toernooien worden uitgereikt zijn voldoende om het hoofd van alle spelers te laten duizelen, en zeker om een deel van de enthousiastelingen te stimuleren om het avontuur serieuzer te proberen en zo het spel regelmatiger te herstarten. Het “from Zero to Hero”-gevoel is merkbaar. De steeds groter wordende media-aandacht voor de esports-wereld en voor Counter-Strike in het bijzonder versterkt dit gevoel. De toename van het aantal gratis online kwalificaties voor grote evenementen maakt deze droom inderdaad voor (bijna) iedereen toegankelijk. Jammer genoeg zijn er vaak heel wat gegadigden voor een klein aantal plaatsen! © ESL / Helena Kristiansson In België bereiken de organisatie van competities en de media-aandacht ervoor steeds meer mensen. De ESL Proximus Championship is daar een goed voorbeeld van. Honderden enthousiastelingen kwamen gedurende twee dagen samen om dezelfde passie te delen. Een nog groter aantal keek naar de live-uitzending via het Twitch-platform op het internet.Dit alles zorgt voor een soort collectieve rivaliteit en dwingt steeds meer spelers om actief te zijn op het spel waardoor het aantal spelers toeneemt.Laat ons een beetje vergelijken…Kijkend naar de twee Steam-games die het podium vervolledigen, had PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS een gemiddelde van 368.000 spelers per maand, vergeleken met 477.650 voor Dota 2. CS:GO staat op de tweede plaats achter Valve’s MOBA!De uitgever bezet de eerste twee plaatsen in het klassement met zijn titels. Dota 2, discreter in termen van media-aandacht dan zijn neef CS:GO, is een overdonderend succes in bepaalde geografische gebieden van de wereld en nam de shooter gemiddeld bijna 80.000 spelers per maand af! Dit is enorm en bijna onverwacht. © SteamCharts / 2019 op Dota 2 Deze titels staan natuurlijk ver verwijderd van Fortnite en zijn in totaal 250 miljoen spelers. Of van League of Legends en zijn miljoenen spelers per maand…Wat in 2020?De kans is groot dat CS:GO in 2020 op zijn elan verder gaat. Het spel, dat van oudsher aanwezig is op de esports-scene, is nog niet helemaal klaar om zijn wapens te laten zakken en zijn titel van FPS-grootheid af te geven.Natuurlijk gaan de bekendste en meest gerenommeerde circuits dit jaar door. Ook zullen er nieuwe verschijnen, zoals bijvoorbeeld de ESL Pro Tour. De professionele organisaties zullen hun investeringen zeker niet verminderen zolang er steeds grotere geldprijzen op het spel staan. © ESL Ook al wordt er niet verwacht dat alle records in dit nieuwe jaar verbroken zullen worden, het spel kan grotendeels op kruissnelheid blijven en hoeft niet echt te vrezen voor de concurrentie. Nog niet… Laten we er toch op vertrouwen dat de ontwikkelaars nieuwe ideeën bedenken en uitvoeren om nog verder te gaan en de menigte te blijven vermaken en prikkelen. Waarom niet met de integratie van virtual reality?Ook in België zullen de competities hervatten. De grote nieuwigheid op dit moment is “The Number One”-circuit, aangeboden door de Imperium-groep (LouvardGame, Spawn Bar, Epsilon, Innovent). In zijn streven naar de professionalisering van de Franstalige subtop zal hij online toernooien en LAN’s mixen om iedereen de kans te geven om te leven van zijn passie.Hoewel de tweede editie van de Charleroi Esport pas in 2021 zou plaatsvinden, kunnen we altijd op één of andere organisatie rekenen om ons kwaliteitsvolle live-evenementen aan te bieden.Counter-Strike: Global Offensive heeft nog een mooie toekomst voor zich en zou in de toekomst records moeten blijven breken… © Colin Young-Wolff / Riot Games

Geen enkele Belg gekwalificeerd voor IEM Katowice

Geen enkele Belg gekwalificeerd voor IEM Katowice

De IEM Katowice 2020 vindt plaats van 27 februari t.e.m. 1 maart. Zestien van de beste teams ter wereld op Counter-Strike: Global Offensive zullen naar Polen reizen om het evenement proberen te winnen.Gedurende het evenement in de Spodek Arena zullen de beste teams ter wereld tegen elkaar strijden in epische wedstrijden. Tot de uitgenodigde teams behoren onder andere Fnatic, dat de Dreamhack Malmö 2019 won, Astralis, winnaar van de IEM Beijing-Haidian 2019, en mousesports, titelhouder van de ESL Pro League Odense 2019.Het Franse Team Vitality is ook uitgenodigd, net als Natus Vincere onder leiding van s1mple. Onder de gekwalificeerde teams vinden we momenteel FaZe Clan en G2 Esports uit de Europese qualifiers, Cloud 9 uit de Amerikaanse qualifier en Vici Gaming uit de Aziatische qualifier. De teams die worden verwacht op de IEM Katowice 2020 Het team om in de gaten te houden is het Deense Astralis. De line-up van de regerende kampioen bestaat uit dev1ce, dupreeh, Xyp9x, gla1ve en Magisk. Een andere titelkandidaat is Team Vitality met zwaargewichten zoals ZywOo of Shox.Jammer genoeg zullen er geen Belgen aan dit evenement deelnemen. Terwijl de IEM Katowice volop aan de gang is, is het oorlog in de subtop nadat de Belgische speler Davidp de ESEA MDL-plek van Team Heretics heeft overgenomen. Meer informatie hierover vind je in volgend artikel.

Davidp, ex-CS:GO-speler van Team Heretics, eist plek op in ESEA MDL

Davidp, ex-CS:GO-speler van Team Heretics, eist plek op in ESEA MDL

Davidp, een bekende Belgische speler uit de CS:GO-scene, heeft de plek van Team Heretics overgenomen in de ESEA MDL nadat hij uit het team werd gezet.De ESEA MDL (Mountain Dew League) is een league op Counter-Strike waarin het merendeel van de grootste Europese teams het tegen elkaar opnemen.Team Heretics had een plaats in deze prestigieuze league. Het Spaanse team heeft echter beslist om zijn voormalige kapitein David “Davidp” Prins te ontslaan.De Belg liet zich niet doen en heeft alle spelers van het team eruit gegooid op de ESEA-website. Hierdoor heeft Davidp de plek bemachtigd. Na heel wat geklets op Twitter besloot de speler een uitleg te geven. You guys have to know that we played half of the season with JiNKZ & logaN then after with KioShiMa and Lucky, the only guy which i played the whole season with was Maka.I have been a part of this spot since day 1. 2/2- David Prins (@davidpCSGO) January 5, 2020 Ik zal het nu uitleggen. Nadat we Heretics met devoduvek hadden verlaten, heb ik me geïnformeerd over hoe alles nu zou verlopen. Ik heb de beheerders wat vragen gesteld en de regels goed gelezen. Ik heb het recht om de plaats in de MDL te houden. Ik heb de kans om er iets mee te doen en dat zal ik ook doen.Je moet weten dat we de helft van het seizoen met JiNKZ en logaN hebben gespeeld en nadien met KioShiMa en Lucky. De enige kerel waar ik het hele seizoen mee heb gespeeld was Maka. Ik maak al sinds de eerste dag deel uit van deze spot.Ondanks de kritiek van de community staat Davidp recht in zijn schoenen en krijgt hij de kans om een nieuw project op te starten rond de plek in de Mountain Dew League.Team Heretics wordt daarentegen gedwongen om zonder spot te spelen in de ESEA met de volgende line-up:Jérémy “jeyN” NguyenLucas “Lucky” ChastangBryan “Maka” CandaAlexandre “xms” FortéFabien “kioShiMa” Fiey

Syman Gaming-speler Nicolas “Keoz” Dgus: “Ik geef me volledig voor mijn team om samen zo ver mogelijk te geraken.”

Syman Gaming-speler Nicolas “Keoz” Dgus: “Ik geef me volledig voor mijn team om samen zo ver mogelijk te geraken.”

Hoewel het gebruikelijk is om landgenoten onze grenzen te zien verlaten om van hun passie te leven, verhuizen maar weinig Belgische spelers naar de andere kant van de wereld zoals Nicolas “Keoz” Dgus.Het is in Kazachstan, voor de organisatie Syman Gaming, dat de jonge Belg zijn virtuele koffers heeft geopend. We gingen naar hem toe om zijn keuze te begrijpen, maar ook om terug te kijken op zijn recente overwinningen in de WESG-kwalificaties en de NEST Pro 2019.Voor degenen die je niet kennen, zou je je kort kunnen voorstellen aan onze lezers?Ik heet Nicolas Dgus, alias “Keoz”. Ik word negentien binnen een tiental dagen en ik kom uit La Louvière. Ik ben een professionele gamer op Counter-Strike: Global Offensive.Ik ben op jonge leeftijd beginnen gamen, toen ik zes of zeven jaar oud was. Op de Playstation 2 speelde ik Pro Evolution Soccer. Nadien ben ik overgestapt op Call of Duty op de Playstation 3. Ik ben dus begonnen op de consoles.Op een dag kreeg mijn zus een computer. Ze speelde League of Legends en Minecraft met haar schoolvrienden. Wanneer zij de computer niet gebruikte, speelde ik erop. En zo ben ik pc-gamer geworden.Ik was nog jong, maar ik speelde veel op League of Legends. Mijn niveau was niet slecht, ik slaagde er zelfs in rang “Diamond 1” te bereiken toen ik nog maar twaalf jaar oud was. Het is gek als ik er aan denk!Ik kreeg zin om Counter-Strike te proberen tijdens het bekijken van YouTube-filmpjes.Wanneer ben je overgestapt van het recreatief gamen naar het competitieve niveau?In die tijd speelde ik veel op Hearthstone. Ik heb toen opgemerkt dat er online competities van het spel bestonden waar je 25 of 50 euro kon winnen. Ik heb het meerdere malen geprobeerd, maar ik heb nooit iets gewonnen.Op een dag zat ik op de stream van een Counter-Strike-speler die op FaceIt speelde. Via de stream ontdekte ik dat er een platform bestond met een ELO-ranking, zoals op League of Legends. Dat platform sprak mij aan en dus heb ik me toen onmiddellijk ingeschreven.Ik ben begonnen op “try hard” om niveau 10 te bereiken. Door veel te spelen ben ik ontdekt door mijn eerste team. Daar is alles begonnen: eerste trainingen, eerste LAN’s, …Weinigen weten dat je bij de Belgische organisatie Sector One je carrière bent gestart. Wat kan je je nog herinneren uit die tijd?Eerlijk gezegd was het geweldig om een nieuwe omgeving te leren kennen met de wedstrijden, de LAN’s, …Het zorgde wel voor enorm veel stress. Je komt in een nieuw milieu terecht waarin je niets voorstelt. Je moet jezelf bewijzen, dat is wat ik leuk vond.Sinds het begin van je prille carrière heb je in verschillende Franstalige teams gespeeld zoals Oserv Esport, MaxiSaucisse en Epsilon. Vandaag de dag maak je deel uit van Syman Gaming, een organisatie uit Kazachstan. Hoe ben je in dat team terechtgekomen?Ik speelde veel op FaceIt, waardoor ik me heb kunnen kwalificeren voor de FaceIt Pro League. Ik kreeg ook een uitnodiging voor “Rank S” op het ESEA-platform.Ik heb verschillende spelers leren kennen die Russisch spreken toen ik in “Rank S” speelde. Door mijn herkomst kan ik me verstaanbaar maken in die taal.Ik heb hen meerdere keren mijn niveau kunnen tonen. Op een bepaald moment hebben ze mij dan gebeld om te vragen of wilde testen bij het team. Ik heb hen kunnen overtuigen en zo ben ik in Syman Gaming beland. © StarLadder Waarom zo ver weg gaan terwijl enkele Franstalige organisaties je wilden?Het eerste wat me aantrok was dat het bij hen gemakkelijker is om je te kwalificeren voor een “Major”. In Europa is dat moeilijker. Het niveau in de GOS-zone ligt lager dan bij ons. Dus ik greep de kans die mij werd aangeboden.Bovendien was ik enorm verrast van hun niveau toen ik er testte!Is de GOS-zone een overgangsfase in je carrière? Ben je van plan om er volledig in te investeren of zal die dienen als springplank om terug te keren naar een topteam hier in Europa?Dat zal de toekomst uitwijzen. Momenteel geef ik me volledig voor mijn team om samen zo ver mogelijk te geraken.Wat is het verschil tussen de Europese CS:GO-scene en de Aziatische-Pacific-scene waarin je momenteel speelt?Spelers zijn misschien iets minder bezig met de strategieën in het spel.Voor de rest is er niet veel verschil, in tegenstelling tot wat men zou kunnen denken. Wat betreft de mentaliteit hangt het af van tegen wie je het opneemt. Je kunt zowel in Europa als in het GOS-gebied zeer onaangename mensen tegenkomen, maar het tegendeel is zeker ook waar.Dat geldt ook voor de toernooien. De kwaliteit hangt af van de organisator, niet van zijn nationaliteit.Je familie en je zus in het bijzonder hadden een grote invloed op jouw esports-keuzes. Is dat nog steeds zo?Nee, dat is nu minder het geval.Mijn familie was nogal verbaasd toen ik voor een team uit Kazachstan koos, maar ze respecteerden mijn beslissing. Ze vertrouwen me.Dat weerhoudt mij er echter niet van om hen regelmatig om advies te vragen wanneer ik een belangrijke beslissing moet nemen. Ze kiezen niet in mijn plaats, maar hun advies blijft erg belangrijk in al mijn beslissingen wat betreft esports.Maar ik denk dat ik hoe dan ook voor Syman Gaming getekend zou hebben.En gezien de manier waarop alles verloopt, is mijn familie erg trots op mij. Mijn ouders steunen me elke wedstrijd, ze proberen naar elke wedstrijd te kijken! Daar steken ze een deel van hun tijd in, ze staan erg open voor esports. © StarLadder Je ploeg bestaat uit Russen en Kazachen. Is het in het spel en erbuiten moeilijk om te communiceren met je ploeggenoten?In het begin verliep de communicatie moeilijk omdat ik de technische termen van CS:GO niet kende in het Russisch.Ik heb de taal thuis geleerd, we spreken regelmatig Russisch. Ik heb het niet op school geleerd. Ik kan ook geen Russisch lezen.Maar met de tijd heb ik me verbeterd en vandaag gaat het veel beter!Er is een tijdsverschil van vijf uur met Kazachstan. Hoe ga je daarmee om?Tot nu toe ben ik twee keer in Kazachstan geweest voor de WESG-kwalificaties.Syman Gaming heeft ook een basis in Rusland, dichter bij Europa. Onze bootcamps vinden daar plaats en we spelen er onze belangrijke kwalificaties online. Tussen hier en daar is er maar een uur verschil, dat is zeker doenbaar.Maar ik heb ook al eens vanuit België moeten spelen, de qualifiers van de Minor in Berlijn bijvoorbeeld, omdat die plaatsvond tijdens de examenperiode. Mijn verplaatsingen zijn ook afhankelijk van de locatie van de gameservers. Het is bijvoorbeeld onmogelijk voor mij om vanuit België op Russische servers te spelen.Jullie hebben je onlangs gekwalificeerd voor de WESG binnen de Aziatische-Pacific-zone. Vertel ons een beetje over jullie parcours om daar te geraken.Om deel te nemen aan de kwalificaties van de GOS-zone hebben we een derde speler uit Kazachstan moeten toevoegen aan het team. Hij nam de plaats in van de Rus “n0rb3r7”.Eerst moesten we de online kwalificaties van Kazachstan overleven. Ik heb toen niet kunnen spelen omdat ik in België was en de kwalificaties doorgingen op Kazachse servers.We stootten door naar een gesloten LAN-kwalificatieronde. We moesten het daar opnemen tegen Winstrike in een BO3. We wonnen eenvoudig met 2-0.Dankzij die overwinning plaatsten we ons voor een andere LAN waar andere landen ons vervoegden. We eindigden tweede na AVANGAR, maar we kwalificeerden ons wel voor de WESG in de Aziatische-Pacific-zone.Dat is de laatste stap voor de WESG 2019!Jullie ontmoeten er mogelijks grote ploegen zoals TYLOO en het nieuwe Virtus.pro. Waar willen jullie eindigen op dat toernooi?We zullen er alles aan doen om naar de volgende fase te gaan en om ons te kwalificeren voor de WESG. Er zijn twee kwalificatieplekken. Hoewel we met een andere line-up zullen spelen dan onze vijf basisspelers, hopen we nog steeds een van de twee tickets te bemachtigen.We zijn niet echt bang voor de andere teams. Er is Virtus.pro, dat is een uitstekend team. Maar het feit dat er twee tickets zijn stelt ons gerust over onze kansen op kwalificatie.Wat er ook gebeurt, we zullen elke wedstrijd alles geven!Afgelopen weekend wonnen jullie de NEST Pro 2019, een toernooi van 50.000 dollar in China. Jullie hebben o.a. TYLOO, 22ste op de CS:GO-wereldranglijst, uitgeschakeld. Wat deed dat met jullie?Eerlijk gezegd niets speciaals. Het is niet het eerste grote team dat we verslaan. We weten wat we kunnen, we trainen veel. Dus winnen van een geweldig team verrast ons uiteindelijk niet meer dan dat.We hebben simpelweg toegepast wat we tijdens trainingen uitvoeren en zo wonnen we. © CGA Wat zijn jullie doelen in 2020?Het hoofddoel is kwalificatie voor de “Major”.We willen ons ook kwalificeren voor andere toernooien zoals de “DreamHack Open”.De WESG is ook een doel, maar geen hoofddoel omdat onze line-up niet compleet zal zijn voor dat evenement.Zien we je volgend jaar op een LAN in België?Alles zal afhangen van mijn schema. Indien ik in België ben en ik heb geen training of belangrijke wedstrijden met Syman Gaming, waarom dan niet?Ik zal waarschijnlijk weer proberen om deel te nemen aan LouvardGame, wat voor mij het beste toernooi van België is. Ik heb er altijd van genoten om er met vrienden te spelen.Bedankt om onze vragen te beantwoorden, ik geef je het laatste woord.Ik wil al onze supporters bedanken voor hun steun, maar ook degenen die mijn team aanmoedigen. Jullie mogen in 2020 goede resultaten verwachten!

Keoz wint NEST Pro Series 2019 op CS:GO met Syman Gaming

Keoz wint NEST Pro Series 2019 op CS:GO met Syman Gaming

De NEST Pro Series is een professioneel toernooi op CS:GO, georganiseerd door CGA eSports en U Can Company. De finale vond afgelopen weekend plaats en een Belg maakte deel uit van het winnende team. De finale in de Suzhou Yangcheng International E-sport Hall ging tussen Syman Gaming en TYLOO, een gerenommeerde Chinese organisatie. Na drie maanden van online competitie kwamen de beste teams uit verschillende regio’s van de wereld (Azië, Europa en Zuid-Amerika) samen in het Chinese stadion. Na vier dagen competitie (12-15 december) mocht Syman Gaming de trofee in de lucht steken. Syman Gaming (neaLaN, Perfecto, Ramz1kBO$, Keoz en n0rb3r7) kreeg ook een cheque van 50.000 dollar uitgereikt. Het team won van TYLOO (iemand, BnTeT, Summer, Attacker en Freeman). Syman Gaming wint de NEST Pro Series 2019 op CS:GO – © CGA Solaar, de coach van Syman Gaming, gaf na de gewonnen finale een interview bij prosports.kz: “Objectief gezien zijn het Braziliaanse team en Big Time Regal van China zwakker dan wij, dus we beschouwden TYLOO als de grote rivaal voor het toernooi. Maar zoals in de finale bleek, waren ze niet klaar voor deze competitie. […] Onze mentaliteit was top. We waren vastbesloten om in elke ronde, wedstrijd of situatie te vechten. We wonnen de finale zonder iets weg te geven!” Ramz1k werd uitgeroepen tot MVP van het toernooi. Het hele toernooi lang presteerde hij op een hoog niveau. Een Belg blonk nog maar eens uit op internationaal niveau. Leuk om te zien!

Game Fist-kapitein Daniel “smogger” Adgamov: “Zodra de eerste ronde begint, bestaat het publiek niet meer, dan zit je in de wedstrijd.”

Game Fist-kapitein Daniel “smogger” Adgamov: “Zodra de eerste ronde begint, bestaat het publiek niet meer, dan zit je in de wedstrijd.”

Het ESL Proximus Championship en de Kayzr League zijn twee grote evenementen in de Belgische CS:GO-scene. De ene finale wordt een paar weken na de andere gespeeld. Er zijn maar weinig teams die deelnemen aan beide!Een van die weinige ploegen is Game Fist. Na hun verloren finale op het ESL Proximus Championship tegen Tenerife Titans (0-2) heeft het team onmiddellijk de rangen moeten sluiten om de eindfase van de Kayzr League zo goed mogelijk aan te vatten.Na verschillende weken van verbeten duels en een kwalificatie voor de halve finales heeft Game Fist het afgelopen dinsdag moeten opnemen tegen One One esports voor een tweede opeenvolgende finale, na die op het ESL Proximus Championship.Helaas hebben de mannen van Daniel “Smogger” Adgamov zich laten verrassen. Ze verloren met 2 tegen 0.Wij gingen naar de kapitein van Game Fist en vroegen zijn mening over de twee uiteenlopende prestaties van zijn team. En we wilden graag weten wat zijn volgende doelstellingen zijn.Voor degenen die je niet kennen, zou je je kort kunnen voorstellen aan onze lezers? Ik heet Daniel “Smogger” Adgamov en ik speel Counter-Strike: Global Offensive.Ik speel CS:GO sinds 2012 op competitief niveau. De laatste jaren heb ik voor verschillende teams gespeeld waardoor ik in mijn carrière heel wat toernooien heb gewonnen.Vandaag maak je deel uit van Game Fist. Hoe ben je in dat team beland? Dat is op een heel natuurlijke manier gebeurd. Vorig jaar speelde ik voor Sector One en eindigden we in de top 4 van de Kayzr League. Hierdoor hebben we dit jaar het recht gekregen om deel te nemen aan de degradatiefase.Doordat dat ticket voor de spelers was, en niet voor het team, hebben we een nieuw team kunnen vormen om er aan deel te nemen nadat we Sector One verlaten hadden.Dat is ons slechts één dag voor de deadline gelukt en omdat we nog steeds geen organisatie hadden gevonden om te vertegenwoordigen, namen we contact op met Game Fist. Zo hebben we bij hen getekend. © Benjamin Meulemans We hebben je 2 weken geleden zien spelen op het ESL Proximus Championship. Hoe ging het in de kwalificaties? De degradatiefase was heel gemakkelijk voor ons. Ik moet toegeven dat 50% van de ingeschreven teams zelfs niet heeft deelgenomen, wat handig was voor ons.Als ik me niet vergis is ons voormalige team, Sector One, niet eens in actie moeten komen. Wij hebben één wedstrijd moeten spelen.De groepsfase was daarentegen dramatisch voor ons. Vroeger speelden we in mix. Ik moest elke week afspraken maken met anders spelers omdat er iedere keer minstens één speler afwezig was in de line-up. Een grote dank aan de beheerder van ESL “HolyBunny”. Hij was zeer begripvol en hij heeft ons veel geholpen!Jullie hebben het in de halve finales moeten opnemen tegen Sector One. Vooraf waren jullie niet echt favoriet, maar jullie hebben op schitterende wijze kunnen winnen. Hoe komt dat? (lacht). Ik was ervan overtuigd dat we konden winnen! Maar toen we het eerste spel verloren op Mirage, wist ik meteen dat het erg moeilijk zou worden en dat we een geweldige comeback moesten maken. Uiteindelijk hebben mijn teamgenoten een zeer goed spelniveau gehaald en zijn we erin geslaagd om te winnen op Nuke en Overpass. We namen de wedstrijd spel per spel.Hoe bereiden jullie je mentaal voor vooraleer jullie op het podium gaan? Voornamelijk door mopjes te maken en te lachen. Want als de sfeer te rustig is, kun je te veel gaan denken en dan neemt de stress toe. Dat is nooit goed!We zagen dat jullie heel erg blij waren na die overwinning. Hoe zijn jullie omgegaan met de pauze tussen de twee wedstrijden? We zijn ons eerst gaan opfrissen. Nadien zijn we handtekeningen gaan uitdelen.Na de handtekeningensessie hebben we iets gegeten en hebben we naar de andere halve finale tussen Vanguard en Tenerife Titans gekeken.De finale tegen Tenerife Titans verliep helaas minder goed. Wat is er gebeurd? Waren ze echt te sterk? We wisten dat alle spelers in dat team goed zijn. Maar toch denk ik dat Sector One die dag beter was.Jammer genoeg zijn we slecht van start gegaan. We hebben hen de overwinning op een schoteltje aangeboden! (Game Fist leidde eerst met 13-7 en met 18-15 in overtime. Ze verloren uiteindelijk met 25-21, n.v.d.r).We bevonden ons dus in dezelfde situatie als in de halve finale tegen Sector One. Helaas konden we deze keer het tij niet keren en verloren we op Inferno.Zorgt het feit dat jullie op een podium voor een publiek moeten spelen voor extra stress? In het begin een beetje wel, ja. Maar zodra de eerste ronde begint, bestaat het publiek niet meer, dan zit je in de wedstrijd. © Benjamin Meulemans Hoe zijn jullie omgegaan met het feit dat jullie zo dicht bij de titel waren? We wisten dat we de eerste plaats konden bemachtigen, maar uiteindelijk waren we al erg blij dat we van Sector One konden winnen.Gelukkig! Anders zou het de vijfde keer in mijn carrière zijn geweest dat ik in de halve finale van een groot toernooi had verloren!Nadien hadden jullie een halve finale op de Kayzr League voor te bereiden. One One leek een haalbare kaart, maar jullie verloren toch. Wat is er gebeurd? De wedstrijd vond plaats op 10 december. Jammer genoeg konden twee spelers van onze vaste kern niet aanwezig zijn: “CRUC1AL” en “Lenny”.One One had niet de mogelijkheid om de wedstrijd uit te stellen dus hebben we met twee vervangers moeten spelen. Het is moeilijk om zoveel vervangers tegelijk te integreren. Het is ons niet gelukt om automatismen en voldoende osmose te vinden om One One esports te verslaan. Dat is jammer.Is de nederlaag een gevolg van wat er op het ESL Proximus Championship gebeurd is? Zeker niet! Onze line-ups verschilden enorm. Dát verklaart onze slechte prestatie.Wat zijn jullie doelen in 2020? We vertegenwoordigden Game Fist op het ESL Proximus Championship en de Kayzr League. Vandaag zitten we dus opnieuw zonder organisatie.Ik ben op dit moment bezig een nieuw team te creëren, maar helaas kan ik hierover op dit moment niets vertellen. Ik kan je echter nu al zeggen dat er binnenkort een officiële aankondiging zal volgen!Zien we jullie binnenkort terug aan het werk in België? Het CS:GO-seizoen is voor ons afgelopen dit jaar. Maar normaal gezien is ons volgend toernooi de LouvardGame in februari. En de week nadien volgt Frag-o-Matic.Jullie zullen ons dus zeer binnenkort kunnen zien spelen op Belgische bodem (lacht). © Benjamin Meulemans SlotwoordIk wil het publiek bedanken voor de steun. Zonder jullie zouden wij niet bestaan!

MIBR haalt “meyern” binnen

MIBR haalt “meyern” binnen

Braziliaanse esports organisatie MIBR heeft hun CS:GO roster versterkt met de 17-jarige Argentijn Ignacio “meyern” Meyer. Dat kondigden ze aan op hun website en sociale media. Het is de bedoeling dat “meyern” het roster vervoegt als vervanger van de Braziliaan Lucas “LUCAS1” Teles, die momenteel dus zonder team zit. MIBR bekleedt momenteel de elfde plaats op de CS:GO ranking.

“NaToSaphiX” wisselspeler voor “woxic” op cs_summit 5

“NaToSaphiX” wisselspeler voor “woxic” op cs_summit 5

Het CS:GO team van mousesports, met Nederlander Chris “ChrisJ” de Jong in hun rangen, heeft aangekondigd dat Özgür “woxic” Eker niet zal deelnemen aan cs_summit 5 door problemen met zijn visum. In de plaats van de Turk zal de Deen Niels-Christian “NaToSaphiX” Sillassen aantreden in het roster van mousesports tijdens hun wedstrijden.

Overzicht: CS:GO-eindfase van Kayzr League

Overzicht: CS:GO-eindfase van Kayzr League

Het Vlaamse bedrijf Kayzr is in enkele jaren tijd uitgegroeid tot een van de belangrijkste spelers in de esports-wereld binnen de BeNeLux. Het bedrijf biedt een volledig gratis online platform aan waarop gamers zich kunnen meten met tegenstanders dicht bij huis. Het bedrijf heeft al enkele duizenden spelers uit heel Europa kunnen aantrekken!Voortbouwend op het succes heeft Kayzr een competitie gelanceerd zodat de beste teams uit de BeNeLux het tegen elkaar kunnen opnemen. De “Kayzr League”, zoals de competitie genoemd wordt, vindt plaats op verschillende games zoals Counter-Strike: Global Offensive, Rocket League, League of Legends en Hearthstone.Gezien de goede reputatie van het evenement en de feit dat het hen menens is, is het bijna vanzelfsprekend dat Kayzr voor 2020 een samenwerking is aangegaan met LouvardGame om deel uit te maken van het “Number One”-circuit. Het bedrijf wil op die manier bekender worden in Wallonië. Elke CS:GO-fase van het volgende seizoen zal punten opleveren voor de “Number One”-rangschikking. Zo zullen spelers zich kunnen plaatsen voor de grote finale. © The Number One Dit jaar zijn twee van de vier finales al gespeeld.De Nederlandse organisatie mCon esports won overtuigend de Rocket League-finale nadat hun kwalificatie voor de eindfase aan een zijden draadje had gehangen. Het gelegenheidsteam Gekke Mannen was een maatje te klein en verloor de finale uiteindelijk met 1-4.De kwalificaties van League of Legends waren spannender met op de eerste plaats een ex aequo tussen Defusekids en Sector One. Het waren ook die twee ploegen die het tegen elkaar opnamen in de finale. Zoals zo vaak haalden de Defusekids het van Sector One, die geen antwoorden vonden op het spel van hun tegenstander.De twee andere finales vinden plaats op 14 en 15 december. Zaterdag staat de finale van CS:GO op het programma in het R.A.V.E.N. Virtual Reality Center in Brussel. De dag nadien volgt de Hearthstone-finale in de Esports Game Arena in Alphen aan den Rijn in Nederland.Laten we de CS:GO-finale eens van dichterbij bekijken. Het spektakel zal er meer dan waarschijnlijk aanwezig zijn!Na vijf zwaarbevochten kwalificatieweken hebben vier teams zich kunnen plaatsen voor de grote finale en de €4000 prijzengeld. © Kayzr De eerste speeldag in de Kayzr League-groepsfase zette de toon voor de rest van de competitie. mCon en Sector One gingen tot het uiterste. Uiteindelijk won mCon in overtime. Asterion en Game Fist verloren zwaar van respectievelijk JoinTheForce en One One esports.Verrassing daarentegen op de tweede dag: Asterion liet geen kans onbenut tegen Sector One. mCon ging op zijn elan door en won van Game Fist. JoinTheForce verloor van One One esports.mCon en One One esports hadden na de eerste twee speeldagen een lichte voorsprong waardoor de derde dag al doorslaggevend kon zijn voor de kwalificatie.Terwijl JoinTheForce en Asterion na hun nederlaag tegen respectievelijk Game Fist en mCon uitgeteld leken, kwam de verrassing van de dag op naam van Sector One. De “Foxes” rolden One One esports op en wonnen met 16-3! Terwijl de top van het klassement zich langzaam begon te ontplooien, leken de laatste twee kwalificatieplaatsen nog steeds binnen het bereik van verschillende teams te liggen.One One esports bezegelde op speeldag vier definitief het lot van Asterion. mCon liet zich verrassen door JoinTheForce en Sector One slaagde er niet in om zijn goede dynamiek van de week ervoor te behouden en verloor van Game Fist.Op de laatste speeldag van de groepsfase vielen er twee forfaits te noteren: Asterion was al uitgeschakeld, One One esports had zich al geplaatst voor de finale. Sector One en JoinTheForce vochten onderling uit wie het laatste ticket voor de eindfase bemachtigde.Met heel wat druk op de schouders werd het een nek-aan-nekrace tot Sector One zich finaal kon loswringen van zijn tegenstander en won met 16-13.De vier finalisten zijn gekend: mCon (4W-1V), One One esports (3W-2V), Game Fist (3W-2V) en Sector One (2W-3V).Dankzij deze rangschikking zijn de affiches voor de halve finales gekend: mCon neemt het op tegen Sector One, Game Fist speelt tegen One One esports.mCon esportsDe Nederlandse organisatie is erin geslaagd om de groepsfase van de Kayzr League te winnen met een volledig nieuwe line-up. Het team heeft een volledig nieuw vijftal voor dit nieuwe seizoen. Alleen Jamie “luosrevo” Lammers keerde terug op bekend terrein. Hij is namelijk de enige van de huidige line-up die vorig jaar de derde editie van de Kayzr League won.mCon esports, reeds winnaar van een Kayzr League en indrukwekkend in de groepsfase, zal ongetwijfeld de favoriet zijn. Het team werd ook tweede op het ESL Dutch Championship Summer 2019 waar ze maar twee keer verloren: één keer in de groepsfase tegen Defusekids en in de finale tegen diezelfde Defusekids. © mCon Esports One One esportsHet CS:GO One One esports-team bestaat voornamelijk uit Belgische spelers en is tot alles in staat, zowel in positieve als in negatieve zin.We zagen ze eind september Defusekids verslaan op het DreamHack Open Rotterdam kwalificatietoernooi, net als Game Fist (finalist op het ESL Proximus Championship), maar ze verloren ook wedstrijden die op papier haalbaarder leken.De line-up zou in theorie niet mogen verrassen tijdens deze Kayzr League, maar scherp blijven is de boodschap voor de tegenstanders. Ze mogen zeker niet onderschat worden. Iulian Alexandru “ALEXJ” Jitaru en zijn mannen hebben veel ervaring en hebben een meer dan correcte groepsfase afgewerkt. Het valt nog te bezien of zij op D-day op het podium dezelfde efficiëntie zullen kunnen tonen. © Valve Game FistGame Fist is de ploeg in vorm. Na een moeilijk parcours richting de finale van het ESL Proximus Championship heeft de ploeg enkele moeilijkheden gekend om hun spel op te leggen tijdens lange, felbevochten wedstrijden.Maar tegen alle verwachtingen in heeft het team zich in de halve finale op het podium kunnen ontdoen van Sector One en een mooie tweede plaats behaald gedurende het tweede seizoen van het ESL Proximus Championship. We hebben echter ook de kwetsbaarheid van het team gezien tijdens wedstrijden waarin veel op het spel stond tegen teams die op papier als favoriet bestempeld werden.Het is te hopen dat deze goede prestatie hen een stap verder heeft gebracht en dat de talenten in het team in staat zijn om te mikken op de hoogste trede van het podium! © Benjamin Meulemans Sector OneSector One was waarschijnlijk de ploeg met het meeste vertrouwen voor de eindfase van het ESL Proximus Championship. Na een groepsfase met zes overwinningen en slechts één nederlaag, konden de “Foxes” met recht en reden in hun kansen geloven en hadden ze waarschijnlijk gedacht om de Tenerife Titans tegen te komen in de finale.Voeg daar hun uitstekend parcours op de ESEA Main aan toe dit seizoen en aan alle voorwaarden leek te zijn voldaan om te vechten voor de titel. Helaas voor Sector One draaide het helemaal anders uit met een 1-2-nederlaag tegen Game Fist, en dat ondanks winst in de eerste wedstrijd.Simpelweg een ‘accident de parcours’? Druk van het podium en het publiek? Laten we hopen dat het team in staat is geweest om zijn fouten te vinden en te corrigeren, want na een moeilijke groepsfase in de Kayzr League zullen Jarne “Kzealos” Van Ransbeeck en zijn mannen 100% moeten zijn om kans te maken op de overwinning tegen mCon! © Benjamin Meulemans Halve finale #1: mCon vs Sector OneOp 9 december om 19u neemt mCon het dus op tegen Sector One in de eerste halve finale. Als we de logica volgen, zou mCon de ontmoeting moeten winnen. De goede vorm van de Nederlanders in combinatie met de slechte prestaties van de “Foxes” tijdens de eindfase van het ESL Proximus Championship zouden moeten doorwegen.Maar opgelet voor overmoed aan de ene kant en de reactie van een gewond dier aan de andere kant. En laten we niet vergeten dat Sector One mCon een maand geleden tot overtime dwong op de openingsspeeldag van de Kayzr League! Een verrassing is dus altijd mogelijk, maar wij zetten ons geld in op mCon.Halve finale #2: One One esport vs Game FistOok deze twee teams kwamen elkaar tegen op de eerste speeldag. One One esport verpletterde Game Fist toen met 16 tegen 5. Maar let op met te snel gemaakte conclusies. One One esport heeft naarmate de competitie vorderde wat gas teruggenomen tot zelfs het geven van forfait op de laatste speeldag.Game Fist komt uit een verloren finale op het ESL Proximus Championship, maar zal er wel veel vertrouwen hebben opgedaan.Het is waarschijnlijk de minst voorspelbare confrontatie van de twee. De laatste zal waarschijnlijk beslist worden door de vorm van de dag van de twee teams. Aangezien deze halve finales in BO3 worden gespeeld, zou Game Fist op psychologisch vlak de bovenhand kunnen nemen en uiteindelijk winnen na een felbevochten ontmoeting.ConclusieIndien de logica van de groepsfase wordt gerespecteerd, wint mCon het toernooi. De plaatsen twee en drie blijven onbelist, maar Game Fist en Sector One maken er een grote kans op.Afspraak op 9 december om 19u voor de eerste halve finale tussen mCon en Sector One, op 10 december voor de tweede halve finale tussen One One esports en Game Fist, en op 14 december om 11u voor de grote finale!

Fransman NBK vervoegt CS:GO-team van OG

Fransman NBK vervoegt CS:GO-team van OG

De organisatie OG is heel bekend vanwege haar wereldploeg op Dota 2. OG, aangesloten bij Red Bull, is een nieuwe uitdaging aangegaan door een team aan te werven voor Counter-Strike: Global Offensive.De esport-organisatie OG staat wereldwijd bekend om haar uitmuntende niveau op de podia waar ze aanwezig is. Op Dota 2 wonnen ze in 2018 en 2019 de wereldbeker, The International. Ter herinnering, deze competitie heeft de grootste prijzenpot met bijna 16 miljoen dollar dit jaar.Op papier is het CS:GO-team van OG ronduit indrukwekkend. De eerste speler is Nathan “NBK” Schmitt, een Fransman die vroeger samenspeelde met ZywOo, RPK, apEX en Alex bij Team Vitality. © OG In dit nieuwe avontuur zullen zijn teamgenoten Aleksib, valde, ISSAA en mantuu zijn. Mantuu is een rookie die nog niet gekend is bij het brede publiek. Het valt af te wachten of hij, omringd door veteranen uit het milieu, de revelatie kan worden.In een aankondigingsvideo stelt OG NBK voor als de “Kingmaker” die er altijd in slaagt om het publiek in vervoering te brengen.Eerst hebben we een chagrijnige Fransman nodig, de “Kingmaker”, wiens mening en clutch plays het publiek doen opwinden Terwijl het team al een paar weken samen aan het trainen was, werden er veel geruchten verspreid op het web. In ieder geval is één ding duidelijk: OG is hier om te winnen.

Tenerife Titans-kapitein Steven “Stev0se” Rombaut: “We waren er allemaal van overtuigd dat we het toernooi zouden winnen.”

Tenerife Titans-kapitein Steven “Stev0se” Rombaut: “We waren er allemaal van overtuigd dat we het toernooi zouden winnen.”

Na zijn overwinning op het ESL Proximus Championship van CS:GO vat de kapitein van de Tenerife Titans het parcours van zijn team samen, vertelt hij ons over de ups en downs, het gevoel van op een podium te spelen voor een publiek en zijn toekomstige doelen. Voor degenen onder ons die jou niet kennen, kan je je even voorstellen aan onze lezers? Mijn naam is Steven “Stev0se” Rombaut, ik ben 26 jaar oud. Ik ben kapitein van de Tenerife Titans en ik heb net het ESL Proximus Championship van CS:GO gewonnen. Ik ben in 2007 Counter-Strike: Source beginnen spelen, maar dat was allemaal niet zo serieus. Met de komst van CS:GO ben ik echt competitief beginnen spelen. In 2014 ben ik in de esports-wereld beland toen ik mijn eerste top 3 bereikte op Frag-o-Matic. Dat was gewoon met een gemengd team, onder vrienden, en zo ben ik begonnen. Toen ben ik tot het besef gekomen dat ik vanuit die basis iets kon opbouwen en ik ben iets serieuzer beginnen spelen. Ik ging op zoek naar een team omdat ik helemaal geen ervaring had in het milieu. In de loop der jaren heb ik heel wat ervaring opgedaan en werd ik kapitein van mijn line-up. Je hebt de laatste jaren in heel wat Belgische teams gespeeld. Vandaag de dag maak je deel uit van de Spaanse organisatie Tenerife Titans. Hoe ben je in dat team beland? Tenerife Titans had me een paar maanden eerder gevraagd om alleen te komen spelen en me aan te sluiten bij hun Spaanse line-up, maar ik wilde mijn team niet verlaten omdat we samen onze eerste LAN’s begonnen te winnen. Ik wilde niet weg. Ik zou zeker meer geld hebben verdiend, maar ik had op een lager niveau moeten spelen. Een paar maanden later namen ze weer contact met me op en vroegen me of ik niet geïnteresseerd was om met al mijn teamgenoten bij hen te komen. We hadden ons toen net aangesloten bij Epsilon. Uiteindelijk hebben we het voorstel aanvaard, behalve Dries die niet fulltime kon spelen vanwege zijn schoolverplichtingen. © Lionel Mealfeyt Wat is het verschil tussen de Spaanse CS:GO-scene en de Belgische scene? Het verschil is gewoon dat elke persoon die in de Spaanse competitie wil spelen een bepaalde vergoeding moet ontvangen van zijn organisatie. Anders mogen deze teams niet deelnemen aan de competitie. Elk team moet dus geld hebben om te investeren en elke speler moet ervan kunnen profiteren. In België zijn er de Defusekids die een beetje geld verdienen en dat is het zo ongeveer. De andere organisaties betalen slechts een kleine bijdrage voor de tijd die spelers besteden aan de vertegenwoordiging van hun organisatie, maar uiteindelijk is dat heel weinig. We zagen je dit weekend bezig tijdens de ESL Proximus Championship-finale. Vertel ons een beetje over je parcours om er te geraken. We hebben de eerste qualifier voor het ESL Proximus Championship gespeeld en gewonnen. Nadien verloren we de eerste wedstrijd in de groepsfase. Het was een onbesliste wedstrijd. En daarna hebben we niets meer verloren. We werden wel nog twee keer gedwongen tot verlengingen en het meest ingewikkelde was dat we geen vijfde speler meer hadden na het vertrek van Dries. We hebben met vijf verschillende vervangers moeten spelen en uiteindelijk kon geen van hen zich genoeg bewijzen om een volwaardig lid van het team te worden. We zijn dus nog steeds op zoek naar een vijfde speler. Denzstou heeft ons dit weekend tijdens de finale geholpen, maar hij is onze officiële vervanger. In feite wonnen we het ESL Proximus-kampioenschap met een stand-in. Hoe bereid je je mentaal voor alvorens op het podium te verschijnen? Een paar weken geleden speelden we de Gameforce-finale. Ik denk dat dat ons een voordeel heeft gegeven. We weten ondertussen wat het is om met een publiek op een podium te spelen. Daar hebben we geen problemen meer mee. We hebben samen veel LAN’s gespeeld. We voelen geen druk meer. Is er nog altijd de kleine “Hoppa Boys!” voor jullie de coulissen verlaten? Ah ja (lacht). Zeker, en zelfs meer dan dat. Jullie speelden tegen Vanguard in de halve finale. We zagen dat jullie wat worstelden om in het spel te komen. Hoe verklaar je dat? Persoonlijk had ik het moeilijk om mijn niveau te vinden. Ik zei tegen mijn team: “Ik zit op 4-14, jongens, en ik weet niet wat er aan de hand is!” Daarna deed ik een goede actie en begon ik in mijn spel te komen. Maar ik had me niet genoeg opgewarmd op de podiumcomputers voor de halve finales en dus deed ik dat wel voor de finale. Ik heb me er twintig à dertig minuten opgewarmd en in de finale ging alles veel beter. © Benjamin Meulemans Heeft dit invloed gehad op je manier van leidinggeven ingame? Ik denk dat ik veel meer zelfvertrouwen heb om te leiden wanneer ik goed speel. Als ik problemen heb, zal het ook moeilijker zijn om de leider in het spel te zijn omdat ik dan minder zelfvertrouwen heb. Maar ik denk dat we in de rondes waarin ik slecht speelde, altijd controle hadden. Jullie hebben je dan uiteindelijk weten te plaatsen voor de finale. Hoe hebben jullie de pauze tussen de twee wedstrijden doorgebracht? We moesten vrij snel van het podium af. Daarna moesten we ook nog een interview geven en wat video’s maken, wat eigenlijk goed was voor ons. Niemand was gestrest. We waren er allemaal van overtuigd dat we het toernooi zouden winnen. Tijdens de finale voelden jullie je als collectief, maar ook jij persoonlijk, veel beter. Hoe verklaar je dat? Het feit dat ik een halfuurtje heb kunnen opwarmen op een server heeft me echt deugd gedaan. Ik had het gevoel dat ik er klaar voor was. In de wedstrijd hadden we een goede start, gevolgd door een zeer slechte periode. We stonden op een gegeven moment 7-14 achter, terwijl we in het begin 4-1 aan het winnen waren. Maar ik hield het juiste tempo aan en had vertrouwen in onze comeback. En dat is gelukt, ook al hebben we zes of zeven matchpunten tegen gehad! Hoe voelde je je toen je de beker voor de camera’s en het publiek in de lucht mocht steken? Dat was een ongelooflijk gevoel! Het was een heel ander gevoel dan toen we Gameforce wonnen omdat hier heel veel toeschouwers aanwezig waren. Het was een hele mooi stage in een mooie zaal. © Lionel Mealfeyt Hoe ziet de toekomst er voor jullie uit na die prachtige titel? Deze week hebben we nog enkele competities gespeeld. Nu gaan we het iets rustiger aandoen. In plaats van zes dagen per week te spelen, gaan we een paar weken naar vier dagen per week, maar wel nog steeds zes à zeven uur per dag! En volgend jaar begint het nieuwe seizoen met alle Europese competities waarvoor we gekwalificeerd zijn en er is natuurlijk de Spaanse competitie. Jullie gaan dus deelnemen aan het nationale kampioenschap van Spanje? Ja, dat is de LVP-competitie met twaalf teams. We beginnen in januari met een mediadag in Barcelona en nadien start de competitie. Wanneer spelen jullie nog eens een toernooi op Belgische bodem? We hopen geselecteerd te worden voor de “Number One”, de nieuwe LouvardGame-competitie. De aankondiging zou snel moeten komen, tot dan weten we het niet, dus we wachten. De “Number One” is jullie grote doel voor 2020? Ja, zeker en vast. Het is een nieuwe stap voorwaarts voor de Belgische esport-wereld. Dank aan LouvardGame om dit mogelijk te maken. Wij zijn vrijwel de enige Vlamingen die al jaren deelnemen aan de LouvardGame. Ik denk dat ik met alle teams waarin ik heb gespeeld, heb deelgenomen. We zijn blij dat we het enige Vlaamse team zijn dat regelmatig deelneemt tussen alle Franse en Waalse teams. Is er een verschil in mentaliteit tussen de Vlaamse en Waalse teams tijdens bijvoorbeeld de LouvardGame? Ik weet niet of er veel verschillen zijn tussen de Vlaamse en Waalse teams. Ik denk dat we iets luider zijn dan de Franstalige teams, maar verder is alles vrijwel hetzelfde. Ik weet dat sommige Franstalige teams behoorlijk koppig en agressief naar elkaar toe kunnen zijn, maar dat geldt ook voor Vlaamse teams. © Lionel Mealfeyt Bedankt om onze vragen te beantwoorden, ik laat je het traditionele laatste woord. Ik wil graag iedereen bedanken die ons aanmoedigt en onze organisatie Tenerife Titans voor hun steun. En ik wil mijn teamgenoten bedanken omdat we samen toch weer gewonnen hebben. We hebben een fantastisch jaar achter de rug!

StarLadder verdedigt zich tegen beschuldigingen van betalingsachterstanden

StarLadder verdedigt zich tegen beschuldigingen van betalingsachterstanden

Naar aanleiding van beschuldigingen van CS:GO-commentatoren over bepaalde betalingsachterstanden, besloot StarLadder te reageren op de controverse. In een artikel dat door hemzelf werd opgesteld, rapporteert Richard Lewis, op basis van verklaringen van commentator HenryG, dat StarLadder zijn dienstverleners niet op tijd betaald. “Als je een freelancer bent, en ik kan alleen maar in het geval van commentatoren spreken, betekent werken met StarLadder helaas dat je alles moet geven, naar hun evenement moet gaan, een prestatie van wereldklasse moet leveren en alleen betaald wordt wanneer zij dat willen […]” HenryG – © ELEAGUE Henry Greer wees in zijn verklaring nadrukkelijk op de problemen bij de organisatie van esportsevenementen. Hij verklaarde zelfs dat hij geen StarLadder-evenementen meer zou bijwonen totdat alle commentatoren zijn betaald. In een TwitLonger verdedigt StarLadder zich tegen aanvallen van commentatoren. Zij verzekeren dat alle betalingen in november en december zijn verricht. “[…] De overschrijving voor HenryG werd op 8 november verstuurd. Helaas was er een vertraging in een correspondentiebank. HenryG was op de hoogte van de situatie, we hebben alle documenten ter bevestiging van de betaling verstrekt. We hebben hem ook gevraagd contact op te nemen met de bank en deze documenten te verstrekken om de oplossing van deze situatie te bespoedigen. We doen ons best om HenryG te helpen dit probleem zo snel mogelijk op te lossen […]” Voorlopig is er geen tegenantwoord gegeven door de commentatoren die de organisatie de schuld geven.

Belgische CS:GO-speler MetaL zet carrière ‘on hold’

Belgische CS:GO-speler MetaL zet carrière ‘on hold’

Benoit “MetaL” Guelette is een semi-professionele speler op Counter-Strike: Global Offensive. Op 4 december 2019 kregen we te horen dat hij zijn esportcarrière ‘on hold’ zou zetten. Hij wil een stap terug doen uit het spel door gebrek aan motivatie en tijd. Maar wie is MetaL? De 28-jarige Belg is een Counter-Strike-speler van het eerste uur. Hij heeft België meerdere malen vertegenwoordigd in grote competities zoals het Europees kampioenschap en het wereldkampioenschap. Team Belgium (NpK, Toinou, Ex6TenZ, MetaL, Scream) – © Millenium In februari 2017 won hij de Pasino Gaming Days met de E-Corps Bumpers, samengesteld uit ZywOo, wallax, waneG, Delaney en hijzelf. Daarna trad hij toe tot de WySix-organisatie waarmee hij tweede werd op de Gamers Assembly 2017, eerste op de LanEx #24 en tweede op het ESL Championnat National Summer 2017. Hij sluit zich later aan bij aAa (Against All Authority) en slaagt erin om het ESL Championnat National Summer 2018 te winnen. De ploeg moet echter het vertrek van wonderkind ZywOo naar Team Vitality accepteren. Uiteindelijk beslist aAa om het contract met het team niet voort te zetten, waardoor de spelers zonder team achterblijven. Op 4 december kondigde wallax via Twitter het besluit van MetaL aan. MetaL zelf heeft nog geen officieel bericht de wereld ingestuurd. Une page se tourne. Hier @MetaL_CSGO nous a annoncé qu'il souhaitait prendre du recul sur le jeu par manque de motivation et de temps. Bisous poto :'( Nous sommes donc à la recherche de 2 joueurs pour la suite. N'hésitez pas à me contacter ou à contacter @GatsHohen.- wallax (@wallax_csgo) December 4, 2019 Het team is ondertussen op zoek naar twee spelers om de line-up af te ronden.

ForZe grote winnaar DreamHack Open Winter 2019

ForZe grote winnaar DreamHack Open Winter 2019

Het Russische CS:GO team van ForZe heeft zich tot de winnaar van DreamHack Open Winter 2019 gekroond na een boeiende finale tegen het Deense Tricked. ForZe zou uiteindelijk als winnaar naar huis gaan met een 2-1 einduitslag in map count. Uiteindelijk zou de finale tussen de twee teams drie maps in beslag nemen. Zo vochten ze het uit op Inferno, Vertigo en Train.

Astralis klopt Liquid en wint ECS Season 8 Finals

Astralis klopt Liquid en wint ECS Season 8 Finals

Het Deense Astralis mag opnieuw vieren nadat het de finale van de ECS Season 8 Finals wist te winnen tegen het Noord-Amerikaanse Team Liquid. Jammer genoeg voor Team Liquid is het al de vierde keer op rij dat ze er niet in slagen om Astralis te verslaan, terwijl Astralis op koers zit om 2019 af te sluiten als het nummer één team in de wereld op de CS:GO rankings.

Coach “ryk” niet naar ESL Pro League Finals voor TYLOO

Coach “ryk” niet naar ESL Pro League Finals voor TYLOO

De coach van het Chinese CS:GO team TYLOO LiKan “ryk” Luo zal zijn team niet op locatie kunnen bijsturen tijdens de ESL Pro League finals Season 10. De oorzaak van zijn afwezigheid ligt bij problemen met zijn visum, dat niet op tijd in orde zal raken. De coach gaf meer info over het probleem op zijn sociale media.

Singularity voegt “Zellsis” toe aan CS:GO roster

Singularity voegt “Zellsis” toe aan CS:GO roster

Team Singularity heeft Jordan “Zellsis” Montemurro aan z’n CS:GO roster toegevoegd. Dat heeft de organisatie recent aangekondigd. “Zellsis” speelde al enkele wedstrijden samen met Singularity nadat de organisatie afscheid nam van Collin “wrath” McSweegan. Met de komst van de Amerikaan heeft Singularity nu een volledig CS:GO roster.

Astralis en Liquid naar halve finales ECS Season 8

Astralis en Liquid naar halve finales ECS Season 8

Gisteren vond de eerste speeldag van de ECS Season 8 Finals plaats en twee teams wisten zich al te verzekeren van een plekje in de halve finale. Het gaat om het Deense Astralis en het Noord-Amerikaanse Team Liquid. Ze klopten respectievelijk Fnatic en Evil Geniuses en deden dat allebei met een 2-0 in map count.

“GeT_RiGhT” in het vizier van Dignitas?

“GeT_RiGhT” in het vizier van Dignitas?

Legendarische CS:GO speler Christopher “GeT_RiGhT” Alesund zou mogelijk in de belangstelling staan van het CS:GO team van Dignitas. Dat maakte Jarek “DeKay” Lewis bekend. Dignitas is nog op zoek naar een vijfde speler en met “GeT_RiGhT” zouden ze een veteraan in huis kunnen halen die de nodige ervaring kan verschaffen binnen het roster.

DreamHack Open Sevilla toont invites

DreamHack Open Sevilla toont invites

DreamHack heeft de uitgenodigde teams voor hun aankomende evenement in Sevilla bekend gemaakt. In totaal zullen er acht teams strijden om de prijzenpot van 100.000 dollar, waarvan zes teams een rechtstreekse uitnodiging ontvangen. De twee resterende teams waren al bekend en kwalificeerden zich via de qualifiers.

“ShaZaM” wordt vrije speler

“ShaZaM” wordt vrije speler

AWPer Shahzeb “ShahZaM” Khan zal niet langer deel uitmaken van Complexity als speler. Dat maakte hij bekend op zijn sociale media kanalen. Hij is echter niet van plan om lang zonder team te blijven zitten en wil zo snel mogelijk opnieuw in actie komen.

Mousesports vervangt Fnatic op EPICENTER

Mousesports vervangt Fnatic op EPICENTER

Mousesports zal volgende maand deelnemen aan EPICENTER in de plaats van Fnatic. Dat maakt de organisator van het toernooi, Epic Esports Events, bekend. Eerder raakte al bekend dat Fnatic niet zou deelnemen aan het event omdat ze oververmoeid zijn door een te druk schema, daardoor besloten ze EPICENTER over te slaan. Nu raakt dus ook bekend dat mousesports hun plaatsje op het toernooi zal innemen.

Vooruitblik naar de ECS Season 8 Finals

Vooruitblik naar de ECS Season 8 Finals

Komend weekend nemen acht teams het tegen elkaar op tijdens de ECS Season 8 Finals voor een prijzenpot van 500.000 dollar. Daarvan neemt de winnaar maar liefst 225.000 dollar mee naar huis. In totaal kwalificeerden zich, zoals altijd, vier Europese teams en vier Noord-Amerikaanse teams. Onder hen enkele van de beste CS:GO teams ter wereld. Daarom nemen we een kijkje naar de groepen en de grootste kanshebbers.

Mousesports wint CS:GO Asia Championships 2019

Mousesports wint CS:GO Asia Championships 2019

Afgelopen weekend vond de CS:GO Asia Championships 2019 plaats, waar acht teams het tegen elkaar opnamen voor een totale prijzenpot van 500.000 dollar. Uiteindelijk wist mousesports aan het langste eind te trekken en met 250.000 dollar huiswaarts te keren, nadat ze onderweg zowel ENCE als TYLOO opzij wisten te zetten in de playoffs.

100 Thieves trekt zich terug uit DreamHack Open Winter

100 Thieves trekt zich terug uit DreamHack Open Winter

Esports organisatie 100 Thieves heeft laten weten dat hun CS:GO team niet zal deelnemen aan DreamHack Open Winter. Dat is slecht nieuws voor het evenement, aangezien 100 Thieves het hoogst gerankte CS:GO team was dat zou deelnemen aan het toernooi. Verwacht wordt dat er de komende dagen een vervanger voor het team gekozen zal worden.

G2 uitgenodigd voor Champions Cup Finals

G2 uitgenodigd voor Champions Cup Finals

G2 Esports zal ENCE vervoegen op de Champions Cup Finals. Dat maakt zowel het team als de organisatie bekend. Ze kregen daarvoor een rechtstreekse uitnodiging voor het evenement en doen zo mee voor de totale prijzenpot van 300.000 dollar, dat door zal gaan in Malta. Naast G2 en ENCE krijgen we ook nog een derde uitgenodigde team te zien, dat nog moet worden aangekondigd.

“SANJI” keert terug naar AVANGAR line-up

“SANJI” keert terug naar AVANGAR line-up

Sanjar “SANJI” Kuliev zal terugkeren naar de AVANGAR line-up voor de play-offs van CS:GO Asia Championship nadat hij niet kon deelnemen aan de groepsfase dankzij problemen met zijn paspoort. Dat heeft de manager van AVANGAR, Nadiia “PrincessFiona” Penzenyk bevestigd. Zijn plaats werd opgevuld door “mou”.

Tricked verkoopt CS:GO team

Tricked verkoopt CS:GO team

Deense esports organisatie Tricked heeft z’n CS:GO team, opgebouwd rond sterspeler Nicolai “HUNDEN” Petersen, van de hand gedaan. Het team werd verkocht aan een niet nader genoemde koper. Volgens de organisatie is er sprake van ‘de grootste transfer in de Deense esport geschiedenis’.

ESL Proximus Championship CS:GO

Een terugblik: de ESL Proximus Finales

Een terugblik: de ESL Proximus Finales

Afgelopen weekend vonden de ESL Proximus Finals voor League of Legends en CS:GO plaats in het Auditorium 2000 aan Brussels Expo. Daar kroonden twee teams zich tot de ultieme winnaars van de competitie, maar ook daarnaast was er heel wat gaming plezier te beleven. Ook werden er lustig handtekeningen uitgedeeld door zowel de teams als enkele aanwezige gaming personalities. Wij spraken met enkele bezoekers en polsten naar de meningen van de casters.

Intech Tenerife Titans wint ESL Proximus CS:GO Championship

Intech Tenerife Titans wint ESL Proximus CS:GO Championship

Na zeven weken lang wedstrijden tijdens de groepsfase en spannende halve finales met enkele verrassende wendingen krijgen we eindelijk de finale van het ESL Proximus CS:GO Championship te zien. Game Fist wist Sector One te kloppen en bereikte (voor velen onverwacht) de finale, terwijl Intech Tenerife Titans z’n zwarte beest uit de groepsfase, Vanguard eSports, deze keer wel wist te kloppen op twee verschillende maps. Uiteindelijk was het Intech Tenerife Titans dat aan het langste eind trok.

Vooruitblik: ESL Proximus CS:GO Finale

Vooruitblik: ESL Proximus CS:GO Finale

Het is bijna zover! Zo dadelijk gaan we van start met de finale van het ESL Proximus Championship. Daar nemen de twee winnaars van de halve finales het tegen elkaar op voor de titel. Langs de ene kant hebben we Game Fist, dat won van Sector One, terwijl we langs de andere kant Intech Tenerife Titans krijgen, die wonnen van Vanguard Esports.

Recap Halve Finale – Vanguard eSports vs. Intech Tenerife Titans

Recap Halve Finale – Vanguard eSports vs. Intech Tenerife Titans

De strijd tussen Intech Tenerife Titans en Vanguard Esports beloofde alvast interessant te worden, want beide teams behaalden hetzelfde record. Vanguard won in de groepsfase de onderlinge wedstrijd al, maar Intech Tenerife Titans verkeert mogelijk in betere vorm op dit moment. Wie zal Game Fist vervoegen in de finals, dat Sector One heeft upset in hun halve finale?

Recap Halve Finale – Sector One vs. Game Fist

Recap Halve Finale – Sector One vs. Game Fist

De eerste wedstrijd op het programma was die tussen eerste seed, Sector One (6-1), tegen de vierde seed, Game Fist (3-4).

Voorbeschouwing ESL Proximus CS:GO – Halve finales

Voorbeschouwing ESL Proximus CS:GO – Halve finales

Het is zover! Vandaag vinden de halve finales van het ESL Proximus CS:GO Championship plaats. De vier beste teams uit de competitie nemen het vandaag tegen elkaar op in een felle strijd om die eerste plaats. Wie zal er aan het langste eind trekken in z’n wedstrijden en een plaatsje in de finale boeken?

Een laatste vooruitblik naar de CS:GO finals

Een laatste vooruitblik naar de CS:GO finals

Deze zaterdag nemen de vier sterkste CS:GO teams uit de ESL Proximus groepsfase het tegen elkaar op om zo het sterkste team uit de competitie aan te duiden. Met al dat CS:GO geweld is het soms nogal moeilijk om voorspellingen te doen. Daarom vroegen we aan CS:GO caster Robert-Jan “RJ” Kortooms om ons voor te bereiden op al die actie.

Sjokz: “Het is een speciaal gevoel om nog eens in België op de planken te mogen staan”

Sjokz: “Het is een speciaal gevoel om nog eens in België op de planken te mogen staan”

Ook deze keer zal de Belgische Eefje “Sjokz” Depoortere op de ESL Proximus Finals alles in goede banen leiden. Naast haar werk in League of Legends ging ze afgelopen jaar ook al aan de slag in CS:GO. Hoog tijd dus om nog eens samen te zitten met deze Benelux powerhouse en te praten over esports in de Benelux en haar drukke jaar.

Waar kan je de ESL Proximus Finals bekijken?

Waar kan je de ESL Proximus Finals bekijken?

De ESL Proximus Finals staan voor de deur. Komende zaterdag en zondag zullen vier CS:GO en League of Legends teams uit de Benelux het beste van zichzelf geven op het grote podium. Er zijn nog steeds tickets voor het evenement beschikbaar (meer info onderaan), maar hoe zullen de dagen net ingedeeld worden en waar kan je de finals online volgen?

Wat valt er zoal te beleven tijdens de ESL Proximus finals?

Wat valt er zoal te beleven tijdens de ESL Proximus finals?

In het weekend van zaterdag 30 november tot zondag 1 december vinden de finales van zowel de League of Legends als de CS:GO competitie van ESL Proximus plaats. Naast een hoop Benelux esports actie valt er nog veel meer te beleven. Tickets voor het evenement zijn nog steeds te koop (meer info onderaan).

ESL Proximus: Welke teams haalden de Play-offs niet?

ESL Proximus: Welke teams haalden de Play-offs niet?

We naderen ondertussen de play-offs van ESL Proximus voor zowel League of Legends als CS:GO, waar de vier beste teams uit de groepsfase het tegen elkaar zullen opnemen. Toch zijn we het seizoen gestart met acht teams, waarvan er vier zich dus niet wisten te plaatsen. Laten we daarom eens een kijkje nemen naar de teams die het niet haalden.

Road to the Finals: Game Fist

Road to the Finals: Game Fist

Het is ondertussen aftellen geblazen naar de CS:GO play-offs van ESL Proximus, waar vier van de beste Benelux teams het tegen elkaar zullen opnemen. Om jullie voor te bereiden op al die actie nemen we één voor één een kijkje naar alle aanwezige teams en het parcours dat ze reeds hebben afgelegd om de play-offs te bereiken. Deze keer kijken we naar onze laatste play-off kandidaat, Game Fist.

Road to the Finals: Vanguard eSports

Road to the Finals: Vanguard eSports

Het is ondertussen aftellen geblazen naar de CS:GO play-offs van ESL Proximus, waar vier van de beste Benelux teams het tegen elkaar zullen opnemen. Om jullie voor te bereiden op al die actie nemen we één voor één een kijkje naar alle aanwezige teams en het parcours dat ze reeds hebben afgelegd om de play-offs te bereiken. Deze keer bekijken we Vanguard eSports.

Road to the Finals: INtech Tenerife Titans

Road to the Finals: INtech Tenerife Titans

Het is ondertussen aftellen geblazen naar de CS:GO play-offs van ESL Proximus, waar vier van de beste Benelux teams het tegen elkaar zullen opnemen. Om jullie voor te bereiden op al die actie nemen we één voor één een kijkje naar alle aanwezige teams en het parcours dat ze reeds hebben afgelegd om de play-offs te bereiken. Vandaag aan de beurt: INtech Tenerife Titans.

Road to the Finals: Sector One

Road to the Finals: Sector One

Het is ondertussen aftellen geblazen naar de CS:GO play-offs van ESL Proximus, waar vier van de beste Benelux teams het tegen elkaar zullen opnemen. Om jullie voor te bereiden op al die actie nemen we één voor één een kijkje naar alle aanwezige teams en het parcours dat ze reeds hebben afgelegd om de play-offs te bereiken. Sector One mag de spits afbijten.

Eefje “Sjokz” Depoortere gaat ESL Proximus finals hosten

Eefje “Sjokz” Depoortere gaat ESL Proximus finals hosten

Het zijn drukke tijden voor de Belgische presentatrice, want enkele dagen geleden stond ze nog op het podium als host voor de finale van League of Legends Worlds, waar FunPlus Phoenix de jongens van G2 Esports versloeg. “Sjokz” heeft al jarenlange ervaring als host binnen League of Legends en won zo onder andere ook de …"Eefje “Sjokz” Depoortere gaat ESL Proximus finals hosten" verder lezen

Review Group stage - Match day 7 - 5/11

Review Group stage - Match day 7 - 5/11

De groepsfase van het ESL Proximus CS:GO Winter Championship zit erop. Alle teams hebben gestreden tot op het laatste moment en ook onze play-off kandidaten zijn bekend. Sector One, Vanguard eSports, Intech Tenerife Titans en Game Fist mogen zich opmaken voor de offline finals!

Review Group stage - Match day 6 - 29/10

Review Group stage - Match day 6 - 29/10

Er werd hard gestreden op de zesde speeldag van het ESL Proximus CS:GO Winter Championship, want de play-offs zijn dichterbij dan ooit. Zo stond er een interessante wedstrijd tussen Tenerife Titans en Game Fist op het programma, terwijl andere matchen niet altijd liepen zoals verwacht.

Review Group stage - Match day 5 - 22/10

Review Group stage - Match day 5 - 22/10

Op de vijfde speeldag van het ESL Proximus CS:GO Winter Championship keken we rijkhalzend uit naar de topwedstrijd tussen Sector One en Game Fist. Verder konden enkele teams goede zaakjes doen in de strijd om een plekje in de play-offs.

Review Group stage - Match day 4 - 15/10

Review Group stage - Match day 4 - 15/10

Week 4 van het ESL Proximus CS:GO Winter Championship is in de boeken en ook deze keer kregen we weer CS:GO actie van het hoogste niveau hier in de Benelux. Het werd een speeldag die gevuld was met de topfavorieten die hun favorietenrol bevestigden.

Review Group stage - Match day 3 - 8/10

Review Group stage - Match day 3 - 8/10

De derde speeldag van het ESL Proximus CS:GO Winter Championship zit erop. Deze keer zagen we enkele logische overwinningen, maar ook een team dat stevig weerstand kon bieden aan één van de topfavorieten!

Review Group stage - Match day 2 - 1/10

Review Group stage - Match day 2 - 1/10

Ook in de tweede week van het ESL Proximus CS:GO Championship kregen we een hoop spektakel te zien. Zo zagen we onder andere een klepper van een wedstrijd tussen twee grote namen, twee logische overwinningen en zelfs een kleine upset.

Review Group stage - Match day 1 - 24/9

Review Group stage - Match day 1 - 24/9

Het is zover! Op dinsdag 24 september werd de eerste speeldag van het CS:GO ESL Proximus Winter Championship afgewerkt. Uiteindelijk zagen we drie wedstrijden waarin de favorieten hun rol als favoriet konden bevestigen, alsook één wedstrijd waarin twee topteams het beste in elkaar naar boven haalde.

Alles over League of Legends

Bekijk alles
League of Legends: Belg Moopz start LFL met twee nederlagen

League of Legends: Belg Moopz start LFL met twee nederlagen

Deze week ging ook de Franse League of Legends-competitie (LFL) van start. In de competitie nemen de beste Franse organisaties het tegen elkaar op. Er doet één Belg mee. Grote namen uit de esports nemen deel aan de LFL. Tussen de spelers van Vitality, LDLC, Misfits en GamersOrigin vinden we ook een Belg terug, Amaury “Moopz” Minguerche! Moopz heeft veel ervaring in zijn rugzak dankzij passages bij SK Gaming, Millenium en Gambit Esports. Vandaag verdedigt hij de kleuren van MCES in de rol van support. Na de start van de Belgische en de Nederlandse competitie, die jullie de laatste dagen waarschijnlijk nauwlettend hebben gevolgd, was het dit keer de beurt aan de Franse eerste divisie. MCES, in zwart-geel-rood, streed afgelopen dinsdag op de eerste speeldag tegen GameWard. Amaury en zijn teamgenoten werden vooraf bestempeld als de favorieten, maar helaas verloren ze. Résultats des pronostics du jour ! On fait ceux pour demain sous ce tweet #LFL pic.twitter.com/4JmEhsWsRN- LoL esports FR (@lolesports_fr) January 21, 2020 Er was echter geen tijd om stil te blijven staan bij de nederlaag. Hoewel de competitie nog lang duurt, gingen de confrontaties de volgende avond door met een wedstrijd tussen MCES en Vitality, het team dat in zijn eerste wedstrijd een mooie overwinning behaalde tegen LDLC. Helaas voor onze landgenoot kon hij ook nu niet vieren, Amaury en zijn teamgenoten verloren een tweede keer. La #LFL est terminée pour cette semaine ! À mardi prochain pic.twitter.com/5YbmRLBvdZ- O'Gaming LoL (@OGTVLoL) January 22, 2020 Gelukkig bestaat de groepsfase uit heen- en terugwedstrijden, waardoor het nog niet te laat om de situatie recht te trekken en om een van de vijf play-offplaatsen veilig te stellen. Ter herinnering, de LFL is georganiseerd in twee splits, spring en summer. De acht teams verdienen punten op basis van hun rangschikking in deze twee splits. De top 3 wordt uitgenodigd op de volgende Paris Games Week (23-27 oktober) waar ze zullen strijden voor de titel van Frans kampioen. Aan het eind van het seizoen zal de Franse competitie ook uitbreiden tot tien deelnemers door de promotie van de twee beste teams in de tweede divisie. Nog een kleine toevoeging en niet de minste: de top twee van elke split kwalificeert zich voor de European Masters! Daarnaast zullen de vijf finalisten van elke split een mooie som van €30.000, waarvan de helft naar de kampioen gaat, onder elkaar verdelen. De volgende speeldagen van de LFL vinden plaats op dinsdag 28 en woensdag 29 januari. Onze landgenoot neemt het met zijn team op tegen Solary en IziDream.

Toernooimodel LCS 2020 ondergaat veranderingen

Toernooimodel LCS 2020 ondergaat veranderingen

De League of Legends Championship Series verwelkomen nieuwe veranderingen in de 2020-versie. Wedstrijden op maandagavond, een introductie van een looser bracket in de play-offs en nieuwe Worlds qualifiers zijn de belangrijkste nieuwe kenmerken van dit nieuwe seizoen. Nu de competitie op 25 januari van start gaat, is het tijd om een lijstje te maken van de aankondigingen van Riot Games over de grote veranderingen in de belangrijkste competitie. Een extra competitiedag per week De eerste grote verandering is de toevoeging van een extra dag. Zaterdag telt vier wedstrijden, net als zondag. Op maandag zullen de meest in het oog springende affiches plaatsvinden! De “Monday Night League” geeft de fans een extra dag om hun favoriete teams in actie te zien. © Riot Games Helaas voor Europa veranderen de uurschema’s niet. Je zal dus je nachtelijke cafeïne nodig hebben als je het hele evenement wil meemaken! Afspraak vanaf 23u op zaterdag, vanaf 21u op zondag en vanaf 2u30 ‘s morgens op maandag. Verandering toernooimodel voor de play-offs (vanaf Summer Split 2020) Ook de play-off-fase van de LCS is herontworpen. De play-offs zullen nu vier weken lang duren en een looser bracket wordt toegevoegd. Teams mogen dus fouten maken zonder meteen uit het toernooi te liggen. Dat is een goede zaak voor de competitie. Wie weet zien we enkele outsiders een konijn uit hun hoed toveren wat betreft hun line-up of hun strategieën. Om alles wat logischer te maken, zullen er nu acht teams deelnemen aan de play-offs in plaats van zes. Zo vinden er vier kwartfinales plaats en heeft geen enkel team bye. Kwalificaties Worlds veranderen De andere grote verandering die door Riot Games werd aangekondigd is de aanpassing van het kwalificatiesysteem voor de grootste competitie ter wereld, het WK League of Legends. Het regionale kwalificatiesysteem en het op punten gebaseerde klassement worden geschrapt. © Bartosz Plotka/Riot Games De beste teams zullen voortaan hun ticket kunnen winnen tijdens de next generation play-offs van de Summer Split. Deze play-offs hebben dus een dubbele functie voor de spelers en zullen belangrijker zijn dan ooit! Er staan drie plaatsen op het spel. Het risico van deze wijziging kan zijn dat de teams zich alleen zullen richten op het verkrijgen van de Graal en dat het winnen van deze play-offs een bijzaak wordt. Dit is des te aannemelijker tijdens de Spring Split en zijn play-offs, die geen invloed meer zullen hebben op enige kwalificatie voor de Worlds! Ook LCS Academy ondergaat veranderingen De LCS Academy, de wachtkamer van de League of Legends Championship Series, is ook onder handen genomen door de organisatoren. Er zullen dit seizoen maar liefst vier dagen aan worden besteed, een bewijs dat Riot Games deze competitie niet verloochent. Een typische LCS Academy-week zal op vrijdag beginnen met een gloednieuwe uitzending, de Academy Rush. Vier wedstrijden worden via een multilive uitgezonden, gevolgd door een volledige live wedstrijd. Een kwestie van het weekend goed te beginnen… Op zaterdag en zondag worden twee wedstrijden van de LCS Academy uitgezonden na de LCS. Het weekend eindigt op maandag met de drie laatste wedstrijden van de LCS Academy, net voor de Monday Night League. Model play-offs van Spring Split 2020 in detail De top 6 van het reguliere Spring Split-seizoen wordt direct naar de play-offs gestuurd. De “Best-Of-One” verandert in een “Best-Of-Five”, wat de duur van de wedstrijden drastisch zal verlengen maar in theorie veel meer spektakel zal opleveren. © Riot Games Eerste ronde: in de eerste ronde van de winner bracket heeft het reekshoofd de mogelijkheid om te kiezen tussen het derde en vierde team in het klassement (wedstrijd A1). Het tweede reekshoofd zal dan spelen tegen het team spelen dat niet gekozen is (wedstrijd A2). De twee winnaars gaan dan door naar de volgende ronde. De verliezers worden doorgestuurd naar de looser bracket (wedstrijden X1 en X2) waar de vijfde en zesde van de reguliere competitie op hen wachten. De winnaars van deze wedstrijden gaan door naar de volgende ronde (wedstrijd Y1) om het daar tegen elkaar op te nemen. De verliezers zijn uitgeschakeld. Tweede ronde: in de tweede ronde van deze play-offs zullen de winnaars van de wedstrijden A1 en A2 tegen elkaar strijden in de finale van de winner bracket (wedstrijd B1). De winnaar kwalificeert zich voor de grote finale (wedstrijd C1) terwijl zijn onfortuinlijke tegenstander een tweede kans krijgt in de finale van de looser bracket (wedstrijd Z1). Laatste ronde: we beginnen met de finale van de looser bracket (wedstrijd Z1). De winnaar zal deelnemen aan de grote finale, terwijl de verliezer op de derde trede van het podium zal eindigen. De winnaar van de grote finale wordt gekroond tot kampioen van de Spring Split en verovert daarmee zijn ticket voor de Mid-Season Invitational. Model play-offs van Summer Split 2020 in detail Het nieuwe model dat aan het begin van het jaar werd aangekondigd, zal voor het eerst worden toegepast tijdens deze Summer Split. De top acht uit de reguliere fase komt in aanmerking voor het evenement. © Riot Games Eerste ronde: in de eerste ronde van de winner bracket speelt het derde reekshoofd tegen de zesde (wedstrijd A1) en de vierde tegen de vijfde (wedstrijd A2). De verliezer van de eerste partij zal dan moeten strijden tegen het achtste reekshoofd (wedstrijd W1), terwijl de verliezer van de tweede partij het zal moeten opnemen tegen de zevende (wedstrijd W2). De winnaars van deze wedstrijden gaan dan door naar de halve finales van de looser bracket (wedstrijden X1 en X2). Tweede ronde: in de tweede ronde komen de eerste twee reekshoofden in het schema. De eerste ontmoet dan de winnaar van wedstrijd A1 (wedstrijd B1), de tweede speelt tegen de winnaar van wedstrijd A2 (wedstrijd B2). De twee winnaars gaan door naar de volgende ronde (wedstrijd C1). De twee verliezers worden doorgestuurd naar de looser bracket waar ze de winnaars van de eerste ronde van deze looser bracket zullen tegenkomen (wedstrijden X1 en X2). De zegevierende teams gaan door naar de volgende ronde (wedstrijd Y1). Derde ronde: in de winner bracket gaat de winnaar van wedstrijd C1 naar de grote finale (wedstrijd E1), terwijl de verliezer zich via de looser bracket zal moeten kwalificeren (wedstrijd Z1). Laatste ronde: deze ronde zal beginnen met de finale van de looser bracket (wedstrijd Z1). De winnaar zal deelnemen aan de grote finale, de verliezer zal tevreden moeten zijn met de derde plaats. De drie beste team van deze Summer Split (de twee winnaars en de verliezer van de looser bracket-finale) krijgen een ticket voor de Worlds 2020. Model LCS Academy in details Het reguliere seizoen: de Academy gebruikt hetzelfde schema als de LCS: twee splits van negen weken in een BO1. © Riot Games De play-offs: de zes beste teams van het reguliere seizoen nemen deel aan de play-offs. Het derde reekshoofd neemt het op tegen de zesde. Nummer vier speelt tegen nummer vijf. Het eerste reekshoofd, rechtstreeks geplaatst voor de halve finales, mag kiezen tegen welke winnaar uit de eerste ronde hij wil strijden. Het tweede reekshoofd neemt het in de andere halve finale op tegen de winnaar uit de eerste ronde die niet gekozen werd door het eerste reekshoofd. De twee winnaars uit de halve finales strijden tegen elkaar in de grote finale. Alle ontmoetingen worden uitgevochten in een BO5. De kalender De reguliere fase van de LCS wordt afgewerkt in twee splits, Spring en Summer, gedurende negen weken. Alle wedstrijden worden afgewerkt in een “Best-Of-One”, wat voor heel wat spanning zal zorgen. De Spring Split gaat van start op zaterdag 25 januari en eindigt op 22 maart. De play-offs gaan door tussen 28 maart en 19 april, de dag van de grote finale. Na een kleine welverdiende pauze hernemen de spelers de competitie op 20 juni met de Summer Split. Het reguliere seizoen vindt plaats t.e.m. 16 augustus. De play-offs worden afgewerkt tussen 20 augustus en 13 september. De LCS Academy begint een dag eerder dan haar grote zus: van 24 januari t.e.m. 22 maart. De play-offs gaan door tussen 26 maart en 10 april. De eerste week van de LCS ziet er als volgt uit: Zaterdag 25 januari: 23u: C9 vs TL00u: CLG vs DIG01u: 100 vs GG02u: IMT vs FLY Zondag 26 januari: 21u: DIG vs EG22u: TSM vs IMT23u: GG vs C900u: FLY vs CLG Maandag 27 januari: 02u30: EG vs 10003u30: TL vs TSM © Colin Young-Wolff/Riot Games

League of Legends Belgian League: Sector One start met perfect rapport, RSCA maakt indruk

League of Legends Belgian League: Sector One start met perfect rapport, RSCA maakt indruk

Afgelopen maandag maakte de Belgian League zijn grote debuut. De Belgian League is de gloednieuwe nationale League of Legends-competitie georganiseerd door 4Entertainment en Riot Games. Zoals ook de komende weken het geval zal zijn, waren er op de eerste speeldag vier wedstrijden. Van 19u tot 23u werden de fans getrakteerd op de allereerste officiële wedstrijd van RSCA op LoL en op de wraak van Sector One op Aethra Esports, na de verloren finale op het Proximus Championship 2019. Tussen de verrassingen en bevestigingen door was het spektakel op de afspraak. De avond ging van start met een ontmoeting tussen Anderlecht, de oude Zeeman-line-up met uitzondering van de nieuwe jungler, en Brussels Guardians. Voor sommige Anderlecht-spelers was het een broederduel aangezien ze in het verleden de kleuren van de Brusselse organisatie vertegenwoordigden. Paars-wit behaalde een historische eerste overwinning, het won de openingswedstrijd in iets meer dan 25 minuten. De Guardians slaagden er niet in om onder de druk van RSCA uit te komen na de eerste kill op hun botlane. Nadien volgde een wedstrijd tussen Sector One, ongelukkige finalist in het ESL Proximus Championship 2019, en TimeOut. De “Foxes”, het sterkste team van deze eerste dag, namen het op tegen een ervaren organisatie, maar met een grotendeels gewijzigde line-up. Na ongeveer dertig minuten spelen, terwijl beide teams zich concentreerden op een eindeloos teamgevecht, glipte Night, de midlaner van Sector One, weg om de Nexus in zijn eentje te vernietigen. Het was een verrassende en indrukwekkende beslissing met een prachtige overwinning als gevolg! Terug naar de Brussels Guardians dan, die na hun vroege nederlaag in het begin van de avond onmiddellijk de kans kregen om zich te herpakken. Opnieuw tegen een profvoetbalclub, KV Mechelen, maar dit keer beefden de Brussels Guardians niet. Een verdiende overwinning die ervoor zorgde dat ze na de eerste dag niet meteen twee nederlagen achter hun naam hebben staan. De avond eindigde met de clash tussen de twee finalisten van het laatste ESL Proximus Championship, een gouden kans voor Sector One om op zijn elan verder te gaan en om meteen indruk te maken. Aethra, daarentegen, rekende op winst om zijn status als kampioen te bevestigen. Het duurde echter slechts 26 minuten voor de teamgenoten van “Phoenix” om hun tweede overwinning van de avond te behalen. Hoewel de Aethra-spelers niet teleurstelden, waren ze onmachtig tegen een sterk team. De “Foxes” drukken zo hun stempel op dit begin van de competitie en staan momenteel alleen aan kop. © Belgian League

League of Legends Belgian League: preview

League of Legends Belgian League: preview

Eind vorig jaar maakten het Belgische bedrijf 4Entertainment en Riot Games een nieuwe League of Legends-competitie in België officieel!4Entertainment, opgericht in 2010 en gevestigd in Turnhout, heeft naam gemaakt in de esports-wereld binnen de BeNeLux dankzij de grote deskundigheid van zijn leden.Uitgever Riot Games, adviseur gedurende tal van voorbije en lopende projecten en evenementen zoals Proximus Esport, Victory Lan, GameForce, RIV4L Lan Tour en RSCA Esport, heeft vandaag de dag het volste vertrouwen in het Vlaamse bedrijf.In Nederland en België zullen daarom in 2020 twee nieuwe League of Legends-competities het licht zien. Ze zullen allebei een jaar duren en hebben elk een geldprijs van €25.000!Als kers op de taart krijgt het beste team van het seizoen een uitnodiging voor de European Masters.In ons land zal de competitie de naam “Belgian League” dragen en zes teams samenbrengen voor deze eerste editie. Afhankelijk van de aanvragen en het succes van het initiatief wordt voor volgend seizoen een overstap naar tien teams overwogen.Wat zeker is, is dat Riot ons land een kwaliteitsvolle competitie wil geven. Daarom heeft het bedrijf, via interne specialisten, de gelukkigen geselecteerd op basis van criteria die geheim zijn gebleven.Dit eerste seizoen van de Belgian League wordt in verschillende fases afgewerkt: twee splits en een nationale finale zullen een toch al aantrekkelijke groepsfase opfleuren. Merk op dat elke split zal worden voorzien van 7.500€ prijzengeld, waardoor er 10.000€ overblijft voor de grote finale.De twee organisatoren hebben ook rekening gehouden met de teams die niet geselecteerd zijn voor het kampioenschap. Er zal een reeks toernooien worden georganiseerd onder de naam “Open Tour” om potentiële toekomstige Belgian League-teams te ontdekken. Aangezien Riot zich focust op de stabiliteit en professionalisering van de aanwezige teams, is het logisch om te denken dat de uitgever zijn keuze niet alleen zal baseren op het spelniveau van de teams in de competitie, maar ook op hun imago, hun community en hun potentieel op lange termijn.Tot 4 december konden teams zich inschrijven voor de Belgian League. Sindsdien zijn de teams geanalyseerd door Riot Games-specialisten, die uiteindelijk de zes gekozen teams hebben aangekondigd. De deelnemende teams zijn RSC Anderlecht, KV Mechelen, Sector One, Brussels Guardians, Aethra Esports en TimeOut Esports. © Belgian League LoL Elk team zal dus elke maandag van 20 januari t.e.m. 16 maart strijden in de competitie, totdat de finalisten zijn bepaald.RSC AnderlechtRSCA is al enkele jaren actief op de esports-scene, met name dankzij de officiële vertegenwoordiger op FIFA, Zakaria Bentato. Anderlecht verraste nu met een intrede op League of Legends.Om kans te maken, rekent de club op de diensten van de vroegere “Zeeman”-line-up, tot nu toe zonder organisatie na hun vertrek uit Brussel Guardians.Zo komen we er bekende namen uit de Belgische esports-wereld tegen zoals Nicky “Taz” Riat (midlaner), Mathias “Saitam” Gassman (botlaner), Théo “Findus” Fouassier (jungler), Maximilien “Ioni” Lambert (support) en Alexandre “KeABambi” Vanseveren (toplaner).Onlangs bereikte het team de halve finales van het ESL Proximus Championship (zonder “Taz” die onze kleuren vertegenwoordigt op de Red Bull Player One in Brazilië). In die halve finales geraakte het team niet in zijn spel, de finale ging aan hun neus voorbij.Hun kapitein vertelde ons dat ze sinds hun vertrek uit de Brussels Guardians zonder echte competitieve bedoelingen spelen, maar dat het doel in 2020 is om alles te winnen.Dit zijn zeker de vijf met het meeste potentieel. Zij zullen meer dan waarschijnlijk aan de top van de tabel staan. © Belgian League LoL KV MechelenKV Mechelen heeft besloten om veel te investeren in esports. Zo werd er een volledig aan gewijde afdeling opgericht. De afdeling wordt bemand door FIFA-spelers en beheerd door Miran Salim, een bekende figuur uit de Belgische scene.Na zijn selectie voor de Belgian League moest de club op zoek naar een goede basisvijf. De transfermarkt is op dit moment in volle gang en Malinois richtte zijn aandacht op een kern van spelers die reeds samen hebben gespeeld.Vier voormalige Glorious Gaming BE-spelers zullen de club dit seizoen vertegenwoordigen. De Nederlander Rob “Robba” Zoon (toplaner) en de Belgen Joël “Mussiah” Gonzalez (jungler), Nino “Lifeless” Frans (botlaner) en Siemen “Flubbertje” Vanhove (support) worden vergezeld door Thomas “DreAmZyY” De Cock (midlaner). Samen vormen zij de line-up die zal deelnemen aan de Belgian League.Deze spelers kennen elkaar allemaal, omdat ze minstens één keer samen hebben gespeeld in een officiële competitie of in LAN. Hoewel hun staat van dienst nog niet erg indrukwekkend is, moet de coaching vanuit de club hen ongetwijfeld helpen om de ladder te beklimmen. Wie weet zorgen ze dit seizoen voor een paar verrassingen. In elk geval namen de ex-Glorious Gaming-spelers in de groepsfase van het ESL Proximus Championship Winter 2019 de scalp van de ex-Brussels Guardians.Gezien het aangekondigde niveau van de competitie zou een podiumplaats al een mooi resultaat zijn voor dit jonge team. © Belgian League LoL Sector OneNa een overtuigende kwalificatie voor het ESL Proximus Championship waar de “Foxes” op de tweede plaats eindigden achter het ongeslagen Aethra Esports, werd het potentieel van de vijf heren opgemerkt tijdens de grote finale in het Auditorium 2000.Na een gemakkelijke overwinning tegen TimeOut in de halve finale, kwam Sector One zijn grootste vijand Aethra Esports tegen in de finale.Helaas voor hen moesten Jeroen “Night” Segers en zijn teamgenoten er het hoofd buigen, maar nu hebben ze heel wat ervaring en vertrouwen voor het komende jaar.Intussen heeft de mercato voor heel wat veranderingen in de line-up gezorgd. Slechts één teamlid dat deelnam aan die finale behoort tot de ploeg voor de Belgian League. Een andere Belgische speler van het ESL Proximus Championship vervoegt het team: de MVP van de competitie, Maarten “Phoenix” van Dyck. De jonge toplaner is rechtstreeks overgekomen van Aethra Esports en moet de rest van zijn team vertrouwen geven.De rest van het team bestaat uit de Fin Janne “dibu” Heikkonen (jungler), de Duitser Ömer “Practice” Türgüt (botlaner) en de Rus Vladen “Saviour” Dvoretskiy (support).Night, dibu en Saviour speelden een groot deel van het jaar samen onder de vlag van Sector One. De laatste twee speelden de rol van luxejoker voor de organisatie. De vijf mannen hebben veel ervaring binnen de BeNeLux-scene.Sector One zal dus een outsider zijn in deze Belgian League en zal in de toekomst zeker in het oog gehouden moeten worden. © Belgian League LoL Brussels GuardiansDe organisatie leek dood sinds het vertrek van het team afgelopen zomer. Onder leiding van Julien “Kopitz” Dumoulin heeft Brussels Guardians toch kunnen terugvechten, want naast de komst van een gloednieuw roster is het team uitgenodigd voor de Belgian League.Een verrassende en ambitieuze keuze van Riot Games, die ervoor gekozen heeft om de voorkeur te geven aan een organisatie die resultaten nodig heeft en geen line-up heeft, in plaats van aan een organisatie die er al staat.In elk geval heeft Brussels Guardians voor vijf Franstalige spelers gekozen om de organisatie te vertegenwoordigen in deze Belgian League: Thomas “Aristochrate” Durdu (toplaner), Hadrien “Shamber” Robalo Marques (jungler), François-Xavier “NoXe” Thomas (midlaner), Frédéric “Kawamel” Denis (botlaner) en Nicolas “Mirai” Virino (support).We hebben te maken met een relatief onervaren groep, wat op beslissende momenten fataal kan blijken. Toch zal het team kunnen rekenen op de staff om hen te helpen vooruitgang te boeken. Het begin van het seizoen moet voor de spelers vooral dienen als een ontdekkingsreis om hun automatismen te vinden en zo als team te groeien. Alleen de tijd zal leren of de Guardians de maturiteit en het niveau hebben om de favorieten het vuur aan de schenen te leggen… © Belgian League LoL Aethra EsportsAethra was de aangename verrassing van de afgelopen ESL Proximus Championship-editie. Na een meesterlijke kwalificatieronde waarin het team zijn onoverwinnelijkheid wist te behouden, wonnen de mannen van Boy “Boykuh” Kemps de grote finale op briljante wijze!Maarten “Phoenix” van Dyck, toplaner van het team, werd uitgeroepen tot MVP van het toernooi!Helaas besliste de line-up na dat succes om de structuur te verlaten. Aethra moest daarom op zoek naar vervangers. Met een smaak van succes wendden de managers zich tot een kosmopolitische line-up: drie Nederlanders, een Roemeen en een Spanjaard.Jan-Willem “Tuomari” Van Wingerden (toplaner), Alex-Andrei “Kopendown” Cuvuliuc (jungler), Simon “Seem” Berkulo (midlaner), Ramazan “Lunar” Tokmak (botlaner) en Pablo “Gaax” Pérez (support) zullen voor glans moeten zorgen in deze Belgian League.Deze mannen zijn gewend om in dit soort nationale competities te spelen. Het is nog maar de vraag of de mayonaise op tijd pakt en of deze vijf spelers snel genoeg hun draai zullen vinden om dit seizoen al competitief te zijn. © Belgian League LoL TimeOut EsportsDe organisatie, die in de eindfase van het ESL Proximus Championship niettemin drie keer verloor van o.a. Sector One en Aethra Esports, trad op als een verrassende gast in het toernooi.Jammer genoeg hield een 0-2-nederlaag tegen Sector One hen uit de finale. Men zou kunnen denken dat deze eerste ervaring op het podium onder de vlag van TimeOut de vijf mannen van nut had kunnen zijn om verder te werken en om deze Belgian League op de best mogelijke manier te starten. Dit zal echter niet het geval zijn omdat het grootste deel van de line-up de organisatie na het toernooi heeft verlaten.Twee spelers die meespeelden in de finale zullen toch deelnemen aan de Belgian League: de Belgen Xavier “Valyrian” Hélin (jungler) en Alexandre “Drawleks” Samouri (support). Ze worden vergezeld door de Fransman Louis “Tobio Rapido” Spiser (toplaner) en de Nederlanders Peter “Dragflick” Dekker (midlaner) en Job “Slyv3r” Goossens (botlaner).Deze line-up ziet er geweldig uit en bestaat uit ervaren mannen. Als de verstandhouding goed zit en de spelers in elke match op hun niveau spelen, spreken we hier van een gevaarlijke underdog! © Belgian League LoL ConclusieHet algemene niveau van deze Belgian League ligt vrij hoog. Gezien het aantal wijzigingen in de ploegen is het moeilijk om een precies en onmiddellijk oordeel te vellen over de favorieten. In ieder geval heeft niemand zijn plaats in deze competitie gestolen en spektakel zal er zeker zijn.Afspraak elke maandag vanaf 20 januari om deze League of Legends Belgian League te volgen!© 4Entertainment/Riot Games

Voetbalclub RSC Anderlecht probeert ook League of Legends te veroveren

Voetbalclub RSC Anderlecht probeert ook League of Legends te veroveren

Een officiële bevestiging is er voorlopig nog niet, maar een groot geheim is de sensatie niet meer. Anderlecht heeft een ploeg samengesteld om zich toe te leggen op League of Legends.De aandachtige kijkers zullen het wel hebben opgemerkt, maar tijdens de voorstelling van de nieuwe Belgian League voor LoL kwam ook het logo van RSC Anderlecht tevoorschijn. De Brusselse club investeerde eerder ook al in een FIFA-ploeg en zet nu ook in op een team voor League of Legends.De Brusselaars vliegen er meteen in en nemen deel aan de eerste nationale competitie die door 4Entertainment and Riot Games wordt georganiseerd. Paars-wit is zich bewust van het potentieel van deze competitie en heeft het Zeeman-team aangeworven met Belgische spelers die een indrukwekkend palmares kunnen voorleggen. In het verleden wonnen ze verschillende competities zoals de LouvardGames, YesWeLan, de Frag’O’Matic Summer 2018 en wisten ze zich, naast hun derde plaats in de Benelux Premier League, ook te kwalificeren voor de laatste fase van de ESL Proximus League (2018 en 2019).Een kleine recap van de teamleden:Alexandre “KeABambi” VanseverenDe 24-jarige speler uit Perwez zal de toplane bezetten. Hij heeft het Challenger-niveau bereikt op de Europese server (EUW).Nicky “Taz” RiatZeker geen onbekende in België. Nicky liet zich vorig jaar opmerken met zijn kwalificatie voor de RedBull PlayerOne in Brazilië! In het negende seizoen werd de 24-jarige student gerangschikt als Grand Master (EUW). Hij wordt de kapitein van het team en mag de midlane gaan controleren.Mathias “Saitam” GassmannMet zijn teamgenoot Taz had Saitam de eer om deel te nemen aan de studentencompetitie van de eSports Master University. Ook hij behaalde de rang van Grand Master (EUW). De 23-jarige krijgt de positie van ADC.Maximilien “Ioni” LambertDe 24-jarige streamer, die ook de University eSports Master heeft behaald, bereikte al het Challenger-niveau (EUW). Hij neemt de steunpositie in.De rol van jongleur zou aanvankelijk worden ingevuld door Noaman “Taur” Bukhari. Maar volgens onze bronnen is de 22-jarige speler vervangen door Théo “Findus” Fouassier.“Kapitein zijn van het eerste LoL-team van RSCA? Een geweldig gevoel! Ik hoop dat e-sport blijft groeien en dat ik er later tegen mijn kinderen over kan opscheppen”, glimlacht Nicky, die barst van ambitie. “Ons doel is om het beste team van België te zijn.”Het mag duidelijk zijn dat het nieuwe team van paars-wit geen figurantenrol wil spelen. De tegenstand zal wel zwaar worden, want ze zullen het opnemen tegen de vier finalisten van de laatste Proximus League, tegen de Brussels Guardians en tegen KV Mechelen, die andere voetbalclub die zich toespitst op League of Legends.Credits foto: RSCA

Deelnemende teams Belgian League op League of Legends zijn bekend

Deelnemende teams Belgian League op League of Legends zijn bekend

De Belgian League is de officiële Europese regionale league van België en een belangrijk toernooi om de regionale scene van League of Legends naar een nieuw professioneel niveau te tillen.In dit toernooi strijden de zes deelnemende teams gedurende het hele jaar 2020 om een deel van de prijzenpot van 25.000 euro. Na het eerste seizoen zal het aantal teams toenemen tot minstens acht.De competitie bestaat uit twee divisies (lente en zomer) en een nationale finale per land. Elke split heeft een geldprijs van €7500. De winnaar van elke split kwalificeert zich voor de European Masters Play-Ins. Zo krijgen de winnaars de kans om het op te nemen tegen enkele van de beste teams uit heel Europa. Introducing the teams of the Belgian League pic.twitter.com/58ILZzEqnK- lolesports BE (@lolesportsbe) December 11, 2019 Het schema van de eerste wedstrijdweek is reeds bekend. Zowel de Brussels Guardians als Sector One spelen meteen twee wedstrijden, een mooie opwarming voor de rest van de competitie.Eerste speeldag Belgian League (20 januari 2020):19u | Brussels Guardians – RSCA Esports20u | Sector One – Timeout Esports21u | Brussels Guardians – KVM Esports22u | Sector One – Aethra EsportsWat het LEC betreft begint de competitie op 24 januari in Berlijn. Je kan de kalender van de eerste week van de Europese league vinden in volgend artikel.© Belgian League

Eerste week van Spring Split LEC belooft spanning

Eerste week van Spring Split LEC belooft spanning

League of Legends European Championship (LEC) is de naam van de professionele esports-league op League of Legends. De competitie wordt beheerd door Riot Games en er nemen tien teams aan deel.Op 24 januari maakt het LEC zijn grote comeback live vanuit Berlijn. Vier maanden na de overwinning van G2 Esports wordt het toernooi hervat met spannende confrontaties. Riot Games heeft reeds de eerste wedstrijden op de kalender aangekondigd. The schedule for the first weeks of the @LEC & @LCSOfficial Spring Split is now available!Kicking off each Split:@G2esports vs @MADLions_LoLEN #LEC@Cloud9 vs @TeamLiquidLoL #LCSFull schedule: https://t.co/i8eqyS3Ath pic.twitter.com/Yp0t841K58- lolesports (@lolesports) January 11, 2020 In de eerste wedstrijd neemt G2 Esports het om 18u op tegen MAD Lions. Een uur later volgt een ontmoeting tussen het Franse Team Vitality, met o.a. Cabochard, Skeanz en Saken in de line-up, tegen SK Gaming. De Fransman Hans Sama speelt met Rogue tegen Misfits om 20u.De Belgische speler Gabriël “Bwipo” Rau en zijn Fnatic-team strijden om 22u tegen Origen, een prachtige affiche want beide teams behoren tot de favorieten voor de titel.Eerste speeldag LEC (24 januari 2020):18u | G2 Esports – MAD Lions19u | Vitality – SK Gaming20u | Misfits – Rogue21u | Schalke 04 – Excel22u | Fnatic – OrigenIn België gaat de Belgian League 2020 van start op 20 januari. Het is een volledig professionele regionale competitie op League of Legends in samenwerking met het Belgische agentschap 4Entertainment. Zes teams nemen deel aan de eerste fase van de competitie, slechts vier teams gaan door naar de play-offs.

Tiende seizoen League of Legends gaat deze week van start

Tiende seizoen League of Legends gaat deze week van start

Sinds 19 november 2019 is het voorseizoen van League of Legends bezig. In het voorseizoen kunnen de spelers alle veranderingen testen vooraleer het reguliere seizoen van start gaat.We weten nu wanneer het tiende seizoen van League of Legends begint. In een tweet op het officiële account van het spel is een foto van kampioen Urgot zichtbaar met het onderschrift “In 5 days, we break them“. Op het tweede beeld leren we dat seizoen 10 zal starten op 10 januari. pic.twitter.com/7dYgDmcQjB- League of Legends (@LeagueOfLegends) January 5, 2020 In het nieuwe seizoen keren de wedstrijden met klassement terug. Deze wijziging, reeds beschikbaar in het voorseizoen, stelt de spelers in staat om hun startpositie veilig te stellen om het nieuwe seizoen beter te kunnen benaderen.Een voorlopige positie zal aan alle spelers worden gegeven na hun eerste plaatsingswedstrijd. De definitieve positie zal uiteindelijk worden bepaald zodra de speler tien plaatsingswedstrijden heeft afgewerkt.Hoe zit het met het professionele seizoen?Een nieuw seizoen rijmt ook met de terugkeer van de professionele competities. Aan LEC-zijde zal deze op 24 januari aanvangen. We zullen de Belgische speler Gabriël “Bwipo” Rau tegenkomen met zijn Fnatic-team, net als Franse spelers zoals Skeanz, Saken en Cabochard bij Vitality of Hans Sama bij Rogue.Terwijl China op 13 januari met zijn Spring Split begint, start LCS op 25 januari. De LCK in Zuid-Korea heeft nog geen aanvangsdatum.In België gaat de Belgian League 2020 van start op 20 januari. Het is een volledig professionele regionale competitie op League of Legends in samenwerking met het Belgische agentschap 4Entertainment. Zes teams nemen deel aan de eerste fase van de competitie, slechts vier teams gaan door naar de play-offs.

Dit zijn de rosters van de LEC teams voor 2020

Dit zijn de rosters van de LEC teams voor 2020

De Spring Split van de LEC staat weer voor de deur en naar goede gewoonte hebben veel van de teams weer stevig met hun rosters geschoven. Enkele gevestigde waarden uit het Europese League of Legends landschap zochten andere oorden op, maar er keerden ook enkele grote namen terug naar de competitie. Om jullie zo goed mogelijk voor te bereiden op de nakende Spring Split van 2020, nemen we een kijkje naar alle teams die deelnemen aan de LEC, hun nieuwe aanwinsten en hun kansen binnen de competitie.

Belg Bwipo wint All-Star Event 2019

Belg Bwipo wint All-Star Event 2019

Elk jaar brengt het “All-Star Event” de beste spelers van League of Legends samen voor een zeer speciaal toernooi. De Belg Gabriël “Bwipo” Rau schitterde in de 1vs1-competitie.Het “All-Star Event” is de ontmoetingsplaats voor de beste spelers ter wereld op League of Legends. Elk jaar, na het seizoen, komen alle grote sterren uit League of Legends er samen.Voor deze editie werd tegelijkertijd een competitie op Teamfight Tactics georganiseerd. Voor degenen die TF misschien niet kennen: het is een gratis strategiespel dat de wereld van League of Legends overneemt. Het spel is alleen beschikbaar op PC en macOS, maar Riot Games is van plan om het in 2020 uit te brengen op Android en iOs.Het All-Star Event is uiteraard een veel minder serieuze competitie dan het reguliere seizoen, hoewel sommige professionele spelers er natuurlijk alles aan doen om niet te verliezen. Onder andere Faker, Caps en de Franse streamer GoB namen deel aan de competitie en zij zagen Bwipo, top laner bij Fnatic, in 1vs1 winnen. © Riot Games Na winst in zijn wedstrijden tegen Bolulu (1907 Fenerbahçe) en “Pabu” (ex-Gravitas), kwam Bwipo in de kwartfinales uit tegen FoFo (Bilibili Gaming). De Belg slaagde erin zijn kalmte te bewaren en won de wedstrijd. In de halve finales nam hij het op tegen TheShy (Invictus Gaming). Hij verloor een ronde, maar hij plaatste zich na een BO3 voor de grote 1vs1-finale.Daarin moest hij spelen tegen Uzi (Royal Never Give Up), die het toernooi al tweemaal had gewonnen. Bwipo won echter met 2-1. Met winst op het “All-Star Event” zette hij een mooi punt achter zijn League of Legends-seizoen.Dat was trouwens niet zijn enige overwinning op het evenement. Met behulp van zijn ploegmaten Jankos, Caps, Nervarien en Noway won hij de legendarische showmatch Europa vs Noord-Amerika. © Riot Games  

Team Vitality maakt team voor League of Legends bekend

Team Vitality maakt team voor League of Legends bekend

Team Vitality heeft het team aangekondigd waarmee het zal deelnemen aan het LEC 2020 (League of Legends European Championship). Zoals verwacht maken de Fransmannen Cabochard et Skeanz deel uit van de ploeg. De League of Legends European Championship (LEC) is de belangrijkste esport-competitie van League of Legends in Europa. Team Vitality haalde inspiratie uit comics voor zijn aankondigingsvideo. Heroes aren't born. They are built. Welcome to our 2020 @LEC team #VforVictory pic.twitter.com/cRu1kKUAK4- Team Vitality (@TeamVitality) December 7, 2019 Cabochard, Jactroll, Skeanz Comp en Milica vormen het team. De twee Fransmannen worden bijgestaan door Europese spelers, met name uit Polen, Griekenland en Servië. De omkadering van het team bestaat uit verschillende grote namen uit het milieu. Onder hen Hadrien “Duke” Forestier, een voormalige Splyce-speler die hoofdcoach zal zijn, en Louis-Victor “Mephisto” Legendre, een voormalig Fnatic-lid die de rol van assistent-coach op zich zal nemen. Dennis “Leggifant” Hennersdorf zal optreden als teammanager terwijl Mitch “Boris” Voorspoels teamdirecteur zal zijn. De Zweedse Jakob “YamatoCannon” Mebdi, coach van het team gedurende tweeënhalf jaar, verlaat het team. De bijen blijken een veelbelovend team te hebben voor het jaar 2020. Het personeel rondom het project lijkt zeer solide, wat goede resultaten kan bevorderen. Wordt vervolgd!

Nicky “Belgian Taz” Riat, midlaner in Zeeman: “In 2020 willen we alles winnen!”

Nicky “Belgian Taz” Riat, midlaner in Zeeman: “In 2020 willen we alles winnen!”

Nadat hij met zijn “Zeeman”-team niet heeft kunnen deelnemen aan de finale van het ESL Proximus-kampioenschap vanwege zijn individuele kwalificatie voor de Red Bull Player One, komt de midlaner met ons terug op zijn debuut, zijn toernooi in Brazilië, zijn volgende doelstellingen en hij geeft ons zijn mening over de prestaties van zijn teamgenoten tijdens zijn afwezigheid.Voor degenen onder ons die jou nog niet kennen, kan je je kort voorstellen aan onze lezers?Mijn naam is Nicky “Belgian Taz” Riat. Ik ben 24 jaar oud, ik woon in Rixensart en ik zit in mijn laatste jaar informatica aan de EPHEC in Louvain-la-Neuve.Ik ben videospelletjes beginnen spelen toen ik 6 of 7 jaar oud was. Ik herinner me dat we vroeger als gezin Crash Team Racing speelden op mijn Playstation 1. Sindsdien ben ik nooit meer gestopt!Later ben ik overgestapt op online games met Dofus. Het klinkt misschien vreemd, maar dat spel heeft me veel bijgeleerd. Ik heb veel geoefend op aankoop/verkoop en ik heb wat basiskennis van economie opgedaan.Na een tijdje op Counter-Strike raadde een vriend, met wie ik FPS-games speelde, mij aan om League of Legends te proberen. We zijn er allebei aan begonnen en we spelen het al sinds het eerste seizoen, nu bijna tien jaar geleden.Wanneer raakte je geïnteresseerd in esport?Ik ben er vrij laat in geïnteresseerd geraakt! Ik heb op League of Legends een paar wedstrijden gespeeld in seizoen 1 totdat ik het “Silver” niveau bereikte. Nadat ik de smaak te pakken had gekregen, heb ik doorgezet en in het tweede seizoen niveau “Diamond” behaald, wat op dat moment niet eenvoudig was.Het is pas in het derde seizoen dat ik me in de community ben beginnen integreren door mijn games live uit te zenden. Ik heb gestreamd op bekende kanalen zoals die van ZeratoR en Millenium. Maar nooit in competitief verband, alleen voor de recreatieve en entertainende kant.Ik moest dat echter opgeven om een jaar lang in de Verenigde Staten te gaan studeren. Pas toen ik terugkeerde, trad ik toe tot de competitieve wereld binnen de discipline, rond seizoen 5.Het is grappig dat ik in mijn eerste team al samenspeelde met “Saitam”. Tien jaar later spelen we nog altijd samen! © Marcelo Maragni Afgelopen zomer verliet je Brussels Guardians voor Zeeman. Hoe is jouw situatie vandaag?In feite heeft het hele team Brussels Guardians verlaten om mix Zeeman op te richten.Het oorspronkelijke doel was niet noodzakelijkerwijs om opgemerkt te worden door een groter team, maar met onze betere resultaten is dat vandaag wel een van onze wensen.Je hebt niet kunnen deelnemen aan de grote ESL Proximus Championship-finale door je kwalificatie voor de Red Bull Player One. Zou de Zeeman-ploeg met jou de finale gewonnen hebben?Eerlijk gezegd, ik denk het wel. Je moet weten dat we elkaar in het team al meer dan anderhalf jaar kennen. En voor sommigen nog langer. Vandaag de dag hebben we gewoontes, een manier van spelen en gevestigde automatismen. Alles wordt instinctief en we begrijpen elkaar blindelings. Dit alles stelt ons in staat om uiterst efficiënt te zijn in het spel.Maar vanaf het moment dat je een van de teamleden vervangt, moet je dat allemaal opnieuw leren. Mijn vervanger, “Pak”, heeft bovendien een heel andere speelstijl dan ik. Hij is veel meer gedisciplineerd, theoretischer.Als ik in het team zit, spelen we meer op instinct, op reflexen. En omdat de samenhang perfect is, werkt dat heel vaak. Ik weet dat wat mijn besluit op een gegeven moment ook is, het team zal altijd achter me staan om me te steunen en mijn beoordelingsfout uiteindelijk omzetten in een voordeel in het spel.Ik geef “Pak” echter helemaal niet de schuld. Hij heeft mij op briljante wijze vervangen en hij had maar een paar games om te wennen aan het team!Je hebt je dus individueel gekwalificeerd voor de finale van Red Bull Player One op GameForce. Vertel ons een beetje over je parcours tijdens de kwalificaties.Vooraleer op GameForce aan te komen, was het noodzakelijk om zich te kwalificeren via een vooraf georganiseerd online toernooi.Het probleem is dat Dofus Retro toen net uitkwam. Het is mijn lievelingsspel, dus ik heb het toen veel gespeeld.Gelukkig was mijn individuele niveau en het feit dat ik in het team als midlaner speel voldoende om het toernooi te winnen. Maar ik had me er eigenlijk meer voor de fun voor ingeschreven dan voor wat dan ook.Ik had het geluk dat het de eerste editie in België was van dat soort evenement et dat niemand zich echt grondig had voorbereid.De Belgische spelers die kans maakten op de overwinning, waren niet aanwezig of niet gewend om in de midlane te spelen, wat me een gouden kans gaf om me te kwalificeren. Ik denk dat ik maar twee ronden heb verloren gedurende het hele toernooi. © Jelle Lapere Besefte je onmiddellijk de omvang van deze overwinning?Niet echt omdat ik helemaal niet verwachtte dat ik zou winnen. Saitam en ik hadden ons echt ingeschreven voor de fun. En gezien de weinige training vanwege de tijd die ik aan Dofus had besteed, had ik echt niet gedacht dat ik er mee weg zou komen.Ik had verwacht dat ik tegen een enorm goed getrainde tegenstander zou uitkomen en in het begin uitgeschakeld zou worden. Maar dankzij het feit dat het de eerste editie was, kenden de spelers niet echt de beste personages voor dit spel.Ik was echt verrast met de winst. Ik wist niet eens de datum van mijn vertrek (lacht).Het was op de terugweg in de auto met Saitam dat ik me echt begon te realiseren dat ik naar Brazilië ging vliegen en ging deelnemen aan internationale wedstrijd.Alvorens over de wedstrijd te praten, vertel ons iets over je aankomst ter plaatse en de bootcamp die daarop volgde.De eerste dag ter plaatse waren we meteen aanwezig bij de loting. Daarna hadden we wat vrije tijd in het hotel.De bootcamp begon de volgende dag in de studio’s van Riot Brazilië. Ik had de mogelijkheid om te trainen tegen mijn toekomstige tegenstanders, o.a. de Fransman en Luxemburger die ik al kende van eerdere teamwedstrijden.We hebben ook veel met elkaar gepraat, de sfeer was uitstekend. We waren allemaal tegenstanders, maar buiten competitie ook vrienden. Het is een heel bijzondere maar zeer aangename sfeer.Meestal voel je in teamcompetities zeer snel de rivaliteit. We groeten elkaar van veraf, we monsteren elkaar en uiteindelijk blijven de teamgenoten onder elkaar.Hier was dat helemaal anders. We waren allemaal supporter van elkaar, we hielpen elkaar. ‘s Avonds gingen we samen uit eten en feestten we samen. We waren allemaal vriendelijk. © Marcelo Maragni Je hebt het geluk gehad om door twee leden van Team Vitality gecoacht te worden: Lucas “Saken” Fayard (midlaner) en Rayane “Shanky” Kheroua (teammanager van de Team Vitality Academy). Vertel ons een beetje wat ze je hebben kunnen bijbrengen gedurende die paar dagen.Ze hebben enorm veel ervaring! Ze legden onmiddellijk mijn zwakke punten bloot zoals mijn timing om de basis terug te keren om spullen te kopen. Dankzij hen kon ik er aan werken.Over het algemeen was het vrij ingewikkeld voor hen om te coachen. 1v1 is een nogal een atypische modus. Bovendien moesten ze zich bezighouden met 25 deelnemers. Afgezien van hun spelletjes tegen ons en ons onze fouten laten zien, zijn ze niet dieper in theorie kunnen gaan.Dat ze Frans spraken, was voor mij een voordeel. Het maakte mijn werk een stuk makkelijker en het stelde mij in staat om wat extra advies te krijgen.We hebben ook wat gediscussieerd over andere aspecten dan het spel zoals de voorbereiding, levensstijl, voeding, …Helaas verlies je in de eerste ronde tegen de Portugees “znd1”. Wat is er gebeurd?Vooraleer je je karakter kiest, heb je het recht om drie karakters te verbannen, zodat ze niet langer selecteerbaar zijn. De subtiliteit zit hem in het feit dat wanneer je de kampioen kiest met wie je wilt spelen, je niet ziet welke kampioen je tegenstander heeft gekozen. Dit zorgt ervoor dat je geen kampioen kunt kiezen die het voordeel heeft ten opzichte van de kampioen van je tegenstander.Het is dus een beetje alles of niets. Daarom wordt er in het algemeen gekozen voor een kampioen die soms zwakker, maar wel veelzijdiger is om je aan de kampioen van de tegenstander te kunnen aanpassen.We kozen toevallig allebei hetzelfde personage: Syndra. Maar de summoner spells waren wel anders. Ik vertrok vanuit een agressiever perspectief, terwijl hij koos voor meer defensieve summoner spells.De strategieën waren dus anders: ik moest hem absoluut doden terwijl hij ging proberen te overleven en hij 100 minions ging proberen doden, wat ook een voorwaarde was voor de overwinning.Helaas heb ik na een tiental minuten een fout gemaakt door een van mijn vaardigheden te missen en die heb ik cash betaald! Hij kwam op me af en gaf me geen kans. © Marcelo Maragni Hoe reageer je na zo’n nederlaag?Iedereen reageert op zijn eigen manier, denk ik. Persoonlijk was ik behoorlijk gefrustreerd en boos op mezelf.Sindsdien heb ik de gelegenheid gehad om de wedstrijd te analyseren en te begrijpen waarom ik de wedstrijd verloren heb. Vandaag is er alleen nog maar teleurstelling omdat mijn tegenstander toen doorging naar de finale. Als ik in die ronde gewonnen had, had ik daar ook kunnen staan!Zal het 1v1-formaat volgens jou zijn weg vinden naar het podium van League of Legends?Alles zal afhangen van de investeringen! Ik denk dat dit veel spelers zou kunnen interesseren omdat het het spel gemakkelijker maakt, maar ook en vooral omdat het resultaat van het spel alleen van jezelf afhangt en niet van je teamgenoten.Soms verliezen we een spel door een slechte keuze waar we geen controle over hebben. Het tegendeel is ook waar. Hier kun je jezelf alleen de schuld geven in het geval van een slechte prestatie.Welke kwaliteiten heb je nodig om te presteren in 1v1 op LoL?Ik denk dat je ervaring als midlaner nodig hebt. Deze positie heeft een aantal zeer specifieke aspecten in vergelijking met de andere.Je moet ook weten hoe je met veel kampioenen moet spelen, en ze allemaal kennen om te weten wat de tegenstander wel of niet kan.En je moet erg gedisciplineerd spelen.Je hebt je kunnen onderscheiden op het wereldtoneel. Kunnen we hopen je snel bij een gerenommeerd team te zien?Een kleine primeur, we zijn momenteel in gesprek met een groot Belgische team dat ons zou moeten kunnen helpen evolueren en een nieuw niveau te bereiken. De hele Zeeman line-up zou door het Belgische team kunnen worden opgenomen. © Jelle Lapere Wat kunnen we je wensen voor 2020?Ten eerste, slagen voor mijn examens (lacht).We namen dit jaar heel licht op met Zeeman, zonder echt veel te investeren in het spel, of in ieder geval op een optimale manier.In 2020 willen we echter alles winnen! We willen dat onze toekomstige tegenstanders bang zijn om tegen ons uit te komen in een toernooi.En we hopen geselecteerd te zijn voor de Belgian League!Bedankt dat je de tijd nam om onze vragen te beantwoorden, ik laat je het traditionele laatste woord.Dank aan iedereen die ons volgt, welke organisatie we ook vertegenwoordigen, u bent altijd trouw gebleven. We hebben veel supporters en het is echt heel leuk!Sorry dat we dit jaar het ESL Proximus-kampioenschap niet hebben gewonnen, maar geloof me, volgend jaar zal u niet teleurgesteld zijn!

Voormalig support voor T1 “Wolf” met pensioen

Voormalig support voor T1 “Wolf” met pensioen

De voormalige support speler voor T1, Lee “Wolf” Jae-wan, heeft aangekondigd dat hij z’n muis en toetsenbord gaat opbergen en competitief League of Legends vaarwel zegt. “Wolf” won maar liefst twee keer Worlds en zegt dat de beslissing om er mee op te houden hem niet makkelijk viel. Naar eigen zeggen heeft hij erg lang getwijfeld, maar nu toch de knoop doorgehakt.

Splyce wordt MAD Lions in de LEC

Splyce wordt MAD Lions in de LEC

Overactive media heeft aangekondigd dat Splyce niet langer zal bestaan in de LEC, de Europese League of Legends competitie. In plaats van Splyce krijgen we een volledige rebrand naar het Spaanse MAD Lions. Naast de naamswijziging worden ook de graphics van het team volledig gewijzigd en het logo wordt opgefrist. Ze zullen onder de nieuwe naam deelnemen aan het 2020 League of Legends seizoen.

“PowerOfEvil” trekt naar FlyQuest

“PowerOfEvil” trekt naar FlyQuest

LCS organisatie FlyQuest heeft bevestigd dat mid laner Tristan “PowerOfEvil” Schrage hen zal vervoegen voor het 2020 League of Legends seizoen. Bij FlyQuest zal de Duitser herenigd worden met Lee “IgNar” Dong-geun in het roster. Het duo speelde eerder al eens samen bij MisFits Gaming en ze haalden toen de kwartfinales van Worlds, waar ze uiteindelijk verloren van SK Telecom T1.

Dignitas haalt “Johnsun” naar roster

Dignitas haalt “Johnsun” naar roster

Dignitas is momenteel nog steeds druk in de weer met het samenstellen van zijn roster voor het aankomende 2020 seizoen in de LCS. Ondertussen hebben ze een nieuwe aanwinst bekend gemaakt. Het gaat om AD Carry Johnson “Johnsun” Nguyen die als starter zal aanvangen in de bot lane van Dignitas. We kennen “Johnsun” voornamelijk van zijn tijd bij het academy team van TSM

Jungler “Karsa” weg bij Royal Never Give Up

Jungler “Karsa” weg bij Royal Never Give Up

Jungler Hung “Karda” Hau-Hsuan zal niet langer deel uitmaken van LPL team Royal Never Give Up voor het aankomende 2020 League of Legends seizoen. Dat maakte de organisatie gisteren bekend. Een vervanger werd vooralsnog niet aangekondigd.

100 Thieves haalt mid laner “ry0ma” binnen

100 Thieves haalt mid laner “ry0ma” binnen

100 Thieves is druk bezig met het omgooien van hun roster en daar hoort uiteraard ook een nieuwe mid laner bij. Waar ze eerder al oude bekenden opnieuw naar de organisatie haalden, kozen ze in de mid lane voor een gloednieuw gezicht. Zo trokken ze richting Australië om daar Tommy “ry0ma” Le weg te plukken uit de OPL.

Geen “Bjergsen” op 2019 All-Stars

Geen “Bjergsen” op 2019 All-Stars

De Deense mid laner van TSM, Søren “Bjergsen” Bjerg, heeft aangekondigd dat hij niet zal deelnemen aan het League of Legends All-Star event van 2019 dat volgende maand doorgaat. Volgens de mid laner zit hij met zijn team in Shangai voor een bootcamp met het nieuwe roster, waardoor hij niet de tijd heeft om naar Las Vegas te reizen om deel te nemen aan de competitie.

Geen LEC of LCS voor “Amazing” en “Wadid” volgend jaar

Geen LEC of LCS voor “Amazing” en “Wadid” volgend jaar

Zowel de voormalige jungler voor 100 Thieves Maurice “Amazing” Stuckenschneider en voormalig support voor FlyQuest Kim “Wadid” Bae hebben aangekondigd dat ze volgend jaar niet zullen meespelen in de LEC of de LCS.

“Aphromoo” weg bij 100 Thieves

“Aphromoo” weg bij 100 Thieves

Support speler Zaqueri “Aphromoo” Black maakt geen deel meer uit van het League of Legends team van 100 Thieves. Dat lieten zowel de organisatie als de speler weten op hun sociale media. Hij zal zo niet aantreden in het roster van 100 Thieves voor het opkomende 2020 seizoen van de LCS, nadat 100 Thieves hun roster grondig is aan het hervormen.

AD Carry “FORG1VEN” trekt naar Schalke 04

AD Carry “FORG1VEN” trekt naar Schalke 04

Het esports team van Schalke 04 heeft de Griekse AD Carry Konstantinos-Napoleon “FORG1VEN” Tzortziou naar hun roster gehaald. Dat kondigden ze afgelopen weekend aan op hun sociale media kanalen. “FORG1VEN” moest gedwongen een stap terugzetten uit competitief League of Legends om zijn dienstplicht te vervullen, maar maakt nu dus alsnog een terugkeer nu zijn plicht is ingevuld.

Origen haalt drie nieuwe spelers binnen voor League of Legends team

Origen haalt drie nieuwe spelers binnen voor League of Legends team

Esports organisatie Origen heeft alvast niet stilgezeten dit offseason, want ze hebben drie nieuwe aanwinsten voor hun League of Legends team aangekondigd in de hoop om zo opnieuw een sterke contender te worden. Het gaat om ADC Elias “Upset” Lipp, support Mitchell “Destiny” Shaw en jungler Andre “Xerxe” Dragomir. De nieuwe aanwinsten vervoegen top laner Barney “Alphari” Morris en mid laner Erlend “Nukeduck” Holm voor het nieuwe seizoen.

“IgNar” tekent bij FlyQuest

“IgNar” tekent bij FlyQuest

Lee “IgNar” Dong-geun, die de afgelopen jaren uitkwam in zowel de LCK als de LEC, zal vanaf volgend seizoen ook de LCS in dat rijtje kunnen bijschrijven. Hij heeft namelijk een contract getekend bij LCS team FlyQuest om daar hun roster te vervoegen als hun nieuwe support speler. Dat maakte de organisatie vandaag bekend. “IgNar” speelde hiervoor voor Schalke 04 in de LEC.

“Meteos” keert terug naar 100 Thieves

“Meteos” keert terug naar 100 Thieves

Ervaren jungler William “Meteos” Hartman, zal terugkeren naar 100 Thieves voor het 2020 LCS seizoen. Het is de bedoeling dat hij de starting jungler van het roster gaat worden. “Meteos” speelde eerder al voor 100 Thieves, meer specifiek in 2018, maar toen werd hij via een transfer naar FlyQuest gestuurd dat geen intenties had om hem een plek in de line-up aan te bieden.

“Sneaky” keert waarschijnlijk niet terug naar Cloud9

“Sneaky” keert waarschijnlijk niet terug naar Cloud9

Zachary “Sneaky” Scuderi, huidig AD Carry en voormalig mid laner, heeft bevestigd dat hij dit seizoen niet zal terugkeren naar Cloud9 met de komst van nieuwe AD Carry Jesper “Zven” Svenningsen, die overkomt van Team SoloMid. Het zou het einde van een tijdperk betekenen, want “Sneaky” speelt al voor Cloud9 sinds 2013.

“Broxah” verlaat Fnatic, vervoegt Team Liquid

“Broxah” verlaat Fnatic, vervoegt Team Liquid

Het zijn drukke dagen in de competitieve League of Legends wereld, want het offseason is in volle gang en overal verhuizen spelers van team. Nu is het de beurt aan Mads “Broxah” Brock-Pedersen, die de kleuren van Fnatic verdedigde. In een online filmpje heeft Team Liquid aangekondigd dat de jungler hun line-up zal komen versterken voor het komende seizoen en dat “Broxah” dus niet langer voor Fnatic zal uitkomen.

“YoungBuck” wil naar Worlds met Excel

“YoungBuck” wil naar Worlds met Excel

Het League of Legends offseason is momenteel in volle gang en teams zijn hun roster aan het finaliseren voor het aankomende seizoen. Eén van de grootste aankondigingen van de afgelopen weken was het vertrek van Nederlander Joey “YoungBuck” Steltenpool van Fnatic naar Excel. Iets dat niemand écht zag aankomen, zeker niet na de resultaten van Fnatic in de LEC en op Worlds.

“Hans Sama” gaat naar Rogue

“Hans Sama” gaat naar Rogue

Rogue lijkt erop gebrand om enkele moves te maken in het League of Legends offseason, want ADC Steven “Hans Sama” Liv zou van Misfits naar de organisatie trekken, volgens ESPN. Daar zal hij gaan samenspelen met Oskar “VandeR” Bogdan, die de support rol invult. Hij tekende namelijk een contractverlenging van twee jaar bij de organisatie.

Splyce Top Laner “Vizicsacsi” stopt met competitief League of Legends

Splyce Top Laner “Vizicsacsi” stopt met competitief League of Legends

De 26-jarige Hongaarse top laner van Splyce zal z’n contract bij de organisatie niet verlengen en heeft besloten om met pensioen te gaan en competitief League of Legends te verlaten. Dat maakte hij bekend op zijn twitterpagina, samen met een statement rond de situatie. Het nieuws komt niet meteen als een grote verrassing, want eerder circuleerden er al geruchten dat de top laner z’n muis en toetsenbord wou gaan opbergen.

ESL Proximus Championship LoL

Een terugblik: de ESL Proximus Finales

Een terugblik: de ESL Proximus Finales

Afgelopen weekend vonden de ESL Proximus Finals voor League of Legends en CS:GO plaats in het Auditorium 2000 aan Brussels Expo. Daar kroonden twee teams zich tot de ultieme winnaars van de competitie, maar ook daarnaast was er heel wat gaming plezier te beleven. Ook werden er lustig handtekeningen uitgedeeld door zowel de teams als enkele aanwezige gaming personalities. Wij spraken met enkele bezoekers en polsten naar de meningen van de casters.

Aethra Esports wint ESL Proximus League of Legends Winter Championship

Aethra Esports wint ESL Proximus League of Legends Winter Championship

Eindelijk was het zover. Het moment waarop alle League of Legends zaten te wachten. Tijd om een winnaar aan te duiden voor het ESL Proximus League of Legends Championship. Aethra Esports nam het op tegen Sector One in de finale en was uiteindelijk ook de sterkste. Zij nemen €5000 aan prijzengeld mee naar huis en mogen zich de ESL Proximus Winter Champion noemen.

Voorbeschouwing: ESL Proximus League of Legends Finals

Voorbeschouwing: ESL Proximus League of Legends Finals

De halve finales zitten erop en de finalisten van het ESL Proximus League of Legends Championship staan te trappelen om eraan te beginnen. Aethra Esports maakte het af tegen Zeeman in hun halve finale, terwijl Sector One een taaie klant vond in TimeOut Esports, maar uiteindelijk toch de 2-0 overwinning kon binnenhalen.

Recap Halve Finale – Sector One vs. TimeOut Esports

Recap Halve Finale – Sector One vs. TimeOut Esports

De tweede halve finale voor het ESL Proximus League of Legends Championship was die tussen de tweede seed Sector One en derde seed TimeOut Esports (dat aan het seizoen begon als S9 Abusers). Uiteindelijk was het Sector One dat wist te winnen na een felbevochten eerste game en een overtuigende tweede game. In de finale zullen ze het opnemen tegen Aethra Esports.

Recap Halve Finale – Aethra Esports vs. Zeeman

Recap Halve Finale – Aethra Esports vs. Zeeman

In de eerste halve finale van vanavond nam Aethra Esports (Seed 1) het op tegen Zeeman (Seed 4) in een best of three wedstrijd. Uiteindelijk was het Aethra Esports dat met een sterk staaltje League of Legends toonden waarom ze één van de grootste favorieten zijn voor eindwinst. Zij worden de eerste finalist.

Voorbeschouwing ESL Proximus League of Legends – Halve Finales

Voorbeschouwing ESL Proximus League of Legends – Halve Finales

Vandaag (Zondag 1 december) is het tijd voor de halve finales en de finale van het ESL Proximus League of Legends Championship. De vier beste teams uit de groepsfase komen op LAN hun kunstjes tonen om uit te maken wie het beste team uit de competitie is. Tijdens die groepsfase zagen we al twee teams er bovenuit steken, gevolgd door twee underdogs.

Een laatste vooruitblik naar de League of Legends finals

Een laatste vooruitblik naar de League of Legends finals

Het is bijna zover! Komende zondag nemen de vier beste teams uit de ESL Proximus groepsfase het tegen elkaar op. Daarom besloten we om nog een laatste keer vooruit te blikken naar de matches die er zitten aan te komen en schakelden we de hulp in van League of Legends casters Maurits “Chronicler” Meeusen om het kaf van het koren te scheiden.

Wat is de taak van een League of Legends coach?

Wat is de taak van een League of Legends coach?

Deze zondag vinden de League of Legends finales van ESL Proximus plaats. Meer en meer opteren de teams om een coach in te zetten tijdens hun wedstrijden. Maar wat doet zo’n coach nu exact en op welke manier heeft hij een impact op de matches? We vroegen het aan de coach van het League of Legends team van Sector One, Bjorn Panek.

Sjokz: “Het is een speciaal gevoel om nog eens in België op de planken te mogen staan”

Sjokz: “Het is een speciaal gevoel om nog eens in België op de planken te mogen staan”

Ook deze keer zal de Belgische Eefje “Sjokz” Depoortere op de ESL Proximus Finals alles in goede banen leiden. Naast haar werk in League of Legends ging ze afgelopen jaar ook al aan de slag in CS:GO. Hoog tijd dus om nog eens samen te zitten met deze Benelux powerhouse en te praten over esports in de Benelux en haar drukke jaar.

Waar kan je de ESL Proximus Finals bekijken?

Waar kan je de ESL Proximus Finals bekijken?

De ESL Proximus Finals staan voor de deur. Komende zaterdag en zondag zullen vier CS:GO en League of Legends teams uit de Benelux het beste van zichzelf geven op het grote podium. Er zijn nog steeds tickets voor het evenement beschikbaar (meer info onderaan), maar hoe zullen de dagen net ingedeeld worden en waar kan je de finals online volgen?

Wat valt er zoal te beleven tijdens de ESL Proximus finals?

Wat valt er zoal te beleven tijdens de ESL Proximus finals?

In het weekend van zaterdag 30 november tot zondag 1 december vinden de finales van zowel de League of Legends als de CS:GO competitie van ESL Proximus plaats. Naast een hoop Benelux esports actie valt er nog veel meer te beleven. Tickets voor het evenement zijn nog steeds te koop (meer info onderaan).

ESL Proximus: Welke teams haalden de Play-offs niet?

ESL Proximus: Welke teams haalden de Play-offs niet?

We naderen ondertussen de play-offs van ESL Proximus voor zowel League of Legends als CS:GO, waar de vier beste teams uit de groepsfase het tegen elkaar zullen opnemen. Toch zijn we het seizoen gestart met acht teams, waarvan er vier zich dus niet wisten te plaatsen. Laten we daarom eens een kijkje nemen naar de teams die het niet haalden.

Road to the Finals: Zeeman

Road to the Finals: Zeeman

Het is ondertussen aftellen geblazen naar de League of Legends play-offs van ESL Proximus, waar vier van de beste Benelux teams het tegen elkaar zullen opnemen. Om jullie voor te bereiden op al die actie nemen we één voor één een kijkje naar alle aanwezige teams en het parcours dat ze reeds hebben afgelegd om de play-offs te bereiken. Ondertussen is het tijd voor de vierde en laatste deelnemer; Zeeman.

Road to the Final: TimeOut Esports

Road to the Final: TimeOut Esports

Het is ondertussen aftellen geblazen naar de League of Legends play-offs van ESL Proximus, waar vier van de beste Benelux teams het tegen elkaar zullen opnemen. Om jullie voor te bereiden op al die actie nemen we één voor één een kijkje naar alle aanwezige teams en het parcours dat ze reeds hebben afgelegd om de play-offs te bereiken. Deze keer kijken we naar de derde seed, TimeOut Esports.

Road to the Finals: Aethra Esports

Road to the Finals: Aethra Esports

Het is ondertussen aftellen geblazen naar de League of Legends play-offs van ESL Proximus, waar vier van de beste Benelux teams het tegen elkaar zullen opnemen. Om jullie voor te bereiden op al die actie nemen we één voor één een kijkje naar alle aanwezige teams en het parcours dat ze reeds hebben afgelegd om de play-offs te bereiken. Deze keer kijken we naar onze eerste play-off kandidaat, Aethra Esports BE.

Road to the Final: Sector One

Road to the Final: Sector One

Het is ondertussen aftellen geblazen naar de League of Legends play-offs van ESL Proximus, waar vier van de beste Benelux teams het tegen elkaar zullen opnemen. Om jullie voor te bereiden op al die actie nemen we één voor één een kijkje naar alle aanwezige teams en het parcours dat ze reeds hebben afgelegd om de play-offs te bereiken. Deze keer kijken we naar één van de favorieten, Sector One.

Eefje “Sjokz” Depoortere gaat ESL Proximus finals hosten

Eefje “Sjokz” Depoortere gaat ESL Proximus finals hosten

Het zijn drukke tijden voor de Belgische presentatrice, want enkele dagen geleden stond ze nog op het podium als host voor de finale van League of Legends Worlds, waar FunPlus Phoenix de jongens van G2 Esports versloeg. “Sjokz” heeft al jarenlange ervaring als host binnen League of Legends en won zo onder andere ook de …"Eefje “Sjokz” Depoortere gaat ESL Proximus finals hosten" verder lezen

Review Group stage - Match day 7 - 7/11

Review Group stage - Match day 7 - 7/11

De groepsfase van het ESL Proximus League of Legends Winter Championship zit er uiteindelijk op. Op de laatste speeldag zagen we Zeeman en 7AM het tegen elkaar opnemen voor dat laatste plekje in de play-offs, terwijl D1Boys op zoek ging naar z’n eerste overwinning. Aethra Esports en Sector One probeerden dan weer met een goed gevoel naar de play-offs te trekken door hun laatste wedstrijden winnend af te sluiten.

Review Group stage - Match day 6 - 31/10

Review Group stage - Match day 6 - 31/10

In de voorlaatste speeldag van het ESL Proximus Winter Championship konden drie teams zich verzekeren van een plekje in de play-offs. Toch blijft het razend spannend voor die vierde plaats, want daar zullen twee teams het nog moeten uitvechten in een rechtstreekse confrontatie in week 7.

Review Group stage - Match day 5 - 24/10

Review Group stage - Match day 5 - 24/10

De vijfde speeldag van het ESL Proximus League of Legends Winter Championship werd een heel belangrijke speeldag. Eén van de belangrijkste matchen in de strijd om de eerste plaats werd uitgevochten en ook voor de play-offs begint het klassement vorm te krijgen.

Review Group stage - Match day 4 - 17/10

Review Group stage - Match day 4 - 17/10

De vierde speeldag van het ESL Proximus League of Legends Winter Championship was een belangrijke dag. Twee teams konden hun vierde overwinning behalen en zijn zo goed als zeker van hun deelname aan de play-offs. Verder toont ook een derde team dat ze meedoen voor de winst en dat er rekening met hen moet worden gehouden.

Review Group stage - Match day 3 - 10/10

Review Group stage - Match day 3 - 10/10

In de derde week van het ESL Proximus League of Legends Winter Championship kregen we een absolute topper voorgeschoteld met Sector One tegen Zeeman, terwijl ook de andere wedstrijden het nodige spektakel opleverden.

Review Group stage - Match day 2 - 3/10

Review Group stage - Match day 2 - 3/10

Ook de tweede speeldag van het ESL Proximus League of Legends Winter Championship leverde het nodige spektakel op. Wie pikte zijn (eerste) overwinning op en welk team gaat als eerste aan de leiding in de ranking?

Review Group stage - Match day 1 - 26/9

Review Group stage - Match day 1 - 26/9

De eerste speeldag van het ESL Proximus Winter Championship zit er op. De eerste League of Legends wedstrijden zijn dus gespeeld. Konden de topfavorieten hun favorietenrol bevestigen of kregen we enkele upsets te zien?

Nieuws van het esports-front

Bekijk alles
Kwalificaties UEFA eEuro 2020 op PES: België kent zijn tegenstanders

Kwalificaties UEFA eEuro 2020 op PES: België kent zijn tegenstanders

Afgelopen woensdag hebben UEFA en Konami de groepsloting verzorgd van de kwalificaties voor de eEuro 2020 op Pro Evolution Soccer. België kreeg een moeilijke groep voorgeschoteld.Terwijl de beste Europese voetballanden in juli het EK zullen betwisten, zal er op de virtuele velden van PES nog een internationale competitie plaatsvinden: de UEFA eEuro 2020! Het toernooi brengt de zestien beste naties samen op 9 en 10 juli.Om deel te nemen aan deze competitie, het resultaat van een samenwerking tussen de UEFA en Konami, zullen de 55 betrokken nationale teams het tegen elkaar moeten opnemen in een groepsfase. Afgelopen woensdag werd de loting voor de tien groepen live uitgezonden vanuit de ESL-studio’s in Keulen. © UEFA De missie voor de Belgen lijkt niet onmogelijk, maar wel ingewikkeld. De duivels krijgen naast Armenië, Cyprus en Tsjechië te maken met Kroatië, en vooral met Frankrijk, een van de grote naties binnen esports. Alleen de winnaar van elke groep en de zes beste tweedes bemachtigen een ticket voor de eindfase. © UEFA Er staat veel op het spel voor de titelkandidaten. Ze zullen strijden voor een totale geldprijs van $100.000 en tickets voor de Euro 2020-finale. Een finale die net als de eEuro zal plaatsvinden in het legendarische Wembley! De kampioen wint het mooie bedrag van $40.000.België bezit de wapens om zijn ticket voor Engeland te bemachtigen. Na kwalificaties die in elk deelnemend land georganiseerd werden door ESL, zijn Mikail “FETIH1453ElTurco” Gonen en Jon “Milan7Jon” Bruno opgeroepen om de Belgische kleuren te vertegenwoordigen! Mikail heeft reeds een mooie internationale carrière en behoorde tot de 100 beste spelers in de vorige edities van het spel. Jon is Italiaans kampioen in “Pro Club”. De winnaar van het nationale kwalificatietoernooi staat wekelijks in contact met de topspelers van Pro Evolution Soccer. Dat is een belangrijke troef voor de grote uitdaging die hen te wachten staat!

Paris Eternal Academy werft Belgische speler aan op Overwatch

Paris Eternal Academy werft Belgische speler aan op Overwatch

Paris Eternal Academy heeft eindelijk zijn line-up bekend gemaakt voor het nieuwe seizoen van Overwatch Contenders, het toernooi met 175.000 dollar prijzengeld.De Overwatch League staat op het punt te beginnen, net als de Contenders. De Contenders-competitie is een kans om toekomstig talent te ontdekken door ze te confronteren met de rest van de subtop op Overwatch. Paris Eternal heeft zijn eigen academie opgericht om deel te nemen aan de Contenders in Europa.De tweede line-up zal bestaan uit Tsuna, Erki, Patiphan, Hafficool, MuZe, AFoxx en CQB. Terwijl twee Belgische spelers, Logix en SPREE, al in de belangrijkste league zitten, zal België met AFoxx ook vertegenwoordigd zijn in de Contenders. So happy to be on a stacked team like this https://t.co/TwbZTA0buk- AFoxx (@AFoxxxxxx) January 13, 2020 Fabio “AFoxx” Veigas zal een belangrijke rol spelen in de nieuwe samenstelling, hij is de flex heal van het team. Voorheen behoorde de Belgische speler tot Angry Titans en verzamelde hij zeer goede resultaten in Contenders. Hij eindigde bijna altijd tussen de eerste en de vierde plaats. Als voormalig teamgenoot van Erki bij AT speelt hij vooral met Ana en Zenyatta.Het doel van het team is duidelijk: eindigen in de top vier op het plaatsingstoernooi van de Contenders. Met die prestatie zullen ze de competitie kunnen starten zonder wedstrijden te moeten doorstaan tegen de beste teams van de Overwatch Trials die er alles aan zullen doen om opgevist te worden.AFoxx en zijn team beginnen de competitie op 17 januari met een confrontatie tegen Shu’s Money Crew.

Belg Aztral geëerd door community Rocket League

Belg Aztral geëerd door community Rocket League

Aan het begin van elk nieuw jaar kijken veel mensen terug op de afgelopen 365 dagen. Dit principe geldt ook voor awards, die een individu in de schijnwerpers zetten voor zijn of haar verschillende kwaliteiten.Reddit is een website die veel community’s de mogelijkheid geeft om samen te komen via forums. Rocket League heeft, net als alle andere populaire videospelletjes, recht op zijn gespecialiseerde topic binnen esports. Deze groep spelers wordt gerund door beheerders en moderatoren die een oogje in het zeil houden terwijl ze op het forum voor interactie zorgen.Om het jaar 2019 af te sluiten hebben de moderatoren een reeks polls georganiseerd om de beste spelers van het jaar te kiezen, maar ook de beste coach, de beste competitie en de beste wedstrijd van 2019. © Rocket League De resultaten werden op 10 januari 2020 bekend gemaakt. De Belgische speler Maëllo “Aztral” Ernst, die pas 17 jaar oud is en reeds Team Dignitas vertegenwoordigt, werd verkozen tot rookie van het jaar 2019. Ter herinnering, een rookie is in zekere zin de beste nieuweling van het seizoen.Andere vermeldenswaardige uitslagen:Speler van het jaar – JSTNEvenement van het jaar – De RLCS S8-finales in MadridPloeg van het jaar – NRG EsportsCoach van het jaar – VirgeCaster/Talent van het jaar – Johnnyboi_iSeizoen 9 van RLCS (Rocket League Championship Series) is het eerste seizoen in 2020. Dit RLCS-seizoen is er een uitbreiding van de competitie naar tien teams in Noord-Amerika en Europa. De competitie start begin februari en zal lopen t.e.m. 28 maart 2020.

Razer verlegt grenzen van pc- en mobiel gamen op CES 2020

Razer verlegt grenzen van pc- en mobiel gamen op CES 2020

Razer, het vooraanstaande lifestylemerk voor gamers, introduceert de Razer Kishi universele mobiele game-controllers, de Razer Sila 5G Home Router, de Razer Tomahawk Gaming Desktop en een nieuw Razer Eracing Simulator-concept dat in samenwerking met diverse speluitgevers en technologiebedrijven is ontwikkeld. Op Razer's CES-stand (#21000) kunnen bezoekers terecht in een speciale zone voor cloud-gaming, met daarin een vooruitblik op NVIDIA's GeForce NOW cloud-gaming. Daarnaast kunnen ze Razers geavanceerde gaming-systemen bekijken, inclusief de nieuwe modulaire, ultracompacte gaming-desktop. Bovendien kunnen ze deelnemen aan een race van drie rondes op de Razer Eracing Simulator.

Esportskalender: januari

Esportskalender: januari

Elke maand vindt u dankzij Proximus Pickx de kalender met Belgische en internationale esportsevenementen die u niet mag missen! BELGIË: League of Legends Belgian League | 20 en 27 januari De langverwachte Belgian League, de nieuwe League of Legends-competitie die 4Entertainment in samenwerking met Riot lanceert, gaat van start op 20 januari. We zouden tegen dan de samenstelling van de teams moeten kennen. De zes teams die geselecteerd werden na een profielstudie door de organisatoren zijn al bekend gemaakt. Er zitten een paar verrassingen bij: Sector One, Brussels Guardians, TimeOut, Aethra maar vooral RSC Anderlecht en KV Mechelen! De komst van twee professionele voetbalclubs in de competitie bewijst de groeiende belangstelling van deze organisaties voor esports. We zijn in ieder geval benieuwd naar de toekomstige spelers van deze teams. Een line-up zoals Zeeman, die al een paar maanden zonder officiële organisatie zit maar nog steeds goed presteert, zou zeker kunnen toetreden tot een van de geselecteerde teams. Introducing the teams of the Belgian League pic.twitter.com/58ILZzEqnK- lolesports BE (@lolesportsbe) December 11, 2019 De competitie met in totaal €25.000 prijzengeld omvat een ticket voor de European Masters 2020. Er zullen twee splits plaatsvinden gedurende het seizoen. Beide splits zijn elk voorzien van €7.500. In ieder geval zal deze nieuwe competitie een goed overzicht geven van de League of Legends-scene in ons land. Ze moet dienen als graadmeter voor andere toernooiorganisatoren om de discipline eventueel te integreren op hun volgende evenementen. Deze eerste twee dagen laten ons ook toe om nieuwe teams in actie te zien en wie weet nieuwe Belgische talenten te ontdekken. Proximus ePro League – reguliere competitie | 1, 4, 8, 11, 15, 17, 24, 25 & 26 januari De Proximus ePro League is van start gegaan! De vertegenwoordigers van de Jupiler Pro League-clubs strijden tegen elkaar op FIFA 20. De competitie zal bol staan van onverwachte wendingen en spektakel. Het niveau van de reguliere competitie is dit seizoen gegroeid met de aanwezigheid van spelers die het potentieel hebben om de titel te winnen! Wie volgt Quentin “ShadooW” Vande Wattyne en Excel Moeskroen op? Het antwoord zal u kunnen ontdekken in ons magazine dat elke zaterdag en woensdag uitgezonden wordt op Proximus Sports (onder de optie All Sports), Twitch en Pickx Live (toegankelijk voor alle Proximus-klanten), op Proximuspickx.be/esports en via de Proximus-decoder (via het menu “Shop” > “Andere” > “Sports”) of via de menu-tab “Proximus VOD” > Sportsectie voor V7-decoders. © Proximus INTERNATIONAAL: WESG APAC: finale CS:GO | van 2 t.e.m. 5 januari De World Electronic Sports Games (WESG) verzamelt elk jaar de beste spelers in verschillende disciplines. De eindfase van de competitie vindt plaats in maart en brengt teams van over de hele wereld samen voor een verbluffende geldprijs van één miljoen dollar! © WESG Om te mogen deelnemen zijn er gedurende heel het jaar 2019 regionale, nationale en uiteindelijk continentale kwalificaties georganiseerd om het beste team uit elke zone naar voren te brengen. Het bijzondere aan de competitie is dat de teams ten minste drie spelers moeten tellen met de nationaliteit van de zone waarin ze deelnemen. Verschillende Belgen hebben hun geluk beproefd in de West-Europese kwalificaties: David “Davidp” Prins met Team Heretics, Adil “ScreaM” Benrlitom en zijn broer Nabil “Nivera” Benrlitom in mix en de Belgische organisatie Defusekids. Geen van hen heeft zich kunnen kwalificeren voor de WESG. Een van onze landgenoten is daarentegen nog steeds in de running om zijn ticket voor de grote finale in de wacht te slepen: Nicolas “Keoz” Dgus met Syman Gaming. De in Kazachstan gevestigde organisatie moest een derde speler met die nationaliteit in het roster opnemen om in aanmerking te komen voor de kwalificaties in hun land. © Syman Gaming Na de kwalificaties in Kazachstan en vervolgens die in Centraal-Azië op briljante wijze te hebben gewonnen, zijn de Belg en zijn teamgenoten één stap verwijderd van de WESG. Zij zullen in de top twee van de Azië-Pacific-kwalificaties moeten eindigen om een plaats voor de eindfase te bemachtigen. Die opdracht lijkt haalbaar voor Syman Gaming, ondanks de aanwezigheid van Virtus.pro, Invictus Gaming en dream[S]cape. Ook al is de WESG volgens onze landgenoot geen prioriteit voor de structuur omdat de line-up niet de gebruikelijke is, met kwalificatie voor de eindfase zou het jaar 2020 op de best mogelijke manier ingezet worden! FUT Champions Cup #3: finale | van 17 t.e.m. 19 januari De FUT Champions Cup is de maandelijkse ontmoetingsplaats voor competitieve FIFA 20-spelers. De LAN-toernooien met tienduizenden dollars prijzengeld zijn het hoogtepunt van ‘s weekends lange uren besteed aan het opbouwen van een team en het spelen met de FUT Champions om in aanmerking te komen voor dit soort evenementen. Elke FUT Champions Cup wordt voorafgegaan door een kwalificatieweekend waarin alleen de beste spelers hun inschrijving voor het toernooi op zak kunnen steken. Voor deze derde editie van het seizoen vindt de competitie plaats in de ELEAGUE Arena in Atlanta in de VS. Onze beste speler, en dat is hij al een paar jaar, heeft zich weten te kwalificeren voor deze FUT Champions Cup! We hebben het natuurlijk over Stefano Pinna, voormalig wereldkampioen op PS4 en huidig vertegenwoordiger van voetbalclub Lille OSC. © LOSC MCES eSports Om daar te geraken heeft hij o.a. de Portugees Gonçalo “RastaArtur” Pinto (ex-Sporting Portugal) en de Brit Shaun “Shellzz” Springette (Manchester City) moeten verslaan. De Belg, gekwalificeerd op Playstation 4, krijgt concurrentie voor het podium van spelers zoals Corentin “Maestro” Thuillier (Team Vitality) en Nicolas “nicolas99fc” Villalba (FC Basel). We weten echter dat onze landgenoot zichzelf kan overtreffen tijdens grote evenementen. Een huzarenstukje is dus zeker mogelijk! Call of Duty League | van 24 t.e.m. 26 januari De Call of Duty League is het officiële franchisecircuit van de discipline. De competitie die van januari tot en met juli plaatsvindt, wordt in het midden van het seizoen onderbroken door een wapenstilstand en een toernooi parallel aan het circuit. Gedurende deze editie zal het merendeel van de veldslagen zich afspelen aan de overkant van de Atlantische Oceaan. Toch kunnen we blij zijn met vier confrontaties op Europese bodem, twee in Parijs en twee in Londen. Dat zijn de enige twee franchises van de “Oude Wereld” die zich bij de competitie hebben aangesloten. Er zijn geen Belgische teams of spelers dit jaar, tot grote spijt van de fans. Een kleine anekdote: “Paris Legion” bestaat op dit moment slechts uit één Fransman, wat uiteindelijk alle zin van het project wegneemt… Merk op dat een “Challenger”-toernooi zal worden gespeeld in parallel met de CoD League. De Belg Bjarne “BSDenza” Sleebus zal deelnemen dankzij zijn goede online prestaties van de laatste maanden. Hij is zelfs reekshoofd! Het startschot van de Call of Duty League wordt gegeven op 24 januari 2020 in het Amerikaanse Minnesota waar twaalf teams zich met elkaar zullen meten en de lange oorlog om de $6.000.000 prijzengeld zullen beginnen! © Activision Wie volgt eUnited, winnaar van de vorige editie op Call of Duty: Black Ops 4, op? DreamHack Open Leipzig CS:GO | van 24 t.e.m. 26 januari Het DreamHack Open-circuit opent zijn seizoen 2020 met de DH Open Leipzig in Duitsland. Acht teams (vijf uitgenodigde en drie gekwalificeerde) zullen strijden om de geldprijs van $100.000. Op dit moment is slechts de naam van één deelnemend team bekend: het Duitse team Sprout. Als winnaar van de ESL Meisterschaft Winter 2019 heeft het team zijn toegangsticket voor de wedstrijd reeds op zak. Twee kwalificatietoernooien (een Europese en een Noord-Amerikaanse) vinden plaats op 12 januari, de winnaars mogen naar de DreamHack Open Leipzig. De namen van de andere uitgenodigde teams zouden binnenkort door de organisatie bekend worden gemaakt. Ploeg in vorm, mousesports, zou gezien zijn Duitse afkomst best eens kunnen deelnemen. Wordt vervolgd… FUT Champions Cup #4: kwalificaties| 25 en 26 januari Slechts een week na de derde ronde van de FUT Champions Cup komen de kwalificaties voor de volgende editie er al aan. Geen rust dus voor de spelers die hun beste prestatie van de maand op de virtuele mat zullen moeten leggen als ze zich willen kwalificeren voor de FUT Champions Cup #4. Momenteel is er weinig informatie over de locatie van deze ronde. Er wordt echter verwacht dat de geldprijs niet zal verschillen ten opzichte van voorgaande rondes. De beste FIFA 20-spelers op de planeet zullen zich ongetwijfeld opnieuw verzamelen. © FIFA Verschillende Belgen zullen hun geluk beproeven tijdens dit kwalificatieweekend en we kunnen erop vertrouwen dat minstens één van hen de finale zal halen. Onze beste troef is natuurlijk Stefano Pinna, die net uit de vorige editie zal komen en die ook hier goed zal willen presteren. De Future Champions Cups blijven voor veel mensen een belangrijke doelstelling dit seizoen en een verrassende kwalificatie van een van onze landgenoten kan niet worden uitgesloten! Hearthstone Masters Tour Arlington | van 31 januari t.e.m. 2 februari De eerste etappe van de 2020 Masters Tour op Hearthstone vindt plaats in het Amerikaanse Arlington. Met $250.000 prijzengeld, inclusief $50.000 voor de winnaar, zou deze etappe kunnen dienen als lanceerplatform voor een van de Belgen die zijn toegangsticket heeft gewonnen tijdens de vele kwalificatietoernooien georganiseerd door Blizzard. Minstens drie van onze landgenoten zullen deelnemen: Matthias “Sjoesie” Lootens (Sector One), Michaël “Maverick” Looze (Team Vitality) en Cassie “BabyBear” Kalin. We noteren ook de tweede plaatsen van Thomas “SaucisseSwan” Buisseret (Ice Up) , “Theflash” en Adrien “Foxmen”, slechts één stap verwijderd van kwalificatie. © Blizzard Onze drie beste vertegenwoordigers in het spel, en dat zijn ze al enkele jaren, hebben een reële kans op succes. De drie spelers, die gewend zijn aan grote evenementen, zouden voor een verrassing kunnen zorgen en zwart-geel-rood op de hoogste trede van het podium kunnen brengen. Afspraak van 31 januari t.e.m. 2 februari om onze landgenoten te steunen in hun avontuur aan de overkant van de Atlantische Oceaan. Leve de American Dream!

Takamura beleeft “prachtig” toernooi op Red Bull Kumite 2019

Takamura beleeft “prachtig” toernooi op Red Bull Kumite 2019

België werd vertegenwoordigd op de Red Bull Kumite 2019: Takamura ging afgelopen weekend naar Japan om deel te nemen aan het beroemde Street Fighter-toernooi. Japan is absoluut de “spirituele bakermat” van fighting games zoals Street Fighter. Afgelopen weekend was het echter de eerste keer dat de Red Bull Kumite buiten Parijs plaatsvond. Zestien spelers streden gedurende een weekend tegen elkaar om te zien wie de beste Street Fighter-speler van 2019 is. Enkele grote namen op het toernooi waren Fujimura, Probleem X en Tokido. De Belgische Rabie “Takamura” Houmaid reisde ook af naar Japan om te bevestigen dat hij in de toekomst een te duchten concurrent zal zijn. © Vexanie Nadat hij in de eerste ronde tegen Fujimura moest uikomen en helaas verloor, werd Takamura naar de loser bracket gestuurd. Hij kwam echter terug in het toernooi met een reeks overwinningen tegen Haku en vervolgens Kichipa-mu. Nadien nam de Belg het op tegen Punk, de beste speler in het Street Fighter V-klassement. Hij slaagde erin om de Amerikaan met 2-0 uit te schakelen en behaalde nadien tegen Probleem X exact dezelfde score. Verzekerd van minstens een vierde plaats faalde hij tegen SB|801 Strider in de halve finale van de loser bracket. Na zijn uitschakeling bleef de Belgische speler glimlachen en verklaarde hij dat er een “prachtig” toernooi had opzitten. Red Bull Kumite 2019 – Resultaten 1. FD|Fujimura (Ibuki)2. CYG|Infexious (Zeku)3. SB|801 Strider (G)4. Takamura (Akuma) 5. iXA|StormKubo (Abigail)5. Mouz|Problem X (M. Bison) 7. Rohto|Tokido (Akuma)7. REC|Punk (Karin, G) 9. NASR|BigBird (Rashid)9. RB|Luffy (R. Mika)9. YHC-Mochi (Dhalsim)9. AZ|Kichipa-mu (Zangief) 13. RB|Bonchan (Nash, Sagat)13. RB|Gachikun (Rashid)13. CYG|Daigo (Guile)13. Haku (F.A.N.G)

Badjian wint met Team YKTV eerste NBA 2K League European Invitational

Badjian wint met Team YKTV eerste NBA 2K League European Invitational

Afgelopen weekend verzamelden de beste NBA 2K20-spelers uit Europa in Londen om deel te nemen aan een toernooi georganiseerd door de NBA 2K League. Een Belg won het evenement met Team YKTV (You Know The Vibes). Team YKTV (Badjian, PG MGoCrzy, WelshJordy, Pocholo-Fiesta en Dovalinho) kwam snel in de loser bracket terecht na verlies tegen Rise Above. Het team maakte nadien echter een grote comeback door vier keer op rij te winnen. Team YKTV won o.a. tegen de tweevoudige kampioen van Spanje en Europa, EdduardoPV. Dankzij zijn ongelofelijke prestaties kon het team, met de Belg Badjian, de trofee van de NBA 2K League European Invitational in de lucht steken. De set-up in de Gfinity Arena – © NBA 2K League De Duitser Marcel “MgoCrazy” Sthol werd uitgeroepen tot MVP van het toernooi. In de finale was hij goed voor 28 punten en 10 assists. Door hun overwinning zijn de spelers zeker van hun plaats in de volgende draft. Zo kunnen ze geselecteerd worden door scouts om deel te nemen aan de NBA 2K League in de VS. Elke speler die aan het toernooi deelneemt maakt kans om geselecteerd te worden op basis van zijn of haar persoonlijke evaluatie. We weten echter nog niet wanneer de volgende draft zal plaatsvinden.

Zuidoost-Aziatische Spelen 2019 sluiten af met recordaantal streams

Zuidoost-Aziatische Spelen 2019 sluiten af met recordaantal streams

Razer, het vooraanstaande lifestylemerk voor gamers, viert het einde van zes succesvolle e-sport-toernooien bij de Zuidoost-Aziatische Spelen 2019 (SEA Games 2019). Het was het eerste grote sportevenement waarbij e-sport als medaillesport werd opgenomen. Daarom kan de slotceremonie worden gezien als een nieuw begin voor de e-sport-branche.

Belgen kennen weinig succes op finale Fortnite Champion Series

Belgen kennen weinig succes op finale Fortnite Champion Series

Afgelopen weekend konden Fortnite-fans de finale van de Fortnite Champion Series beleven. De competitie van één miljoen dollar werd o.a. betwist door drie Belgische spelers.Na vier kwalificatieweken hebben 150 teams van over de hele wereld afgelopen weekend deelgenomen aan de finale van de Fornite Champion Series. In twee Europese teams speelden in totaal drie Belgen mee: Evan “DRG” Depauw (Team Vitality), Adil “Adz” Kamel (Team Vitality) en Howard “Noward” Castiaux (Cooler Esport).“Adz” speelde in zijn team samen met Craky, Antorak en Marcote. De twee andere Belgen werden bijgestaan door 4zr en Andilex. Helaas heeft geen van beide teams de heilige graal kunnen bemachtigen.DRG en Noward wisten zich voor de finale te plaatsen door als vierde in hun groep te eindigen. Adz verloor in de halve finale. Rangschikking Heat 1 – © Epic Games Uiteindelijk beëindigden de twee Belgen het toernooi op een eervolle elfde plaats. De spelers kregen elk 9600 dollar, te verdelen onder de teamgenoten.Andere FranstaligenDe Winter Royale in duoteams is de volgende etappe voor de Belgen. De andere Franstaligen deden het heel goed. Airwaks, Skite, Nikof en Vato eindigden het toernooi op de derde plaats.De mix tussen LeStream en Solary leek goed te werken. Met hun derde plaats wonnen ze 96.000 dollar. Ondanks het goede resultaat hadden de spelers moeite om hun frustraties te verbergen na een nederlaag die op details beslist werd.

Esportskalender: december

Esportskalender: december

Elke maand vindt u dankzij Proximus Pickx de kalender met Belgische en internationale esportsevenementen die u niet mag missen!BELGIË:Kayzr League: finale CS:GO | 14 decemberKayzr is waarschijnlijk een van de snelst groeiende organisaties in de esports scene binnen de BeNeLux. Het Vlaamse bedrijf lanceerde enkele jaren geleden zijn “Kayzr League” met gratis online toernooien. Kayzr combineert online kwalificaties met een grote LAN-finale en biedt verschillende disciplines aan waarin gestreden kan worden zoals CS:GO, Rocket League, League of Legends en Hearthstone.Deze maand vinden de grote finales plaats van Counter-Strike: Global Offensive en Hearthstone. De CS:GO-finale wordt op zaterdag 14 december gespeeld in de zaal van het R.A.V.E.N. Virtual Reality Center in Brussel. De dag nadien staat de Hearthstone-finale op de agenda in de Esports Game Arena in Alphen aan den Rijn in Nederland.Wie van mCon, One One esports, Game Fist of Sector One verovert de titel en een deel van de €4.000 die ermee gemoeid is? © Kayzr Be.Brussels Esport Show | 22 & 23 decemberVoor de eerste keer in haar geschiedenis organiseert de European Gaming Organisation (EGO) de be.Brussels Esport Show. Dit evenement is meer dan alleen een klassiek toernooi, het is een echt festival gewijd aan videogames en esports!Tijdens het tweedaagse evenement zullen er tal van activiteiten uit de wereld van esports worden aangeboden om jong en oud te vermaken: een NERF Fortnite-arena, gratis speelstations, een goodiesshop, een bar, …EGO heeft er alles aan gedaan om er een heus feest van te maken door vier spelers van het prestigieuze Franse Team Vitality uit te nodigen! De identiteit van een van de spelers is al bekend: Maxime “Robi” Dambrine, een voormalig pro-speler op Fortnite en nu de ambassadeur van het merk.Dit alles zal plaatsvinden op 820m² in het Koning Boudewijnstadion. En als kers op de taart, de toegang is helemaal gratis!   INTERNATIONAAL:ESL Pro League Seizoen 10: finale CS:GO | van 3 t.e.m. 8 decemberDe ESL Pro League (EPL) is een samenwerking tussen de Electronic Sports League (ESL) en de E-Sports Entertainment Association (ESEA).Met een geldprijs van $750.000 en continentale kwalificaties loopt seizoen 10 van de EPL op zijn einde. De grote finale wordt dit jaar georganiseerd in Odense, Denemarken.Zestien teams (acht uit de Europese kwalificaties, zes uit de Amerikaanse, één uit Oceanische en één uit Aziatische) zullen strijden om de $250.000 en een plaats op de IEM Katowice 2020.We krijgen de kans om er de beste teams ter wereld aan het werk te zien zoals Astralis, Evil Geniuses, Fnatic, Liquid, 100 Thieves, Mousesports, FaZe, NaVi, MIBR, … Er zullen helaas geen Belgen deelnemen.Een BeNeLux-speler zal echter wel aanwezig zijn: de Nederlander Chris “chrisJ” de Jong bij Mousesports! Hem wacht de zware taak om onze regio zo goed mogelijk te vertegenwoordigen.Wie volgt Team Liquid, de winnaar van vorig seizoen, op?Afspraak van 3 t.e.m. 8 december om het antwoord te weten te komen. © Helena-Kristiansson | ESL Fortnite Champion Series: finale | van 6 t.e.m. 8 decemberDe Fortnite Champion Series (FNCS) is het eerste grote evenement van het spel sinds zijn overstap naar chapter 2.Na vier weken van teamkwalificaties zullen honderden spelers van over de hele wereld deelnemen aan de online regionale finales om de titel te winnen in elk van de beoogde geografische gebieden: Noord-Amerika – West, Noord-Amerika – Oost, Europa, Oceanië, Azië, Brazilië en het Midden-Oosten. Een totale geldprijs van bijna $1.200.000 zal voor deze gelegenheid op het spel staan!Met veel plezier zullen we twee Belgen in de Europazone aan het werk kunnen zien: Howard “Noward” Castiaux (Cooler Esport) en Evan “DRG” Depauw (Team Vitality). Samen met de Zwitser Jérémy “4zr” Dang (Cooler Esport) en de Fransman Alexandre “Andilex” Christophe (MCES) vormden ze voor de gelegenheid een team tijdens de kwalificaties waarin ze heer en meester waren door twee keer als eerste, één keer als tweede en één keer als vierde te eindigen! Hierdoor zullen zij de gevaarlijke status van favoriet opgekleefd krijgen, wat ons hoop geeft op mooie prestaties. En waarom geen zwart-geel-rood op de hoogste trede van het podium? © Epic Games BLAST Pro Series: finale CS:GO | van 12 t.e.m. 14 decemberDe BLAST Pro Series, georganiseerd door RFRSH Entertainment, bestaat uit een wereldwijd etappecircuit, elk met een geldprijs van $250.000, maar ook met punten die tellen voor een eindklassement. Elke team mocht slechts aan vier van de zes voorgestelde evenementen deelnemen. Het was dus een kwestie van regelmaat en het kiezen van de juiste etappes om zo veel mogelijk punten te scoren in de eindrangschikking.Na afloop van de zes etappes zijn de beste vier teams automatisch gekwalificeerd voor de grote finale met zijn $500.000 prijzengeld!Dit jaar hebben FaZe, Team Liquid, Astralis en Ninjas in Pyjamas zich kunnen plaatsen voor de grote finale in Riffa, Bahrein. Het is de eerste keer dat zo’n evenement het seizoen afsluit en gezien de gekwalificeerde teams is het erg moeilijk om het eindresultaat te voorspellen!Jammer genoeg zal er deze keer geen enkele Belg deelnemen. © HLTV Capcom Cup | van 13 t.e.m. 15 decemberDe Capcom Cup, georganiseerd door de gelijknamige speluitgever, is een van de belangrijkste toernooien van het seizoen in de fighting game Street Fighter. Meer dan voor de $250.000 die op het spel staan, zullen de 32 deelnemers vechten voor roem, glorie en prestige.De finale vindt plaats van 13 t.e.m. 15 december in Los Angeles en brengt de 26 beste Street Fighter V-spelers op de wereldranglijst, de winnaar van elke regionale kwalificatie, de regerende kampioen en een laatste gelukkige samen die zijn ticket won in de “Last Chance Qualifier” net voor het begin van de competitie.Een Belg, Houmaid “Takamura” Rabie, kreeg de ultieme kans om zich te kwalificeren voor de Capcom Cup. Helaas zal onze landgenoot het toernooi moeten overslaan om zich te concentreren op de Red Bull Kumite die een week later zal worden gespeeld en waarvoor hij werd uitgenodigd! © Capcom NBA2K League European Invitational | 13 & 14 decemberDe prestigieuze Amerikaanse basketbalcompetitie heeft al enkele jaren een eigen virtuele competitie via de NBA2K-licentie. Net als in de klassieke NBA gaat een draft-periode vooraf aan het seizoen en laat deze de verschillende franchises toe om zich zo goed mogelijk te versterken.Dit jaar krijgen de Europeanen voor het eerst de kans om in aanmerking te komen voor deze draft-fase en dus de kans om door een franchise te worden aangeworven. Hiervoor zal van 13 tot 14 december in Londen een trainingskamp worden georganiseerd in aanwezigheid van scouts.Onze landgenoot Bryan “Badjian” Badjie werd uitgenodigd dankzij zijn goede prestaties online. Hij zal twee dagen de tijd hebben om zijn spelniveau en zijn vermogen om te winnen te laten zien, zijn teamgenoten te leiden, met hen te spelen en te communiceren op en naast het veld. Hij zal de lokale managers moeten bewijzen dat hij een complete, betrouwbare en interessante speler is op het gebied van marketing en verkoop.Hij zal dus meer dan ooit onze steun nodig hebben op D-day en vanaf nu ook op de sociale media. Laten we Amerika zien waartoe we in staat zijn! © NBA 2K League EPICENTER | van 17 t.e.m. 22 decemberEPICENTER, de laatste grote wedstrijd op CS:GO in 2019, zal de laatkomers misschien in staat stellen om de doelstellingen te bereiken die ze aan het begin van het seizoen vaststelden. Voor de meer ervaren spelers is dit de ideale gelegenheid om een mooi eindejaarsgeschenk aan hun organisatie te geven.$500.000 valt er te winnen, genoeg om het aantal kerstcadeaus uit te breiden en het jaar op een positieve manier af te sluiten. Vier uitgenodigde ploegen (AVANGAR, Evil Geniuses, Natus Vincere en Team Vitality) zullen zich aansluiten bij de vier gekwa